• Σας ενημερώνουμε ότι η κατηγορία δεν αντικαθιστά σε καμία περίπτωση την επίσκεψη σας σε επαγγελματία ιατρό.

    Το σύνολο του περιεχομένου της κατηγορίας αυτής, όπως κείμενα, γραφικά, εικόνες, πληροφορίες που λαμβάνονται από δικαιούχους διαφήμισης, είναι καθαρά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν προορίζεται να είναι υποκατάστατο για την επαγγελματική ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή θεραπεία. Δεν αποτελεί υποκατάστατο ιατρικής εξέτασης, ούτε αντικαθιστά την ανάγκη για υπηρεσίες που παρέχονται από επαγγελματία ιατρό. Πάντοτε να ζητάτε τη συμβουλή του ιατρού σας πριν πάρετε οποιαδήποτε συνταγή ή φάρμακο. Μόνο ο ιατρός σας μπορεί να σας δώσει συμβουλές για το τι είναι ασφαλές και αποτελεσματικό για σας.

Πανδημία κορωνοϊού

Θα κάνετε το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού;
Πρέπει να ψηφίσετε για να δείτε τα αποτελέσματα.

Αποτελέσματα της δημοσκόπησης (Ψήφισαν 218)
  • Ναι

  • Όχι

  • ΔΞ/ΔΑ


Πρέπει να ψηφίσετε για να δείτε τα αποτελέσματα.

Nina-nana

Διάσημο μέλος

Η Nina-nana αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Καθηγητής/τρια. Έχει γράψει 2,536 μηνύματα.
Η εκκλησία ανέκαθεν είχε ενάντια στάση απέναντι στην επιστήμη γιατί η επιστήμη δεν έχει όρια στην σκέψη και στην ανατροπή των δεδομένων. Η θρησκεία βασίζεται σε μια ιστορία και σε μια ανεξήγητη κατάσταση κάτι που αυτο-ακυρώνει την λογική της επιστήμης.
Η επίσημη Εκκλησία μια χαρά αποδέχεται την επιστήμη της ιατρικής και όλες τις άλλες επιστήμες. Το να μην φοβάσαι να πεθάνεις και να προσδοκείς την αιώνια ζωή, δεν σημαίνει πως πρέπει να επιδιώκεις το θάνατο σε κάθε ευκαιρία. Μόνο κάτι γραφικοί τύποι σε μοναστήρια ή "πνευματικοί" αμφιβόλου σοβαρότητας λένε τέτοιες μπούρδες.

Γενικά όμως δεν μας απασχολούν οι ακραίες θέσεις των ηλιθίων που βρίσκουν παρηγοριά στους κόλπους της εκκλησίας, γιατί ξαφνικά τόσο ενδιαφέρον; Στην τελική βλέπεις εσύ κανέναν να διαμαρτύρεται έξω από τα μαιευτήρια επειδή τα πρόωρα μωράκια μπαίνουν στη θερμοκοιτίδα αντί να τα αφήνουμε να συναντήσουν τον Δημιουργό τους μια ώρα αρχύτερα; Όχι βέβαια. Παρομοίως έξω από τα αντικαρκινικά νοσοκομεία επειδή υποβάλλουμε τους ασθενείς σε χημειοθεραπείες αντί να αφήνουμε τον Θεό να καλέσει κοντά του όποιον θέλει; Και αν τολμούσε κανείς από τους γραφικούς να κάνει μια τέτοια κίνηση, θα σε παραξένευε αν η επίσημη Εκκλησία κρατούσε διαφορετική στάση; Φαντάζομαι πως όχι.

Πολύ δικό μου άτομο που διακινούσε τέτοιες απόψεις κατά της θερμοκοιτίδας για τα μωράκια των άλλων (αφού της το είχε πει ο πνευματικός της, μην χέσω) όταν ο γιος της κόλλησε κορωνοϊό και δεν μπορούσε να αναπνεύσει, μια χαρά κάλεσε το ασθενοφόρο να τον πάει στο νοσοκομείο, γιατί ξαφνικά η βασιλεία των ουρανών δεν ήταν τόσο επιθυμητή για το δικό της παιδί. Τα λόγια είναι εύκολα όταν επηρεάζουν μόνο τη ζωή των άλλων.

