amarelia
Διακεκριμένο μέλος
Η amarelia αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Εργάτης/τρια και μας γράφει από Αλβανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 7.381 μηνύματα.

07-08-25

22:16
Θα τελειώσει, όπως τελείωσαν και πολλά άλλα απαράδεκτα που είχαμε. (βλασφημία, θρήσκευμα σε ταυτότητες, υποχρεωτικά θρησκευτικά).Αργά αλλά σταθερά θα βγούμε από τον Μεσαίωνα.Πιστευετε οτι θελετε//.ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΗΛΥΤΙΖΕΤΕ.
Η προσευχη στα σχολεια και οι εικονιτσες στην αιθουσα ειναι ΠΡΟΣΗΛΥΤΙΣΜΟΣ και αυτο καποτε πρεπει να τελειωσει ΧΤΕΣ.
πάντα το πνεύμα νικά, πιστεύουμε στον άνθρωπο.
Pyotr_Krasnov
Δραστήριο μέλος
Ο Pyotr_Krasnov αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 18 ετών. Έχει γράψει 643 μηνύματα.

07-08-25

22:20
Θα σου πω σε αυτό πως υπάρχει το φαινόμενο της αυθυποβολής. Και μπορώ να το κάνω με όλα αυτό. Μπορώ να πείσω τον εαυτό μου πως η γάτα μου είναι ο θεός, αρκεί να το πιστέψω και να προσεύχομαι σε αυτήν κάθε μέρα.
Το ίδιο μπορεί να κάνω και με μια πόρτα.
Κι αυτό είναι η ουσία πως το πιστεύει κανείς επειδή έχει θέσει όλες τις προϋποθέσεις για αυτό.
Πολλοί είναι πεπεισμένοι πως βλέπουν εξωγήινους ενώ τους εξηγούν επιστημονικά τα φαινόμενα που παρατηρούν.
Γενικά μπορεί ο κάθε ένας να πιστεύει όπου θέλει είτε στον θεό, είτε στη γάτα του είτε σε μια πόρτα. Το πρόβλημα είναι οταν αρχίζουν να επιβάλλουν τις απόψεις τους και να επιτίθενται στους υπόλοιπους με βάση το δικό τους αυθαίρετο δόγμα ( εκτρώσεις, ομοφυλοφιλία και πολλά άλλα).
Στη τελικοί οι υπόλοιποι χεστήκαμε για το δόγμα των χριστιανών για μας δεν σημαίνει απολύτως τίποτα.
Απο κεί και πέρα οπως λέει και η σοφότατη υπογραφή μου
«Όσοι μπορούν να σε κάνουν να πιστέψεις παραλογισμούς, μπορούν και να σε κάνουν να διαπράξεις φρικαλεότητες.»
Ας κανει ο ανθρωπος οτι θελει, ολοι οι ανθρωποι κανουμε καθημερινα τοσες αμαρτιες... Αλλα η προσευχη πρεπει να παραμεινει στα σχολεια, η θρησκεια ειναι το σημαντικοτερο πραγμα του ανθρωπου, χωρις τον Θεο, εμεις οι ανθρωποι ΔΕΝ ΘΑ ΣΩΘΟΥΜΕ. Δεν με νοιαζει αν ο αλλος ειναι Αθεος, ας ειναι, αλλα το 90% αυτων, βριζουν τους Χριστιανους Ορθοδοξους. Θα προσευχομαι και για τον Αθεο και για ολους τους ανθρωπους...
amarelia
Διακεκριμένο μέλος
Η amarelia αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Εργάτης/τρια και μας γράφει από Αλβανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 7.381 μηνύματα.

07-08-25

22:26
Για σένα είναι, για άλλους δεν είναι. Καλό θα ήταν να μην μιλάς τόσο απόλυτα. Υπάρχουν πολλά πιο σημαντικά πράγματα για τον άνθρωπο γενικά, δεν οφείλει στην θρησκεία και σε κανέναν θεό τίποτα.Αλλα η προσευχη πρεπει να παραμεινει στα σχολεια, η θρησκεια ειναι το σημαντικοτερο πραγμα του ανθρωπου,
Rene2004
Εκκολαπτόμενο μέλος
Η Rene2004 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 21 ετών και επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια. Έχει γράψει 126 μηνύματα.

