• Σας ενημερώνουμε ότι η κατηγορία δεν αντικαθιστά σε καμία περίπτωση την επίσκεψη σας σε επαγγελματία ιατρό.

    Το σύνολο του περιεχομένου της κατηγορίας αυτής, όπως κείμενα, γραφικά, εικόνες, πληροφορίες που λαμβάνονται από δικαιούχους διαφήμισης, είναι καθαρά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν προορίζεται να είναι υποκατάστατο για την επαγγελματική ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή θεραπεία. Δεν αποτελεί υποκατάστατο ιατρικής εξέτασης, ούτε αντικαθιστά την ανάγκη για υπηρεσίες που παρέχονται από επαγγελματία ιατρό. Πάντοτε να ζητάτε τη συμβουλή του ιατρού σας πριν πάρετε οποιαδήποτε συνταγή ή φάρμακο. Μόνο ο ιατρός σας μπορεί να σας δώσει συμβουλές για το τι είναι ασφαλές και αποτελεσματικό για σας.

Πανδημία κορωνοϊού

Θα κάνετε το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού;
Πρέπει να ψηφίσετε για να δείτε τα αποτελέσματα.

Αποτελέσματα της δημοσκόπησης (Ψήφισαν 218)
  • Ναι

  • Όχι

  • ΔΞ/ΔΑ


Πρέπει να ψηφίσετε για να δείτε τα αποτελέσματα.

i_lie_us

Διάσημο μέλος

Ο i_lie_us αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 3,123 μηνύματα.
386.346 οι νέοι πλήρως το Σεπτέμβριο.
Απ' ότι φαίνεται, ο λόγος που έπεσαν τα νούμερα τον Αύγουστο δεν ήταν μόνο μπικόζ "τι λειτουργεί στην ελλάδα τον Αύγουστο άλλωστε" αλλά και γιατί είμαστε πολύ κοντά στο ταβάνι μας.
Θα πόνταρα σε κάτι τύπου ~150k νέοι πλήρως τον Οκτώβρη κι ίσως καμιά 50k αναμνηστικές.

249.007 νέοι πλήρως τον Οκτώβρη και 309.757 αναμνηστικές (κουβαδάρα).
Αναμενόμενη η πτώση σε σχέση με Σεπτέμβρη αλλά την περίμενα και μεγαλύτερη, χαίρομαι που πέφτω έξω. Αρκετές οι αναμνηστικές.
Άντε να δούμε και Νοέμβρη με τα νέα μέτρα, αν θα έρθουν αρκετοί νέοι πλήρως και αν οι αναμνηστικές θα συνεχίσουν με την ίδια ζέση.
 

juste un instant

Επιφανές μέλος

Ο Βασίλης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Αφρική. Έχει γράψει 29,863 μηνύματα.
To είχα εκφράσει πιο πριν, πως δηλαδή οι 9 χιλιάδες νέοι εμβολιασμοί την ημέρα δεν είναι λίγοι, αρκεί να συνεχιστεί η τάση.
1635890858359.png

1635891068746.png
 

fockos

Επιφανές μέλος

Ο fockos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Νευρολόγος και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 15,089 μηνύματα.

πω κατηγορουν την γυναικολόγο της….. άδικο κατ εμε αλλα και αυτή τι καθόταν και είχε άποψη
 

Πουπουλίνα

Επιφανές μέλος

Η Πουπουλίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Ζωγράφος και μας γράφει απο Κόρινθος (Κόρινθος). Έχει γράψει 29,427 μηνύματα.
Δεν αναφέρθηκα καν σε εσένα κοπελιά οπότε για αρχή Πιάσε ηρέμησε. Το υφακι αλλού.
Kαλημερα κοπελια! Δεν χρειαζεται καθολου να αναφερεσε σε εμενα για να σου απαντησω.Δεν θυμαμαι να το εχω δει στους ορους χρησης.Ρωτας κατι το οποιο ειναι ανουσιο και σου απαντησα.
Και παλι να εχεις μια οοοοοοοοοοομορφη μερα! :hug:
 

Guest 528707

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.