Στην τελική, την στάση της Εκκλησίας δεν την καθορίζει ο κάθε ανώνυμος παπάς ή καλόγερος ή πνευματικός, αλλά οι Μητροπολίτες ως επίσημοι εκπρόσωποί της. Δες για παράδειγμα τι έχει πει ειδικά για τον COVID ο Μεσσηνίας Χρυσόστομος, που είναι μορφωμένος άνθρωπος και αξίζει να αφιερώσεις 10 λεπτά να διαβάσεις το λόγο του. Σε παραπέμπω στο Βήμα Ορθοδοξίας.

 

Guest 528707

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Mε προβληματίζει η αλα καρτ στάση των ταγών της πίστης. Όχι μόνο στο θέμα της πανδημίας αλλά γενικά για την στάση των μητροπολιτών και ιερέων απέναντι στην ασθένεια και τον θάνατο. Εκεί που διακηρρύσουν την πίστη και ότι όλοι πρέπει να ετοιμαζόμαστε για την βασιλεία των ουρανών ξαφνικά μόλις εμφανίζεται η ασθένεια στην υγεία τους τρέχουν αμέσως στο νοσοκομείο! Βέβαια για τους πιστούς η κασέτα παίζει αλλιώς.
Πραγματικα τι σχεση εχει το ενα με το αλλο ?
Ειπε κανενας οτι η πιστη ειναι φαρμακο και οτι διωχνει πασα νοσο και πασα μαλακιαν ? :laugh:
Η ίδια τακτική υιοθετήθηκε και στην πανδημία γι' αυτό πιστεύω ότι μεγάλο μέρος των πιστών έγιναν αρνητές επειδή η ίδια η εκκλησία κατέληξε κυβέρνηση νο 2 λόγω των αντιφάσεων. Όταν άρχισαν και μητροπολίτες να κολλάνε την ίωση με πολύ σοβαρή απειλή ζωής, έπαψε η κασέτα της πίστης. Μετά από εκεί η πίστη πήρε πολιτική γραμμή: μέτρα στο ναό, μέτρα έξω από το ναό, απειλές για αναστολή μισθών σε αρνητές ιερείς κτλ. Γελοιότητες απλά.
Μαλλον δεν εχεις καμια σχεση με την πιστη και απλα τρως οτι σου πλασσαρουν ..

Η εκκλησία ανέκαθεν είχε ενάντια στάση απέναντι στην επιστήμη γιατί η επιστήμη δεν έχει όρια στην σκέψη και στην ανατροπή των δεδομένων. Η θρησκεία βασίζεται σε μια ιστορία και σε μια ανεξήγητη κατάσταση κάτι που αυτο-ακυρώνει την λογική της επιστήμης.
Και εδω ακριβως πιστοποιεις οτι ειπα παραπανω ..
Ξερεις για εμενα θα ηταν πιο εντιμο απο εναν ο οποιος δεν πιστευει για τους καθαρα προσωπικους του λογους να πει οτι ειναι εναντια σε ολο αυτο παρα να διαστρεβλωνει τα λεγομενα αυτης με σκοπο να την θιξει .
Να ξερεις οι ανθρωποι πλεον που πιστευουν δεν το κανουν γιατι ειναι προβατα ή δεν αντιλαμβανονται τι συμβαινει με ορισμενους απο ολους αυτους που εχουν ξεφυγει απο τα ορια της πραγματικης πιστης .
 

nPb

Επιφανές μέλος

Ο nPb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Μαθηματικός και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 19,796 μηνύματα.

