• Σας ενημερώνουμε ότι η κατηγορία δεν αντικαθιστά σε καμία περίπτωση την επίσκεψη σας σε επαγγελματία ιατρό.

    Το σύνολο του περιεχομένου της κατηγορίας αυτής, όπως κείμενα, γραφικά, εικόνες, πληροφορίες που λαμβάνονται από δικαιούχους διαφήμισης, είναι καθαρά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν προορίζεται να είναι υποκατάστατο για την επαγγελματική ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή θεραπεία. Δεν αποτελεί υποκατάστατο ιατρικής εξέτασης, ούτε αντικαθιστά την ανάγκη για υπηρεσίες που παρέχονται από επαγγελματία ιατρό. Πάντοτε να ζητάτε τη συμβουλή του ιατρού σας πριν πάρετε οποιαδήποτε συνταγή ή φάρμακο. Μόνο ο ιατρός σας μπορεί να σας δώσει συμβουλές για το τι είναι ασφαλές και αποτελεσματικό για σας.

Οφθαλμικές επεμβάσεις με laser

kostas89

Νεοφερμένος

Ο kostas89 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Φοιτητής/τρια. Έχει γράψει μόλις ένα μήνυμα.
Καταρχήν,καλημερα.Πολλούς μηνες πριν (τον Φεβρουάριο) είχα κάνει μια επέμβαση για τα μάτια με τη μέθοδο λασικ,είχα 7,5 στο αριστερο μάτι και 6,5 στο αλλο μυωπια και αστιγματισμό 1,5 και 1,75 αντιστοιχα.Ενώ λοιπόν,από θεμα όρασης πήγε μια χαρά,9 μήνες τώρα έχω ξηροφθαλμία ,η οποια ειναι σε τετοιο βαθμο που με ενοχλει αφανταστα στις δραστηριοτητες μου και στο διαβασμα καθώς ειναι αδύνατον να συγκεντρωθώ αν δεν κανω χρηση τουλαχιστον 6-8 φορες την ημερα δακρύων και αυτο αμφιβολο.Εκτός των αλλων,ίσως δεν ξέρω μπορεί να φταίει και η χρονια ρινοεπιφεφυκίτιδα που έχω.Δυστυχώς όμως,παρολο που πήγα σε 4 οφθαλμιατρους δεν ειχα βρει λυση,ακομα και σε εξειδικευμενο κεντρο πηγα και μ ειπαν οτι λογω του κόψιμου του φλαπ(κερατοειδης) έχουν κοπει καποια μικρα νευρα τα οποια δινουν τ σημα στον εγκεφαλο για να παραγουμε δακρυα ,και ετσι σε μενα δεν πεφτουν δακρυα κατα το πλειστον.έτσι λοιπόν θέλω να ρωτησω αν υπαρχει κανεις που να εχει κανει διαθλαστικη και αν και πως τ ξεπερασε και αν ξερει κανεις αν τ νευρα αυτα ξαναδημιουργουνται ή ειναι μόνιμη βλαβη.

Σημείωση:
Το παρόν μήνυμα προέρχεται από το συγχωνευμένο θέμα
"Διαθλαστική επέμβαση Λασίκ και παρενέργειες".
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:

Kassie

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η Kassie αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Οδοντίατρος. Έχει γράψει 342 μηνύματα.
Χι χι χι βρήκα το κατάλληλο θέμα!
Πήγα χθές και έκανα το προεγχειρητικό έλεγχο σε γνωστό κέντρο και γιατρό που μου σύστησαν ένθερμα φίλοι. Το αποτέλεσμα:
Λόγω μικρής μυωπίας (2,5 και 1,75) και μεγάλο πάχος (νομίζω αμφιβληστροειδούς ή κερατοειδούς δεν συγκράτησα) θεωρούμαι ιδανική υποψήφια!
Από την μια έχω αγωνία, από την άλλη η σκέψη ότι θα ξεφορτωθώ επιτέλους τα γυαλιά μου ( δεν μπόρεσε ποτέ να βάλω φακούς επαφής)!
Αφήστε που για πρώτη φορά θα αγοράσω ότι γυαλιά ηλίου μου αρέσουν (δυστυχώς σε αυτά που σου αρέσουν δεν μπαίνουν φακοί μυωπίας, βρες κάποια άλλα...)
Υ. Γ. Κλασσικό σκηνικό βράδυ σε κλάμπ όπου φυσικά έχω αφήσει τα γυαλιά στο σπίτι:
- Ο φίλος μου σε γουστάρει!
Εγώ μην μπορώντας να διακρίνω κάν αν φοράει μπλουζάκι ή πουκάμισο, για χαρακτηριστικά προσώπου δεν το συζητάμε κάν...
- Χμμμμ, θα σου απαντήσω σε μισό λεπτό.
- !!!!
Φωνάζω τη φίλη μου:
- Αυτός εκεί ο τύπος λέει τίποτα;;;;;
- Αχ χίλια συγνώμη δεν φοράω τα γυαλιά μου, να του πούμε να έρθει πιο κοντά;;;;;;;;
!!!!!!
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

