Αόριστος Β' λέγεται και είναι "ειπον"

Δεν με μαλώνεις, το ξέρω. Επίσης τυχαίνει να ξέρω τους αρχικούς χρόνους του "λέγω". Απλά πόσο εύκολο είναι νομίζεις να βρεις την ετυμολογία μιας τόοοοοσο πλούσιας γλώσσας. Μπορεί κάποιος να χαθεί πολύ εύκολα μέσα σε όλους αυτούς τους διαδρόμους των λέξεων.
Λες: "Τι νόημα βγάζει?" (Νόμιζα ότι αυτό είναι το αγγλικό ερωτηματικό! Ας σεβαστούμε λίγο το θέμα στο οποίο γράφουμε) Αν το πάρεις με την σημασία της κάθε λέξης δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να βγάλεις άκρη. Και να σου δώσω ένα ασήμαντο παράδειγμα:
Η λέξη "ευδαιμονία"... Οι περισσότεροι ξέρουμε ότι σημαίνει ευτυχία.
Ένας άσχετος άνετα όμως θα μπορούσε να το συνδυάσει με την λέξη "δαίμονας" και να καταλήξει σε τελείως διαφορετικό αποτέλεσμα. Μιλάω για τόσο γελοίο θέμα γιατί υπάρχει μια μικρή πιθανότητα, μικρή λέω μην φανταστείς, να με θεωρείς έτσι.
Είπα ότι έχει το "υπό" μάλλον λίγο αυθαίρετα και σίγουρα χωρίς να το σκεφτώ. Και εγώ έχω βγάλει πολλές τούφες από τα μαλλιά μου βλέποντας τα μαργαριτάρια κάποιων εδώ μέσα. Παρ' όλα αυτά δεν είπα τίποτα για να μην κινυδεύσω να γίνω ειρωνικός.
Δεν προσπάθησες να το παίξεις δασκάλα, αλλά σίγουρα θα ήταν καλύτερα να το κάνεις. Ξαναδιάβασε το μήνυμά σου. Είναι "κάπως", καθώς χωρίς να ξέρεις την τρέλα μου για την ελληνική γλώσσα με κρίνεις με ιδιαίτερα καυστικό τρόπο θα έλεγα.