kostas89
Νεοφερμένο μέλος

Σημείωση:
Το παρόν μήνυμα προέρχεται από το συγχωνευμένο θέμα "Διαθλαστική επέμβαση Λασίκ και παρενέργειες".
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Kassie
Εκκολαπτόμενο μέλος

Πήγα χθές και έκανα το προεγχειρητικό έλεγχο σε γνωστό κέντρο και γιατρό που μου σύστησαν ένθερμα φίλοι. Το αποτέλεσμα:
Λόγω μικρής μυωπίας (2,5 και 1,75) και μεγάλο πάχος (νομίζω αμφιβληστροειδούς ή κερατοειδούς δεν συγκράτησα) θεωρούμαι ιδανική υποψήφια!
Από την μια έχω αγωνία, από την άλλη η σκέψη ότι θα ξεφορτωθώ επιτέλους τα γυαλιά μου ( δεν μπόρεσε ποτέ να βάλω φακούς επαφής)!
Αφήστε που για πρώτη φορά θα αγοράσω ότι γυαλιά ηλίου μου αρέσουν (δυστυχώς σε αυτά που σου αρέσουν δεν μπαίνουν φακοί μυωπίας, βρες κάποια άλλα...)
Υ. Γ. Κλασσικό σκηνικό βράδυ σε κλάμπ όπου φυσικά έχω αφήσει τα γυαλιά στο σπίτι:
- Ο φίλος μου σε γουστάρει!
Εγώ μην μπορώντας να διακρίνω κάν αν φοράει μπλουζάκι ή πουκάμισο, για χαρακτηριστικά προσώπου δεν το συζητάμε κάν...
- Χμμμμ, θα σου απαντήσω σε μισό λεπτό.
- !!!!
Φωνάζω τη φίλη μου:
- Αυτός εκεί ο τύπος λέει τίποτα;;;;;
- Αχ χίλια συγνώμη δεν φοράω τα γυαλιά μου, να του πούμε να έρθει πιο κοντά;;;;;;;;
!!!!!!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
giannis19
Νεοφερμένο μέλος

giannis19
Νεοφερμένο μέλος

ΚΩΣΤΑΣ ΥΨΗΛΑΝΤΗ
Νεοφερμένο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Jo_
Εκκολαπτόμενο μέλος

Τελικά, έκανα τη μέθοδο που ανακαλυφτηκε μετα τη LASIK, δηλαδη τη SMILE. Απ ότι κατάλαβα οι τρεις μέθοδοι που υπάρχουν έως σήμερα τοποθετούνται χρονικά ως εξης: PRK, LASIK, SMILE.
Η διαφορά της smile είναι ότι δεν απαιτει τομή στον κερατοειδή, και έτσι ελαχιστοποιούνται οι μετεγχειρητικες επιπλοκές και ενοχλήσεις. Όταν την έκανα ήμουν από τους πρώτους "ασθενείς" στη Ελλάδα, όπως είχε πει ο οφθαλμίατρος και αυτό με αγχωσε περισσότερο (ένιωσα πειραματοζωο), αλλά η ελάχιστες ενοχλήσεις μετά τη διαδικασία ακουγόντουσαν δελεαστικές. Γι αυτό διάλεξα αυτή τη μέθοδο.
Όποιος ενδιαφέρεται να κάνει smile μπορεί να με ρωτήσει λεπτομέριες, απλώς θα πω ότι πραγματικά από τη στιγμή που βγήκα από την αίθουσα που μου έκανε ο γιατρός το laser έβλεπα κανονικότατα, δεν είχα ξηροφθαλμια, ευαισθησία, πόνο, ερεθισμούς, κόκκινιλες, φωτοευαισθησια και την πρώτη νύχτα κιόλας οδήγησα στην πόλη με βροχή (το σημειώνω γιατί κάπου διάβασα ότι η όραση μετά από laser τη νύχτα θολώνει λιγο).
Φόρεσα μόνο ένα είδος στάγονων, που ο οφθαλμίατρος είπε ότι είναι για να αποφύγω κάποια μόλυνση. Είπε να τα φοράω 3 βδομάδες αν θυμάμαι καλά. Δακρυα δεν μου χρειάστηκαν.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Cody
Πολύ δραστήριο μέλος

