Οι δικές μας κουζινοδημιουργίες

1000001246.jpg

Η τίμια η φασουλάδα θέλει πολύ σκόρδο, πολύ λάδι και πολύ χύλωμα.
Πω μιλάμε, δεν την προτιμώ τη φασολάδα και γενικά τα όσπρια, αλλά αυτή φαίνεται φανταστική.
Εύγε Ηλία, φαίνεται ο άξιος νοικοκύρης

Κρεμμύδι δεν έβαλες;
Έβαλα. Ψιλοκομμένο πολύ είναι και δεν φαίνεται.
Εύγε Ηλία, φαίνεται ο άξιος νοικοκύρης
Τώρα θα την ρίξω τη σπόντα μου αλλά μέχρι και στον τομέα σας καλύτεροι είμαστε :P
(δεν λέω για εμένα, εγώ δεν μαγειρεύω καλά).

Τώρα θα την ρίξω τη σπόντα μου αλλά μέχρι και στον τομέα σας καλύτεροι είμαστε :P
Μα δεν είναι ψέμα αυτό. Unpopular opinion ίσως αλλά πραγματικά το καλύτερο φαγητό από άντρες μάγειρες το έχω φάει. Και δεν κάνω καθόλου πλάκα.

Ναι το καλό φαγητό εξαρτάται απο το τι έχει στο βρακί του ο αλλος, οχι απο το πόσο το αρέσει να ασχοληθεί και να το εξελίξει.

Η φασολάδα per se είναι απο τα αγαπημένα μου φαγητά, αλλά μόνο οπως την κάνει η γιαγιά μου, που δεν τη φτάνει κανείς.

Μα δεν είναι ψέμα αυτό. Unpopular opinion ίσως αλλά πραγματικά το καλύτερο φαγητό από άντρες μάγειρες το έχω φάει. Και δεν κάνω καθόλου πλάκα.
100%... βέβαια ο άντρας στην κουζίνα μόνο όταν είναι ελεύθερος, όταν είναι σε σχέση πρέπει να αναλαμβάνει η κυρά :happy:

Ναι, έκανα φασολάδα Κυριακή πρωινιάτικα για να τρολάρω στο στέκι.

1000001246.jpg

Γεια σου ρε λιάκο μάγειρα. Καλα λεω γω χιλιες φορές να βρω άντρα να ησυχάσω με όλες τις μουρλές της γης. Θα χω και φαι να τρωω.

1000001246.jpg

Τρομερη υφή ευγε.
Τε ξερω κρεμυδι θεωρω ειναι απαραιτητο...αλλα αυτο που την απογειωνει ειναι ειναι τα πρασινα φυλλα απο φρεσκο κρεμυδι πολυ ψιλοκομενα.. και απαραιτητα 2 κλωναρακια σελινο δεμενα με βαμβακερο σπαγκο που θα βγουν μετα ( το ειπε και το παιδι παρακανω). Καλα αμα βαριεσαι βαλε κνωρ λαχανικων ή κοτας
Δοκιμασε και φασολαδα με μαυροματικα..ανεβασμενη παραξενη γήινη γλυκοπικρη γευση και εγγυημενο βρασιμο γιατι τα κανονικα ειναι και λαχειο αν βραζουν παντα.

1770564575140.png

Τελευταία επεξεργασία:
Τρομερη υφή ευγε.
Τε ξερω κρεμυδι θεωρω ειναι απαραιτητο...αλλα αυτο που την απογειωνει ειναι ειναι τα πρασινα φυλλα απο φρεσκο κρεμυδι πολυ ψιλοκομενα.. και απαραιτητα 2 κλωναρακια σελινο δεμενα με βαμβακερο σπαγκο που θα βγουν μετα ( το ειπε και το παιδι παρακανω). Καλα αμα βαιεσαι βαλε κνωρ λαχανικων ή κοτας
Δοκιμασε και φασολαδα με μαυροματικα..ανεβασμενη παραξενη γλυκοπικρη γευση και εγγυημενο βρασιμο γιατι τα κανονικα ειναι και λαχειο αν βραζουν παντα.

1770564575140.png
Σέλινα, πράσα κ.λπ. δεν βάζω πουθενά, δεν μ' αρέσει η γεύση τους. Κρεμμύδι βάζω (δεν φαίνεται γιατί είναι πολύ ψιλοκομμένο), σκόρδο και καρότο. Γενικά τα φασόλια μ' αρέσουν πολύ, και τα θέλω όσο περισσότερο γίνεται στη γεύση τους, να μην χαλάει από άλλες γεύσεις.

