Alejandro Papas
Περιβόητο μέλος

οποτε δεν προσπαθω να καταλαβω αλλο
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Μάξιμος
Διάσημο μέλος

Οσο μεγάλα είναι τα άλματα που η ανθρωπότητα έκανε τα δύοχιλιάδες τελευταία χρόνια, δεν μπορώ να τα αντιπαραθέσω απέναντι στο "αγαπάτε αλλήλους, ..."το ειχα γραψει δεν χρειαζομαι φανταστικους φιλους.
οποτε ξαναλεω η ηθικη δεν παιζει ρολο.
σε θεματα κατανοησεις και της ΄΄δημιουργιας΄΄ και της αντιληψης του κοσμου εχουν γινει τεραστια αλματα τα οποια συνεχιζοντα.
τι ειναι λοιπον αυτο που ωθει καποιον να πιστευει?
Σήμερα ο άνθρωπος, λέει σ'αγαπώ και ταυτόχρονα βλέπει στην φαντασία του άλλα πράγματα.
Σήμερα ο άνθρωπος δεν είναι σε θέση να ισχυριστεί οτι γνωρίζει τον εαυτό του.
Διαβάζοντας βίους Αγίων και μόνο, περισσεύει να πάρεις την απάντηση στην ερώτηση σου.
Αλλά, θα περίμενα μια περισσότερο κριτική στάση. Μια στάση που να δικαιολογείς απο την μεριά σου τις ερωτήσεις.
Γιατι είναι άλλο να ρωτάς ανάλογα με την διάθεση σου και άλλο να ψάχνεις και να προσπαθείς να αντικρούσης και γιατί όχι να απορίψεις, αν μπορείς!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
georgia1388
Νεοφερμένο μέλος

τρελή φιλόσοφος
Πολύ δραστήριο μέλος

"γιατί με γεμίζει"
"είναι απλά πίστη"
" Διαβάζοντας βίους Αγίων και μόνο, περισσεύει να πάρεις την απάντηση στην ερώτηση σου. "
;
γιατί δεν προσπαθείτε να δώσετε απάντηση στα ερωτήματά μας,σαν να μιλάτε σε ένα παιδί που δεν έχει ξαναακούσει τη λέξη "χριστιανισμός",δεν γνωρίζει τι θα πει πιστη,ούτε θεός;

έτσι ίσως εμείς καταφέρουμε να καταλάβουμε περισσότερα ,ίσως εσείς καταφέρετε να αποβάλλεται τη συνήθειά σας,να μιλάτε τελείως αόριστα για το θέμα πίστηαλλά και να σταματήσετε να γυρνάτε τη κουβέντα σε άλλα θέματα του χριστιανισμού για τα οποία γνωρίζετε περισσότερα

Alejandro Papas
Περιβόητο μέλος

οποτε παροτι ειναι συνειδητα αθεος εχω μια πολυ κοντινη σχεση και με την θρησκεια και με τους ανθρωπους της.
οσες φορες παω παντα εχω ανοιχτο το μυαλλο μου και πραγματικα καθομαστε με τις ωρες και συζηταμε.
και παλι ομως δεν εχω καταφερει να νιωσω ολα αυτα που λενε πολλοι πιστοι οτι νιωθουν (πχ η μητερα μου τα νιωθει).
ναι πολλα απο τα πραγματα που λενε τα ακολουθω σαν κανονες στην ζωη μου (κατι που κανω ανεξαρτητα αν το λεει μια θρησκεια ή μια ιδεολογια κλπ) αλλα και παλι δεν νιωθω την αναγκη να πιστεψω σε καποιον θεο
georgia1388
Νεοφερμένο μέλος

