Nelliel
Περιβόητο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Stitchpunk
Δραστήριο μέλος

GTR θα σου πρότεινα να δοκιμάσεις μια φορά μετά που θα καθαρίσεις τα δόντια σου, να χρησιμοποιήσεις νήμα, να δεις αν όντως δεν το χρειάζεσαι. Nelliel πάνε πολλά χρόνια που φορούσα σιδεράκια, αλλά κι εγώ δεν έκανα τη διαδικασία σωστά, όπως πήγαινε το βουρτσάκι. Η περιστρεφόμενη νομίζω δεν σου κάνει. Της δίνω μια βδομάδα ζωής. Θα γίνει άχρηστη η κεφαλή και θα πονάς. Θα έλεγα να δοκιμάσεις τις πάρα πολύ μαλακές οδοντοβουρτσες που έχουν στα φαρμακεια. Νομίζω είναι για αυτούς που έχουν ουλίτιδα, αλλά επειδή είναι πολύ μαλακή, θα εισχωρεί πιο εύκολα ανάμεσα στα σιδερακια.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Nelliel
Περιβόητο μέλος

Kαι ομως εχουν. Δεν τα πανε καλα με τις περιστροφες, με τα δοντια που γερνουν, με κοντους τραπεζιτες και με δοντια που πρεπει να κατεβουν. Σε εμενα πχ οι κατω κυνοδοντες γερνουν και ο ενας απο πανω πρεπει να κατεβει. Θα χρειαστω λαστιχακια στους 12 μηνες. Επισης με τα invisalign δεν μπορουν να μετακινηθουν τα δοντια με μεγαλη ακριβεια και δεν μπορει να διορθωθει το δαγκωμα. Σε εμενα πχ οι τραπεζιτες μου δεν ειναι ισιοι με αποτελεσμα απο την μια πλευρα να μην ακουμπανε ολα τα δοντια οταν μασαω. Αν μου εκανε εξαγωγες 4 δοντιων, ισως να μπορουσα να βαλω invisalign. Ρωτησα 2 και μου ειπαν οτι η περιπτωση μου δεν διορθωνεται με invisalign. Μακαρι να γινοταν, ισως μου κοστιζε και πιο φτηνα.Νομίζω το έχω ξαναπεί. Τα invisalign δεν έχουν περιορισμό στο τι μπορούν να διορθώσουν. Είναι το πόσο έμπειρος είναι ο γιατρός πάνω στο θέμα.
GTR θα σου πρότεινα να δοκιμάσεις μια φορά μετά που θα καθαρίσεις τα δόντια σου, να χρησιμοποιήσεις νήμα, να δεις αν όντως δεν το χρειάζεσαι. Nelliel πάνε πολλά χρόνια που φορούσα σιδεράκια, αλλά κι εγώ δεν έκανα τη διαδικασία σωστά, όπως πήγαινε το βουρτσάκι. Η περιστρεφόμενη νομίζω δεν σου κάνει. Της δίνω μια βδομάδα ζωής. Θα γίνει άχρηστη η κεφαλή και θα πονάς. Θα έλεγα να δοκιμάσεις τις πάρα πολύ μαλακές οδοντοβουρτσες που έχουν στα φαρμακεια. Νομίζω είναι για αυτούς που έχουν ουλίτιδα, αλλά επειδή είναι πολύ μαλακή, θα εισχωρεί πιο εύκολα ανάμεσα στα σιδερακια.
Προς το παρον βουρτσιζω με sonicare και δεν εχει χαλασει ακομα το βουρτσακι. Αλλαξα βουρτσακι ομως και απο το diamondclean πηγα στο gum care. Επειδη δεν ξερω αν ακουμπαει η βουρτσα στα δοντια ή μονο στα σιδερακια, βουρτσιζω και με συμβατικη βουρτσα. Επισης με βουρτσακι proxabrush καθαριζω τα σιδερακια γυρω γυρω και κατω απο το συρμα. Οδοντιατρο θα πηγαινω καθε τριμηνο για καθαρισμα.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Nelliel
Περιβόητο μέλος