πω κατηγορουν την γυναικολόγο της….. άδικο κατ εμε αλλα και αυτή τι καθόταν και είχε άποψη
Πόσο άδικο μπορεί να θεωρείται όταν όλοι εμείς πριν εμβολιαστούμε με τους γιατρούς μας το συζητήσαμε και μαζί πήραμε την απόφαση?

Πόσοι γιατροι ειναι κάθετοι σε αυτό και θέτουν άμεσα σε κίνδυνο την ζωή του ασθενούς?

Όλα αυτά καλό είναι να λέγονται όταν η ιδιοτητα μας γίνεται βήμα για την υπεράσπιση των προσωπικών απόψεων πλέον και όχι της ιατρικής κοινότητας .
Μπορεί η κοπέλα να αντιμετώπιζε καποιο άλλο θεμα και όντως να απαγορευόταν να το κάνει.

Ας βγει λοιπόν η συγκεκριμένη γιατρός να τεκμηρίωση την άποψη της και τότε να είσαι σίγουρος ότι θα μιλάμε για αδικία 😉
 

fockos

Επιφανές μέλος

Ο fockos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Νευρολόγος και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 15,089 μηνύματα.
κατ εμε φταιει η έγκυος όταν είσαι έγκυος προσέχεισ και ειδικά στους τελευταίους μήνες κλεισμένη έπρεπε να ήταν στο σπίτι χωρίς πολλές κοινωνικές επαφές δεν πας απο δω κσι απο εκει και δε δέχεσαι εποσκεψεισ η έγκυμοσυνη αυξανει την πιθανότητα θρομβοεμβολικων επεισοδίων ….

αν η έγκυος έκανε το εμβόλιο και πάθαινε εμβόλικο επεισόδιο θα κατηγορούσαν το εμβόλιο… όποτε πάλι ενα ιατρό που το σύστησε επίσης έπρεπε νς εμβολιαστούν ο άντρας της κσι όσοι ήταν στενή επαφή με αυτή. Επίσης δε πιστεύω πως η ιατροσ τους είπε έτσι νς μη κσνουν το εμβόλιο.
 
Τελευταία επεξεργασία:

juste un instant

Επιφανές μέλος

Ο Βασίλης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Αφρική. Έχει γράψει 29,863 μηνύματα.

Guest 528707

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
κατ εμε φταιει η έγκυος όταν είσαι έγκυος προσέχεισ και ειδικά στους τελευταίους μήνες κλεισμένη έπρεπε να ήταν στο σπίτι χωρίς πολλές κοινωνικές επαφές δεν πας απο δω κσι απο εκει και δε δέχεσαι εποσκεψεισ η έγκυμοσυνη αυξανει την πιθανότητα θρομβοεμβολικων επεισοδίων ….
Με συγχωρείς αυτή είναι απάντηση γιατρού?
Για έγκυο μιλάμε όχι για γυναικα με βαριά υποκείμενα νοσήματα ..

Ξεχνάς μάλλον ότι αυτή η γυναίκα είχε οικογένεια και ήταν μητέρα ενός 8χρονου παιδιού που πήγαινε σχολείο..
Τι πρέπει δηλαδή όλες οι έγκυες να απομονώνουν για να μην κολλήσουν όταν ο θεράπων γιατρός τους τους λέει όχι δεδομένου ότι έχει ένα παιδί που μεταφέρει τα πάνδηνα από το σχολείο?
Αυτό και μόνο δεν είναι αρκετό για να εμβολιαστεί?

Να σου αναφέρω δύο περιστατικά δικα μου προσωπικά του δικού γυναικολόγου μου για να δεις τον παραλογισμο της γιατρού και πώς μια έγκυος αντιμετωπιζεται σαν ένας φυσιολογικός άνθρωπος με υποχρεώσεις και όχι σαν ένας βαριά άρρωστος που θα πρέπει να απομονωθεί από όλους και από όλα θαρρείς και ζούμε σε τριτοκοσμικες χώρες χωρίς κανένα ίχνος προστασίας?

