Οι δικές μας κουζινοδημιουργίες

ultraviolence

Τιμώμενο Μέλος

Ο ultraviolence αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 28 ετών. Έχει γράψει 15.527 μηνύματα.
Οταν λεμε αυγα..εννοουμε οτι βαζουμε και το ασπραδι; Ολοκληρο το αβγο δηλαδη ή μονο τους κροκους οπως η κλασσικη συνταγη;
Ολόκληρο! Η εμπειρία μου έδειξε ότι μιας και τα αυγά είναι λιγότερα, είναι καλύτερο να έχουμε και το ασπράδι για να "δέσει" ευκολότερα. Με προσοχή εννοείται για να μην μαγειρευτεί το ασπράδι. Θέλουν καλό χτύπημα

Κάπου πρέπει να έχω στο κινητό μου μια φωτογραφία από ένα κομμάτι μουσακά που είχα φτιάξει με τη συνταγή αυτή. Αν την βρω θα σας την ανεβάσω για να δείτε πως φαίνεται η υφή της σε ένα κομμένο κομμάτι
 
Τελευταία επεξεργασία:

adams33

Δραστήριο μέλος

Η adams33 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Μοντέλο. Έχει γράψει 798 μηνύματα.
Σημερα ο μπαμπακας ηθελε μουσακα...οποτε και τον εφτιαξα και του τον πηγα.Εφαγα και εγω ενα κομματι.:drunk:
Ηθελα λιγο παραπανω μπεσαμελ.

Η συνταγη ειναι η κλασσικη..απλα τηγανισα τις πατατες και τις μελιτζανες σε κεραμικο τηγανι με λαδι μεν,αλλα πολυ λιγοτερο.ισα να λαδωσει ο πατος.Πολυ γευστικο και ελαφρυ
Επισης στον κιμα εβαλα και μαιντανο και εσβησα με μαυροδαφνι και ενα ημιγλυκο λευκο.
Τυρι ρεγγατο.
Εγινε τελειο..αλλα την εποομενη φορα θα βαλω και 2ο κουτι γαλα.

Σας εχω την πιο ευκολη και εγγυημενη μπεσαμελ

Ξεχαστε το να βραζετε πρωτα το γαλα και μετα κουταλι κουταλι να ανακατευετε να πεφτει αργα το αλευρι κλπ..τοσο κουραστικο.

ΟΛΑ ΜΑΖΙ...δηλαδη το αλευρι,το βουτυρο η το λαδι,το γαλα..αλατοπιπερο και μυρωδικα μεσα στο κατσαρολακι.ΠΡΙΝ ΑΝΟΙΞΟΥΜΕ ΤΟ ΜΑΤΙ.

Ανακατευουμε καλα ΠΡΙΝ ΑΝΟΙΞΟΥΜΕ ΤΟ ΜΑΤΙ ΛΕΩ...και μολις δουμε οτι ψιλοδιαλυθηκε το αλευρι ανοιγουμε το ματι σε μεσαια θερμοκρασια και ξεκιναμε να ανακατευουμε.

Σε καποια φαση δυναμωνω λιγο.Αν θελει και αλλο προσθετουμε αργα καμια κουταλια αλευρι...αν γινει πολυ πηχτο λιγο ακομα γαλα η εστω νερο.
ΕΓΓΥΗΜΕΝΑ ΚΑΛΗ.

Το κανω μονο με εβαπορε.
Σε ενα κατσαρολακι ,ενα εβαπορε αραιωμενο το μισο με νερο...αντιστοιχουν περιπου 4-5 κουταλιες μπαμπατσικες μεγαλες αλευρι.

Ομως επειδη το εκανα σε μεγαλο ταψι επρεπε να βαλω δυο...την επομενη φορα.
Βγηκε παννοστιμο και εξαιρετικα ελαφρυ.

View attachment 149432
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:


Το θεμα αφορα δικες μας συνταγες..οχι κοπυ απο ιντερνετ...εκτος αν μεσα βαλεις και τις παραλαγες σου.Δες το αρχικο ποστ.:-*
Δοκίμασε την επόμενη φορά μελιτζάνες και πατάτες να τις ψήσεις στο φούρνο σε λαδόκολλα και ελάχιστο λαδάκι..

Γευστικά ειναι ακριβώς το ίδιο και γλυτώνεις και το τηγάνισμα ....

