Πάσχα

Valder

Τιμώμενο Μέλος

Ο Αυτοκράτωρ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 40 ετών, επαγγέλεται Χρηματιστής και μας γράφει απο Αυστρία (Ευρώπη). Έχει γράψει 28,232 μηνύματα.
πραγματικα
Αν κι εμείς δεν κάναμε μεγάλα τραπέζια και χαμό ποτέ, θυμάμαι χαρακτηριστικά πέρυσι το Πάσχα να με βλέπει η γιαγια μου και να μου λέει πρώτο πράγμα «γελα να δω ποσο λευκά είναι τα δόντια σου» ένιωσα σαν άλογο που το κοιταν στα δόντια
Θεά

Επίσης αρκετά κιτς όσες ντύνονται υπερπαραγωγή για το βράδυ και πάνε 5 λεπτά πρίν και κοιτάζονται με μίσος ή ζήλεια ανά μεταξύ τους
Αυτά τώρα στο «χωριό» αν και τις δικαιολογώ, θεωρείται μεγάλη έξοδος το βράδυ εκείνο
για όλους τους λάθος λόγους
Ειναι τα ιδια πραγματα που δεν μπορώ κι οταν τα λεω στους δικους μου αρχίζουν τα περι οικογενειας, και οι άλλοι έχουν τα παιδια τους τετοιες μέρες και τρωνε μαζί και τι θα πει ο κόσμος δε σ εχει δει κανενας να έρχεσαι στο χωριο θα νομιζουν οτι εχουμε πλακωθει μεταξυ μας και δε μιλάμε και μαλακίες.

Εντωμεταξυ οταν ημουνα μικρός και πέταγα κανενα: "Το τεστ ηταν δυσκολο και πηρα 7, κι ο Γιωργης που ηταν αριστος πήρε 12 άρα ήταν δυσκολο τεστ" μου κανανε "μη σε νοιαζει τι κανουν οι άλλοι".

Κι εγω τωρα λοιπόν απαντω μεγαλος γαρ: Δε με νοιαζει τι κανουν οι άλλοι.

Και γινεται η φάση μουνί.
 

Υδροχόος

Διάσημο μέλος

Η Χριστίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 2,586 μηνύματα.
Δείτε το ποτήρι μισογεμάτο, όσοι/ες το βλέπετε μισοάδειο...

Μόνο να σκεφτείτε ότι, κάποια από τα άτομα που με τόση χαρά περιμένουν να σας δουν και να φάτε/ πιείτε μαζί, κάποια στιγμή δεν θα τα ξαναδείτε ποτέ...

Καλό Πάσχα να έχουμε. Δίπλα σε ανθρώπους που αγαπάμε και μας αγαπούν. Κι ας μην είναι όλα ακριβώς όπως θα θέλαμε...
 

Skiyo

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο George αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 1,849 μηνύματα.
Φέτος δε θα κάνουμε πάσχα όλη η οικογένεια μου, η μητέρα μου πήγε στη Σκωτία για να περάσει το Πάσχα με την αδερφή μου και εγώ είμαι στο πατρικό μου με τον πατέρα και τη γιαγιά μου. Αλλά θα πάμε σε ένα τραπέζι που μας καλέσαν οι γείτονες.

Και το 2022 το πάσχα είχαμε πάει Αγγλία που μένει η αδερφή μου εγώ και ο πατέρας μου και περάσαμε μαζί το Πάσχα. Οπότε σιγα σιγά γίνεται συνήθεια..
 

Valder

Τιμώμενο Μέλος

Ο Αυτοκράτωρ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 40 ετών, επαγγέλεται Χρηματιστής και μας γράφει απο Αυστρία (Ευρώπη). Έχει γράψει 28,232 μηνύματα.
Πολύ μιζέρια βγάζει το μήνυμα αυτό, δεν νομίζω να σε ανάγκασε κάνεις να πας και να φας με άτομα που δεν συμπαθείς. Από την άλλην είναι ένα κοινωνικό έθιμο το οποίο δίνει την ευκαιρία να ηρεμήσουμε για λίγες ημέρες και να βρεθούμε κοντά με τις οικογένειες και τους φίλους μας. Δεν καταλαβαίνω λοιπόν γιατί αυτό είναι αρνητικό, ισα ισα πρέπει να είμαστε χαρούμενοι που υπάρχουν τέτοιες ωραίες στιγμές στην ζωή μας.
Νταξει μη γινεσαι περίεργος επειδη θες να την πεις στη χιμέλα.