Έγκυος στην κόρη μου και δεδομένου ότι δούλευα ακόμα με παιδιά έκανα κατόπιν παρότρυνση του γιατρού μου ,το κοινό αντιγριπικο για καθαρά δική μου προστασία και δεύτερον όταν ήμουν για δεύτερη φορά έγκυος το ξαναέκανα δεδομένου ότι ήταν η πρώτη χρονιά της κόρης μου στον παιδικό όπου όλοι όσοι έχουμε περάσει από αυτό ξέρουμε τι εστι πολυ καλά από θέμα ιώσεων η πρώτη χρονιά του παιδιού στο σχολείο και δεδομένου ότι ημουν στην μέση της δεύτερης σχολής μου κανονικά και ερχόμουν σε επαφή με πάρα πολυ κόσμο...

Τι έπρεπε δηλαδή ο γιατρός μου να μου πει σταματα την δουλειά ή παράτατα όλα γιατί είσαι έγκυος?
Ε τότε αν δεν πας από γρίπη θα πας από κατάθλιψη αν κάθεσαι εννιά μήνες μέσα και κοιτάς ένα ταβάνι,τι λέμε τώρα 😜

Ειλικρινά αυτή η αποποίηση ευθυνών ποτέ θα σταματήσει?
αν η έγκυος έκανε το εμβόλιο και πάθαινε εμβόλικο επεισόδιο θα κατηγορούσαν το εμβόλιο… όποτε πάλι ενα ιατρό που το σύστησε επίσης έπρεπε νς εμβολιαστούν ο άντρας της κσι όσοι ήταν στενή επαφή με αυ
Ας αφήσουμε καλύτερα τα ΑΝ και τα ΜΗΠΩΣ όπως πολυ εύκολα θέλουμε να χρησιμοποιουμε σε τέτοιες περιπτώσεις..
Ξέρεις φανταζοναι ταυτο που λέει αν η γιαγιά μου είχε καρούλι τι θα ήταν....

Τι λες δεν είναι καλύτερα να μιλάμε με χειροπιαστα γεγονότα?
Δεν το οφείλουμε πρώτα στον ευατο μας και απέναντι στην ανθρωπιά μιας και μετά στην οποία επαγγελματική μας ιδιότητα?
Επίσης δε πιστεύω πως η ιατροσ τους είπε έτσι νς μη κσνουν το εμβόλιο.
Αυτό ανέφερα αρχικά. 😉
Αν υπήρχε ουσιαστικός λόγος που δεν έπρεπε να το κανει γιατί δεν βγήκε να υπερασπιστή τον ευατο της και φυσικά και την ιδιότητα της ?

Όλες δηλαδή οι εγκυες που ακολούθησαν τους γιατρούς τους και εμβολιαστικαν τι είναι?
Ή καλύτερα αυτούς τους γιατρούς που τους τοποθετείς?
 

Nina-nana

Διάσημο μέλος

Η Nina-nana αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Καθηγητής/τρια. Έχει γράψει 2,536 μηνύματα.
Επίσης δε πιστεύω πως η ιατροσ τους είπε έτσι νς μη κσνουν το εμβόλιο.
Εγώ το πιστεύω, γιατί όλοι σχεδόν οι γυναικολόγοι λένε όχι στα εμβόλια κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Δεν είναι κάτι καινούριο ή πρωτότυπο αυτό.

Αλλά σίγουρα θα έπρεπε να έχει προτείνει να εμβολιαστούν οι πάντες γύρω της και η ίδια θα έπρεπε να είναι πάρα πολύ προσεκτική να μην εκτεθεί, δεδομένου ότι έχουμε πανδημία. Άλλο να φοβάσαι να κάνεις εμβόλιο και άλλο να ζεις λες και δεν σε αγγίζει τίποτα...
 

Nihilist

Τιμώμενο Μέλος

Ο Nihilist αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 1,355 μηνύματα.
Επειδή βρέθηκα στην Αυστρία την προηγούμενη εβδομάδα, θα ήθελα να καταγράψω το δικό τους τρόπο διαχείρισης της πανδημίας και τη νοοτροπία τους σχετικά με το θέμα, που μου φάνηκαν ενδιαφέροντα.