Εγώ βάζω και κολοκυθάκια μαζί με μελιτζάνα και πατάτα!

Μπεσαμελ πρώτα βούτυρο αλευρι και μετά προσθέτω λιγο λιγο το γαλα και στο τέλος τυρί κρέμα μοσχοκάρυδο και αυγουλάκι!
Το τυρί κρέμα την κάνει σαν μους και στο μουσακα πάει γάντι αν σας αρέσει!
 
Τελευταία επεξεργασία:

glayki

Διακεκριμένο μέλος

Η Ευα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Εκπαιδευτικός. Έχει γράψει 6.791 μηνύματα.
Λοιπόν, θα σας πω για το δικό μου ταψί (28 εκ) κι εσείς ρυθμίζετε ανάλογα με το τι ταψί έχετε

Υλικά:
  • 500gr γιαούρτι 2% στραγγιστο
  • 1/2 λίτρο γάλα (όχι με πολύ χαμηλά λιπαρά γιατί θα νερουλιασει)
  • 2 μεγάλα αυγά
  • 2 κουταλιές της σούπας λιωμένο βούτυρο (ΟΧΙ μαργαρίνη)
  • 2μιση κουταλιές της σούπας αλεύρι
  • 2 κοφτές κουταλιες σούπας ταχίνι. Του πηγαίνει απίστευτα και βοηθά στο να δέσει ωραιότερα η μπεσαμέλ!
  • Αλάτι
  • Πιπέρι λευκό, αν δεν σας ενοχλεί η μυρωδιά του.
  • Μπόλικο μοσχοκάρυδο να γεμίσει το σπίτι μυρωδιές!
  • Μια γερή χούφτα τριμμένη μυζήθρα εντός της μπεσαμέλ
Εκτέλεση νομίζω δεν χρειάζεται να σας πω, ξέρετε πως γίνεται μια μπεσαμέλ.

Τα σάλια μου έτρεξαν. :P
Μου άνοιξες την όρεξη με το μοσχοκάρυδο. Θα πάω να πάρω. Μόνο σε κοτόπιτα έβαζα, δεν ήξερα πως παει και σε μπεσαμέλ
 

ultraviolence

Τιμώμενο Μέλος

Ο ultraviolence αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 28 ετών. Έχει γράψει 15.527 μηνύματα.
Χάνει από εμφάνιση αλλά τουλάχιστον μπορείτε να δείτε την υφή και πως στέκεται σε ένα κομμάτι. Εδώ είχε κρυώσει, το μάζευα για το ψυγείο. Οταν είναι ζεστό είναι σαφώς λιγότερο κρεμώδης η μπεσαμέλ και πιο.."ζωντανή"! Αχνοφαινονται και κάποια κομματάκια από μυζήθρα! :inlove:

1751225083026~2.jpg

Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Μου άνοιξες την όρεξη με το μοσχοκάρυδο. Θα πάω να πάρω. Μόνο σε κοτόπιτα έβαζα, δεν ήξερα πως παει και σε μπεσαμέλ
Είναι ΥΠΕΡΟΧΟ με την μπεσαμέλ. Εγώ παίρνω ολόκληρο και το τρίβω εκείνη τη στιγμή.
 

Πουπουλίνα

Επιφανές μέλος

Η Πουπουλίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Ζωγράφος και μας γράφει από Κόρινθος (Κόρινθος). Έχει γράψει 32.582 μηνύματα.
Χάνει από εμφάνιση αλλά τουλάχιστον μπορείτε να δείτε την υφή και πως στέκεται σε ένα κομμάτι. Εδώ είχε κρυώσει, το μάζευα για το ψυγείο. Οταν είναι ζεστό είναι σαφώς λιγότερο κρεμώδης η μπεσαμέλ και πιο.."ζωντανή"! Αχνοφαινονται και κάποια κομματάκια από μυζήθρα! :inlove:

View attachment 149443
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:


Είναι ΥΠΕΡΟΧΟ με την μπεσαμέλ. Εγώ παίρνω ολόκληρο και το τρίβω εκείνη τη στιγμή.
Ε να ρε φιλε...τοση μπεσαμελ ηθελα το κερατο μου!