giannis19

Νεοφερμένος

Ο giannis19 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 30 ετών και επαγγέλεται Φοιτητής/τρια. Έχει γράψει 63 μηνύματα.
Καλησπερα.Είχα κανει μια διαθλαστικη επεμβαση πριν εναν χρονο,και απο τοτε έχω ξηροφθαλμια και προσφατα μου διεγνώσθη και βλεφαριτιδα(δυσλειτουργια μεμποιμιανων αδενων)και το θεμα ειναι οτι έχω προβλημα απο τοτε γιατι δεν μπορω να κάνω τιποτα από ότι εκανα πριν.Εκτος αυτου γνωριζω οτι εχω και μια μικρη αλλεργικη ρινοεπιφεφυκιτιδα.Είχα πολυ μυωπία ,και υποβλήθη σε lasik και τωρα για ενα χρονο εχω προβλημα με τα ματια μου.Εχει κανείς τιποτα παρόμοιο ή γνωρίζει τιποτα γιαυτο?:hmm:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

giannis19

Νεοφερμένος

Ο giannis19 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 30 ετών και επαγγέλεται Φοιτητής/τρια. Έχει γράψει 63 μηνύματα.
Καλησπέρα στο φορουμ .παιδιά έχω ένα σοβαρό θέμα με ξηροφθαλμια απο διαθλαστικη εγχειρηση λασικ εδω και ενα χρονο .Δυστηχως ,αν και το εψαξα δεν εχω βρει λυση στο πρόβλημα μου,καθως εχω χρόνιο πονο και επειδη οι γιατροι αλληλοκαλυπτονται δεν μου λενε αν θα ειναι μονιμο αν κι εγω αυτο πιστευω .:(Παρακαλώ να μου δοθούν καποιες πληροφοριες για το τι αλλο μπορω να κανω και αν εχει συμβεί αυτο σε κανεναν και πως το αντιμετωπισε!:worry::verymad:Μπορειτε να γραψετε επισης και δικο σας προβληματισμο για κάποιο πρόβλημα με γιατρο![FONT=&quot][/FONT]
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:

ΚΩΣΤΑΣ ΥΨΗΛΑΝΤΗ

Νεοφερμένος

Ο ΚΩΣΤΑΣ ΥΨΗΛΑΝΤΗ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 65 ετών. Έχει γράψει μόλις ένα μήνυμα.
Είμαι εδώ και 15 χρόνια παθών μετά απο επέμβαση lasik στο ΒΕΜΜΟ Ηρακλείου Κρήτης. Η ψευδής ενημέρωση απο τα ΜΜΕ, καθώς κι απο πίνακες εντός του ΒΕΜΜΟ για επιτυχίας 997 ο/οο, σου έδιναν εντύπωση επέμβασης-ρουτίνας, όπως μου δήλωσαν κι οι ίδιοι οι γιατροί, πριν την επέμβαση και στα δυο μάτια, την ίδια μέρα. Αποτέλεσμα; Διπλωπία, δραματική όραση την νύκτα, ξηροφθαλμία και το χειρότερο, αδυναμία αποκατάστασης με δεύτερη επέμβαση που έγινε μόνο στο ένα μάτι που ήταν και χειρότερα, με αποτέλεσμα μια μικρή βελτίωση.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Jo_