τρελή φιλόσοφος
Πολύ δραστήριο μέλος

Εσύ ρωτάς για να καταλάβεις γιατί πιστεύει ο κόσμος ή για να ειρωνεύεσαι τους άλλους;
ρωτάω γιατί πιστεύει ο κόσμος,αλλά όταν βλέπω κάτι το επεξεργάζομαι και το σχολιάζω.με το να μη δημοσιεύω αυτά τα σχόλια θεωρώ ότι κρύβομαι,ότι δεν φανερώνω τις πραγματικές μου σκέψεις,ότι δεν είμαι αληθινή.
ε,και όταν βλέπω κάτι σχόλια του τύπου "δεν μπορώ να στο εξηγήσω,απλά με γεμίζει"δεν μπορω να αντισταθώ στον πειρασμό
*δεν νομίζω ότι εσύ δικαιούσαι να κατηγορήσεις κάποιον άλλο ότι σε ειρωνεύεται,όταν το κάνεις και εσύ το ίδιο(έχεις ξεκινήσει τα μηνύματά σου με σχολιάκια του τύπου:ok back to kindergarten,κλπ κλπ κλπ)
προσπάθησε να μου απαντήσεις στο γιατί πιστεύεις με τον τρόπο που σου είπα,αν δεν μπορείς ούτε θα σε ειρωνευτώ ,ούτε θα σε χλευάσω,ούτε τίποτα.το μόνο που θα αναγνωρίσω θα είναι ότι δεν μπορείς να δώσεις απάντηση στα ερωτήματα μου με σαφήνεια
Μάξιμος
Διάσημο μέλος

Οταν κάνουμε μια συζήτηση σοβαρή, οφείλουμε να ανατρέξουμε κάπου αλλού, σε αποδεδειγμένα έγκυρο ή και σε ουδέτερο τόπο , προκειμένου να μορφώσουμε καλύτερη άποψη, για να είμαστε σε θέση να ανεβάσουμε την συζήτηση, να είναι ρέουσα.μονο εγώ νιώθω ότι τόσο α ερωτήματα τα δικά μου,όσο και του alejandro papas δεν απαντήθηκαν παρά με αόριστα:
"γιατί με γεμίζει"
"είναι απλά πίστη"
" Διαβάζοντας βίους Αγίων και μόνο, περισσεύει να πάρεις την απάντηση στην ερώτηση σου. "
;
γιατί δεν προσπαθείτε να δώσετε απάντηση στα ερωτήματά μας,σαν να μιλάτε σε ένα παιδί που δεν έχει ξαναακούσει τη λέξη "χριστιανισμός",δεν γνωρίζει τι θα πει πιστη,ούτε θεός;
έτσι ίσως εμείς καταφέρουμε να καταλάβουμε περισσότερα ,ίσως εσείς καταφέρετε να αποβάλλεται τη συνήθειά σας,να μιλάτε τελείως αόριστα για το θέμα πίστηαλλά και να σταματήσετε να γυρνάτε τη κουβέντα σε άλλα θέματα του χριστιανισμού για τα οποία γνωρίζετε περισσότερα
![]()
Διαφορετικά, αφήνετε να εννοηθεί κάποιες φορές, οτι δεν επιθυμείτε να κουραστείτε και εσείς λίγο.
Δεν είναι τόσο απλό το θέμα αν θέλεις να εμβαθύνεις.
Φαντάσου να σου πούμε και για την «μέθεξη», τυχαία επιλογή της λέξης.
Αλλά προσωπικά για εμένα θα μιλήσω και θα πω, ότι έχω απορίες περισσότερες από όσες είχα πολλά χρόνια πριν.
Και κάτι που μου είχε αρέσει :
«ζήτησα από Τον Θεό να με βοηθήσει και μου έδωσε δυσκολίες να τις ξεπεράσω»…
Εγώ για να προσθέσω θα πω, ότι πάντα ήταν δίπλα μου, δίχως την βοήθεια Του, δεν θα ήμουν σε θέση να συζητώ μαζί σας αυτή την στιγμή…
[FONT="]
[/FONT]
Guest 781029
Επισκέπτης

