Εμένα με εντυπωσιάζει που ο ημέτερος παρίσταται σε γλέντια μαζί με την κόρη του χορεύοντας ζεμπεκιές την ημέρα της κηδείας της κόρης ενός πολιτικά -έστω- αντιπάλου. Μηδέν ενσυναίσθηση και ήθος.
Εγω αισθανομαι κατι χειρότερο. Το ανέμενα και πλέον το αναμένω. Δηλαδή ειναι μια κανονικότητα, κακώς βεβαια, αυτή η συμπεριφορά.
Και υπάρχει στους πολιτικούς γιατί υπάρχει και στους ψηφοφόρους τους. Λαός και πολιτικοί δεν είναι μη συγκοινωνουντα δοχεία απομονωμένα το ένα απο το άλλο σε συμπεριφορές.
Σου λεει ο άλλος, Κούλη ρε κερατά θα ψηφίσω γιατι ΕΓΩ έχω συμφέρον, εσυ αμα πεινάς ή δε σου αρέσει ή έχεις άλλες αξίες, μου είναι αδιάφορο.
Και μη πολιτικά, μπορεί να τσακωθουμε εγω κι εσυ αύριο και να με δεις να σέρνομαι στους γιατρούς και να λες "πάρτα κερατά, σε τιμώρησε ο Θεος". Δεν το χεις ακούσει αυτό σαν συμπεριφορά;
Επειδή δεν το φωνάζει ο γαιώδης ο αμόρφωτος στις αξίες λαός, δε σημαίνει ότι δεν το σκέφτεται.
Κι ο Κούλης και ο καθε Κούλης που είναι επάνω, το ίδιο είναι, ενας κανονικος άνθρωπος οπως οι ψηφοφόροι του. Κάτσε και λούσου τα σου λεει οπως έστρωσες κύριε Σαμαρά κύριε Καραμανλή που βγάζατε γλώσσα.
Και με τρομάζει πλέον οτι το βλέπω σαν κανονικό και στο λαό και στους πολιτικούς. Μια αποδοχή του κακού, μια απάθεια και μια συναίνεση σε μια εγωιστική "έκαστος υπερ πάρτης" στάση.
Κάποτε αυτά έπαιζαν ρόλο. Και για μένα παίζουν ακόμα ρόλο. Η ανηθικότητα στον πόνο του άλλου. Πέθανε το παιδί του κι ο άλλος χαρταετό.
Αυτος θα λυπόταν άραγε, εάν εσύ έχανες την κόρη σου ;
Το πολύ - πολύ , αν είχες κάποια σημαντικότητα σαν άτομα της δημόσιας ζωής, να σ στέλνε τυπικά συλλυπητήρια και κροκοδείλια.
Ο σεβασμός και η αλληλεγγύη δεν βρίσκονται στα παραπάνω, αλλά στην δημιουργία ικανών συνθηκών και μιας κοινωνίας δικαίου , όπου τέτοια τραγικά φαινόμενα θα μπορούσαν να αποφευχθούν, ή να μειωθούν στο ελάχιστο.
Έχεις δίκιο σε αυτό που λες και 100% δεν θα ήταν αμφίδρομη η λύπη. Οπως συμφωνώ και στην ουσιαστική αλληλεγγύη και τον σεβασμό.
Όμως οι αξίες μου ειναι δικές μου, και δεν βρισκω το λόγο, τουλάχιστον στην προκείμενη περίπτωση, να τις ενεργοποιήσω ανταλλακτικά (αν εσυ θα το έκανες, τότε θα το κάνω κι εγω).
Αυτος ούτε να με χέσει, το ξέρω. Εγω όμως εύχομαι συλλυπητήρια. Δεν πειράζει, αυτός είμαι.