Ενας γνωστος μου εχει βαλει. Κανει δουλεια αρκει η περιπτωση σου να διορθωνεται με invisalign. Εγω εχω τα insignia-damon clear2/Q2 και παρολο που ειναι κανονικα σιδερακια, δεν φαινονται σχεδον καθολου. Στα μπροστινα δοντια ειναι λευκα και ειναι πολυ μικρα. Το πλεονεκτημα με τα invisalign ειναι οτι καθαριζεις τα δοντια πιο γρηγορα με οδοντικο νημα σε σχεση με τα σιδερακια. Το μειονεκτημα ειναι οτι πρεπει να βουρτσιζεις και τα invisalign αφοτου βουρτσισεις τα δοντια. Επισης τα invisalign, τουλαχιστον στον γνωστο μου, ειναι τοσο ορατα οσο και τα δικα μου γιατι εχει "κουμπια" στα μπροστινα δοντια και φαινεται σαν να φοραει κανονικα σιδερακια.Έχει βάλει κάνεις Invisalign? Θέλω να μάθω πως ηταν σαν εμπειρία, αν όντως κάνει δουλειά κλπ μιας και τιμή είναι παρόμοια με τα σιδεράκια πλέον
Update: Εχουν περασει 3 μηνες και τα δοντια μου εχουν ισιωσει! Ηδη στους 2 μηνες ηταν κατα 80% ισια! Τα πισω δοντια ενω ειναι σε ευθεια θελουν ακομα δουλεια γιατι τα πανω δεν ειναι ευθυγραμμισμενα με τα κατω οταν δαγκωνω. Τα μπροστινα ειναι ολοισια

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Nelliel
Περιβόητο μέλος

Τα δοντια μου ειναι πλεον ισια, αλλα εχω 2 θεματα ακομα. Εχω απο 1 προγομφιο στην κατω γναθο που πρεπει να περιστραφει περιπου 30-45 μοιρες. Φανταζομαι αυτο θα παρει χρονο. Επισης πρεπει να μετατοπιστουν ολοι οι κατω προγομφιοι προς τα εξω γιατι τωρα ειναι προς τα μεσα και δεν ευθυγραμμιζονται με τους ανω προγομφιους και δεν δαγκωνω καλα.
Ερωτηση κρισεως: ποτε θα ελαχιστοποιηθει ο πονος; Θα ειμαι ετσι καθε φορα που θα μου αλλαζει συρμα; Ποσες φορες αλλαζουν το συρμα; Ακτινες ποτε βγαζουν;
me lene
Εκκολαπτόμενο μέλος

Επίσης αν ξέρει κάποιος αν οντως το αποτέλεσμα ειναι μόνιμο.
Nelliel
Περιβόητο μέλος

Καλησπέρα παιδιά! Ήθελα και εγώ να ρωτήσω για τα Invisalign εχω πολύ μικρό πρόβλημα και θα ήθελα να έβαζα μόνο στα πάνω δόντια μιας και οικονομικά δεν ειμαι άνετα αλλά το σκέφτομαι χρόνια και σκέφτηκα αν γίνεται να το διόρθωνα. Αν πχ πρέπει να τα φοράω για ενα εξάμηνο ξέρει κανείς περίπου κόστος γιατί για 1500 και τέτοια εγώ δεν έχω καμία οικονομική δυνατότητα άμα ήταν κανα 600αρη να το έδινα.
Επίσης αν ξέρει κάποιος αν οντως το αποτέλεσμα ειναι μόνιμο.
Υπαρχουν σιδερακια για 6 μηνες (οχι invisaling), αλλα ενας σοβαρος ορθοδοντικος δεν προκειται να τα προτεινει. Το ελαχιστο ειναι 1 χρονος για να μη πω 1.5. Επισης δεν θα εβαζα μονο στα πανω γιατι τα δοντια με τα σιδερακια αλλαζουν θεση και μπορει να καταληξεις με μη ευθυγραμμισμενα δοντια (να μην κλεινει καλα το στομα σου και να μη μπορεις να μασησεις σωστα). Εγω πχ ειμαι στους 6 μηνες τωρα και ενω ολα τα δοντια εχουν ισιωσει, τα πανω δοντια δεν εχουν ευθυγραμμιστει με τα κατω και οταν μασαω ειμαι πολυ χειροτερα σε σχεση πριν βαλω σιδερακια.
Προτεινω να τα καθυστερησεις μεχρι να συγκεντρωσεις το ποσο που χρειαζεσαι για να κανεις σωστη δουλεια. Μη κανεις προχειρη δουλεια τωρα γιατι θα το μετανοιωσεις και θα χρειαστει να ξαναπληρωσεις στο μελλον για να διορθωσεις την προχειροτητα.
me lene
Εκκολαπτόμενο μέλος

