• Σας ενημερώνουμε ότι η κατηγορία δεν αντικαθιστά σε καμία περίπτωση την επίσκεψη σας σε επαγγελματία ιατρό.

    Το σύνολο του περιεχομένου της κατηγορίας αυτής, όπως κείμενα, γραφικά, εικόνες, πληροφορίες που λαμβάνονται από δικαιούχους διαφήμισης, είναι καθαρά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν προορίζεται να είναι υποκατάστατο για την επαγγελματική ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή θεραπεία. Δεν αποτελεί υποκατάστατο ιατρικής εξέτασης, ούτε αντικαθιστά την ανάγκη για υπηρεσίες που παρέχονται από επαγγελματία ιατρό. Πάντοτε να ζητάτε τη συμβουλή του ιατρού σας πριν πάρετε οποιαδήποτε συνταγή ή φάρμακο. Μόνο ο ιατρός σας μπορεί να σας δώσει συμβουλές για το τι είναι ασφαλές και αποτελεσματικό για σας.

Πανδημία κορωνοϊού

Θα κάνετε το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού;
Πρέπει να ψηφίσετε για να δείτε τα αποτελέσματα.

Αποτελέσματα της δημοσκόπησης (Ψήφισαν 217)
  • Ναι

  • Όχι

  • ΔΞ/ΔΑ


Πρέπει να ψηφίσετε για να δείτε τα αποτελέσματα.

kastoras

Νεοφερμένος

Ο kastoras αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 24 μηνύματα.
Θα έρθει και Ελλάδα στο τέλος με καποιο τρόπο. Δε νομιζω να μεινουμε απέξω αν και το ευχομαι. Το ευχαριστο ειναι οτι δεν ειναι τοσο θανατηφορος σαν το SARS. Αν ηταν την ειχαμε βαψει. Αλλά φαίνεται να μεταδιδεται πιο ευκολα.
 

chester20080

Περιβόητο μέλος

Ο Μπάμπης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 28 ετών και επαγγέλεται Η.Μ.Μ.Υ.. Έχει γράψει 5,443 μηνύματα.
Εγώ το λεω γιατί η ίδια πολιτική τους ιδεολογία στο Τσερνομπιλ αν δε το καταλάβαινε η Δύση (Δυτικός κόσμος) το είχανε κρύψει στην αρχή και το γεγονός αλλά και τον αριθμό των νεκρών

Δυστυχώς όχι μόνο τότε. Και στην επιδημία του SARS το 2003 είχαν αποκρύψει την αλήθεια.

Πείτε με τρελό, αλλά δεν εμπιστεύομαι τους κινέζους ως προς τους νεκρούς

Μόλις βρήκα αυτό :no::
"Doubts have been raised about the official death toll, however, with claims Chinese authorities have been cremating bodies in secret. Chinese-language news outlet Initium interviewed people working at local cremation centres in Wuhan, who said bodies were being sent directly from hospitals without being properly identified and added to the official record."

και αυτό:
City officials have been criticised for withholding information about the infection until the end of last year, despite knowing about the new illness weeks earlier.
 