Μπορεί να είναι ξινή ίσως ώρες ώρες μ αυτα που λεει, αλλά εδω δεν έχει άδικο.

Σίγουρα το Πάσχα ειναι πολλα παραπάνω απο κατινες συγγενείς και κοινωνικούς καθωσπρεπισμούς. Ειναι η κατανυξη ειναι η θρησκεία, το ολο κλίμα, υπο περιπτωσεις ειναι και οι μαζωξεις αγαπημενων προσώπων ναι.

Αλλά όταν έχεις στο μυαλο σου χιλια πράγματα να σε βασανίζουν κι έχεις τους γέρους "πρέπει εκεινο, πρέπει το άλλο, Πάσχα έρχεται"

ξες δεν έχεις γέρους γονείς ακόμα αλλα ειμαι σιγουρος οτι ακομα κι αν τους αγαπάς, εχεις τουλαχιστον μια φορά σκεφτει ενδόμυχα να πεις:

"Αντε γαμήσου μη μου σπας τ αρχιδια ασε με να καθαρισω το κεφάλι μου απο τις εγνοιες μου, κι εσυ και τα κωλοτραπέζια σου και η αγία οικογενεια"

Εγω το χω σκεφτει πολλές φορές πάντως.

Κι αν δεν εισαι συντηρητικός σαν και μενα, εξαίρεση που τα εβγαλε τα ψυχολογικά του σε καταθλιψη και σε αυτοβασανισμό μέσα του εσωτερικευμένα...

...θα είσαι σαν κατι άλλους κουτάκηδες κουτάκηδες κουτάκηδες "αουμ ωραιο το γαμωτραπεζάκι σου μανουλίτσα, καβάλα με μανουλίτσα, κανε με οτι θες μανουλίτσα, αουυυμ εσεις γιατι δε σας καβαλάνε οι μανουλίτσες σας, είστε τίποτα αναρχικοι μισάνθρωποι που δε θελετε να γεννοβολήσετε πριν τα 30;"


Η μεση ελληνικη οικογενεια ευθυνεται για πάρα πολλα ψυχολογικά και η μιση Ελλάδα ίσως και παραπανω ειναι στα χάπια και στους ψυχολόγους ή και ψυχιάτρους.

Και η απόλυτα χειρότερη εκφανση αυτου που έλεγε και ο Πανουσης νομιζω, αλλα και εγω, ειναι η αγια γαμημενη ελληνικη οικογενεια. Μανουλίτσες μπαμπακιτσοι και θείες θειοι. Ποια χαλαρωση; Πας ήρεμος και φευγεις με νευρα. Κι αν η μια οικογενεια ειναι οκ, άλλες ειναι ακομα πιο οκ ή πολύ χειροτερες. Δεν ειναι ολοι ίδιοι.

Οι δικοι μου για παράδειγμα ειναι υπέροχοι άνθρωποι, αλλά παρόλαυτά μου σπάνε τ αρχιδια ωρες ώρες. Δε σημαινει οτι δεν τους αγαπώ, δεν σημαινει οτι δε θελω να τους δω. Σημαινει οτι εχω ΞΕΚΑΡΦΩΣΕΙ απο το βυζι της μανας μου και το πουλί του πατερα μου.

Εχω δικο μου εγκέφαλο.