ρωτάω γιατί πιστεύει ο κόσμος,αλλά όταν βλέπω κάτι το επεξεργάζομαι και το σχολιάζω.με το να μη δημοσιεύω αυτά τα σχόλια θεωρώ ότι κρύβομαι,ότι δεν φανερώνω τις πραγματικές μου σκέψεις,ότι δεν είμαι αληθινή.
ε,και όταν βλέπω κάτι σχόλια του τύπου "δεν μπορώ να στο εξηγήσω,απλά με γεμίζει"δεν μπορω να αντισταθώ στον πειρασμό
*δεν νομίζω ότι εσύ δικαιούσαι να κατηγορήσεις κάποιον άλλο ότι σε ειρωνεύεται,όταν το κάνεις και εσύ το ίδιο(έχεις ξεκινήσει τα μηνύματά σου με σχολιάκια του τύπου:ok back to kindergarten,κλπ κλπ κλπ)
προσπάθησε να μου απαντήσεις στο γιατί πιστεύεις με τον τρόπο που σου είπα,αν δεν μπορείς ούτε θα σε ειρωνευτώ ,ούτε θα σε χλευάσω,ούτε τίποτα.το μόνο που θα αναγνωρίσω θα είναι ότι δεν μπορείς να δώσεις απάντηση στα ερωτήματα μου με σαφήνεια
Το ποιος ξεκίνησε να ειρωνεύεται θα το βρεις μερικές σελίδες πίσω

Λοιπόν πάμε για τελευταία φορά: Πιστεύω γιατί με εκφράζουν αυτά που δίδαξε ο Χριστός. Πιστεύω γιατί μέσω αυτών που είπε ο Ιησούς ξυπνώ το πρωί και βλέπω τον κόσμο γεμάτο αγάπη και προσπαθώ να την κάνω στάση ζωής. Πιστεύω για βλέπω τις ενέργειες του θεού στο σύμπαν και στον κόσμο.
Αυτά από μένα
τρελή φιλόσοφος
Πολύ δραστήριο μέλος

παρακαλώ,πες μουΦαντάσου να σου πούμε και για την «μέθεξη», τυχαία επιλογή της λέξης.
Εγώ για να προσθέσω θα πω, ότι πάντα ήταν δίπλα μου, δίχως την βοήθεια Του, δεν θα ήμουν σε θέση να συζητώ μαζί σας αυτή την στιγμή…
εγώ ε΄χω να σου πώ ότι μπορεί να με "έσωσε" απτον θάνατο,αλλά μου "έχει αφήσει" να μου συμβούν,άλλα προβλήματα.......
και by that δεν εννοώ ότι μου έπεσε η πούδρα με αποτέλεσμα να σπάσει,απόγευμα σαββάτου,ούτε ότι έπαθα γρίπη και κρεβατώθηκα το μισό καλοκαίρι (γιατί υπάρχει και αυτή η εντύπωση ότι,πέρα απο αυτά,οι 15χρονες κοπέλες δεν μπορούν να φανταστούν τίποτε χειρότερο,επειδή το μόνο βάθος που έχουν είναι αυτό του ντεκολτέ τους,το σαββατόβραδο

τρελή φιλόσοφος
Πολύ δραστήριο μέλος

δηλαδή αυτή η αισιοδοξία δεν μπορεί να υππάρξει σε τέτοιιο βαθμό τουλάχιστον,στους άθεους;πάμε παλι:ποιες είναι οι ενέργειες του χριστού στον κόσμο;;;;;Λοιπόν πάμε για τελευταία φορά: Πιστεύω γιατί με εκφράζουν αυτά που δίδαξε ο Χριστός. Πιστεύω γιατί μέσω αυτών που είπε ο Ιησούς ξυπνώ το πρωί και βλέπω τον κόσμο γεμάτο αγάπη και προσπαθώ να την κάνω στάση ζωής. Πιστεύω για βλέπω τις ενέργειες του θεού στο σύμπαν και στον κόσμο.
Αυτά από μένα
georgia1388
Νεοφερμένο μέλος