Καταρχάς, οι μάσκες FFP2 είναι παντού υποχρεωτικές σε εσωτερικούς χώρους, εκτός φυσικά από την εστίαση για εμβολιασμένους. Κάτι που λέω κάνα χρόνο να εφαρμοστεί και στην Ελλάδα, καθώς οι χειρουργικές μάσκες είναι πολύ κατώτερες, δεν φιλτράρουν τον αέρα.

Επίσης, σε όποιο μαγαζί κι αν κάτσεις συμπληρώνεις ηλεκτρονικά ή σε χαρτί μια φόρμα με όνομα, επίθετο, κινητό, email και ώρα, ώστε αν κάποιος στον ίδιο χώρο εκείνη την ώρα βρεθεί θετικός τις επόμενες μέρες, να ενημερώνονται αμέσως όλοι οι πιθανώς μολυσμένοι.

Έπειτα, ελέγχουν πολύ αυστηρά τα πιστοποιητικά εμβολιασμού, κάποιες φορές έμπαιναν και αστυνομικοί μέσα στα εστιατόρια και τις μπυραρίες.

Πέρα ωστόσο από αυτή τη μεγιστοποίηση της προστασίας μέσω του πολύ απλού μέτρου χρήσης καλύτερων μασκών και απο τον άρτιο ψηφιακό συντονισμό προειδοποίησης για πιθανή μόλυνση, οι άνθρωποι συνεχίζουν κανονικά τις ζωές τους και απλώς έχουν κάνει μέρος της καθημερινότητάς τους αυτά τα δύο απλά μέτρα. Και φίλος μου ερασμίτης που ζει εκεί μού επιβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει η μιζέρια της Ελλάδας, η τρομολαγνεία των μμε που συνεχώς έχουν πρώτο θέμα τα κρούσματα(ούρλιαζαν πάλι χθες για τα 7000 κρούσματα χωρίς να αναφέρουν ότι έγιναν 500.000 τεστ και χωρίς ακόμα να συνειδητοποιούν ότι σημασία έχει μόνο η πίεση στις μεθ. Πραγματικά σε πιάνει αναγούλα ανοίγοντας το οποιοδήποτε ειδησεογραφικό σάιτ), και οι λοιμωξιολόγοι δεν έχουν γίνει τηλεοπτικοί σταρ, γενικά δεν υπάρχει αυτός ο ντόρος που γίνεται εδώ, με άτομα που έχουν κάνει χόμπυ στατιστικής την ανθρώπινη ζωή και άλλοι που φορούν μάσκα και στον ύπνο τους. Απλώς κάνουν ό.τι καλύτερο μπορούν χωρίς να διακόπτουν τις ζωές τους, και δεν εννοώ τη ζωή με τη μηχανιστική αντίληψη δουλειά-σούπερ μάρκετ-σπίτι-δουλειά, αλλά διασκεδάζουν και πολύ(το halloween γιορτάστηκε κανονικότατα).

Για να επανέλθω στην εδώ πραγματικότητα και να σχολιάσω τα νέα μέτρα, πιστεύω πλησιάζουν δύο τινά. Είτε γενικό λοκντάουν, εφόσον δεν πηγαίνουν πολλοί για 3η δόση(αυτός που δε θα κάνει την 3η θα είναι ο νέος ανεμβολίαστος) , είτε, αν πάνε καλά οι αναμνηστικές, λοκντάουν για τους ανεμβολίαστους. Και οι δύο εκδοχές, και ειδικά η δεύτερη, θα προκαλέσουν ανεπανάληπτη σύγκρουση και πόλωση, θα έχει μεγάλο κοινωνιολογικό ενδιαφέρον όλο αυτό. Δυστυχώς δε βλέπω ηπιότερη εναλλακτική.
 

