Υ.Γ. στην αστυνομια/στρατο δεχονται και με φακους επαφης δεν υπαρχει προβλημα
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Εγω εχω 11,5 βαθμους στο καθε ματι , φοραω γυαλια απο 1ος ετος.Η αληθεια ειναι οτι ειναι αρκετα κουραστικη , ζαλιζεσαι ευκολα, χρειαζεσαι περισσοτερη ξεκουραση κλπ.Στο μελλον δε περιμενω η μυωπια μου να μηδενιστει με την εγχειριση, ουτε βιαζομαι να την κανω απλα θελω να μπορω να μπ[αινω με ανεση στη θαλασσα χωρις γυαλια και να αντιλαμβανομαι τι γινεται γυρω μου.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Παιδια ποτε ειναι η καταληλη ηλικια για laser;Θελω να πω μπορεις να κανεις με ασφαλεια στα 18 σου η χρειαζεται καποιο χρονικο διαστημα προκειμενου να σταθεροποιηθει η μυωπια;
Εγω εχω 11,5 βαθμους στο καθε ματι , φοραω γυαλια απο 1ος ετος.Η αληθεια ειναι οτι ειναι αρκετα κουραστικη , ζαλιζεσαι ευκολα, χρειαζεσαι περισσοτερη ξεκουραση κλπ.Στο μελλον δε περιμενω η μυωπια μου να μηδενιστει με την εγχειριση, ουτε βιαζομαι να την κανω απλα θελω να μπορω να μπ[αινω με ανεση στη θαλασσα χωρις γυαλια και να αντιλαμβανομαι τι γινεται γυρω μου.
Για να κανεις εγχειρηση με λειζερ πρεπει η μυωπια σου να εχει σταθεροποιηθει για καποιο χρονικο διαστημα.Εμενα ο γιατρος μού ειπε οτι στην 3ετια σταθεροποιησης μπορω να προχωρησω σε εγχειρηση
νυχτολούλουδο
Δραστήριο μέλος

καλο ειναι να κανετε μια πολυ καλη ερευνα για το πως γινεται η εγχειρηση,και να παρετε πολλες διαφορετικες αποψεις.

Evagelia_
Νεοφερμένο μέλος

Δεν δεχονται. Εχει καποιο οριο, το οποιο το υπερβαινω. Οταν σε εξεταζουν πρεπει να φορας κανονικα τα γυαλια και οχι φακους. Διαφορετικα δε θα εκανα απο αυτην την ηλικια. Επισης, μεχρι 1-1.5 βαθμο εχω ακουσει οτι μπορει να ανεβει. Αληθευει αυτο;μακρια απο εγχειρήσεις!!
Υ.Γ. στην αστυνομια/στρατο δεχονται και με φακους επαφης δεν υπαρχει προβλημα
moxa15
Διάσημο μέλος

Επισης, μεχρι 1-1.5 βαθμο εχω ακουσει οτι μπορει να ανεβει. Αληθευει αυτο;
γενικα δεν παει ετσι(εννοω αναλογα με τους βαθμους να ανεβαινει ή οχι)
μεχρι καποιοα συγκεκριμενη ηλικια ανεβαινει για πχ (συνηθως) μεχρι τα 24.Αυτο ομως ειναι ο κανονας και υπαρχουν αρκετες φορες και εξαιρεσεις....
Evagelia_
Νεοφερμένο μέλος

gregory nub
Διάσημο μέλος

Καλησπερα παιδια! Εκανα την Παρασκευη laser... Ολα οκ! εκανα με τη μεθοδο LASIK.. Αμεσως μετα την επεμβαση εβλεπα αλλα μακρυα δυσκολευομουν.. Μετα απο κανενα δεκαλεπτο αρχισαν να με τσουζουν πολυ τα ματια, τα ειχα ολη την ωρα κλειστα ομως.. Γυρισα σπιτι, εφαγα, εβαλα κατι σταγονες που μου εδωσε ο οφθαλμιατρος και επεσα για υπνο! Την επομενη μερα ξυπνησα και εβλεπα πεντακαθαρα χωρις καμια απολυτως ενοχληση. Συνεχιζω να βαζω σταγονες.. Ευαισθησια στο φως δεν εχω. Ουτε και στον καπνο. Ολα πηγαν μια χαρααα![]()
Συγχαρητήρια!!

