Εδώ και κάποιο διάστημα σκέφτομαι να ξεκινήσω ένα μουσικό όργανο. Είμαι πραγματικά άσχετη όμως. Ακούω μουσική κάθε μέρα, πέρα από αυτό όμως και από κάποιες βασικές γνώσεις από το σχολείο, δεν γνωρίζω ουσιαστικά τίποτα. Είναι αργά για να ξεκινήσω κάτι?

Θα μου άρεσε πολύ να μάθω πιάνο, το μόνο που σκέφτομαι όμως είναι ότι είμαι εντελώς άσχετη. Ξέρω ότι οι περισσότεροι μαθαίνουν πιάνο για χρόνια, οπότε ίσως δεν έχει νόημα να προσπαθήσω να μάθω? Θα μου άρεσε πολύ όμως. Από την άλλη σκεφτόμουν και την κιθάρα, κυρίως επειδή είναι πιο παρείστικη και θα μπορώ να παίζω τα αγαπημένα μου τραγούδια. Για πείτε απόψεις
Έχω δοκιμάσει λίγο και απο τα δύο,το πιάνο μου άρεσε παραπάνω.
Τέλος πάντων μην φανταστείς οτι και εγώ ξέρω πολλά,απλά αντιλήφθηκα ορισμένα πράγματα και θα τα μοιραστώ μαζί σου :
1) Ποτέ δεν είναι αργά να ξεκινήσεις. Ναι προφανώς κάποιος που παίζει απο τα 5 του θα το έχει κάνει δεύτερη φύση του,αλλά αυτό δεν αποτρέπει εσένα απο το να αποκτήσεις ένα αξιοπρεπές επίπεδο. Εξάλλου και κάτι σχετικά απλό να μάθεις να παίζεις,θα αρχίσεις ήδη να ενθουσιάζεσαι γιατί μέχρι πρότινος δεν είχες απολύτως καμία επαφή και ούτε που πίστευες οτι θα μπορούσες να το κάνεις ποτέ. Μόνο για το συναίσθημα οπότε αξίζει τον κόπο,και ας μην ξεκίνησες απο μικρή.
2) Ουσιαστικά όλο το βάρος του πόσο καλός είσαι πέφτει στο πόσο σκληρά εξασκείσαι καθημερινά. Κυριολεκτικά,όσο περισσότερη ώρα περνάς πάνω απο το πιάνο τόσο καλύτερη θα γίνεσαι. Τόσο απλό.
Δεν είναι απαραίτητα δύσκολο στην αρχή απο άποψη πολυπλοκότητας όσο χρονοβόρο καθώς δεν μπορείς
να βρεις shortcuts για να αποκτήσεις τις ικανότητες που απαιτούν εμπειρία.
3) Επειδή ξεκινάς σε μεγαλύτερη ηλικία ίσως πιο ικανή απο ένα μικρό παιδί να μάθεις γρήγορα αρκετά σημαντικά concepts. Πιο απλά έχεις steeper learning curve απο οτι ένα 5χρονο.
4) Κάποια βασικά σε θεωρία της μουσικής ενδεχομένως θα σου φανούν ιδιαίτερα χρήσιμα προτού ξεκινήσεις κατευθείαν το πιάνο. Για να μπορείς να παίξεις πρέπει να μπορείς να διαβάσεις μουσική

.
Αυτά πάνω κάτω,εαν μπορείς να βρεις και έναν καλό δάσκαλο,θα ήταν υπέρ σου,ειδικά για την αρχή. Εαν δεν μπορείς,δεν πειράζει,υπάρχει αρκετό υλικό στο internet και για αυτοδίδακτους. Το κυριότερο εξάλλου όπως είπα,είναι η εξάσκηση και η εμπειρία που αποκτάς μέσω αυτής,παίζοντας.