juste un instant

Επιφανές μέλος

Ο Βασίλης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Αφρική. Έχει γράψει 29,864 μηνύματα.
Mάνα μου, γιατί πετάς άσχετα; :crazy: Διάβασε τι γράφω. Η @Nina-nana γιατί καταλαβαίνει τι γράφω και μου απαντάει με επιχείρηματα;
Γιατί δεν διάβασες τα προηγούμενα επιχειρήματά μου πολύ απλά.
Χαίρομαι πάντως που τουλάχιστον θεωρείς επιχειρήματα αυτά της Νίνας.
 

fockos

Επιφανές μέλος

Ο fockos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Νευρολόγος και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 15,089 μηνύματα.
Γιατι χρειάζεται αναμνηστική δόση η οποία θα ειναι για όλους και θα ανακοινωθεί και επίσημα … προσωπικά επειδή το έχω κάνει Ιανουάριο αν μπορώ να κανω Σεπτέμβρη εμβόλιο θα κάνω … δυστυχώς δε θα αφήσουν σύντομα να το κανουν όλοι μέχρι να πεθάνουν και άλλοι



εκανε το εμβόλιο προ 6 μηνων αφου ηταν απο τους πρώτους επείδη ήταν μεγάλος σε ηλικία έκανε περίπου 400 αντισώματα στο 6 μηνο θα πέσανε κατω των 50 και έτσι κολλησε και νόσησε βαρειά….

οσο αφορά την Κυτταρική ανοσία που λένε ως επιχειρημα γιατι δε χρειαζεται αναμνηστική δόση λειτουργεί αλλα όπως και με τη γρίπη δεν ειναι τόσο άμεση,,,

περι μεταλλαξης δ και βλακείες που θα πούνε είναι σαχλαμαρες …. …
Ήρθε η ώρα να πω την άποψη μου και δε πρόκειται να βάλω κανένα paper καμιά πηγή και καμία σαχλαμάρα.

έχω σταματήσει να ασχολούμαι με το θέμα ενεργά γιατί πολλοί με θεωρούν τρολ .... επίσης θεωρούν αναγκαίο μερικές φορές να βάζω πηγές ....

Προβλέψεις
1) λοιπόν σας είπα ότι θα βάλουν σε όλους τρίτη δόση από πολύ πριν... και μάλιστα είπα αναμνηστική δόση κάθε έτος πολυ πριν βγει το εμβόλιο .. τώρα αυτό το ενδεχόμενο υπάρχει και μάλιστα μπροστά μας οπότε αυτό που λέω είναι οτι το πιστοποιητικό εμβολιασμού θα έχει ημερομηνία λήξης.

2) Περί μεταλλαξης δ το θεωρώ σαχλαμαρά και ο λόγος που νοσηλεύονται πολλοί εμβολιασμένοι νόσησαν σοβαρά επειδή πέρασε η περίοδος της ανοσίας τους... Ο ιός από τη φύση του μεταλλάσσεται και ολοένα θα προκύπουν νεες μεταλλάξεις, ο οργανισμός θα ξεχνάει τον ιό όσο δεν εκτίθεται σε αυτόν για αυτό το λόγο θα χρειάζεται επανάληψη εμβολίου....

3) Η καραντίνα των προηγούμενων μηνών οδήγησε σε επιθετικές λοιμώξεις (δυστυχώς δε γίνεται καμία αναφορά σε αυτές).

4) Η αντιεμβολιαστές έχουν απόλυτο δίκιο γιατί τόσο καιρό οι επιστήμονες φέρονται ως πολιτικοί και όχι ως επιστήμονες υγείας (- του κυρίου Σύψα ο οποίος τα λέει όλα καλά)..... αυτή τη στιγμή το σωστό που έχουν να κάνουν είναι rapid test σε όλους.

5) Το τελευταιό που είχα πει είναι ότι θα έρθει η στιγμή που απλά θα αφήσουν το κόσμο να πεθαίνει και θα κάνουν καμία καραντίνα. Αυτή τη στιγμή υπάρχει στην Ευρώπη σοβαρό πρόβλημα και δεν υπάρχει κανένα ουσιαστικό μέτρο αντιμετώπισης.