Πουπουλίνα

Επιφανές μέλος

Η Πουπουλίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Ζωγράφος και μας γράφει απο Κόρινθος (Κόρινθος). Έχει γράψει 29,143 μηνύματα.
Αυτή είναι η Κίνα.
Κοροναϊός: Αγόρι με παράλυση πέθανε μόνο στο σπίτι επειδή οι δικοί του ήταν σε καραντίνα
Όπως μεταδίδει ο Guardian, κυβερνητικοί αξιωματούχοι ξεκίνησαν έρευνα για το θάνατο. Το αγόρι βρέθηκε νεκρό στο κρεβάτι του την Τετάρτη, έξι ημέρες αφότου ο πατέρας του και ο 11χρονος αδελφός του, απομακρύνθηκαν από το σπίτι τους και τέθηκαν σε καραντίνα σε μια εγκατάσταση 15 μίλια προς τα νότια. Και οι δύο είχαν εμφανίσει πυρετό και υπήρχαν υποψίες ότι είχαν τον ιό. Ο Yan Cheng παρέμεινε μόνος στο σπίτι ενώ για την ώρα η αιτία θανάτου δεν έχει γίνει γνωστή. Καθώς δεν μπορούσε να βγει από την καραντίνα, ο πατέρας του, έγραψε μηνύματα ζητώντας βοήθεια μέσα από την πλατφόρμα Weibo. Οι αξιωματούχοι του χωριού ανέφεραν ότι επισκέφθηκαν το παιδί στο σπίτι, αλλά του παρείχαν τροφή μόνο δύο φορές κατά τη διάρκεια μιας περιόδου των έξι ημερών. Μια ομάδα που ονομάζεται Rice and Millet, που ιδρύθηκε από πρώην δημοσιογράφο κρατικών μέσων μαζικής ενημέρωσης και επικεντρώνεται σε παιδιά με εγκεφαλική παράλυση και άλλες ασθένειες, δημοσίευσε φωτογραφίες του αγοριού σε αναπηρικό αμαξίδιο και στο κρεβάτι. Η ομάδα δημοσίευσε μια δήλωση την Τετάρτη λέγοντας ότι η θεία του το επισκέφθηκε αφού οι άλλοι συγγενείς του είχαν απομακρυνθεί, αλλά δεν κατάφερε να τον επισκεφθεί τις τελευταίες τρεις μέρες λόγω της κακής υγείας της. Η εγκεφαλική παράλυση είναι μια κινητική αναπηρία που μπορεί να επηρεάσει την κίνηση, το μυικό σύστημα και την ομιλία. Η σοβαρότητα των συμπτωμάτων μπορεί να διαφέρει σημαντικά. Μερικοί άνθρωποι έχουν μόνο μικρά προβλήματα, ενώ σε ακραίες περιπτώσεις οι άνθρωποι μπορεί να έχουν σοβαρή αναπηρία και να χρειάζονται φροντίδα όλο το εικοσιτετράωρο. Το αγόρι αναφέρεται ότι ήταν ως επί το πλείστον ακίνητο και είχε δυσκολία να μιλήσει. Ο Guardian σημειώνει πως οι απόπειρες να επικοινωνήσει με τις αρχές στην περιοχή απέβησαν άκαρπες. Σύμφωνα με τοπικά μμε, ο πατέρας ενημερώθηκε από τις αρχές πως ο γιος του βρέθηκε νεκρός στο σπίτι.
Πηγή: www.lifo.gr
 

Nelliel

Περιβόητο μέλος

Η Nelliel αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 4,061 μηνύματα.
Εχω φιλες/ους απο Κινα και δεν εμπιστευονται κανεναν αριθμο και ανακοινωση απο Κινα. Καποιοι απο αυτους ηδη κυκλοφορουν με μασκες προληπτικα. Οι μασκες εδω εχουν τελειωσει, δεν εχει μεινει ουτε μια για δειγμα. Ειδικα στην περιοχη που μενουν πολλοι Κινεζοι οι μασκες εχουν εξαφανιστει εδω και 2 εβδομαδες. Σημερα ανακοινωσαν και 2ο κρουσμα που επεστρεψε απο wuhan οποτε οτι μασκες φερουν θα εξαφανιστουν σε δευτερολεπτα. Καταφερα να παρω μια Ν95, ελπιζω να μη μου χρειαστει. Χρειαζομαι ομως αλλες 3.

Μολις ειδα ειδηση οτι και οι μασκες στην Ελλαδα εχουν κανει φτερα. Οποιος προλαβε προλαβε...
 