Πωπω...θεικο φαινεται..μπραβο καμαρι μου! :clapping:
 

amarelia

Διακεκριμένο μέλος

Η amarelia αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Εργάτης/τρια και μας γράφει από Αλβανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 6.508 μηνύματα.
Χάνει από εμφάνιση αλλά τουλάχιστον μπορείτε να δείτε την υφή και πως στέκεται σε ένα κομμάτι. Εδώ είχε κρυώσει, το μάζευα για το ψυγείο. Οταν είναι ζεστό είναι σαφώς λιγότερο κρεμώδης η μπεσαμέλ και πιο.."ζωντανή"! Αχνοφαινονται και κάποια κομματάκια από μυζήθρα! :inlove:

View attachment 149443
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:


Είναι ΥΠΕΡΟΧΟ με την μπεσαμέλ. Εγώ παίρνω ολόκληρο και το τρίβω εκείνη τη στιγμή.
Δεν το αδικεί καθόλου η φώτο, τόση μπεσαμέλ πρέπει να έχει κανονικά, οχι σαν κάποιους που το κάνουν σαν ογκόλιθο.
Κι εμάς μας έτρεξαν τα σάλια
 

Πουπουλίνα

Επιφανές μέλος

Η Πουπουλίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Ζωγράφος και μας γράφει από Κόρινθος (Κόρινθος). Έχει γράψει 32.582 μηνύματα.
Δεν το αδικεί καθόλου η φώτο, τόση μπεσαμέλ πρέπει να έχει κανονικά, οχι σαν κάποιους που το κάνουν σαν ογκόλιθο.
Κι εμάς μας έτρεξαν τα σάλια
Εγω παλι σαν τσιγαροχαρτο την εκανα το κερατο μου... :hehe:
Βλεπω του ουλτρα μας και μου τρεχουνε τα σαλια!
 

ultraviolence

Τιμώμενο Μέλος

Ο ultraviolence αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 28 ετών. Έχει γράψει 15.527 μηνύματα.
Ε να ρε φιλε...τοση μπεσαμελ ηθελα το κερατο μου!

Πωπω...θεικο φαινεται..μπραβο καμαρι μου! :clapping:
Merci!! :D
Μόνο μια διευκρίνιση, εδώ ήταν μεγαλύτερη η δόση από αυτή που έγραψα παραπάνω γιατί είχα κόσμο και είχα βάλει μεγαλύτερο ταψί. Περισσότερα λαχανικά, κιμάς και φυσικά περισσότερη μπεσαμέλ για να καλύψει όλο το ταψί.

Το ότι εδώ μιλάμε για μουσακά και για βραδινό φάγαμε σπανακόρυζο από χθες, με στέλνει αδιάβαστο. :hehe:
 

Scandal

Διαχειριστής

Ο Πέτρος αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 36 ετών, επαγγέλλεται Web developer και μας γράφει από Περιστέρι (Αττική). Έχει γράψει 20.594 μηνύματα.
Αυτό το thread χρειάζεται άμεσο κλείδωμα.
Είμαι σε δίαιτα μετά από χίλια κύματα και βλέπω τις photos και με γαργαλάει το στομάχι, για να μην πω για τα σάλια που καταπίνω. :stunned:
 

glayki

Διακεκριμένο μέλος

Η Ευα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Εκπαιδευτικός. Έχει γράψει 6.791 μηνύματα.
Ορίστε κάτι διαιτητικό...κοτομπιφτεκακια με πολλά μπαχαρικά και κόκκινη πιπεριά συνοδεία με βλήτα σαλάτα ( για αυριο)
IMG_20250629_231103.jpg
 

rafaela11

Περιβόητο μέλος

Η Ραφαηλία αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 25 ετών και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4.343 μηνύματα.
Αχ εγώ σήμερα έκανα πένες με φιλέτο μπούτι κοτόπουλο και κρέμα Philadelphia, όπου την έδεσα με λίγο βρασμένο νερό από τα μακαρόνια! Έριξα
και δύο μικρά μοτσαρελακια μέσα μιλάβγήκε τόσο νόστιμο !

αλλά όλη η νοστιμιά ήταν που εφόσον θωράκισα το κοτόπουλο, το άφησα να «βράσει» με λίγο νεράκι και ένα κύβο ζωμό κότας!
Από μπαχαρικά τίποτα το σπουδαίο μια ιδέα αλατη και πιπεράκι

όχι φαγητό για κάθε μέρα όμως προσωπικά μαρεσε πιο πολύ από κρέμα γάλακτος.