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η Elizabeth Blackburn αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Μεταπτυχιακός Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 133 μηνύματα.
Πριν από μερικούς μήνες αποφάσισα και γω να κάνω laser. Το καθυστερησα πολύ καιρό λόγω του φόβου μου.
Τελικά, έκανα τη μέθοδο που ανακαλυφτηκε μετα τη LASIK, δηλαδη τη SMILE. Απ ότι κατάλαβα οι τρεις μέθοδοι που υπάρχουν έως σήμερα τοποθετούνται χρονικά ως εξης: PRK, LASIK, SMILE.
Η διαφορά της smile είναι ότι δεν απαιτει τομή στον κερατοειδή, και έτσι ελαχιστοποιούνται οι μετεγχειρητικες επιπλοκές και ενοχλήσεις. Όταν την έκανα ήμουν από τους πρώτους "ασθενείς" στη Ελλάδα, όπως είχε πει ο οφθαλμίατρος και αυτό με αγχωσε περισσότερο (ένιωσα πειραματοζωο), αλλά η ελάχιστες ενοχλήσεις μετά τη διαδικασία ακουγόντουσαν δελεαστικές. Γι αυτό διάλεξα αυτή τη μέθοδο.
Όποιος ενδιαφέρεται να κάνει smile μπορεί να με ρωτήσει λεπτομέριες, απλώς θα πω ότι πραγματικά από τη στιγμή που βγήκα από την αίθουσα που μου έκανε ο γιατρός το laser έβλεπα κανονικότατα, δεν είχα ξηροφθαλμια, ευαισθησία, πόνο, ερεθισμούς, κόκκινιλες, φωτοευαισθησια και την πρώτη νύχτα κιόλας οδήγησα στην πόλη με βροχή (το σημειώνω γιατί κάπου διάβασα ότι η όραση μετά από laser τη νύχτα θολώνει λιγο).
Φόρεσα μόνο ένα είδος στάγονων, που ο οφθαλμίατρος είπε ότι είναι για να αποφύγω κάποια μόλυνση. Είπε να τα φοράω 3 βδομάδες αν θυμάμαι καλά. Δακρυα δεν μου χρειάστηκαν.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Cody

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Cody αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 26 ετών. Έχει γράψει 958 μηνύματα.
Δεν, εγώ προσωπικά δεν μπορώ να το κάνω αυτό -.-
Αν και με τόσα χαλάζια που έχω βγάλει στα μάτια, έχω φτάσει σχεδόν 1 βαθμό μυωπία (και λίγο λιγότερο) και αστιγματισμό μόνο στο δεξί, πάλι όμως δεν θα έκανα -.- .Νομίζω φτάνεις σε σημείο να κάνεις επέμβαση όταν η μυωπία φτάσει πολύ ψήλα, έτσι?!
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

fockos

Επιφανές μέλος

Ο fockos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Νευρολόγος και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 15,088 μηνύματα.
:( Έχω κερατόκωνο τι λέτε να κάνω prk μαζί με το cross liniking; :(
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

DiligentStudent

Νεοφερμένος

Ο DiligentStudent αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 28 μηνύματα.
γνωριζει κανεις τι περιορισμοι υπαρχουν οσον αφορα την επεμβαση laser για αφαιρεση μυωπιας πχ αν καποιος εχει/ειχε χαλαζιο μπορει να κανει την επεμβαση?
ευχαριστω :)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Libertus

Συντονιστής

Ο Libertus αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 10,233 μηνύματα.
Έκανα επέμβαση με laser την προηγούμενη Παρασκευή. Στα μάτια μου δεν μπορούσε να γίνει η νέα μέθοδος (LASIK) λόγω λεπτού κερατοειδούς, οπότε έκανα την παλιά μέθοδο (PRK). Η PRK έχει επώδυνη ανάρρωση για τις πρώτες δύο ημέρες μετά την επέμβαση και η όραση τελειοποιείται σταδιακά με τον καιρό, εν αντιθέσει με την LASIK που από την επόμενη μέρα της επέμβασης βλέπεις τέλεια και χωρίς ενοχλήσεις. Η επέμβαση διαρκεί 5 λεπτά περίπου για το κάθε μάτι και ειλικρινά δεν είναι τίποτα ιδιαίτερο για το οποίο αξίζει να φοβάσαι. Τώρα, 5 μέρες μετά την επέμβαση, βλέπω ήδη πολύ καλά και μπορώ να οδηγήσω και να διαβάσω κείμενα χωρίς πρόβλημα. Αποτέλεσμα: 5 βαθμοί αστιγματισμού και 3.5 μυωπίας εξαφανίστηκαν! Το μόνο πράγμα για το οποίο μετανιώνω είναι που δεν έκανα την επέμβαση νωρίτερα. :D
 