Γενικά, η επέμβαση πως ήταν και κυρίως, πόσο σου κόστισε;

fockos
Επιφανές μέλος

Στο σκοτάδι έχες; Να βλέπεις άσπρα πραγματάκιαΚαλησπερα παιδια! Εκανα την Παρασκευη laser... Ολα οκ! εκανα με τη μεθοδο LASIK.. Αμεσως μετα την επεμβαση εβλεπα αλλα μακρυα δυσκολευομουν.. Μετα απο κανενα δεκαλεπτο αρχισαν να με τσουζουν πολυ τα ματια, τα ειχα ολη την ωρα κλειστα ομως.. Γυρισα σπιτι, εφαγα, εβαλα κατι σταγονες που μου εδωσε ο οφθαλμιατρος και επεσα για υπνο! Την επομενη μερα ξυπνησα και εβλεπα πεντακαθαρα χωρις καμια απολυτως ενοχληση. Συνεχιζω να βαζω σταγονες.. Ευαισθησια στο φως δεν εχω. Ουτε και στον καπνο. Ολα πηγαν μια χαρααα![]()
κaτε_αlx
Πολύ δραστήριο μέλος

Για να κάνεις laser Elena Kr θα πρέπει να έχει σταθεροποιηθεί η μυωπία σου κάπου στα 3χρόνια και να έχεις περάσει το 21έτος της ηλικίας σου. Εκτός βέβαια από ειδικές περιπτώσεις ( βλέπε στρατιωτικές σχολές) που γίνεται με ρίσκο δικό σου.

fockos
Επιφανές μέλος

23 ετώνΠαιδια ποτε ειναι η καταληλη ηλικια για laser;Θελω να πω μπορεις να κανεις με ασφαλεια στα 18 σου η χρειαζεται καποιο χρονικο διαστημα προκειμενου να σταθεροποιηθει η μυωπια;
(έχεις πολλές ελπίδες και να μηδενιστεί

PanelliniesSuck
Εκκολαπτόμενο μέλος

Έχω 6,5 βαθμούς μυωπίας σε κάθε μάτι και -αν δεν κάνω λάθος- 1,5 βαθμό αστιγματισμό και στα δύο μάτια. Οι γιατροί που με έχουν εξετάσει με έχουν διαβεβαιώσει πως η μυωπία μου θα μεγαλώσει κι άλλο λόγω "γονιδίων". Φοράω γυαλιά από τη δευτέρα δημοτικού και λόγω διαβάσματος, πιάνου και κληρονομικότητας τα μάτια μου έγιναν έτσι. Σίγουρα όμως θα κάνω την επέμβαση (?).
Τι κίνδυνοι υπάρχουν;
Evagelia_
Νεοφερμένο μέλος