Εντωμεταξυ οι Έλληνες βάζουν τρομερά πολύ λάδι στα φαγητά. Ας πούμε σε μια τέτοια κατσαρόλα με φασολάδα, πόσο λάδι θεωρείτε φυσιολογικό;
2 κουταλιες της σουπας ανα μεριδα ...περιπου 15-20ml.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Σέλινα, πράσα κ.λπ. δεν βάζω πουθενά, δεν μ' αρέσει η γεύση τους. Κρεμμύδι βάζω (δεν φαίνεται γιατί είναι πολύ ψιλοκομμένο), σκόρδο και καρότο. Γενικά τα φασόλια μ' αρέσουν πολύ, και τα θέλω όσο περισσότερο γίνεται στη γεύση τους, να μην χαλάει από άλλες γεύσεις.
Σωστος..και εμενα μ'αρεσουν η γευσεις της φυσης αυτουσιες... πχ του αρακα που συνηθως του καταστρεφουν αυτη την γευση της χλωροφιλης οταν το κανουν κοκκινιστό.
Αλλα το φρεσκο κρεμυδακι δεν βγαινει ποτε μπροστα δουλευει για να γεμισει φοντο.
Το σελινο τωρα αν ειναι λιγο 2-3 κλωναρακια κανει καλο φοντο και ειναι μη ανιχνευσιμο, αμα βαλεις πολυ τοτε βγαινει πρωταγωνιστης και χαλα γευσεις.
Σε ανοιχτόχρωμο μαγειρεμα πρεπει να βγαινουν ως κλωναρακια γιατι ψιλοκομενο κανει μαυραδια και χαλα την αισθητικη.

Τελευταία επεξεργασία:
..και εμενα μ'αρεσουν η γευσεις της φυσης αυτουσιες... πχ του αρακα που συνηθως του καταστρεφουν αυτη την γευση της χλωροφιλης οταν το κανουν κοκκινιστό...
Μα είναι ολόκληρη παράδοση τα λαδερά (λαχανικά, λάδι, ντομάτα, αρωματικά βότανα...). Μια κατηγορία από μόνα τους. Γιατί να την γλιτώσει ο αρακάς ; Που και σκέτος είναι νόστιμος. Αλλά επειδή είναι γλυκός, σε μεγάλη ποσότητα, σαν κοκκινιστός με ντομάτα έρχεται και εξισορροπεί η γλύκα του με την οξύτητα τής ντομάτας. Και βγαίνει πιο ήπιο το αποτέλεσμα. Άσε που φτουράει κοκκινιστός. Μια χαρά κυρίως πιάτο. Μα γούστα είναι αυτά...

Φαντάζεσαι την μπάμπια σκέτη ; Ποιός θα την πλησίαζε ; Εδώ κοκκινιστή και με κοτόπουλο και πάλι θαύμα θα είναι να φαγωθεί και να μην ακουστεί κανένα "μπλιαχ"...

Φαντάζεσαι την μπάμπια σκέτη ; Ποιός θα την πλησίαζε ; Εδώ κοκκινιστή και με κοτόπουλο και πάλι θαύμα θα είναι να φαγωθεί και να μην ακουστεί κανένα "μπλιαχ"...
Η μπάμια εντάξει, δεν είναι ότι δεν τρώγεται, αλλά το θέμα είναι αυτή η απαίσια υφή που έχει, σαν να σε τσιμπάει κάπως να το πω.

Από λαδερά το πιο τέλειο φαγητό είναι τα φασολάκια. Ό,τι καλύτερο.

Η μπάμια εντάξει, δεν είναι ότι δεν τρώγεται, αλλά το θέμα είναι αυτή η απαίσια υφή που έχει, σαν να σε τσιμπάει κάπως να το πω.

Εμένα πάλι οι φακές και ο αρακάς είναι τα αγαπημένα μου

Ε δεν την τρώνε οι περισσότεροι την μπάμια. Δεν είναι τυχαία και η έκφραση (παλιοτέρων εποχών...) "είσαι μπάμιας..."...Ούτε τα περισσότερα παιδάκια την τρώνε. Γι' αυτό και συνηθίζεται κοκκινιστή με κοτόπουλο, μπας και ξεγελαστούν...

Εντάξει, ναι. Τα φασολάκια θεωρώ ότι είναι στανταράκι...