δεν έχω φωτό επίσης 😂
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Είναι ΥΠΕΡΟΧΟ με την μπεσαμέλ. Εγώ παίρνω ολόκληρο και το τρίβω εκείνη τη στιγμή.
Ε ναι ρε φίλε μπράβο!! Και εγώ το ίδιο κάνω

προσωπικά μαρεσει επίσης το μοσχοκάρυδο και στον σπιτικό πουρέ ! :)
 

ultraviolence

Τιμώμενο Μέλος

Ο ultraviolence αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 28 ετών. Έχει γράψει 15.527 μηνύματα.
Ορίστε κάτι διαιτητικό...κοτομπιφτεκακια με πολλά μπαχαρικά και κόκκινη πιπεριά συνοδεία με βλήτα σαλάτα ( για αυριο)
View attachment 149447
Να σε ρωτήσω βρε συ Εύα μιας και τα ανέβασες. Υποθέτοντας ότι βάζεις στο μουλτι στήθος κοτόπουλου για να το κάνεις "κιμά" όπως κι εγώ: σου βγαίνουν κι εσένα κάπως συμπαγή τα μπιφτέκια από κοτόπουλο ή όχι; Δεν μου βγαίνουν το ίδιο αφράτα όπως με το μοσχάρι ας πούμε. Κι ας βάζω αυγό, κρεμμύδι, πιπεριά κτλ. Έχεις να δώσεις κάποιο τιπ;

Επίσης είναι ωραία ιδέα να τα χρησιμοποιείτε για τα σάντουιτς σας. Του δικού μου του αρέσουν πολύ τα αλλαντικά στα σάντουιτς και του φτιάχνω σπιτικά ναγκετς ή και μπιφτέκια με τον παραπάνω τρόπο. Μέχρι 3 μέρες στο ψυγείο και τα έχει φάει με το πρωινό/μεσημεριανο του.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Ε ναι ρε φίλε μπράβο!! Και εγώ το ίδιο κάνω

προσωπικά μαρεσει επίσης το μοσχοκάρυδο και στον σπιτικό πουρέ ! :)
Εγώ το βάζω και σε γλυκά! Όπως στο κέικ μπανάνα που έχω στην προηγούμενη σελίδα. Το λατρεύω σαν μυρωδιά!
 

glayki

Διακεκριμένο μέλος

Η Ευα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Εκπαιδευτικός. Έχει γράψει 6.791 μηνύματα.
Να σε ρωτήσω βρε συ Εύα μιας και τα ανέβασες. Υποθέτοντας ότι βάζεις στο μουλτι στήθος κοτόπουλου για να το κάνεις "κιμά" όπως κι εγώ: σου βγαίνουν κι εσένα κάπως συμπαγή τα μπιφτέκια από κοτόπουλο ή όχι; Δεν μου βγαίνουν το ίδιο αφράτα όπως με το μοσχάρι ας πούμε. Κι ας βάζω αυγό, κρεμμύδι, πιπεριά κτλ. Έχεις να δώσεις κάποιο τιπ;

Επίσης είναι ωραία ιδέα να τα χρησιμοποιείτε για τα σάντουιτς σας. Του δικού μου του αρέσουν πολύ τα αλλαντικά στα σάντουιτς και του φτιάχνω σπιτικά ναγκετς ή και μπιφτέκια με τον παραπάνω τρόπο. Μέχρι 3 μέρες στο ψυγείο και τα έχει φάει με το πρωινό/μεσημεριανο του.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:


Εγώ το βάζω και σε γλυκά! Όπως στο κέικ μπανάνα που έχω στην προηγούμενη σελίδα. Το λατρεύω σαν μυρωδιά!
Πήρα έτοιμο κιμά στήθος και μπούτι και έβαλα τριμμένη φρυγανιά, αυγό, λαδακι, πιπέρι κόκκινο και μαύρο, πιπεριά κόκκινη,θυμάρι που μάζεψα από το βουνό, κρεμμύδι... Ναι είναι πιο συμπαγή και για αυτό χρειάζεται και κιμάς μπούτι ( με στήθος μόνο είναι ακόμη πιο συμπαγή) και λιγότερη ώρα ψήσιμο φυσικά.
 