Η επεμβαση καθως και οι επισκεψεις στον οφθαλμιατρο πριν και μετα την επεμβαση κοστισαν 2500 ευρω. Επισης, ο οφθαλμιατρος ειπε πως αν μου ανεβει ξανα η μυωπια εχω τη δυνατοτητα να ξανακανω laser χωρις να δωσω πολλα λεφτα αλλα κατι ψιλα. Στα 2500 ευρω δηλαδη συμπεριλαμβανεται και δευτερη επεμβαση.Συγχαρητήρια!!
Γενικά, η επέμβαση πως ήταν και κυρίως, πόσο σου κόστισε;![]()
Η επεμβαση διηρκεσε ενα τεταρτακι,αν οχι δεκαλεπτο! Δεν φοβηθηκα καθολου. Μου εδωσαν και ενα ηρεμιστικο πιο μπροστα. Μου εβαλαν αναισθητικο στο ματι,μετα ενα κλιψακι για να ειναι ανοιχτο (μη σε τρομαζει δε νιωθεις τιποτα!)Μου επλυναν το ματι. Δεν πολυκαταλαβα με τι,απλως ειναι λιγο ενοχλητικο γιατι το νερο ειναι κρυο!! Ενα μηχανημα ηταν ακριβως απο πανω μου και επρεπε συνεχεια να κοιταω ενα πρασινο φωτακι. Μετα ενα αλλο μηχανημα σαν να μου "πατησε'' το ματι και εχασα για 5-10 δευτερολεπτα το φως μου. Ο γιατρος ειπε σε καποιο σημειο κερατεκτομη ( διορθωστε με αν κανω λαθος, δεν το θυμαμαι ακριβως). Επειτα μου σκουπισαν το ματι και σειρα ειχε το αλλο. Δεν ποναει καθολου.Το αναισθητικο ''κανει τη δουλεια του''. Ειχα και το γιατρο να μου εξηγει τι κανει και να μου λεει συνεχως να κοιταζω το φωτακι! Μου τραγουδησε κιολας

Οχι, δεν εχω κατι τετοιο!Στο σκοτάδι έχες; Να βλέπεις άσπρα πραγματάκια
gregory nub
Διάσημο μέλος

Πόσον χρονών είσαι;
Evagelia_
Νεοφερμένο μέλος

Ειμαι τριτη λυκειου..17 χρονων! Οχι να μη σε φοβιζει! Θα σου βαλουν μπολικο αναισθητικο και δε θα καταλαβεις τιποταΝαι, εμένα με φοβίζει που κόβουν μέρος του ματιού σου :#
Πόσον χρονών είσαι;

PanelliniesSuck
Εκκολαπτόμενο μέλος

Evagelia_
Νεοφερμένο μέλος

Η μυωπια μου δεν ειχε σταθεροποιηθει. Εκανα την επεμβαση επειδη θελω αστυνομικες και στρατιωτικες σχολες. Υπαρχουν πολλες πιθανοτητες να ανεβει. Αλλα οπως μου εχει πει ο οφθαλμιατρος θα μπορεσω να ξανακανω λειζερ!Η μυωπία σου είχε σταθεροποιηθεί για αρκετό καιρό ή έκανες την επέμβαση χωρίς να σου έχει μείνει σταθερή;

κaτε_αlx
Πολύ δραστήριο μέλος

Σου πήρε πάρα πολλά ο γιατρός..κανονικά για να μπεις στο χειρουργείο θα πρέπει να δώσει 1200 ευρώ..και τα υπόλοιπα τα κρατάει ο γιατρός!
Εγώ έκανα στο Πανεπιστημιακό στο Ηράκλειο και έδωσα συνολικά 1800 ευρώ.. μέχρι και τώρα τις διακοπές που πήγα- για προληπτικούς λογούς -δεν έχω δώσει ούτε ευρώ παραπάνω.
_fairygirl_
Διακεκριμένο μέλος

Evagelia_
Νεοφερμένο μέλος

Μια γνωστη μας στο ιδιο κεντρο που εκανα και εγω λειζερ εδωσε 2000. Με ''παζαρια'' ομως..2500??
Σου πήρε πάρα πολλά ο γιατρός..κανονικά για να μπεις στο χειρουργείο θα πρέπει να δώσει 1200 ευρώ..και τα υπόλοιπα τα κρατάει ο γιατρός!
Εγώ έκανα στο Πανεπιστημιακό στο Ηράκλειο και έδωσα συνολικά 1800 ευρώ.. μέχρι και τώρα τις διακοπές που πήγα- για προληπτικούς λογούς -δεν έχω δώσει ούτε ευρώ παραπάνω.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.