@Nihilist @Gate4 @Agaphbou
Δεν έχετε αδικο σε οσα λετε. Πρεπει να ξεφοβηθουμε και να γυρισουμε στην κανονικοτητα ναι. Απλα εγω αυτο που σκεφτομαι ακομα, παρολο που ολοι εχουμε κανει τα εμβολια, ειναι οτι, θεωρω υποκρισια να βγαινω να παρταρω ανεξελεγκτα οσο οι δικοι μου ακομα δεν εχουν κανει την τριτη δοση, η οποια επικειται σε δυο μηνες. Ας πουμε οτι σαν μαξιλαρακι να ειμαι ησυχος θα εχω αυτο το γεγονος οταν γινει, οχι ντε και καλα για να πω "επιτελους θα παω να παρταρω" αλλά για να ειμαι ακομα πιο χαλαρος στις συναναστροφες μου. Αμα νιωσω και την αναγκη να παω σε κλαμπ δε θα χω τυψεις αν το κανω τοτε. Αλλά οχι τωρα ακομα. Ετσι το σκεφτομαι.
Εσεις δεν ανησυχειτε δλδ για τους δικους σας που ανηκουν σε ευπαθεις ομαδες, ειδικα αμα εσεις τους κολλησετε και νοσησουν σοβαρα; Δε θα νιωθετε τυψεις; Ή θα το απενοχοποιειτε στο μυαλο σας εχοντας ως πεπλο αγνοιας οτι μπορει να κολλησε απο αλλου, αρα δεν παιρνω την ευθυνη και τις ενοχες πανω μου; Εγω πιθανοτικα το βλεπω. Δηλαδη αν κατα 80% ειναι πιθανον να τους κολλησω εγω αν παω σε ανεξελεγκτο παρτι, παρά από το 20% των υπολοιπων συναναστροφων μου, τοτε ειτε θα προτιμησω να μην τους συναντησω ειτε να μην παω στο παρτι. Και αυτο μεχρι το οροσημο, την τριτη δοση.
Εγώ ζω μόνος μου σε άλλη πόλη εδώ και χρόνια, τους γονείς μου τους βλέπω σπάνια. Τις φορές που τους είχα δει πριν τους εμβολιασμούς, μεριμνούσα να μην έχω πολλές επαφές, να μην έχω μπει σε μετρό κλπ και έκανα το τεστ πριν πάω, όταν έφτανα έκανα καραντίνα στο δωμάτιο μου και έβγαινα μόνο με μάσκα FFP2 για 5-6 μέρες(όσες κάνει να επωάσει ο ιός - για να γυρίσω στο πατρικό παίρνω ή πλοίο ή αεροπλανο, όπου κάλλιστα μπορεί να είχα κολλήσει). Τώρα, μετά τον εμβολιασμό, δεν έχει σημασία, αφού έτσι κι αλλιώς θα κολλήσουν, είτε σ ένα μήνα, είτε σ ένα χρόνο, είτε σε δέκα. Δε θα φύγει ο κορωνοιός, τι να κάνουμε. Το μόνο που γινόταν είναι να κάνουμε το εμβόλιο, από κει και πέρα δεν μπορείς να κάνεις κάτι. Οι γονείς μου είναι και καθηγητές σε λύκειο, οπότε το να κολλήσουν ή να έχουν κολλήσει είναι αναπόφευκτο.
Καταλαβαίνω ότι φοβάσαι για τους γονείς σου, αλλά δεν καταλαβαίνω γιατί λες πως και μετά από την τρίτη δόση θα προσέχεις. Ίσα ίσα, το καλύτερο είναι να κολλήσουν λίγες βδομάδες μετά την τρίτη δόση, παρά στον 5ο ή 6ο μήνα. Κυνικό; Αλλά αυτό δεν είναι αντικειμενικά το ασφαλέστερο;
Γενικά, όμως, απ τη στιγμή που έκαναν το εμβόλιο, και από τη στιγμή που ξέρουμε πως θα κολλήσουν, δε θέλει και πολλή φιλοσοφία το θέμα. Με το να προσέχεις υπερβολικά απλά καθυστερείς το αναπόφευκτο. Αν σου δίνει κουράγιο και ηθική δικαίωση αυτό, πάσο, αλλά δεν έχει πρακτική διαφορά. Όπως και η νινα νανα(η οποία εντωμεταξύ όπως λέει έχει οικογένεια και βολεύεται και στα λοκντάουν, γι αυτό φαντάζομαι δεν καταλαβαίνει πόση μεγάλη στέρηση είναι για εμάς τους νέους ο εγκλεισμός, γιατί, κι ας ακουστεί κριντζ, ακριβώς η κοινωνία και το έξω είναι η δική μας οικογένεια) που φοράει μάσκα και σε εξωτερικούς χώρους, δεν πα να φορά και στον ύπνο της, κάποια στιγμή στον επόμενο χρόνο θα κολλήσει. Αυτό θα ήταν κακό, αν δεν είχε κάνει το εμβόλιο. Τώρα, όμως, τι ακριβώς παραπάνω ψάχνουμε; Μέχρι να πεθάνουμε ο κορονοιός θα ναι μαζί μας και μόνο αυτό το εμβολιάκι θα χουμε. Άμα και πάλι θέλετε να κλειστείτε μέσα, ώστε όταν κολλήσετε να μπορείτε να πείτε «τουλάχιστον έκανα ό,τι μπορούσα», πάω πάλι πάσο. Οι άνθρωποι είμαστε πρωτόγονα πλασματάκια, μπορούμε να μας κάνουμε tricked με κάτι τέτοια απλοϊκά τεχνάσματα και να νιώθουμε καλύτερα. Δεν ξέρω αν είμαι υπερβολικά πρακτικός, υπολογιστικός ή ψυχρός, αλλά εμένα δε μου λένε τίποτα αυτά. Χαμογελώ απλώς(και όχι ειρωνικά) μπροστά στον όμορφο(και το εννοώ) και αθώο παραλογισμό μας.
Για να κλείσει η συζήτηση από μένα, δε θέλω να αλλάξω τους τρόπους ζωής σας, αλλά δε θα επιτρέψω σε εσάς και τα κανάλια να με περιπλέξετε σ ένα blame game που αποπροσανατολίζει εσκεμμένα και προσπαθεί άστοχα να προκαλέσει ενοχές και τύψεις, απλά και μόνο για να νιώσουν καλύτερα αυτοί που αρχίζουν να αναρωτιούνται αν είναι υπεραρρωστοφοβικοί και βλέπουν να στερούνται τη ζωή τους τζάμπα - και από το να αλλάξουν αυτή την -συνειδητοποιημένη από τους ίδιους- προβληματική σταση προτιμούν να τραβήξουν και όλους τους άλλους στις υπερβολές τους και στην απαξία του ζην, με τη γνήσια έννοιά του.
Καλή συνέχεια.