6) Η ανοσία της αγέλης ήταν μια σαχλαμάρα που είχε πει ο Μητσοτάκης και το υιοθέτησαν οι πάντες..... την ανεμοβλογιά, ιλαρά πχ δεν την εξάλειψε καμία ανοσία της αγέλης αλλά το εμβόλιο όμως ο οργανισμός λειτουργεί διαφορετικά με τους ιους της ιλαράς , ανεμβολογίας από τους ιούς του αναπνευστικού.. από τη στιγμή η επιστήμονες ξέρανε την αλήθεια αλλά μιλούσαν ως πολιτικοί και όχι ως επιστήμονες.

...
 

juste un instant

Επιφανές μέλος

Ο Βασίλης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Αφρική. Έχει γράψει 29,864 μηνύματα.
3) Η καραντίνα των προηγούμενων μηνών οδήγησε σε επιθετικές λοιμώξεις (δυστυχώς δε γίνεται καμία αναφορά σε αυτές).
1) τους τελευταίους μήνες δεν είχαμε καραντίνα.
2) είδαμε και τι πάθαμε οι χώρες με λιγότερα μέτρα...
3) Θυμάσαι που εκθειάζες την Ρωσία;
έχω σταματήσει να ασχολούμαι με το θέμα ενεργά γιατί πολλοί με θεωρούν τρολ
Αν είναι δυνατόν!
Το τελευταιό που είχα πει είναι ότι θα έρθει η στιγμή που απλά θα αφήσουν το κόσμο να πεθαίνει
Άμα δεν εμβολιαστηκαν, ευθύνη έχουν οι ίδιοι και κανείς άλλος.
 

fockos

Επιφανές μέλος

Ο fockos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Νευρολόγος και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 15,089 μηνύματα.
1) τους τελευταίους μήνες δεν είχαμε καραντίνα.
2) είδαμε και τι πάθαμε οι χώρες με λιγότερα μέτρα...
3) Θυμάσαι που εκθειάζες την Ρωσία;
1)Η Ελλάδα αυτή τη στιγμή έχει γαστεντερίτιδες σοβαρές σε παιδιατρικό πληθυσμό και δυσανάλογα με αυτή τη εποχή έχουμε επιθετικές λοιμώξεις, 2 ΑDEM (έχουν νοσηλευτεί) Αύγουστο - Σεπτέμβριου στο τμήμα μου. Κανένας δεν έχει κάνει αναφορά για τα κατά της καραντίνας ούτε θα γίνει ενώ τα δεδομένα υπάρχουν.

2) Αυτό που θα έλεγα είναι ότι δε θα είχε καμία διαφορά οτι και να κάνουμε. Πρέπει να βγει συγκριτική έρευνα για την Σουηδία με χώρα ίδιου κλίματος. Άλλο η Σουηδία και άλλο εμείς.... εμείς ως χώρα έχουμε πιο επιρρεπές κλίμα ως προς τα μικρόβια και πιο ανθεκτικά. Σε βάση 2διετίας πρέπει να συγρίνουμε θανάτους και συγκεκριμένες νοσηλείες για τις 2 χώρες και μετά να βάλουμε ώφελος αν ωφέλησε ή όχι καραντίνα. Η διαφορά είναι ότι η Ελλάδα είχε τεράστια οικονομική ζημιά από τη καραντίνα.

3) Υπήρχε ένας πόλεμος εναντίον του εμβόλιου της ASTRA ZENECA τελικά είναι αρκετά αποτελεσματικό ως προς την ανοσία.
 