Εμείς εδώ σήμερα έχουμε -7. Με τόσο κρύο θυμήθηκα τη συνταγή της ρωσίδας φροντίστριας <<μπορς>>. Οι βορειοελλαδίτες θα την ξέρετε. Είναι κρεατόσουπα με λάχανο, καρότα, πατάτες, κόκκινη πιπεριά, παντζάρι
Θέλει κάποιες ώρες βράσιμο
1769174251109.png
5/10
Το OG μπορς έχει βαθύ κόκκινο-μωβ χρωμα απο το παντζαρι. Επίσης λείπει η σμετάνα (cream cheese)

Μα είναι ολόκληρη παράδοση τα λαδερά (λαχανικά, λάδι, ντομάτα, αρωματικά βότανα...). Μια κατηγορία από μόνα τους. Γιατί να την γλιτώσει ο αρακάς ; Που και σκέτος είναι νόστιμος. Αλλά επειδή είναι γλυκός, σε μεγάλη ποσότητα, σαν κοκκινιστός με ντομάτα έρχεται και εξισορροπεί η γλύκα του με την οξύτητα τής ντομάτας. Και βγαίνει πιο ήπιο το αποτέλεσμα. Άσε που φτουράει κοκκινιστός. Μια χαρά κυρίως πιάτο. Μα γούστα είναι αυτά...

Ναι οι μπαμιες ειναι μπλιαχ οχι λογω γευσης αλλα γιατι ειναι σαλιαρες.
Αλλα τωρα βγαλανε της κοντοχοντρουλες τις Αλεξανδρείας που ειναι καλες.

1770583775909.png
Ο αρακας πραγματι στην ελλαδα ειναι κυριο πιατο ως κοκκινιστος αλλα του καλυπτουν την δροσερη γευση της χλωροφύλλης καλυπτοντας την με την ντοματα.
Εγω επειδη τον τρώω σαν καραμελες εστι απο το σακουλι ξερω οτι την εχει και ως κατεψυγμενος και ειναι ετοιμος βρωσιμος απο την φυση. Προσπαθωντας να βρω λυση ειδα οτι αν τον κανεις με απαλη ντοματα ( φρεσκια πιο καλα αλλα ειναι δυσκολη αυτη να την εχεις) και τον βαλεις στο τελος για λιγο ετσι για 5 λεπτα ,κρατα και την γευση δροσιας και αλλαζει το πιατο.
Αλλα εις μάτην η γιαγια δεν αλλαζει το χουι της, μια ωρα τον βραζει.
Γιαγια στις φακες δεν βαζουν ντοματα και στις πατατες φουρνου δεν βαζουν μουσταρδα καλυπτει την γευση της φυση.
Δεν ξερεις εσυ,εμενα ο Καλλιδης μου τα ειπε.

Αρακας λεμονατος
1770585294181.png

Γιατί να την γλιτώσει ο αρακάς ; Που και σκέτος είναι νόστιμος. Αλλά επειδή είναι γλυκός, σε μεγάλη ποσότητα, σαν κοκκινιστός με ντομάτα έρχεται και εξισορροπεί η γλύκα του με την οξύτητα τής ντομάτας. Και βγαίνει πιο ήπιο το αποτέλεσμα. Άσε που φτουράει κοκκινιστός. Μια χαρά κυρίως πιάτο. Μα γούστα είναι αυτά...
Πολύ μ΄αρέσει ο άτιμος. Δυστυχώς στην οικογένεια δεν αρέσει. Τα λέγαμε με τη νύφη μου, που και εκεί δεν αρέσει. Θα την καλέσω, να φάμε οι δυο μας.
Όπως το λες, με ντοματούλα, βάλε και φρέσκια. Επίσης, ο αρακάς θέλει λίγο παραπάνω λαδάκι, γιατί είναι στεγνό το <<μπαλάκι>> και πρέπει το κουτάλι να πιάσει σάλτσα. Εγώ βάζω και άνιθο και φινόκιο μαζί με το κρεμμυδάκι.
Για να εξηγούμαι για το λάδι, βάζω μια κουταλιά σούπας για κάθε μερίδα. Λογαριάζω τις μερίδες απ την κατσαρόλα. Στον αρακά όμως θα έβαζα δύο
Αχ τι λαχτάρησα τώρα .....:bleh:
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

στις πατατες φουρνου δεν βαζουν μουσταρδα
Τι λες ρε Γιάννη; Εμένα πολύ μ΄αρέσει η μουστάρδα στις πατάτες φούρνου! Απογειωμένη γεύση!!! Μα η πατάτα είναι άνοστο φαγητό, εκτός αν έχετε νόστιμες απ το χωριό.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back