τρελή φιλόσοφος
Πολύ δραστήριο μέλος

εμμα_τριντεντ εισαι η αγαπημενη μου σ αυτο το site!εχεις αποψη για ολα και με αδιαψευτα επιχειρηματα παντα οχι αστεια!!χαχα.μηπως καταβαθος βαριεσαι τον εαυτο σου?ψαξτο λιγο![]()
μην κάνεις αυτό για το οποίο κατηγορείς την έμμα τριντεντ,αλλα και καποιους αλλους σε προηγουμενο ποστ σου.μη ειρωνεύεσαι τους άλλους,μη τους επιτιθεσαι .......
Guest 781029
Επισκέπτης

δηλαδή αυτή η αισιοδοξία δεν μπορεί να υππάρξει σε τέτοιιο βαθμό τουλάχιστον,στους άθεους;πάμε παλι:ποιες είναι οι ενέργειες του χριστού στον κόσμο;;;;;
Helooooo ρώτησες ΕΓΩ γιατί πιστεύω όχι για τους άθεους οι οποιοι σαφώς και θα έχουν νόημα στη ζωή τους. Ενέργειες εννοώ την όλη δημιουργία και τα κατά περιόδους σημεία (για όσους πιστεύουν).
εμμα_τριντεντ
Πολύ δραστήριο μέλος

μην κάνεις αυτό για το οποίο κατηγορείς την έμμα τριντεντ,αλλα και καποιους αλλους σε προηγουμενο ποστ σου.μη ειρωνεύεσαι τους άλλους,μη τους επιτιθεσαι .......
ντάξει τι να πεις.
αν δεν γουστάρεις, θίγεσαι πιο σωστά, από την κριτική ή την ειρωνεία or whatever είσαι καταδικασμένος
φαντάσου τι γίνεται όταν σε ενδιαφέρουν τα παραπάνω από όπου κι αν προέρχονται,
ειδικότερα μάλιστα όταν αυτά ειπώθηκαν από κάποιον άγνωστο στο νετ
δε βαριέσαι
υγ. “Κυριε Ιησου Χριστε Υιε Του Θεου Ελεησον με την αμαρτωλη”
georgia1388
Νεοφερμένο μέλος

georgia1388
Νεοφερμένο μέλος

Alejandro Papas
Περιβόητο μέλος

επιπλεον ενας γιατρος μπορει να μεινει 15 ωρες σε ενα πολυ δυσκολο και επιπονο χειρουργειο για να σωσει μια ζωη αλλα τα ευσημα ποιος θα τα παρει?? σωστα σωστα ο Θεος (βεβαια αν πεθανει ο ασθενης θα φταιει ο γιατρος)
ναι βεβαια ο θεος θα σωσει μια ζωη αλλα θα αφησει μερικες χιλιαδες (με την ιδια παθηση) να χαθουν.
επιπλεον τα θαυματα γινονται παντα σε πιστους και εχουν μια περιεργα αυξημενη συχνοτητα εμφανισης τις βιβλικες περιοδους (τυχαια παντα πριν μερικες χιλιαδες χρονια).
τρελή φιλόσοφος
Πολύ δραστήριο μέλος

έχω μητέρα νοσοκόμα και μου χει πει διαφορα τετοια..αλλά ας μη μεταφράζουμε το γεγονός ότι πχ.ο ασθενής ήθελε χρόνο ωστε να αντιδράσει στα φάρμακα σε θαύμα..καταντά αφέλεια.εχεις παει σε καποιο νοσοκομειο και να ρωτησεις τους ιδιους τους γιατρους που σηκωνουν τα χερια ψηλα και οι ιδιοι βλεποντας να γινονται θαυματα μπροστα τους?
με έσερνε η μάνα μου μέχρι πρόσφατα,πήγα σε πολλά μοναστήρια και τα λίγα ου αποκόμισα ήταν:στα μοναστηρια εχεις παει ποτε?
ότι οι μοναχές,για το μόνο που ενδιαφέρονται είναι για το τι θα τους δώσεις
ότι δεν έχουν καμία διάθεση να απαντήσουν σε ερωτήματά σου,το πολύ πολύ να σου πουν κάποιο απόσπασμα απο την παλαια διαθήκη,αντε να διαβάσουν και καμια προσευχή
μετα απο αυτή την βροχή ερωτήσεων νομιζω εχω δικαιωμα να σου κανω και εγω μια : έχεις πάθει κάτι πολύ σοβαρό σχετικά με την υγεία σου(μονο εσυ,οχι γονεις,αδερφια ξαδερφια κλπ)εχεις προσπαθησει ποτε να διαβασεις κανενα βιβλιο απο εμπειριες αλλων ανθρωπων που εχουν νιωσει η και εχουν δει την παρουσια του χριστου και αγιων?μεσω θαυματων?
και έχεις νιώσει το θεο κοντά σου;
Guest 781029
Επισκέπτης