Πουπουλίνα

Επιφανές μέλος

Η Πουπουλίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Ζωγράφος και μας γράφει απο Κόρινθος (Κόρινθος). Έχει γράψει 29,143 μηνύματα.
Ούτε που το είχα φανταστεί ρε παιδιά ότι θα αγόραζαν μάσκες εδώ στην Ελλάδα.:eek:
Εσείς έχετε πάρει;Να κάνω τον κόπο να ψάξω ή μπαα;Διότι όταν βλέπεις ότι έχουν εξαντληθεί,κάτι σε πιάνει.:worry:
 

chester20080

Περιβόητο μέλος

Ο Μπάμπης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 28 ετών και επαγγέλεται Η.Μ.Μ.Υ.. Έχει γράψει 5,443 μηνύματα.
Είχα ρωτήσει σε κανα δυο φαρμακεία εδώ Θεσσαλονίκη αλλά όντως είχαν εξαντληθεί. Ο κόσμος ανησυχεί με αυτά που ακούει και τις είχε αγοράσει νωρίς νωρίς. Υποθέτω πιο πολύ για την εποχική γρίπη παρά για τον κορωνοϊό, αλλά για να είναι σίγουροι πήραν ό,τι καλύτερο υπήρχε φάση, άλλωστε και στα φαρμακεία γιατί να μην δώσει κάποιος μάσκα 3€ σαν καραμέλα πάρε κόσμε παρά την απλή των 0.15€..
Αλλά θα ψάξω σε περισσότερα αυτές τις μέρες. Στο skroutz έχει διάφορες της 3Μ αλλά καμία απ'όσο βλέπω Ν95.

Αν βρείτε φαρμακεία/σημεία πώλησης Ν95 πείτε το στο thread εδώ αναφέροντας περιοχή και μαγαζί για να βοηθήσουμε όσους γίνεται να προμηθευτούν.

Οι διαφορές σε μάσκες είναι αυτές σύμφωνα με το CDC. Το κακό είναι ότι οι Ν95 κάνουν δύσκολη την αναπνοή όσο να ναι με αποτέλεσμα άτομα μεγάλης ηλικίας ή με αναπνευστικά προβλήματα να μην μπορούν να τις χρησιμοποιήσουν. Α ναι και άτομα με γένια :P Νταμ ιτ ειμαι ατυχος!
Όταν δουμε τιποτα τετοια στο δρομο τοτε να ανησυχησετε για τα καλα :D

5/2/2020 Update:
  • Νεκροί: 493
  • Κρούσματα: 24560
 
Τελευταία επεξεργασία:

PromitheasGatos

Νεοφερμένος

Ο PromitheasGatos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 37 μηνύματα.
Αν κάνω λάθος διορθώστε με. Απο όσα έχω διαβάσει τις τελευταίες ημέρες εχω καταλάβει πως ο ιος επιβιώνει ελάχιστα στον αέρα. Για να κολλήσεις πρεπει κάποιος φορέας να φτιαρνιστεί η να βήξει πάνω σου. Αντίθετα επιβιώνει μέχρι και πέντε ημέρες σε επιφάνειες όπως πόμολα, χειρολαβές κλπ. Οπότε ο πιο συνήθης τρόπος μετάδοσης είναι να πιάσω Κάτι που έχει τον ιο και μετά να πιάσω με το χέρι μου το πρόσωπο μου. Γιατροί που είδα λένε πως η μάσκα σε προστατεύει περισσότερο από τον κίνδυνο να ακουμπήσεις το πρόσωπο σου παρά από το να κολλήσεις από τον αέρα. Σαν συμπέρασμα θέλω να πω οτί το να απολυμαίνουμε συνεχώς τα χέρια μας και επιφάνειες και να μην αγγίζουμε το πρόσωπο μας αν δεν τα εχουμε πλύνει είναι καλύτερη μέθοδος πρόληψης. Επίσης δεν ξέρω αν βοηθάει να αναπνέουμε μόνο από την μύτη και όχι από το στόμα σε μέρη με πολύ συνωστισμό. Επίσης να κρατάμε χαμηλά τους καρδιακους παλμούς ώστε να μην λαχανιάζουμε και χρειάζεται να πάρουμε μεγάλες ανάσες οπότε περισσότερο αέρα απο τον περιβάλλοντα χώρο.
 