Υπαρχουν σιδερακια για 6 μηνες (οχι invisaling), αλλα ενας σοβαρος ορθοδοντικος δεν προκειται να τα προτεινει. Το ελαχιστο ειναι 1 χρονος για να μη πω 1.5. Επισης δεν θα εβαζα μονο στα πανω γιατι τα δοντια με τα σιδερακια αλλαζουν θεση και μπορει να καταληξεις με μη ευθυγραμμισμενα δοντια (να μην κλεινει καλα το στομα σου και να μη μπορεις να μασησεις σωστα). Εγω πχ ειμαι στους 6 μηνες τωρα και ενω ολα τα δοντια εχουν ισιωσει, τα πανω δοντια δεν εχουν ευθυγραμμιστει με τα κατω και οταν μασαω ειμαι πολυ χειροτερα σε σχεση πριν βαλω σιδερακια.
Προτεινω να τα καθυστερησεις μεχρι να συγκεντρωσεις το ποσο που χρειαζεσαι για να κανεις σωστη δουλεια. Μη κανεις προχειρη δουλεια τωρα γιατι θα το μετανοιωσεις και θα χρειαστει να ξαναπληρωσεις στο μελλον για να διορθωσεις την προχειροτητα.
Καλησπέρα σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση! Μήπως να μην μπω στην διαδικασία; Πραγματικά ειναι ελάχιστη η διαφορά η οποία θέλω και ΚΥΡΙΩΣ ένα δόντι που ειναι στραβό γιατί εγώ μικρη το πείραζα όλα τα άλλα ειναι ολόισια και ελαφρώς πεταχτά και πραγματικά δεν με νοιάζει αν μείνουν έτσι. Απλά το ένα αυτό δοντι έχει μια κλήση περίεργη και μαζεύει και τροφές επειδή ειναι στραβό και πρήζεται του ούλο στο σημειο αυτο. Μήπως ξερεις αν μπορώ να βάλω τμηματικά πχ σε 2-3 δοντια γλωσσικά σιδεράκια ώστε να ίσιωνε μόνο αυτο το δόντι;
Nelliel
Περιβόητο μέλος

Καλησπέρα σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση! Μήπως να μην μπω στην διαδικασία; Πραγματικά ειναι ελάχιστη η διαφορά η οποία θέλω και ΚΥΡΙΩΣ ένα δόντι που ειναι στραβό γιατί εγώ μικρη το πείραζα όλα τα άλλα ειναι ολόισια και ελαφρώς πεταχτά και πραγματικά δεν με νοιάζει αν μείνουν έτσι. Απλά το ένα αυτό δοντι έχει μια κλήση περίεργη και μαζεύει και τροφές επειδή ειναι στραβό και πρήζεται του ούλο στο σημειο αυτο. Μήπως ξερεις αν μπορώ να βάλω τμηματικά πχ σε 2-3 δοντια γλωσσικά σιδεράκια ώστε να ίσιωνε μόνο αυτο το δόντι;
Αν πρηζεται το ουλο θα σου συνιστουσα να δεις πρωτα οδοντιατρο και περιοδοντολογο γιατι απο την περιγραφη ακουγεται σαν προχωρημενη ουλιτιδα. Συμβουλεψου ειδικο μηπως χρειαζεσαι βαθυ καθαρισμο. Σου ματωνουν τα ουλα; Διορθωσε πρωτα το ουλο και μετα βαλε σιδερακια γιατι αν μεινει ετσι και βαλεις σιδερακια, ειμαι βεβαιη οτι θα χειροτερεψει! Παντως με τα σιδερακια θα σου λυθει αυτο το προβλημα.
Σιδερακια δεν γινεται να μπουν σε 2-3 δοντια μονο. Υπαρχουν τα 6 month smiles, αλλα θα σε συμβουλευα να τα αποφυγεις γιατι μπορει να καταληξει να χαθει η ισορροπια στο μασημα. Πηγαινε οπωσδηποτε σε ορθοδοντικο γιατι μπορει να νομιζεις οτι το προβλημα σου ειναι μονο 1 στραβο δοντι και πεταχτα δοντια, αλλα στην πραγματικοτητα να εχεις αλλα χιλια δυο προβληματα. Επισης για να μετακινηθει αυτο το δοντι μπορει να χρειαστει να αλλαξουν θεση ολα τα υπολοιπα δοντια και αν γινει αυτο, τοτε θα πρεπει να αλλαξουν θεση και τα κατω δοντια. Δεν ειναι τοσο απλο οσο νομιζεις.
Δεν γνωριζω ποσο κοστιζουν τα σιδερακια εκει, αλλα στην θεση σου θα περιμενα. Εγω τα πληρωνω με δοσεις γιατι η ασφαλεια μου καλυπτει το 50% και δεν με αφησαν να τα πληρωσω ολα στην αρχη της θεραπειας γιατι αλλιως δεν θα με καλυπτε η ασφαλεια. Συνηθως σου λενε οτι κοστιζει μερικα χιλιαρικα και τα πληρωνεις λιγα λιγα μεχρι να βγαλεις τα σιδερακια. Δεν ξερω ομως πως ειναι εκει. Πηγαινε σε ορθοδοντικο και ρωτα ποσο θα κοστισουν και πως θα τα πληρωσεις γιατι αν ειναι να πληρωσεις 600 ευρω τωρα και αλλα 1000 στα επομενα 2 χρονια, τοτε ισως να μπορεσεις να ξεκινησεις απο τωρα. Τα πιο φτηνα ειναι τα κλασσικα, ενω τα πιο ακριβα ειναι τα lingual. Τα invisalign δεν φαινονται, αλλα οταν μπουν κουμπακια στα δοντια, τοτε φαινονται σαν να φορας κεραμικα. Επισης αν δεν πας σε ορθοδοντικο, δεν μπορεις να γνωριζεις αν η περιπτωση σου ειναι για invisalign.
me lene
Εκκολαπτόμενο μέλος

