songless_bird
Εκκολαπτόμενο μέλος

Για τις 5τονικες εχω να σουπω οτι δεν ειναι κατι που το εχετε εσεις οι "ηλεκτρικοι". Υπαρχουν σε κομματια κλασσικα που γραφτηκαν πριν ενα αιωνα

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Dark_kronos
Επιφανές μέλος

Αρχική Δημοσίευση από songless_bird:Για τις 5τονικες εχω να σουπω οτι δεν ειναι κατι που το εχετε εσεις οι "ηλεκτρικοι". Υπαρχουν σε κομματια κλασσικα που γραφτηκαν πριν ενα αιωναΛυδιος, αιωλικος,ιωνικος,φρυγιος,μιξολυδιος,δωριος τροποι ειναι μερη της δικης μας αρμονιας που δανειστηκαν οι ηλεκτρικοι... Το να γραψεις πανω σε οποιοδηποτε τροπο ειναι θεμα οχι μονο εξασκησης, αλλα εμπνευσης και ταλεντου. Λογο ακουσματων μπορω να γραψω ευκολα κατι σε 5τονικη και ας μην εχω ασχοληθει πολυ σαν θεωρια αλλα το ακουσμα τους το ξερω εμπειρικα και λογο σπουδων να σου γραψω και μια φουγκα...Ολα δουλεια θελουν.
Δεν διαφωνω, δεν εχω κανει ιστορια της μουσικης αλλωστε, αλλα αλλο ενοουσα. Το αν υπαρχει η οχι στην κλασικη ειναι αλλο θεμα.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
songless_bird
Εκκολαπτόμενο μέλος

Μηπως το αν ξεκινησε απο την κλασσικη ή οτι δεν χρειαζεται να ξεκινησει καποιος ηλεκτρικη μονο και μονο για τις 5τονικεςειναι το θεμα?Αρχική Δημοσίευση από Dark_kronos:Δεν διαφωνω, δεν εχω κανει ιστορια της μουσικης αλλωστε, αλλα αλλο ενοουσα. Το αν υπαρχει η οχι στην κλασικη ειναι αλλο θεμα.
Βρες να ακουσεις καποιον συγχρονο συνθετη οπως Phillip Houghton και ψαξε κομματια του οπως το Stele: II. Dervish.
Μην αγχωνεσαι. metal ακουω. Αλλα ψαχνομαι γενικα πανω στην κιθαρα

edit: Να σε παω και στις αρχες του προηγομενου αιωνα...Ψαξε την 12 σπουδη του Heitor villa Lobos. Πορωση!!! Ή το danza caracteristica Του Leo Brower. Να ακουσεις δηλαδη τι παιζανε πριν ακομη βγει το rock ,στην κλασσικη κιθαρα...
Dark_kronos
Επιφανές μέλος

Το θεμα δεν ειναι με τι θα αρχισεις. Απλα για να πει καπιος οτι ξερει τις πεντατονικες εις βαθος δεν φτανει να ξερει τις τοποθεσιες τους στην κιθαρα και πιες νοτες ειναι αλλα να μπορεις να συνθεσης σολο πανω σε αυτες, να μπορεις να αλλαζεις απο την μια στην αλλη κλπ. Κατα την γνωμη μου, εχοντας ελαχιστες γνωσης απο την ηλεκτρικη δεν μπορεις να μαθεις μουσικη, ενω απο την κλασικη θα μαθεις τα παντα. Μαλλον λεμε το ιδιο αλλα με αλλα λογια τοση ωρα.

"οστις προσθέτει γνώσιν,προσθέτει πόνον",αλλά η τρέλλα τρέλλα...
stupid bitch
Πολύ δραστήριο μέλος

Nosaltres
Δραστήριο μέλος

koutsivitisj
Νεοφερμένο μέλος

Είμαι καθηγητης μπουζουκιού και θεωρητικών. Επίσης τώρα μαθαίνω κιθάρα ακουστική και πιάνο. Η ηλικία πιστέυω είναι δικαιολογία απλά.. Όποιος θέλει να ασχοληθεί ασχολείται. θέληση χρειάζεται παιδεία.....!!
bisbirikos
Πολύ δραστήριο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
theio_vrefos
Πολύ δραστήριο μέλος

έπαιζες blues και σε καρατομούσαν δηλαδή

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

bisbirikos
Πολύ δραστήριο μέλος

trichords
Τι ειν'αυτο?
Dark_kronos
Επιφανές μέλος

Για την κιθαρα ειναι καλητερα, κατα την γνωμη μου, με δασκαλο, για αλλα οργανα δεν μπορω να πω καθος δεν ξερω.

ghelly
Πολύ δραστήριο μέλος

Πιάνο rulezzzzzzzzzzzzzzz λέμε

koutsivitisj
Νεοφερμένο μέλος

gsova
Δραστήριο μέλος

songless_bird
Εκκολαπτόμενο μέλος

Εγω τα εχω συναντισει στην ατονικη και σειραικη μουσικη. Στο πυρ το εξωτερο!!!!Τι ειν'αυτο?

Και σε πεντατονικες κλιμακες σε πιο νορμαλ ακουσματα.
Ειναι "ομαδα" να το πω?...Απο τρεις νοτες που δεν ανοικουν πραγματικα σε καποια κλιμακα ουτε διατονικο διαστημα.
Παραδειγμα: ACD+EGA=ACDEGA μας κανει πεντατονικη κλιμακα.
Δεν τα εχω ψαξει και πολυ...Αλλα υπαρχουν και ομαδες τεσσαρων και εξι φθογγων. Τα συναντας πιο συχνα στο δωδεκαφθογγικο συστημα....
shaman
Πολύ δραστήριο μέλος

Δεν πρόκειται να τα παρατήσω ποτέ, θεωρώ πως θα ήταν ένα τεράστιο λάθος... Ειδικά από την στιγμή που έχω λιώσει στην εξάσκηση όσο καιρό παίζω.
Niyia
Διάσημο μέλος

έχω όμως να τα πιάσω καμιά δεκαετία το λιγότερο

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 89 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- Scandal
- Hased Babis
- fourkaki
- ROM32
- rafaela11
- Kate1914
- Εριφύλη
- Wonderkid
- taketrance
- Memetchi
- giannhs2001
- Δροσουλίτης
- DimitraA.
- bibliofagos
- johnsala
- Μήτσος10
- Thodoris95
- charmander
- Joji
- Arianara S3
- harry akritas
- Slytherin
- Εχέμυθη
- American Economist
- Mhtrogoal
- Unseen skygge
- Μάρκος Βασίλης
- CiNeFiL
- Βλα
- Κλημεντίνη
- orchidea
- Έμμα
- Meow
- T C
- Stefanosxios
- Viedo
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.