Wonderkid

Περιβόητο μέλος

Ο Wonderkid αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 21 ετών, επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 6,027 μηνύματα.
Οι μάσκες FFP2, πρέπει να καθιερωθούν σε ευρύ βαθμό και στην ελληνική καθημερινότητα...διότι και προστατεύουν από ενδεχόμενη μετάδοση του ιού, αλλά το τοίχωμά τους είναι ικανό και για απόκρουση των σωματιδίων του ιού, σε αντίθεση με τις χειρουργικές που κάνουν μόνο το πρώτο
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Επίσης, σε όποιο μαγαζί κι αν κάτσεις συμπληρώνεις ηλεκτρονικά ή σε χαρτί μια φόρμα με όνομα, επίθετο, κινητό, email και ώρα, ώστε αν κάποιος στον ίδιο χώρο εκείνη την ώρα βρεθεί θετικός τις επόμενες μέρες, να ενημερώνονται αμέσως όλοι οι πιθανώς μολυσμένοι.
Αυτή όντως είναι πολύ ενδιαφέρουσα μέθοδος ταχείας και ελεγχόμενης ιχνηλάτησης
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Για να επανέλθω στην εδώ πραγματικότητα και να σχολιάσω τα νέα μέτρα, πιστεύω πλησιάζουν δύο τινά. Είτε γενικό λοκντάουν, εφόσον δεν πηγαίνουν πολλοί για 3η δόση(αυτός που δε θα κάνει την 3η θα είναι ο νέος ανεμβολίαστος) , είτε, αν πάνε καλά οι αναμνηστικές, λοκντάουν για τους ανεμβολίαστους. Και οι δύο εκδοχές, και ειδικά η δεύτερη, θα προκαλέσουν ανεπανάληπτη σύγκρουση και πόλωση, θα έχει μεγάλο κοινωνιολογικό ενδιαφέρον όλο αυτό. Δυστυχώς δε βλέπω ηπιότερη εναλλακτική.
Εγώ πιστεύω ολικό lockdown, δε θα ξαναγίνει...αυτό που τώρα επιχειρείται είναι να πειστούν/εξαναγκαστούν πείτε το όπως θέλετε οι εναπομείναντες ανεμβολίαστοι που είναι πολλοί, να σπεύσουν άμεσα να εμβολιαστούν, με περισσότερους περιορισμούς.
 

Gate4

Επιφανές μέλος

Η Ηägring αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει απο Ασία. Έχει γράψει 25,581 μηνύματα.
α)Το σύστημα υγείας δεν είχε κανένα λόγο να «πιέζεται» με τα δις που έπεσαν στην Ελλάδα από το Μάρτιο του 2020 μέχρι σήμερα, ούτε θα πιεζόταν αν τα μέτρα ήταν σωστά (π.χ. rapid test για όλους ανεξαιρέτως τους εργαζόμενους κάθε εβδομάδα, αποστάσεις στα Μέσα Μεταφοράς που παστώνεται ο κόσμος σαν τις σαρδέλες κ.λπ.) κι η διασπορά του ιού περιοριζόταν...δυστυχώς το μόνο που ενδιέφερε το γελοίο αυτό κράτος και το διεφθαρμένο πολιτικό προσωπικό του ήταν να τραμπουκίσει, τρομοκρατήσει κ.λπ. τους πολίτες να εμβολιαστούν και να δώσει «προνόμια» (πράγματα που θεωρούσαμε δεδομένα μέχρι πρότινος) σε όσους το κάνουν για να πουλήσει όσο το δυνατόν περισσότερο εμπόρευμα και να κονομήσουν τις μιζούλες τους!:rolleyes:
Ας λουστούν τώρα το πολιτικό κόστος των νεκρών συμπολιτών μας, πολλοί εκ των οποίων θα πεθαίνουν από εδώ και στο εξής λόγω μη δυνατότητας περίθαλψής τους, γιατί τα λεφτά που προορίζονταν για Μ.Ε.Θ. κ.λπ. έγιναν «μποναμάδες», διορισμοί απ' το παράθυρο σε δήμους και Δ.Ε.Κ.Ο. και πάσης φύσεως ρουσφέτια...