Αν πρηζεται το ουλο θα σου συνιστουσα να δεις πρωτα οδοντιατρο και περιοδοντολογο γιατι απο την περιγραφη ακουγεται σαν προχωρημενη ουλιτιδα. Συμβουλεψου ειδικο μηπως χρειαζεσαι βαθυ καθαρισμο. Σου ματωνουν τα ουλα; Διορθωσε πρωτα το ουλο και μετα βαλε σιδερακια γιατι αν μεινει ετσι και βαλεις σιδερακια, ειμαι βεβαιη οτι θα χειροτερεψει! Παντως με τα σιδερακια θα σου λυθει αυτο το προβλημα.
Σιδερακια δεν γινεται να μπουν σε 2-3 δοντια μονο. Υπαρχουν τα 6 month smiles, αλλα θα σε συμβουλευα να τα αποφυγεις γιατι μπορει να καταληξει να χαθει η ισορροπια στο μασημα. Πηγαινε οπωσδηποτε σε ορθοδοντικο γιατι μπορει να νομιζεις οτι το προβλημα σου ειναι μονο 1 στραβο δοντι και πεταχτα δοντια, αλλα στην πραγματικοτητα να εχεις αλλα χιλια δυο προβληματα. Επισης για να μετακινηθει αυτο το δοντι μπορει να χρειαστει να αλλαξουν θεση ολα τα υπολοιπα δοντια και αν γινει αυτο, τοτε θα πρεπει να αλλαξουν θεση και τα κατω δοντια. Δεν ειναι τοσο απλο οσο νομιζεις.
Δεν γνωριζω ποσο κοστιζουν τα σιδερακια εκει, αλλα στην θεση σου θα περιμενα. Εγω τα πληρωνω με δοσεις γιατι η ασφαλεια μου καλυπτει το 50% και δεν με αφησαν να τα πληρωσω ολα στην αρχη της θεραπειας γιατι αλλιως δεν θα με καλυπτε η ασφαλεια. Συνηθως σου λενε οτι κοστιζει μερικα χιλιαρικα και τα πληρωνεις λιγα λιγα μεχρι να βγαλεις τα σιδερακια. Δεν ξερω ομως πως ειναι εκει. Πηγαινε σε ορθοδοντικο και ρωτα ποσο θα κοστισουν και πως θα τα πληρωσεις γιατι αν ειναι να πληρωσεις 600 ευρω τωρα και αλλα 1000 στα επομενα 2 χρονια, τοτε ισως να μπορεσεις να ξεκινησεις απο τωρα. Τα πιο φτηνα ειναι τα κλασσικα, ενω τα πιο ακριβα ειναι τα lingual. Τα invisalign δεν φαινονται, αλλα οταν μπουν κουμπακια στα δοντια, τοτε φαινονται σαν να φορας κεραμικα. Επισης αν δεν πας σε ορθοδοντικο, δεν μπορεις να γνωριζεις αν η περιπτωση σου ειναι για invisalign.
Σε ευχαριστώ πολύ είσαι τόσο γλυκιά και ενημερωμένη πραγματικά!