Nelliel

Περιβόητο μέλος

Η Nelliel αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 4,061 μηνύματα.
O ιος κολλαει και απο τα ματια. Αν πχ πιασεις μολυσμενη επιφανεια και μετα τα ματια σου, οποτε η μασκα απο μονη της ειναι αχρηστη αν δεν εχεις προστασια στα ματια.

Στην Ελλαδα οι N95 μασκες ειναι γνωστες ως FFP2 και FFP3. Εχουν εξαντληθει.

Εδω εκτος απο τις μασκες εχουν εξαντληθει και τα hand sanitizers. Τι ηλιθιοι θεε μου. Ας παρουν οινοπνευμα στην τελικη και να αφησουν τα sanitizers στην ακρη για εμας που πραγματικα τα χρειαζομαστε στην δουλεια.
 

Πουπουλίνα

Επιφανές μέλος

Η Πουπουλίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Ζωγράφος και μας γράφει απο Κόρινθος (Κόρινθος). Έχει γράψει 29,143 μηνύματα.
Το οινόπνευμα καταστρέφει το δέρμα,γιατρός μου το έχει πει,καθώς εγώ το χρησιμοποιούσα και έπαθα δερματίτιδα,μου είπε ότι είναι απόλυτα λάθος να απολυμαίνουμε τα χέρια με οινόπνευμα.
Κατά τα άλλα έδειχνε ένας ειδικός πως να χρησιμοποιούμε τη μάσκα,ούτε κατά διάννοια να την χρησιμοποιούν σωστά οι περισσότεροι.Τσάμπα μάσκες δηλαδή.:cool2:
 

Scandal

Διαχειριστής

Ο Πέτρος αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών, επαγγέλεται Web developer και μας γράφει απο Περιστέρι (Αττική). Έχει γράψει 16,691 μηνύματα.
Τουλάχιστον χαίρεσαι να βλέπεις τον πράσινο αριθμό ατόμων που αναρρώσαν. :/:
 

Πουπουλίνα

Επιφανές μέλος

Η Πουπουλίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Ζωγράφος και μας γράφει απο Κόρινθος (Κόρινθος). Έχει γράψει 29,143 μηνύματα.
Τι λέγαμε;
Μαρτυρία από Γουχάν: Πολύ περισσότερα τα θύματα
Συγκλονιστική μαρτυρία νοσοκομειακού υπαλλήλου από τη Γουχάν στη Deutsche Welle: μεγαλύτερος ο πραγματικός αριθμός νεκρών και κρουσμάτων από τον νέο κορωνοϊό. Tραγική η κατάσταση στα νοσοκομεία.
Τραγική χαρακτηρίζει την κατάσταση στην πόλη Γουχάν, την εστία της νέας επιδημίας του νέου κορωνοϊού στην Κίνα, νοσοκομειακός υπάλληλος ο οποίος μίλησε στη Deutsche Welle.

«Ασθενείς που παρουσιάζουν συμπτώματα περιμένουν συχνά ώρες μέχρι να εξεταστούν. Οι γιατροί τους συνταγογραφούν φάρμακα και στη συνέχεια τους στέλνουν σπίτι, συμβουλεύοντάς τους να μην έρχονται σε επαφή με άλλους ανθρώπους. Οι αίθουσες αναμονής είναι γεμάτες κόσμο που βήχει. Ακόμη και υγιείς άνθρωποι που μένουν για ώρα σε τέτοιους χώρους κινδυνεύουν να μολυνθούν».

Και όλα αυτά, όπως επισημαίνει ο νοσοκομειακός υπάλληλος που για ευνόητους λόγους θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, ισχύουν για τους «τυχερούς» που έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης σε νοσοκομείο. «Συχνά τα νοσοκομεία είναι πολύ μακριά. Εάν δεν έχεις δικό σου αυτοκίνητο απομένει μόνον το ταξί και σε κάθε οικισμό επιτρέπονται μόλις δυο οχήματα. Επιπλέον μόνον λίγοι εθελοντές μεταφέρουν αρρώστους. Το τηλεφωνικό κέντρο άμεσης δράσης έχει καταρρεύσει. Οι πιο άτυχοι πρέπει να έρθουν με τα πόδια στο νοσοκομείο. Λέγεται ότι ορισμένοι έχουν πεθάνει καθ΄ οδόν».