Αυτο δε σε κανει μισανθρωπο ή κακό, το να αναγνωριζεις τα κακως κειμενα της ελληνικης οικογενειας. Και για να το λεμε πολλοι, πιθανοτατα θα υπάρχει. Οχι σε όλους, αλλά σε πολλούς.
 

dum dum boy

Διάσημο μέλος

Ο Θανάσης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Εργάτης/τρια και μας γράφει απο Αλβανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 3,066 μηνύματα.
αααα, εγώ το πάσχα θέλω παρεούλα. λίγους και καλούς. να μπορούμε να πιούμε τίποτα, να πούμε τίποτα, πέρα από τα τυπικά που λένε τα σόγια που έχουν να βρεθούν χρόνια. όχι τεράστιες μαζώξεις με οικογένειες, πιτσιρίκια και πανικό. λίγοι και καλοί.

:beach:
 

KleinosBrekias

Νεοφερμένος

Ο Μητσαρας αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 44 ετών, επαγγέλεται Άεργος/η και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 32 μηνύματα.
Τα τελευταια χρονια με πιανει νοσταλγια λιγο πριν τις εορταστικες μερες . Ισως οφειλεται στο γεγονος οτι οι γονεις μου δεν ειναι πια εν ζωη ή οτι κατορθωσα να εχω κακιστες σχεσεις με τον αδερφο μου . Οπως και να χει ευχομαι σε ολους σας να περασετε ομορφες στιγμες ειτε απο προσωπικη σας επιλογη ειτε απο παρακληση γονεων . Καλη Ανασταση , Καλο Πασχα σε ολους .
 

Paragontas7000

Διάσημο μέλος

Ο Paragontas7000 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 21 ετών. Έχει γράψει 2,882 μηνύματα.
Αν δε το κάνεις σε χωριό σε τραπέζι όπου 10 λεπτά να ενθουσιάζονται μαζί σου και να σε εκθειάζουν και την υπόλοιπη μέρα να σου ρίχνουν απανωτές μπιχτές κι εσύ να στραβοκαταπίνεις το σάλιο σου ενώ δίπλα ουρλιάζουν πιτσιρίκια με μανία και έχουν ξεπετσιάσει το αρνί απο τις 10 το πρωί ενώ στο background παίζει το soundtrack απο Ιησού απο τη Ναζαρέτ, γιόρτασες μωρέ Πάσχα;;;;
Για αυτο εχω σταματησει να πηγαινω σε οικογενειακα τραπεζια απο τοτε που εκλεισα τα 18 :D
 

chrisjhon02

Διάσημο μέλος

Ο chrisjhon02 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 2,763 μηνύματα.
Δε μου αρέσει το Πάσχα γιατί αρχίζουν οι ζέστες. Το καλοκαίρι είναι η χειρότερη περίοδος για εμένα :'(
 

Samael

Τιμώμενο Μέλος

Ο Samael αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Η.Μ.Μ.Υ. και μας γράφει απο Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 10,349 μηνύματα.
Not gonna lie, το πάσχα δεν μου άρεσε ποτε, και ειδικά με όλο αυτό το θρησκευτικό πέπλο που το καλύπτει, το βρίσκω και ολίγον creepy ομολογώ.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Πάσχα: Η ευκαιρία να δείξουμε ακόμα μια φορά οτι ακόμα και στη μέρα αργίας μας πρέπει να υπακούμε σε κοινωνικές επιταγές και να βρισκόμαστε με κόσμο που δε γουστάρουμε.
Το Πάσχα είναι σαν την Φιλιώ...όλους τους φιλιώνει... :hehe:

1714323993571.png
 

Wonderkid

Περιβόητο μέλος

Ο Wonderkid αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 21 ετών, επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 6,122 μηνύματα.

Himela

Συντονίστρια

Η Himela αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 31,242 μηνύματα.

Πουπουλίνα

Επιφανές μέλος

Η Πουπουλίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Ζωγράφος και μας γράφει απο Κόρινθος (Κόρινθος). Έχει γράψει 29,733 μηνύματα.
Παντα μου αρεσε το Πασχα...αλλα απο τοτε που αρχισα να σκεφτομαι λιγο παραπανω..με θλιβει φοβερα αυτη η σφαγη των αμνων.Ναι οκ..θα μου πεις εσυ δεν τρως κρεας ;Τρωω..αλλα με πολυ μετρο/.Να φανε αρνακι δεν λεω..ΑΛΛΑ ΓΜΤ ΟΧΙ ΑΥΤΗ Η ΥΠΕΡΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΤΟ ΚΕΡΑΤΟ ΜΟΥ.ΑΦΗΣΤΕ ΤΑ ΛΙΓΟ ΝΑ ΖΗΣΟΥΝ.
 