juste un instant

Επιφανές μέλος

Ο Βασίλης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Αφρική. Έχει γράψει 29,864 μηνύματα.
2) Πρέπει να βγει συγκριτική έρευνα για την Σουηδία με χώρα ίδιου κλίματος. Άλλο η Σουηδία και άλλο εμείς.... εμείς ως χώρα έχουμε πιο επιρρεπές κλίμα ως προς τα μικρόβια και πιο ανθεκτικά. Σε βάση 2διετίας πρέπει να συγρίνουμε θανάτους και συγκεκριμένες νοσηλείες για τις 2 χώρες και μετά να βάλουμε ώφελος αν ωφέλησε ή όχι καραντίνα. Η διαφορά είναι ότι η Ελλάδα είχε ταιράστια οικονομική ζημιά από τη καραντίνα.
Ωραία λοιπόν. Τα σκάτωσε η Σουηδία σε σχέση με τις διπλανές της χώρες.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

1)Η Ελλάδα αυτή τη στιγμή έχει γαστεντερίτιδες σοβαρές σε παιδιατρικό πληθυσμό και δυσανάλογα με αυτή τη εποχή έχουμε επιθετικές λοιμώξεις, 2 ΑDEM (έχουν νοσηλευτεί) Αύγουστο - Σεπτέμβριου στο τμήμα μου. Κανένας δεν έχει κάνει αναφορά για τα κατά της καραντίνας.
Σιγά το πρόβλημα! Πέθανε κανείς από αυτά; Το ξέρεις ότι στην Βουλγαρία πεθαίνουν 150 με 200 άτομα την ημέρα; Και πόσοι υποφέρουν από long covid; Και πόσοι άλλοι ασθενείς υποφέρουν γιατί όλα είναι κατειλημμένα από τους ασθενείς Κοβιντ;
 

DumeNuke

Τιμώμενο Μέλος

Ο DumeNuke αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4,125 μηνύματα.
4) Η αντιεμβολιαστές έχουν απόλυτο δίκιο γιατί τόσο καιρό οι επιστήμονες φέρονται ως πολιτικοί και όχι ως επιστήμονες υγείας (- του κυρίου Σύψα ο οποίος τα λέει όλα καλά)..... αυτή τη στιγμή το σωστό που έχουν να κάνουν είναι rapid test σε όλους.
Οι αντιεμβολιαστές δεν μπορούν να διαβάσουν 2 σειρές από επιστημονική αναφορά, αλλά πιάνονται από μία μαλακία που αναπαράγει κάποιος στο fb και θεωρούν ότι έχουν επιστημονική βάση να μην εμβολιαστούν. Η κοινή βάση των αντιεμβολιαστών είναι θέματα εγωισμού, δεν θα τους δώσουμε και δίκιο. Κοινώς, και στραβός να είναι ο γιαλός, δεν σημαίνει ότι η βάρκα πηγαίνει ευθεία...
 

fockos

Επιφανές μέλος

Ο fockos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Νευρολόγος και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 15,089 μηνύματα.
Ωραία λοιπόν. Τα σκάτωσε η Σουηδία σε σχέση με τις διπλανές της χώρες.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:


Σιγά το πρόβλημα! Πέθανε κανείς από αυτά; Το ξέρεις ότι στην Βουλγαρία πεθαίνουν 150 με 200 άτομα την ημέρα;
Οταν λέμε σοβαρές λοιμώξεις λέμε και θανάτους στις δικές μου περιτπώσεις απλά ένα παιδι που ήταν καλά έχει μείνει παράλυτο.

Επίσης ένα παιδί νόσησε από Κawassaki στη Κρήτη και λόγω covid καθυστέρησε να πάρει θεραπεία και έμεινε με μόνιμα ανευρύσματα στα στεφανιαία αγγεια της καρδιάς πρόβλημα που θα είχε αποφεχθεί αν έπαιρνε άμεσα γ σφαιρίνη...

Δε βγαίνουν αντίστοιχα paper οποτε δε μπορώ να το αποδείξω ότι βγαίνει επειδή χρηματοδοτουνται από τις ίδιες τις φαρμακευτικές κυρίως θα βγαίνουν προς ώφελος τον μέτρων.