Λοιπόν πήγα χθες σε μία ορθοδοντικό και μου πε ότι μου χες πει στο προηγούμενο ποστ και εσύ. Μου πε ότι ειναι ένα σύνολο παραγόντων που δεν κλείνουν καλά αλλά μου πε πως αν έβαζα σιδεράκια θέλει 1,5 με 2 χρόνια γιατί δεν ειναι απλό το θέμα της σύγκλισης. Μου πε πως και κανονικά μπορώ να βάλω και Invisalign Και μου πε και εκείνη πω έχω ίσια δόντια και εντάξει δεν έχω λόγω να μπω σε τόση ταλαιπωρία. Της είπα πως αν πχ ήθελα μια μικρή αλλαγή αν θα γινόταν αλλά μου πε ότι γιατί όταν υπάρχει ένα θέμα ή μπαίνουμε στην διαδικασία και το λύνουμε ή το αφήνουμε γιατί δεν θα δω διαφορά στην σύγκλιση σε λίγους μήνες. Οπότε θα το αφήσω. Σε ευχαριστώ πολύ και πάλι!
Nelliel
Περιβόητο μέλος

ann22
Νεοφερμένο μέλος

Nelliel
Περιβόητο μέλος

Προτεινω να πας σε 2-3 ορθοδοντικους και να σου πουν πρωτα αν η περιπτωση σου ειναι για διαφανα, γιατι ολες οι περιπτωσεις δεν ειναι. Δεν επιλεγεις εσυ τι σιδερακια χρειαζεσαι, αλλα ο ειδικος.καλησπερα σας μπορει να μου στειλει καποιος στοιχεια για εναν καλο ορθοδοντικο για διαφανα σιδερακια στην περιοχη κοντα στον περαια η' τα πετραλωνα?
Nick890
Επιφανές μέλος

Guest 991793
Επισκέπτης

Nick890
Επιφανές μέλος

Έχω αρχίσει ορθοδοντική θεραπεία εδώ και 15 ημέρες. Η ορθοδοντικός μού είπε ότι θα χρειαστώ 15-16 μήνες μέχρι τα δόντια να είναι στη σωστή θέση τους. Σιδεράκια προς το παρόν έχω μόνο στην κάτω γνάθο, στα μπροστινά. Κανείς δεν κατάλαβε ότι φοράω σιδεράκια.![]()
Ναι....αλλα αλλο ρωταω
Nelliel
Περιβόητο μέλος

Παιδιά τωρα τελειώνω την ορθοδοντική μου θεραπεία και θα τα έβγαζα αυτό το μήνα επειδή μου το συνιστα και ο ειδικος.Αλλα δεν ξέρω γιατί ,νομίζω στα δύο πρώτα δόντια είναι σφιχτά ενωμένα μεταξύ τους και ότι το η κατω γωνία του ενός δοντιού χτυπάει το άλλο.Ετσι θα πρέπει να είναι τα δόντια όπως φαίνονται στη φωτογραφία ή απλά θέλει να με ξεπεταξει ο ειδικός μου ???![]()
χμμ, δεν ξερω γιατι δεν ξερω και τι σχημα ειχαν τα δοντια σου αρχικα. Σε εμενα οι γωνιες στα μπροστα δεν ειναι ενωμενες. Ασχετο, αλλα σου αφαιρεσε προγομφιους;
Nick890
Επιφανές μέλος

χμμ, δεν ξερω γιατι δεν ξερω και τι σχημα ειχαν τα δοντια σου αρχικα. Σε εμενα οι γωνιες στα μπροστα δεν ειναι ενωμενες. Ασχετο, αλλα σου αφαιρεσε προγομφιους;
Oxi δεν έχω αφαιρέσει,εσύ αφαιρέσεις
Nelliel
Περιβόητο μέλος

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 111 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- ougka pougka
- akis_95
- Μαρια30
- touvlo
- iew
- fmarulezkd
- fourkaki
- Wonderkid
- john29
- χημεια4λαιφ
- Αναστασία197
- Unboxholics
- GeorgePap2003
- marww
- Κλημεντίνη
- Joji
- oups
- Miranda32
- giannhs2001
- charmander
- Stratouorc
- Lila955
- Cupid
- Εχέμυθη
- bruh_234
- ggl
- Scandal
- Alexandros Drosos
- Viedo
- J.Cameron
- camil
- Ligmeni__Turokafteri
- Idontknoww
- taketrance
- Libertus
- Τέσση
- Mt73
- chris2799
- Appolon
- Μαυρίκιος
- DimitraA.
- _pathfinder_
- jj!
- New member
- Κατ
- Evenina
- me lene
- Rene2004
- Μαρία Α
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.