β)Ντρέπομαι πραγματικά για λογαριασμό σου αν έχεις όντως την εντύπωση ότι μόνο τέτοιοι άνθρωποι κατέβηκαν να διαμαρτυρηθούν κι ότι αυτές οι γελοιότητες που αναφέρεις ήταν το «περιεχόμενο» της διαμαρτυρίας...με «πολίτες» σαν εσένα τρίβουν τα χέρια τους οι Πλεύρηδες, οι Μητσοτάκηδες και οι πάσης φύσεως πολιτικοί κ.λπ. απατεώνες!
Δεν ξέρω καν αν έχει νόημα η απάντηση. Εγώ εδώ μέσα έχω πει άπειρες φορές πόσο τρόμπες ήταν στη ΝΔ με το θέμα της πανδημίας ειδικά με το πιο εξοργιστικό από όλα για τα λεφτά που έριξαν στα γαμωκάναλα τους να μας λένε από το πρωί μέχρι το βράδυ πόσο μαλάκες είμαστε εμείς που βγαίνουμε έξω. Φυσικά no2 από αυτά είναι τα ΜΜΜ που 2 χρόνια τώρα προτιμώ ακόμα και πολλά χιλιόμετρα να τα κάνω με τα πόδια στην πόλη παρά με τον ΟΑΣΘ. Ότι το όλο ανεμβολίαστοι έξω από τις καφετέριες και φρίντομ πας ήταν δελεασμός της πλάκας είναι τόσο αυτονόητο που δεν έπρεπε καν να το αναφέρω. Ούτε ήμουν (ή είμαι) υπέρ του λοκντάουν. Επίσης προτιμώ να με κοπεί το χέρι παρά να ψηφίσω τον Κούλη και τη φάρα του.
Αυτά βεβαία δε σημαίνουν ότι το εμβόλιο δεν είναι ένα σημαντικό όπλο κατά της πανδημίας και τα νούμερα σε σοβαρά νοσούντες και θανάτους το επιβεβαιώνουν πανηγυρικά. Αυτή τη στιγμή θα μπορούσαμε να έχουμε μακράν λιγότερο κόσμο σε ΜΕΘ και να μη συζητούσαμε όλα αυτά. Και για αυτό το λόγο δεν θα κατέβαινα σε πορείες κατά του εμβολιασμού. Ο οποίος δεν ξέρω αν το πήρες χαμπάρι ούτε υποχρεωτικός είναι (πλην υγειονομικών) και οι εν λόγω μαλάκες όπως είπα παραπάνω έχουν γεμίσει τις ΜΕΘ και κινδυνεύουμε όλοι οι υπόλοιποι από τις "επιλογές" τους να μπούμε σε λοκντάουν ξανά.

Ε και κάπου εδώ τέλος η όποια συζήτηση μαζί σου καλύτερα να πιάσω κουβέντα με τα φυτά στο μπαλκόνι.
 

juste un instant

Επιφανές μέλος

Ο Βασίλης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Αφρική. Έχει γράψει 29,863 μηνύματα.
Οι μάσκες FFP2, πρέπει να καθιερωθούν σε ευρύ βαθμό και στην ελληνική καθημερινότητα
Δε διαφωνώ. Απλά τα ελαστικά τους είναι πολύ σφιχτά και η πίεση στα αυτιά είναι μεγάλη.
Αν ξέρει κανείς κάποια φφπ2 που κυκλοφορεί στην αγορά και δεν είναι τόσο σφιχτή, ας μας την προτείνει.
Το καλό με τις ffp2 είναι ότι μπορεί κανείς να τις χρησιμοποιήσει έως και για 5 μέρες, οπότε δεν του βγαίνουν ακριβές αφού κοστίζουν πια γύρω στο ένα ευρώ.
 

Wonderkid

Περιβόητο μέλος

Ο Wonderkid αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 21 ετών, επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 6,027 μηνύματα.
Δε διαφωνώ. Απλά τα ελαστικά τους είναι πολύ σφιχτά και η πίεση στα αυτιά είναι μεγάλη.
Αν ξέρει κανείς κάποια φφπ2 που κυκλοφορεί στην αγορά και δεν είναι τόσο σφιχτή, ας μας την προτείνει.
Εγώ χρησιμοποιώ την κινεζική έκδοσή τους την ΚΝ95, η οποία συνηθίζεται εύκολα, με την καθημερινή χρήση
 

juste un instant

Επιφανές μέλος

Ο Βασίλης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Αφρική. Έχει γράψει 29,863 μηνύματα.