Μαυρίκιος

Διάσημο μέλος

Ο Μαυρίκιος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 2,684 μηνύματα.
Κι όμως έχει πέσει κάποιες φορές. Εντωμεταξύ έχουν υπολογίσει τα Πάσχα μέχρι το 2090, εδώ δεν ξέρουμε τί θα γίνει αύριο και κάποιος ασχολείται με αυτό. :hehe:

Γενικά δεν τα πάω και τόσο καλά με τις γιορτές.
 

Πουπουλίνα

Επιφανές μέλος

Η Πουπουλίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Ζωγράφος και μας γράφει απο Κόρινθος (Κόρινθος). Έχει γράψει 29,733 μηνύματα.

Μαυρίκιος

Διάσημο μέλος

Ο Μαυρίκιος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 2,684 μηνύματα.

Scandal

Διαχειριστής

Ο Πέτρος αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 35 ετών, επαγγέλεται Web developer και μας γράφει απο Περιστέρι (Αττική). Έχει γράψει 17,028 μηνύματα.
Το Πάσχα πράγματι έχει πιο έντονες θρησκευτικές πτυχές και είναι πιο ατόφιο από τα Χριστούγεννα, αλλά εγώ το απεχθάνομαι τελείως, εν αντιθέσει με τα δεύτερα.
Μουντός καιρός, άνοιξη με αλλεργίες, βγαίνουν σιγά σιγά τα έντομα που τόσο μισώ, μια γεύση από τζατζίκι, αρνίλα και σφιχτό βραστό κόκκινο αυγό στο στόμα (και μπογιά στα χέρια), σε τραπεζώματα. Οι καμπάνες μας σπάνε τα νεύρα, τα ζωάκια ανησυχούν το Σαββατοκύριακο της μεγάλης εβδομάδας από τα βεγγαλικά, κρεατίλα βρωμάει παντού. :mpliaks::mpliaks::mpliaks:

Θέλω Χριστούγεννα με κρύο, χιονόνερο, χοντρό ντύσιμο, ζεστή σοκολάτα σε ωραία καφέ του Πειραιά. :cry_x:
 

rafaela11

Πολύ δραστήριο μέλος

Η Ραφαηλία αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 23 ετών και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 1,921 μηνύματα.
Δεν έχω καταλάβει ακόμα Πάσχα, δεν έχω δει καν διαφημιση για Φρανκο Τζεφιρέλι , τι γίνεται φέτος; 🥲
 

Kate1914

Πολύ δραστήριο μέλος

Η Kate1914 αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένη. Είναι 19 ετών και επαγγέλεται Φοιτητής/τρια. Έχει γράψει 1,847 μηνύματα.

Nascentes morimur

Διάσημο μέλος

Η Nascentes morimur αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 2,523 μηνύματα.
Πολύ αργά φέτος Πάσχα, δεν είχε πέσει ποτέ Μάιο.
π..jpg
έχει τύχει ναι..
έκανα και εγώ ενα refresh μνήμης με αφορμή αυτό που έγραψες.:)
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Δεν έχω καταλάβει ακόμα Πάσχα, δεν έχω δει καν διαφημιση για Φρανκο Τζεφιρέλι , τι γίνεται φέτος; 🥲
Σε τρία μέρη θα προβληθεί φέτος στον Ant1 από το τίποτα που λέγανε κάτι είναι και αυτό.
Το πρώτο μέρος θα προβληθεί την Μεγάλη Πέμπτη στις 21.00, τ δεύτερο την Μεγάλη Παρασκευή και θα ολοκληρωθεί το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου την ίδια ώρα.
 
Τελευταία επεξεργασία:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top