Σταγόνα στον ωκεανό το νέο νοσοκομείο

Ο ίδιος αμφισβητεί τον επίσημο αριθμό θυμάτων και επιβεβαιωμένων κρουσμάτων που δημοσιεύουν κάθε τόσο οι κινεζικές αρχές: «Πιστεύω ότι υπάρχουν περισσότερα κρούσματα και νεκροί. Ακόμη και όταν η αξονική δείξει πνευμονία, δεν ακολουθούνται οι προβλεπόμενες διαδικασίες προκειμένου να εξακριβωθεί εάν πρόκειται για την ιογενή τύπου. Γιατί; Διότι οι λίστες αναμονής είναι πολύ μακρές. Όποιος όμως πεθαίνει χωρίς να έχει κάνει τις σχετικές εξετάσεις δεν καταγράφεται ως θύμα του κορωνοϊού».


Όσον αφορά την κατασκευή του νέου νοσοκομείου στη Γουχάν σε χρόνο ρεκόρ μίας μόλις εβδομάδας, ο ίδιος κάνει λόγο για σταγόνα στον ωκεανό: «Δεν φτάνουν 2.000 νέες κλίνες. Εξάλλου λείπει και εξειδικευμένο προσωπικό. Γιατροί και νοσηλευτές φτάνουν στα όριά τους, οι βάρδιες δεν βγαίνουν. Για να αντιμετωπίσεις μια πνευμονία απαιτείται μακρά νοσοκομειακή περίθαλψη».

Γουίλιαμ Γιάνγκ

Επιμέλεια: Κώστας Συμεωνίδης

 

Gate4

Επιφανές μέλος

Η Ηägring αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει απο Ασία. Έχει γράψει 25,581 μηνύματα.
Για το θέμα του αριθμού των θυμάτων δεν λέω, ίσως να βγάζουν μικρότερο νούμερο για να μη πανικοβάλλουν τον κόσμο. Αλλά στις άλλες χώρες τα κρούσματα είναι μηδαμινά και από θανάτους αν δεν κάνω λάθος υπήρξε μόνο ένας στις Φιλιππίνες. Θέλω να πω άντε η Κίνα να κάνει γαργάρα τα δικά της, κάνουν το ίδιο και άλλες χώρες; Τραβηγμένο το βρίσκω.
Εκτός και αν απαγόρευσαν έγκαιρα τις μετακινήσεις ξέρω γω και δεν πρόλαβε να απλωθεί ο ιός σε μεγάλη έκταση παγκοσμίως.
 

Scandal

Διαχειριστής

Ο Πέτρος αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών, επαγγέλεται Web developer και μας γράφει απο Περιστέρι (Αττική). Έχει γράψει 16,691 μηνύματα.
Μπορεί οι νεκροί να είναι μηδαμινοί εκτός Κίνας, όμως ο ιός αν θυμάμαι καλά ξεκίνησε από τις 3 Ιανουαρίου. Μιλάμε για 1 μήνα μόλις που έσκασε το πρώτο κρούσμα. Ποιος ξέρει πόσο χρόνο θέλει ο ιός να επιβαρύνει ένα σώμα και να το οδηγήσει στο θάνατο. Γι' αυτό όσο περνάνε οι μέρες οι θάνατοι ανεβαίνουν γρήγορα.
 