Wonderkid

Περιβόητο μέλος

Ο Wonderkid αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 21 ετών, επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 6,027 μηνύματα.

juste un instant

Επιφανές μέλος

Ο Βασίλης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Αφρική. Έχει γράψει 29,863 μηνύματα.
Εγώ αναγκάζομαι συχνά να βγάζω το λαστιχακι τους και να βάζω, με συνδετήρες, το λάστιχο που αφαιρώ από τις χειρουργικές.
 

back2967

Διάσημο μέλος

Ο back2967 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 2,214 μηνύματα.
Για να επανέλθω στην εδώ πραγματικότητα και να σχολιάσω τα νέα μέτρα, πιστεύω πλησιάζουν δύο τινά. Είτε γενικό λοκντάουν, εφόσον δεν πηγαίνουν πολλοί για 3η δόση(αυτός που δε θα κάνει την 3η θα είναι ο νέος ανεμβολίαστος) , είτε, αν πάνε καλά οι αναμνηστικές, λοκντάουν για τους ανεμβολίαστους. Και οι δύο εκδοχές, και ειδικά η δεύτερη, θα προκαλέσουν ανεπανάληπτη σύγκρουση και πόλωση, θα έχει μεγάλο κοινωνιολογικό ενδιαφέρον όλο αυτό. Δυστυχώς δε βλέπω ηπιότερη εναλλακτική.
Lockdown δεν θα γίνει λογικά.
Όμως θέμα θα έχουμε γιατί οι ηλικιωμένοι και γενικά ευπαθείς μετά από 6-7 μήνες αν δεν κάνουν τρίτη δόση είναι σαν ανεμβολίαστοι και στην τρίτη δόση είμαστε πολύ χαμηλά, μόνο 372 χιλιάδες.
Το ξέραμε αλλά θεωρητικά δεν θα μας πείραζε αφού αν είχαμε πετύχει το 70-75% ποσοστό εμβολιασμού το καλοκαίρι θα είχε περιοριστεί η κυκλοφορία του ιού στην κοινότητα.
Δεν το πετύχαμε όμως και τώρα έχουν θέμα και αυτοί.

Εδώ βέβαια να πούμε ότι αν τυχόν κάποιος φωστήρας θα έχει την ιδέα σε 1-2 μήνες να πει ότι δεν θα ισχύουν τα πιστοποιητικά όσων δεν κάνουν επαναληπτική δόση χ διάστημα μετά την ολοκλήρωση του εμβολιασμού, θα χαθεί εντελώς το παιχνίδι. Από αντίδραση και μόνο πολλοί δεν θα την κάνουν ενώ έτσι κι αλλιώς αρκετοί από όσους είχαν αμφιβολίες και εμβολιάστηκαν δεν θα πάνε για επαναληπτική.

Κοινωνικό πείραμα είναι σε κάθε περίπτωση.
Κανάλια και κυβέρνηση είναι σαν να προσπαθούν να δημιουργήσουν πόλωση εμβολιασμένοι εναντίον ανεμβολίαστοι χωρίς κανένα όφελος.

Όταν ο άνθρωπος νίωθει ότι του επιτίθονται αυτόματα κρατάει αμυντική στάση, κάποιος που δεν έχει πειστεί ακόμα δεν θα πει α αφού με κράζουν όλοι ας το κάνω. Αντίθετο αποτέλεσμα θα έχει.

Το θετικό για εμένα είναι ότι πλην εξαιρέσεων δεν βλέπω τον κόσμο να πολώνεται.
Δηλαδή δεν έχω παρατηρήσει κόσμο να λέει δεν θα κάνω παρέα με τον τάδε επειδή είναι ανεμβολίαστος ούτε να μην κάθονται εμεβολιασμένοι σε χώρους εστίασης που μπορούν να κάτσουν και ανεμβολίαστοι.
Ακόμα και εργοδότες, λίγοι είναι αυτοί που απαιτούν να εμβολιαστούν οι εργαζόμενοι τους.
 

juste un instant

Επιφανές μέλος

Ο Βασίλης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Αφρική. Έχει γράψει 29,863 μηνύματα.
 

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top