Σε βάση τριετίας πιστεύω ότι τα ίδια άτομα που θα χάσουν στη ζωή τους στις 2 περιπτώσεις θα είναι τα ίδια.
 

juste un instant

Επιφανές μέλος

Ο Βασίλης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Αφρική. Έχει γράψει 29,864 μηνύματα.
Οταν λέμε σοβαρές λοιμώξεις λέμε και θανάτους στις δικές μου περιτπώσεις απλά ένα παιδι που ήταν καλά έχει μείνει παράλυτο.
Οι οποίες σοβαρές λοιμώξεις είναι μηδενικές έναντι των νεκρών του κόβιντ και όλων των παρενεργειών του.
 

fockos

Επιφανές μέλος

Ο fockos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Νευρολόγος και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 15,089 μηνύματα.
Οι αντιεμβολιαστές δεν μπορούν να διαβάσουν 2 σειρές από επιστημονική αναφορά, α
Σε επιχειρηματολογία όμως έχουν σε αρκετά σημεία δίκιο...
Αυτό που πρέπει να κάνει η κυβέρνηση είναι rapid test σε όλους με έξοδα πολιτων καθε βδομάδα....
είναι δυνατό να ανοίγουν τα κέντρα διασκέδασης έστω για τους εμβολιασμένους;
 

juste un instant

Επιφανές μέλος

Ο Βασίλης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Αφρική. Έχει γράψει 29,864 μηνύματα.
Σε επιχειρηματολογία όμως έχουν σε αρκετά σημεία δίκιο...
Αυτό που πρέπει να κάνει η κυβέρνηση είναι rapid test σε όλους με έξοδα πολιτων καθε βδομάδα....
είναι δυνατό να ανοίγουν τα κέντρα διασκέδασης έστω για τους εμβολιασμένους;
Θα τα πληρώσεις εσύ; Εγώ γιατί να κάνω συνέχεια τεστ αφού ακόμα και να νοσησω, δεν θα νοσήσω σοβαρά;
 

fockos

Επιφανές μέλος

Ο fockos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Νευρολόγος και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 15,089 μηνύματα.
Θα τα πληρώσεις εσύ; Εγώ γιατί να κάνω συνέχεια τεστ αφού ακόμα και να νοσησω, δεν θα νοσήσω σοβαρά;
τα δικά μου θα τα πληρώσω όπως και το εμβόλιο που θα κάνω και δέχομαι να συνεισφέρω σε ανθρώπους που δεν έχουν δουλειά και δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα αλλά οχι στον κάθε σαχλαμάρα......

πλέον το εμβόλιο να το πληρώνουμε... γιατί πάει σε χρόνια φάση...
 

Guest 528707

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Αποριες ενος κοινου θνητου οπως λεμε και με ενδιαφερει πολυ να ακουω αποψεις απο ανθρωπους που μπορει να ειναι κατα μαρτυρια τους γιατι αυτο δεν το ξερω εγω, εφοσον δεν εχω προσωπικη αποψη ,κατι το οποιο ισχυει και για ολους μας :)
Προβλέψεις
1) λοιπόν σας είπα ότι θα βάλουν σε όλους τρίτη δόση από πολύ πριν... και μάλιστα είπα αναμνηστική δόση κάθε έτος τουλάχιστον οπότε αυτό που λέω είναι οτι το πιστοποιητικό εμβολιασμού θα έχει ημερομηνία λήξης.
Κατι αναμενόμενο εφοσον μιλαμε για τον ιο της γρίπης οπου εγω που δεν ειμαι γιατρος θα πω, πως εκτος απο την τριτη δοση θα υπαρξει και τεταρτη και πεμπτη οπως υπαρχει καθε χρονο ο κοινος ιος της γριπης και εμβολιαζονται ολες οι ευπαθείς ομαδες ...
Νομιζω αυτη ειναι η λογικη ακολουθεια δεδομενου των μεταλλαξεων ...