Πουπουλίνα

Επιφανές μέλος

Η Πουπουλίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Ζωγράφος και μας γράφει απο Κόρινθος (Κόρινθος). Έχει γράψει 29,143 μηνύματα.
Για το θέμα του αριθμού των θυμάτων δεν λέω, ίσως να βγάζουν μικρότερο νούμερο για να μη πανικοβάλλουν τον κόσμο. Αλλά στις άλλες χώρες τα κρούσματα είναι μηδαμινά και από θανάτους αν δεν κάνω λάθος υπήρξε μόνο ένας στις Φιλιππίνες. Θέλω να πω άντε η Κίνα να κάνει γαργάρα τα δικά της, κάνουν το ίδιο και άλλες χώρες; Τραβηγμένο το βρίσκω.
Εκτός και αν απαγόρευσαν έγκαιρα τις μετακινήσεις ξέρω γω και δεν πρόλαβε να απλωθεί ο ιός σε μεγάλη έκταση παγκοσμίως.
Όχι,εγώ δεν υποννοώ τίποτε για τις άλλες χώρες,εγώ μιλάω μόνο για την Κίνα.Η οποία έχει υποστεί τεράστια ζημιά οικονομική ακόμα και στο χρηματιστήριο,σίγουρα όχι για μονο 500 νεκρούς.Όλο αυτο,αυτή η κινητοποίηση και μιλάω για την Κίνα,να θέτει σε καραντίνα 80 εκατομμύρια άτομα να μην μπορούν να βγούν απο τα σπίτια τους για μια γρίππη με λίγο παραπάνω θνησιμότητα απο την συνηθισμένη και μαλιστα μικρότερη απο τον ΣΑΡΠ,σου φαίνεται λογικό;Και να ξέρεις ότι εγώ απέχω πολύ απο θεωρίες συνομωσιολογίας.
Αλλά εδώ είναι οφθαλμοφανέστατο.Τέτοια κινητοποίηση(ξανατονίζω για την Κίνα μιλάω),να απαγορεύεται η κυκλοφορία,να μένουν αποκλεισμένα εκατομμύρια άνθρωποι να καταρρέει το χρηματιστήριο της Κίνας ,για μια γρίππη με λίγη παραπάνω θνησιμότητα απο την συνηθισμένη και μικρότερη απο τον ΣΑΡΠ;
Δεν κολλάει.:no:
Και επειδή ο ΠΟΥ προφανώς και ξέρει τι συμβαίνει και πιθανολογώ και οι άλλες κυβερνήσεις για αυτό και λαμβάνονται αυτά τα μέτρα.
Μα δεν έχει όντως εξαπλωθεί πολύ ο ιος.Προς το παρών τουλάχιστον.
 

fmarulezkd

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο fmarulezkd αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 32 ετών, επαγγέλεται Δημόσιος υπάλληλος και μας γράφει απο Νορβηγία (Ευρώπη). Έχει γράψει 1,772 μηνύματα.
Μαρτυρίες και βίντεο εκ κίνας τα κάνουμε discard by default, είναι βασικός κανόνας του διαδικτύου.

Θέλω να πω άντε η Κίνα να κάνει γαργάρα τα δικά της, κάνουν το ίδιο και άλλες χώρες; Τραβηγμένο το βρίσκω.
Εκτός και αν απαγόρευσαν έγκαιρα τις μετακινήσεις ξέρω γω και δεν πρόλαβε να απλωθεί ο ιός σε μεγάλη έκταση παγκοσμίως.
Πέρα απ' ότι είναι νωρίς και τα κρούσματα είναι λίγα για να βγει συμπέρασμα (π.χ οι περισσότεροι ασθενείς στη γερμανία είναι νέοι), οι άλλες χώρες έχουν πολύ λίγα περιστατικά, στα οποία μπορούν και παρέχουν τη καλύτερη δυνατή φροντίδα. Το πρόβλημα είναι όταν έχεις αριθμούς όπως της κίνας όπου δεν υπάρχουν ούτε γιατροί ούτε κρεβάτια στο νοσοκομείου για να τους καλύψουν όλους.