Αν και με τόσα χαλάζια που έχω βγάλει στα μάτια, έχω φτάσει σχεδόν 1 βαθμό μυωπία (και λίγο λιγότερο) και αστιγματισμό μόνο στο δεξί, πάλι όμως δεν θα έκανα -.- .Νομίζω φτάνεις σε σημείο να κάνεις επέμβαση όταν η μυωπία φτάσει πολύ ψήλα, έτσι?!
fockos
Επιφανές μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
DiligentStudent
Νεοφερμένο μέλος

ευχαριστω

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Libertus
Συντονιστής

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Έκανα επέμβαση με laser την προηγούμενη Παρασκευή. Στα μάτια μου δεν μπορούσε να γίνει η νέα μέθοδος (LASIK) λόγω λεπτού κερατοειδούς, οπότε έκανα την παλιά μέθοδο (PRK). Η PRK έχει επώδυνη ανάρρωση για τις πρώτες δύο ημέρες μετά την επέμβαση και η όραση τελειοποιείται σταδιακά με τον καιρό, εν αντιθέσει με την LASIK που από την επόμενη μέρα της επέμβασης βλέπεις τέλεια και χωρίς ενοχλήσεις. Η επέμβαση διαρκεί 5 λεπτά περίπου για το κάθε μάτι και ειλικρινά δεν είναι τίποτα ιδιαίτερο για το οποίο αξίζει να φοβάσαι. Τώρα, 5 μέρες μετά την επέμβαση, βλέπω ήδη πολύ καλά και μπορώ να οδηγήσω και να διαβάσω κείμενα χωρίς πρόβλημα. Αποτέλεσμα: 5 βαθμοί αστιγματισμού και 3.5 μυωπίας εξαφανίστηκαν! Το μόνο πράγμα για το οποίο μετανιώνω είναι που δεν έκανα την επέμβαση νωρίτερα.![]()
Πάνε τα γυαλιά ρε Χάρη?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Libertus
Συντονιστής

Πάνε...στα σκουπίδια! Και στα δικά σας εύχομαι.Πάνε τα γυαλιά ρε Χάρη?![]()

Περαστικά! Αν και με τα γυαλιά θα φαινόσουν πιο διανοούμενος.Πάνε...στα σκουπίδια! Και στα δικά σας εύχομαι.![]()

Valder
Τιμώμενο Μέλος

Έκανα επέμβαση με laser την προηγούμενη Παρασκευή. Στα μάτια μου δεν μπορούσε να γίνει η νέα μέθοδος (LASIK) λόγω λεπτού κερατοειδούς, οπότε έκανα την παλιά μέθοδο (PRK). Η PRK έχει επώδυνη ανάρρωση για τις πρώτες δύο ημέρες μετά την επέμβαση και η όραση τελειοποιείται σταδιακά με τον καιρό, εν αντιθέσει με την LASIK που από την επόμενη μέρα της επέμβασης βλέπεις τέλεια και χωρίς ενοχλήσεις. Η επέμβαση διαρκεί 5 λεπτά περίπου για το κάθε μάτι και ειλικρινά δεν είναι τίποτα ιδιαίτερο για το οποίο αξίζει να φοβάσαι. Τώρα, 5 μέρες μετά την επέμβαση, βλέπω ήδη πολύ καλά και μπορώ να οδηγήσω και να διαβάσω κείμενα χωρίς πρόβλημα. Αποτέλεσμα: 5 βαθμοί αστιγματισμού και 3.5 μυωπίας εξαφανίστηκαν! Το μόνο πράγμα για το οποίο μετανιώνω είναι που δεν έκανα την επέμβαση νωρίτερα.![]()
Συγχαρητήρια!
Ελλάδα την έκανες ή Γερμανία και σε ποιόν αν επιτρέπεται; (αν δεν θες δημοσίως, δέχομαι και πμ)
Σε ρωτάω γιατί θέλω να διώξω στραβισμό και αργότερα και τη μυωπία.
Και πάλι χαίρομαι πολύ για σένα και να χαρείς την όρασή σου!

Scandal
Διαχειριστής

Έχω βαρηκοϊα (περίπου 57% κάτω στις μπάσες και σχετικά λιγότερο στις μεσαίες και άψογες ψηλές). Δεν φοράω ακουστικά γιατί δεν μου αρέσει το ηχητικό τους αποτέλεσμα (προτιμώ την υπάρχουσα ακοή μου). Αλλά θέλω να πω ότι τα μάτια τα διορθώνουμε 100%, τα αυτιά όχι

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.