Τωρα την λεμε τριτη δοση γιατι πολυ απλα ποτε άλλοτε δεν υπηρχε εμβολιασμους μεσα στους καλοκαιρινους μηνες ..
Αν ολοι μας εμβολιαζομασταν τωρα οπως φυσικα καθε χρονο τετοια εποχη που καναμε το αντιγριπικο δεν θα μιλουσαμε καν για τριτη δοση ...
2) Περί μεταλλαξης δ το θεωρώ σαχλαμαρά και ο λόγος που νοσηλεύονται πολλοί εμβολιασμένοι νόσησαν σοβαρά επειδή πέρασε η περίοδος της ανοσίας τους... Ο ιός από τη φύση του μεταλλάσσεται και ολοένα θα προκύπουν νεες μεταλλάξεις, ο οργανισμός θα ξεχνάει τον ιό όσο δεν εκτίθεται σε αυτόν για αυτό το λόγο θα χρειάζεται επανάληψη εμβολίου....
Τι εννοεις ξεχνα τον ιο ?
Ειναι δυνατον να μιλαμε για τετοια ορολογια και οχι για ανοσια του συγκεκριμενου ιου και για νοσηση απο ενδεχόμενη μετάλλαξη του ?

Δηλαδη μετα απο τοσα χρονια ξεχασε το σωμα μας τον ιο της ερυθρας ,της ιλαρα και γενικα ολων αυτων που εχουμε εμβολιαστεί :hmm:
 

juste un instant

Επιφανές μέλος

Ο Βασίλης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Αφρική. Έχει γράψει 29,864 μηνύματα.
τα δικά μου θα τα πληρώσω όπως και το εμβόλιο που θα κάνω και δέχομαι να συνεισφέρω σε ανθρώπους που δεν έχουν δουλειά και δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα αλλά οχι στον κάθε σαχλαμάρα......
Ξέρεις πόσο θα σου στοιχίσει αυτό; Σε κάποια χώρα κοντά στην Ρωσία εγινε αυτό και τώρα έχουν καραντίνα γιατί έχουν ένα σωρό νεκρους. Μάντεψε σε ποια χώρα. Για να σε βοηθήσω, στην ίδια χώρα εγκρίθηκε πολύ πρόσφατα νόμος που επιτρέπει σε επιχειρήσεις να απολύουν ανεμβολίαστους εργαζομένους.
 

Nina-nana

Διάσημο μέλος

Η Nina-nana αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Καθηγητής/τρια. Έχει γράψει 2,536 μηνύματα.
Εγώ δεν είμαι γιατρός, από αυτά που διαβάζω όμως έχω καταλήξει στα ακόλουθα συμπεράσματα.

1) Καραντίνα κάναμε ξανά και ξανά όταν δεν είχαμε άλλο όπλο κατά του ιού. Κάναμε καραντίνα μέχρι να καταλάβουν οι γιατροί τι αντιμετωπίζουν και μέχρι να βρεθεί κάποιο αποτελεσματικό φάρμακο ή εμβόλιο για να μπορεί να προστατευθεί ο κόσμος. Βρέθηκε εμβόλιο, στοπ η καραντίνα, τουλάχιστον για αυτούς που μπορούν να εμβολιαστούν.

2) Τα κανάλια και οι ειδικοί που εμφανίζονται στα κανάλια ως ένα βαθμό προσπαθούν να πουν αυτό που πιστεύουν πως θέλει να ακούσει ο κόσμος. Υπάρχουν και αστοχίες, όπως και υπερβολικά αισιόδοξα σενάρια που δεν τα δικαιολογεί η αντικειμενική πραγματικότητα. Δεν πιστεύω πως αυτές οι αστοχίες είναι ηθελημένες. Περισσότερο οφείλονται στο ότι οι επιστήμονες δεν είναι, στο σύνολό τους, καλοί επικοινωνιολόγοι. Επίσης οι δημοσιογράφοι μας είναι λίγο της πλάκας με αποτέλεσμα να παρερμηνεύουν αυτά που ακούν και να δημιουργούν ακόμα περισσότερη σύγχιση στον κόσμο.