Poirot

Περιβόητο μέλος

Ο Poirot αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 20 ετών και επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια. Έχει γράψει 5.163 μηνύματα.
Τώρα εμένα ποιος θα μου στείλει delivery μουσακά που μου άνοιξε η όρεξη; :lol:
 

Micro

Συντονιστής

Ο Micro αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Άνεργος/η. Έχει γράψει 5.519 μηνύματα.
Να σε ρωτήσω βρε συ Εύα μιας και τα ανέβασες. Υποθέτοντας ότι βάζεις στο μουλτι στήθος κοτόπουλου για να το κάνεις "κιμά" όπως κι εγώ: σου βγαίνουν κι εσένα κάπως συμπαγή τα μπιφτέκια από κοτόπουλο ή όχι; Δεν μου βγαίνουν το ίδιο αφράτα όπως με το μοσχάρι ας πούμε. Κι ας βάζω αυγό, κρεμμύδι, πιπεριά κτλ. Έχεις να δώσεις κάποιο τιπ;
Μπορεις να τριψεις ντοματα για να βγουν πιο ζουμερα . Επισης ενας κρεοπωλης που επαιρνα ετοιμα δεν εβαζε αυγο , ισως επειδη ο κιμας κοτοπουλο ειναι απο μονος του πιο κολλωδης
Τώρα εμένα ποιος θα μου στείλει delivery μουσακά που μου άνοιξε η όρεξη; :lol:
τι μουσακα τα μεσανυχτα , παρε μια πιτσα :mastigio
 

yorkie

Πολύ δραστήριο μέλος

Η yorkie αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια. Έχει γράψει 1.692 μηνύματα.
Ναι είναι πιο συμπαγή και για αυτό χρειάζεται και κιμάς μπούτι ( με στήθος μόνο είναι ακόμη πιο συμπαγή) και λιγότερη ώρα ψήσιμο φυσικά.

Υποθέτοντας ότι βάζεις στο μουλτι στήθος κοτόπουλου για να το κάνεις "κιμά" όπως κι εγώ:
Έτοιμο τον παιρνω κι εγώ τον κιμά.
Κόβει μπροστά μου στήθος κοτόπουλο.
Στο μουλτι χιλιοκατασττεφονται οι ίνες περισσότερο και θα σου βγαίνει πάντα πιο σφιχτό. Καλύτερα κρεοπωλείο.

Παρότι στήθος βγαίνουν ζουμερά αν τρίψετε ντομάτα.
Εξισορρόπηση υγρών κάνω με αλεσμένη βρώμη στο μουλτι. Βάλτε μπαχαρικά αρεσκείας και από μυρωδικά μαϊντανό.
Να τα αφήσετε σχετικά ρευστά, πιο πολύ από τα μοσχαρίσια. Θα γίνουν θεϊκά μετά. Ενα 20 λ στο grill είναι οκ. Ανάλογα και τον φούρνο σας βέβαια.

ΥΓ: φυσικά λαδόκολλα στο ταψί

@Scandal είναι σούπερ διατροφικό και καθαρό. Λαδακι βάλε τόσο όσο…
Αν θες, στείλε μου σε πμ την «διατροφή» ή αν χρειάζεσαι κάτι.
 