Πριν λίγες μέρες δημοσιεύτηκαν οι πρώτες εκτιμήσεις για τη μολυσματικότητα του ιού (βάση των δεδομένων μέχρι και 24 ιανουαρίου). O αριθμός αναπαραγωγής του κοροναιού υπολογίστηκε μεταξύ 2.2 και 3.5 (αυτό δλδ μας λέει ότι 1 άτομο που έχει τον ιό θα μολύνει περίπου 2-3 άλλα άτομα σε έναν πλυθησμό που δεν έχει καμία ανοσία στον ιό), αρκέτα πάνω από τον αριθμό της γρίπης που είναι περίπου στο 1.5
 

epote

Διάσημο μέλος

Ο epote αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 3,326 μηνύματα.
Συμπτωματα του 2019-νCoV σε μη ανοσοκαταστελμανους οργανισμους:

Βλενοδης η ξηρος βρογχοσπασμος, Υπερθερμια, μυαλγια, ριγος, οστεοαλγια. Τυπικη θεραπεια ειναι μονο συμπτωματικη με αναπληρωση ηλεκτρολυτων, προσθηκη αλβουμινης στην κυκλοφορια του αιματος, κατακλυση και πιθανη χορηγηση αντιβακτηριδιακων παραγοντων στην πιθανωτητα πυωδων εκρισεων των βλενογονων για την αποφυγη δευτερογενων ευκαιριακων λοιμοξεων.

(βηχαλακι, πυρετουλης, τρεμουλα και πονος στα κοκαλα, ξες, οπως η γριπη. Τυπικη θεραπεια ειναι κοτοσουπιτσα, κρεβατωμα αντε και αμα οι μυξουλες η τα φλεματακια πρασινισουν).

Κλασικα ολοι εχουν χεστει πανω τους. Αν ψαξω θα βρω τα ΙΔΙΑ ΓΑΜΗΜΕΝΑ ΠΟΣΤ που ειχα κανει εδω παλι για τον H1N1 προ ετων. Και πιο παλια για τον SARS και μετα για τη γριπη των πτηνων και...και...και... καθε χρονο ερχεται το τελος λεμε.

Fan fact 1:

Περσι ηταν μια σχετικα ηπια χρονια για την κοινη γριπη. Σκοτωσε περιπου 650.000 ανθρωπους.

Fan fact 2:

H φυματιωση το 2018 σκοτωσε 1.500.000 ανθρωπους.

Fan fact 3:

Η εποχιακη γριπη εχει σκοτωσει πανω απο 15.000 ανθρωπους στην φετινη σεζον της.

Αλλα ο 2019-nCoV μας εχει στειλει ολους αδιαβαστους με τους 500 ΝΕΚΡΟΥΣ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ.

RUN FOR THE HILLS PEOPLE RRRRRUUUUUUUNNNN
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Πριν λίγες μέρες δημοσιεύτηκαν οι πρώτες εκτιμήσεις για τη μολυσματικότητα του ιού (βάση των δεδομένων μέχρι και 24 ιανουαρίου). O αριθμός αναπαραγωγής του κοροναιού υπολογίστηκε μεταξύ 2.2 και 3.5 (αυτό δλδ μας λέει ότι 1 άτομο που έχει τον ιό θα μολύνει περίπου 2-3 άλλα άτομα σε έναν πλυθησμό που δεν έχει καμία ανοσία στον ιό), αρκέτα πάνω από τον αριθμό της γρίπης που είναι περίπου στο 1.5

Το R0 της γριπης ειναι 1.5? Ποιας γριπης αληθεια? A, B η C ομαδες απο στελεχη των σχετικων ιων? Κατω απο ποιες κοινωνικες συνθηκες? Φανταζομαι ηξερες οτι ο ιδιος ιος που ειχε R0 3 το 1918 ειχε 1.6 το 2009?
 
Τελευταία επεξεργασία:

Guest 875331

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Πριν λίγες μέρες δημοσιεύτηκαν οι πρώτες εκτιμήσεις για τη μολυσματικότητα του ιού (βάση των δεδομένων μέχρι και 24 ιανουαρίου). O αριθμός αναπαραγωγής του κοροναιού υπολογίστηκε μεταξύ 2.2 και 3.5 (αυτό δλδ μας λέει ότι 1 άτομο που έχει τον ιό θα μολύνει περίπου 2-3 άλλα άτομα σε έναν πλυθησμό που δεν έχει καμία ανοσία στον ιό), αρκέτα πάνω από τον αριθμό της γρίπης που είναι περίπου στο 1.5
Οι πρώτες εκτιμήσεις είναι downward biased όμως.