3) Οι πολιτικοί και οι άνθρωποι της Εκκλησίας λένε και κάνουν αυτό που πιστεύουν πως είναι το σωστό στα πλαίσια της επιθυμίας των ψηφοφόρων και των οπαδών τους. Κανείς δεν θέλει να δυσαρεστήσει τον οπαδό περισσότερο από όσο είναι απολύτως απαραίτητο. Ξέρω παπάδες που έχουν εμβολιαστεί οι πάντες γύρω τους (οι γονείς τους, τα παιδιά τους, τα αδέρφια τους) και οι ίδιοι παραμένουν ανεμβολίαστοι (ή έτσι λένε) για να μην τους κακολογήσει η κυρά Σούλα που για κάποιο περίεργο λόγο έχει πειστεί πως ο Θεός την προστατεύει επιλεκτικά μόνο από αυτή την ασθένεια.

4) Ο μέσος πολίτης δεν εμπιστεύεται την "εξουσία" από όπου κι αν προέρχεται. Επίσης δεν γνωρίζει απλά μαθηματικά και είναι και τσακωμένος με τη λογική.

Όλα αυτά μαζί εξηγούν γιατί δεν έχει νόημα να συγκρινόμαστε με τη Σουηδία.
 

Wonderkid

Περιβόητο μέλος

Ο Wonderkid αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 21 ετών, επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 6,030 μηνύματα.
Ένας υπεύθυνος εμβολιασμένος, πάντως ασχέτως από τις επίσημες οδηγίες και μη υποχρεωτικότητας να κάνει rapid test, συχνά πυκνά θα πρέπει να κάνει δειγματοληπτικούς ελέγχους rapid test, αφού έχει τη δυνατότητα σε δωρεάν φορείς εξέτασης
 

juste un instant

Επιφανές μέλος

Ο Βασίλης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Αφρική. Έχει γράψει 29,864 μηνύματα.
Ένας υπεύθυνος εμβολιασμένος, πάντως ασχέτως από τις επίσημες οδηγίες και μη υποχρεωτικότητας να κάνει rapid test, συχνά πυκνά θα πρέπει να κάνει δειγματοληπτικούς ελέγχους rapid test, αφού έχει τη δυνατότητα σε δωρεάν φορείς εξέτασης
Και πίστεψέ με πολλοί εμβολιασμένοι συνήθως το κάνουν αυτό.
 

fockos

Επιφανές μέλος

Ο fockos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Νευρολόγος και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 15,089 μηνύματα.
Δε θέλω να είναι δωρεάν
Αποριες ενος κοινου θνητου οπως λεμε και με ενδιαφερει πολυ να ακουω αποψεις απο ανθρωπους που μπορει να ειναι κατα μαρτυρια τους γιατι αυτο δεν το ξερω εγω, εφοσον δεν εχω προσωπικη αποψη ,κατι το οποιο ισχυει και για ολους μας :)
δε χρειάζεσαι να είσαι επιστήμονας για απλά πράγματα απλά να ξέρεις καποια βασικά πράγματα και να σκέφτεσαι λογικά...
_______


Αυτη τη στιγμή βρίσκομαι με αναρρωτική άδεια λόγω προβλήματος υγείας.... την Κυριακή ενώ εφημέρευα χρειάστηκα ένα φακό επαφής θεραπευτικό.... πήρα τηλέφωνο μέσω των οφθαλμίατρων σε όλα τα μεγάλα νοσοκομεία και δεν υπήρχε πουθενά... και βρήκα ένα οπτικό που ήταν ανοιχτό στο μοναστηράκι και έστειλα τον @akikos να μου το φέρει από άλλη πόλη και πήγα σπίτι μου

Αυτη τη στιγμή αν δεν ήμουν ιατρός... θα έχανα το μάτι μου... οπου και να πήγαινα ή θα κατέληγα με μια ότι να ναι επέμβαση για να μη μολύνθεί το μάτι...

λέμε τώρα για εμβόλια δωρέαν για όλους από τη στιγμή που το δημόσιο σύστημα υγείας δεν έχει έναν φακό που στοιχίζει 3 ευρώ... στα χειρουργεία του.
 

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top