επιπλεον υπαρχουν ανθρωποι που εχουν δει UFO, αλλοι που εχουν δει το Γετι, αλλοι που εχουν δει τον Μεγαλοποδαρο ή το Τερας του Λοχ Νεςς (ο καθενας βλεπει αυτο που πιστευει) αλλα κανεις δεν τους παιρνει σοβαρα.
επιπλεον ενας γιατρος μπορει να μεινει 15 ωρες σε ενα πολυ δυσκολο και επιπονο χειρουργειο για να σωσει μια ζωη αλλα τα ευσημα ποιος θα τα παρει?? σωστα σωστα ο Θεος (βεβαια αν πεθανει ο ασθενης θα φταιει ο γιατρος)
ναι βεβαια ο θεος θα σωσει μια ζωη αλλα θα αφησει μερικες χιλιαδες (με την ιδια παθηση) να χαθουν.
επιπλεον τα θαυματα γινονται παντα σε πιστους και εχουν μια περιεργα αυξημενη συχνοτητα εμφανισης τις βιβλικες περιοδους (τυχαια παντα πριν μερικες χιλιαδες χρονια).
Πολλοί άθεοι έχουν βιώσει θαύματα. Επίσης δεν είναι όλα τα γεγονότα που αναφέρει η Π.Δ. ιστορικά

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 4 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 184 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- johnsala
- Scandal
- gmoutzour
- Giorgkalo
- giannhs2001
- Andante
- ROM32
- Natsuko
- chester20080
- taketrance
- Memetchi
- Reader
- rafaela11
- Kate1914
- NeosUser2023
- charmander
- American Economist
- Μήτσος10
- fourkaki
- bibliofagos
- Debugging_Demon
- Rene2004
- Paragontas7000
- gegeorgiou90
- A350
- Εριφύλη
- Hased Babis
- Jim175
- iiTzArismaltor_
- fmarulezkd
- Griff
- lebanon
- Joji
- Alessandra Eliza
- Maynard
- back2967
- exotic xo
- epote
- Δροσουλίτης
- Wonderkid
- Shadowban
- aggorf
- Arianara S3
- Maraki4you
- marww
- User2350
- arko
- Helen06
- Steliosgkougkou
- camil
- Εχέμυθη
- χημεια4λαιφ
- fockos
- P.Dam.
- GeorgePap2003
- ΘανάσοςG4
- Libertus
- Maria_Xagorari
- AggelikiGr
- Fernando_A
- Startx0
- Ωρορα
- Γιώτα Γιαννακού
- Ness
- DimitraA.
- jj!
- Meow
- touvlo
- Obi-Wan Kenobi
- ΚΟΚΟΡΙΚΟΣ
- Abiogenesis
- tsiobieman
- xristarac
- Ρουθ
- Roulaki
- Αναστασία197
- nimbus
- Ariana2018
- Viedo
- Scott
- Sugarillo
- louminis
- SlimShady
- Νηματολάγνος
- Αντικειμενικός
- poso
- JohnGreek
- me lene
- harry akritas
- panagiotis econ
- Μάρκος Βασίλης
- tymvorixos
- orchidea
- Unseen skygge
- edweimaste
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.