Πέρα απ' ότι είναι νωρίς και τα κρούσματα είναι λίγα για να βγει συμπέρασμα (π.χ οι περισσότεροι ασθενείς στη γερμανία είναι νέοι), οι άλλες χώρες έχουν πολύ λίγα περιστατικά, στα οποία μπορούν και παρέχουν τη καλύτερη δυνατή φροντίδα. Το πρόβλημα είναι όταν έχεις αριθμούς όπως της κίνας όπου δεν υπάρχουν ούτε γιατροί ούτε κρεβάτια στο νοσοκομείου για να τους καλύψουν όλους.

Υπάρχει περίπτωση η Κίνα να μη λεπτοκόβει τα νούμερα; Νοπ. Ούτε αυτό, δλδ, μπορούμε να το εμπιστευτούμε. ΜΕ άλλα λόγια, τα τωρινά ποσοστά κρίνονται σχεδόν ανέκδοτα.
 

epote

Διάσημο μέλος

Ο epote αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 3,326 μηνύματα.
Οι πρώτες εκτιμήσεις είναι downward biased όμως.

η γριπη φετος εχει σκοτωσει 10.000 ανθρωπους μονο στην αμερικη μεταξυ των οποιων 54 παιδια, εχουν νοσηλευτει δε 180.000. Μονο στις ΗΠΑ.

CHILL THE FUCK OUT
 

Guest 875331

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
η γριπη φετος εχει σκοτωσει 10.000 ανθρωπους μονο στην αμερικη μεταξυ των οποιων 54 παιδια, εχουν νοσηλευτει δε 180.000. Μονο στις ΗΠΑ.

CHILL THE FUCK OUT
... Τι ακριβώς σημαίνει αυτό.

Όπως είπα και πριν... Αν σε μια πόλη βρίσκεις 10δες και μετά 100δες νεκρά ποντίκια και ζεις στο 19ο αιώνα: Από τι είναι πιο πιθανό να πεθάνεις; Από πέσιμο απ' τη σκάλα ή από πανούκλα; Οι σκάλες έχουν σκοτώσει πολλαπλάσιους ... Οι επιδημίες απαιτούν την ανάλογη επιστημονική τους αντιμετώπιση και όχι άκυρα στατιστικα...
 

epote

Διάσημο μέλος

Ο epote αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 3,326 μηνύματα.
Όπως είπα και πριν... Αν σε μια πόλη βρίσκεις 10δες και μετά 100δες νεκρά ποντίκια και ζεις στο 19ο αιώνα: Από τι είναι πιο πιθανό να πεθάνεις; Από πέσιμο απ' τη σκάλα ή από πανούκλα; Οι σκάλες έχουν σκοτώσει πολλαπλάσιους ... Οι επιδημίες απαιτούν την ανάλογη επιστημονική τους αντιμετώπιση και όχι άκυρα στατιστικα...

Σιγουρα απο σκαλες, ο 19ος αιωνας τι σχεση εχει?

Αυτο που προσπαθω να πω ειναι οτι ο συγκεκριμενος ιος ειναι ΑΚΟΜΑ μια απο αυτες τις φορες που γινεται τζερτζελο χωρις κανενα λογο. Η κοινη γριπη (που εχει ιδια συμπτωματα και απο οτι φαινεται παρομοια θνησιμοτητα - αν και εξαρταται απο ποιο ιο της γριπης) ειναι σαφως πιο επικινδυνη.

Αν δεν μας επριζαν τα παπαρια τοσο πολυ με αυτη τη μαλακια θα ειχε αντιμετωπιστει σαν μια ακομα γριπη οπως ολες. Οπως παντα ο πανικος και η αντιδραση ειναι πιο επικυνδυνες απο την αρρωστια.
 

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top