touvlo

Διάσημο μέλος

Η touvlo αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει από Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 3.327 μηνύματα.
Που να τα βρούμε βρε τα κορόμηλα εδώ ; στείλε καμια ωραία γεωργιανή συνταγουλα από την πηγή απευθείας αυθεντική.
απευθείας δε δίνει η κυρία. Είναι μυστικά. Μην τα ψάχνεις! Σαν τους σεφ, που δεν μαρτυράνε! Και γω απ το ίντερνετ τα βρήκα. Είναι μερακλού στην κουζίνα. Αν και με έναν μπαρμπαστάθη στην κατσαρόλα θα έκανε τη δουλειά της, αυτή θέλει να ασχολείται. Αυτά που ξεχωρίζουν τη γεωργιανή κουζίνα είναι ο φρέσκος κόλιανδρος και τα μπαχαρικά τους. Αλλά και σε κάποια μαγαζιά με μπαχαρικά κυρίως, έχουν αναμείξεις για μπιφτέκια κλπ με κόκκινο πιπέρι, θυμάρι, κίμινο και κάτι άγνωστο......Μια χαρά είναι. Αν της ξεφύγει κάτι, θα σου πω. :)
ΚΟρόμηλα έχει βρε η Ελλάδα, νοστιμότατα. Στη δυτική Αττική, που μεγάλωσα, σακούλες μαζεύαμε, όταν ήμασταν παιδιά. Τα λένε και τζάνερα, ή αβρόμπλια στη βόρεια Ελλάδα. Επίσης υπάρχει και η παραλλαγή Tkemali με δαμάσκηνα. Γενικά ξυνό φρούτο ταιριάζει
1 κg κορόμηλα, αλάτι μπόλικο, μισό ματσάκι κόλιανδρο, πιπέρι, μισή κουταλιά ζάχαρη και εγώ έβαλα 3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο. Πρώτα βράζεις τα κορόμηλα, να μαλακώσουν. Τα ξακουκουτσιάζεις και τα λιώνεις στο μπλέντερ ή στο μούλτι καλά. Έπειτα ανακατεύεις τα υπόλοιπα. Εγώ τα έβαλα και ένα 5λεπτο βράσιμο, να δέσει λίγο στο τέλος
 

touvlo

Διάσημο μέλος

Η touvlo αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει από Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 3.327 μηνύματα.
Σα σήμερα, πριν πολλά χρόνια, έγινα μαμά!:)

Λοιπόν, θα ήθελα να μου δώσετε κάποια ιδέα για τουρτίτσα.
Προσοχή: στον γιο μου δεν αρέσει η σαντιγύ. Κάθε χρόνο του κάνω παραλλαγές με φρούτα εποχής, κυρίως φράουλες και κεράσια. Φέτος σκέφτηκα και λόγω καύσωνα, να κάνω και μια στρώση με κρέμα γιαουρτιού. Δεν έχω κάνει ποτέ. Εχθές δοκίμασα να ανακατέψω στραγγιστό γιαούρτι με λίγη βανίλια και μαρμελάδα φράουλα, αλλά δε στάθηκε καλά. Βέβαια, είναι γνωστό, πως όταν βλέπει κρέμες ο γιος, δε χαίρεται. Τα γιαούρτια τα τρώει. Σκέφτηκα να βάλω λίγη άσπρη κουβερτούρα στην κρέμα γιαουρτιού, αλλά φοβάμαι το εξής: ζεστή η σοκολάτα, κρύο το γιαούρτι, πώς θα ανακατευτούν; Στο διαδίκτυο είδα κάτι τρικς....... δεν τολμώ.....
Αν μπορείτε να βοηθήσετε, πείτε. Θα ήθελα το βράδυ, να την έχω έτοιμη. :cake:
 

glayki

Διακεκριμένο μέλος

Η Ευα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Εκπαιδευτικός. Έχει γράψει 6.791 μηνύματα.
Εγώ εδώ και χρόνια για τούρτες γενεθλίων κάνω μόνο παραλλαγές πειραγμενες διαφόρων συνταγών cheesecake. Πλέον και ο 16 χρόνια μικρός μου αναλαμβάνει μόνος να πειραματιστεί.

Τουλάχιστον ξέρουμε πως αυτό το γλυκό σπάνια αποτυχαίνει.
Με μαρμελάδα φράουλα και βερίκοκο που έκανα πρόσφατα βγαίνει σουπερ 😉
 

touvlo

Διάσημο μέλος

Η touvlo αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει από Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 3.327 μηνύματα.
Εγώ εδώ και χρόνια για τούρτες γενεθλίων κάνω μόνο παραλλαγές πειραγμενες διαφόρων συνταγών cheesecake. Πλέον και ο 16 χρόνια μικρός μου αναλαμβάνει μόνος να πειραματιστεί.

Τουλάχιστον ξέρουμε πως αυτό το γλυκό σπάνια αποτυχαίνει.
Με μαρμελάδα φράουλα και βερίκοκο που έκανα πρόσφατα βγαίνει σουπερ 😉
τι βάζεις στο cheesecake? Είναι αυτό με τα αυγά μέσα, ε; Μάλλον και με τα αυγά, θα ξινίσει το μουτράκι του. Εγώ κάθε χρόνο τα κάνω <<έκπληξη>> στον καθένα ό,τι του αρέσει.
 

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top