Εχέμυθη

Περιβόητο μέλος

Η Εχέμυθη αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 5,863 μηνύματα.
Έκανα επέμβαση με laser την προηγούμενη Παρασκευή. Στα μάτια μου δεν μπορούσε να γίνει η νέα μέθοδος (LASIK) λόγω λεπτού κερατοειδούς, οπότε έκανα την παλιά μέθοδο (PRK). Η PRK έχει επώδυνη ανάρρωση για τις πρώτες δύο ημέρες μετά την επέμβαση και η όραση τελειοποιείται σταδιακά με τον καιρό, εν αντιθέσει με την LASIK που από την επόμενη μέρα της επέμβασης βλέπεις τέλεια και χωρίς ενοχλήσεις. Η επέμβαση διαρκεί 5 λεπτά περίπου για το κάθε μάτι και ειλικρινά δεν είναι τίποτα ιδιαίτερο για το οποίο αξίζει να φοβάσαι. Τώρα, 5 μέρες μετά την επέμβαση, βλέπω ήδη πολύ καλά και μπορώ να οδηγήσω και να διαβάσω κείμενα χωρίς πρόβλημα. Αποτέλεσμα: 5 βαθμοί αστιγματισμού και 3.5 μυωπίας εξαφανίστηκαν! Το μόνο πράγμα για το οποίο μετανιώνω είναι που δεν έκανα την επέμβαση νωρίτερα. :D

Πάνε τα γυαλιά ρε Χάρη? :D
 

Libertus

Συντονιστής

Ο Libertus αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 10,233 μηνύματα.

Himela

Συντονίστρια

Η Himela αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 30,868 μηνύματα.

Valder

Τιμώμενο Μέλος

Ο Αυτοκράτωρ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 40 ετών, επαγγέλεται Χρηματιστής και μας γράφει απο Αυστρία (Ευρώπη). Έχει γράψει 27,499 μηνύματα.
Έκανα επέμβαση με laser την προηγούμενη Παρασκευή. Στα μάτια μου δεν μπορούσε να γίνει η νέα μέθοδος (LASIK) λόγω λεπτού κερατοειδούς, οπότε έκανα την παλιά μέθοδο (PRK). Η PRK έχει επώδυνη ανάρρωση για τις πρώτες δύο ημέρες μετά την επέμβαση και η όραση τελειοποιείται σταδιακά με τον καιρό, εν αντιθέσει με την LASIK που από την επόμενη μέρα της επέμβασης βλέπεις τέλεια και χωρίς ενοχλήσεις. Η επέμβαση διαρκεί 5 λεπτά περίπου για το κάθε μάτι και ειλικρινά δεν είναι τίποτα ιδιαίτερο για το οποίο αξίζει να φοβάσαι. Τώρα, 5 μέρες μετά την επέμβαση, βλέπω ήδη πολύ καλά και μπορώ να οδηγήσω και να διαβάσω κείμενα χωρίς πρόβλημα. Αποτέλεσμα: 5 βαθμοί αστιγματισμού και 3.5 μυωπίας εξαφανίστηκαν! Το μόνο πράγμα για το οποίο μετανιώνω είναι που δεν έκανα την επέμβαση νωρίτερα. :D


Συγχαρητήρια!

Ελλάδα την έκανες ή Γερμανία και σε ποιόν αν επιτρέπεται; (αν δεν θες δημοσίως, δέχομαι και πμ)

Σε ρωτάω γιατί θέλω να διώξω στραβισμό και αργότερα και τη μυωπία.


Και πάλι χαίρομαι πολύ για σένα και να χαρείς την όρασή σου! :thumbup:
 

Scandal

Διαχειριστής

Ο Πέτρος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών, επαγγέλεται Web developer και μας γράφει απο Περιστέρι (Αττική). Έχει γράψει 16,689 μηνύματα.
Αχ ρε παιδιά τι τυχεροί που είστε εσείς που λύνετε τα οφθαλμολογικά σας με laser. Δυστυχώς για τη βαρηκοΐα δεν έχει εξελιχθεί τόσο η τεχνολογία. :(

Έχω βαρηκοϊα (περίπου 57% κάτω στις μπάσες και σχετικά λιγότερο στις μεσαίες και άψογες ψηλές). Δεν φοράω ακουστικά γιατί δεν μου αρέσει το ηχητικό τους αποτέλεσμα (προτιμώ την υπάρχουσα ακοή μου). Αλλά θέλω να πω ότι τα μάτια τα διορθώνουμε 100%, τα αυτιά όχι :( Λογικό, η ακοή θα είναι θέμα νευρώνων στον εγκέφαλο και ηχητικής μνήμης.
 

vxrc

Νεοφερμένος

Ο vxrc αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 56 μηνύματα.
Και εγώ έχω μυωπία, όχι αρκετή για να με κάνει να βάλω τα γυαλιά μου. Αλλά μου έχει λείψει το HD. Θα έκανα λέιζερ αλλά χέζομαι πάνω μου.
 

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 3 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Top