07-08-25

22:29
Ναι υπάρχει συγκεκριμένη επιστημονική μέθοδος όπου διεξάγουμε συμπεράσματα και θεωρίες,τις οποίες αποδέχεται το σύνολο.Ομως, υπάρχει και η πεποίθηση ότι η θεωρία υιοθετείται γιατί απλά δεν απορρίπτεται.Προσοχη δεν γίνεται αποδεκτή,απλά δεν απορρίπτεται.Λιγες ήταν οι φορές που πιστεύαμε μια Χ θεωρία και εν τέλει την κατέρριψαν με την Υ?Τέλος πάντων,η πίστη είναι ένα πολύ λεπτό ζήτημα για τον καθένα.Το ότι κάποιοι πιστεύουν γιατί το κάνετε τόσο ζήτημα?Ναι υπάρχουν και ακραίοι χριστιανοί που προσπαθούν να επιβληθούν.Συμφωνω.Ομως, αντίστοιχα υπάρχουν και ακραίοι από άλλες θρησκείες.Δεν μιλάω προσωπικά μόνο σε μερικούς που σχολίασαν στο φόρουμ,αλλά γιατί πολλοί άθεοι επιλέγουν να επιτίθενται συγκεκριμένα στον χριστιανισμό?(Δεν θέλω απάντηση,δεν θα βγάλουμε άκρη).Τώρα,όσον αφορά γιατί υπάρχει πείνα , φτώχεια και αρρώστια είναι άλλο ζήτημα και αν πιστεύεις το βλέπεις και το αντιλαμβάνεσαι διαφορετικά το θέμα.Πειτε μας χαζούς και αδαής που πιστεύουμε ότι μας σερβίρουν,δεν μας ενδιαφέρει.Τελος,δεν είναι δυνατόν να περιμένεις επιστημονική απόδειξη για την ύπαρξη ή μη του Θεού.Οι πιθανότητες είναι ότι δεν θα μπορέσει να εξακριβωθεί επιστημονικά η ύπαρξη του.Το νόημα είναι να πιστεύεις χωρις να ζητάς απτές αποδείξεις.Αν πιστεύεις αντιλαμβάνεσαι κάποια πράγματα διαφορετικά.Κατανοω ότι δεν πιστεύετε και δεν έχω σκοπό να σας πείσω προφανώς,απλά είναι εμφανές το γεγονός ότι αντιλαμβανόμαστε και επεξεργαζόμαστε διαφορετικά τα πράγματα.Για αυτό και δεν μπορούμε να βρούμε και μια γέφυρα επικοινωνίας και "συμφωνίας" ας πούμε σε κάποια ζητήματα.
RNase
Νεοφερμένο μέλος
Ο RNase αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 18 ετών και επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια. Έχει γράψει 6 μηνύματα.

07-08-25

22:32
Άλλο το ένα άλλο το άλλο. Το ότι δεν γνωρίζουμε τι υπήρχε- αν υπήρχε κάτι- πριν τη Μεγάλη Έκρηξη αυτό δεν σημαίνει ότι αυτή η θεωρία δεν ισχύει. Αντίθετα ο νόμος του Χαμπλ για τη διαστολή του σύμπαντος , η κοσμική ακτινοβολία υποβάθρου και η αφθονία των ελαφρών στοιχείων συμβαδίζουν απόλυτα με τη θεωρία του Big Bang οπότε για να την ακυρώσεις εσύ τόσο εύκολα πρέπει ή να καταρρίψεις και τα προαναφερθέντα ή να τα εξηγήσεις μέσω μίας νέας επιστημονικής υπόθεσης που θα μπορεί να κάνει προβλέψεις που μπορούν να ελεγχθούν πειραματικά. Ακόμα όμως και αν η θεωρία του Big Bang είναι λανθασμένη πως στο καλό έπεται λογικά ότι υπάρχει Θεός?Λεω οτι η μεγαλη εκρηξη ειναι βλακεια, γιατι ΔΕΝ γνωριζουμε ακομη τι υπηρχε πριν απο αυτο, και πιθανον να μην γνωρισουμε μεχρι το τελος του κοσμου.
giannhs2001
Επιφανές μέλος
Ο Ιωάννης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, επαγγέλλεται Ιστορικός και μας γράφει από Κατερίνη (Πιερία). Έχει γράψει 23.264 μηνύματα.

07-08-25

22:36
Θέλουν κατάργηση της χριστιανικής προσευχής στα σχολεία αλλά τις θυμούνται όταν πρόκειται για άλλες θρησκείες. Θέλουν κατάργηση των μαθητικών παρελάσεων αλλά τις θυμούνται όταν σημαιοφόρος είναι κάποιος ΜΗ Έλληνας. Δεν πιστεύουν σε έθνη αλλά θα μαλώσουν για το πόσο Έλληνας είναι και ο κάθε αλλόφυλος.
Ένα επαναλαμβανόμενο μοτίβο, βαθύτατα υποκριτικό. Δεν έχει να κάνει με ανθρωπισμό ή προοδευτικότητα. Έχει να κάνει απλά με μίσος προς κάθε τι που θεωρούν πλειοψηφικό και συνεπώς καταπιεστικό (άσχετα αν ανήκουν και οι ίδιοι σε αυτά).
Ένα επαναλαμβανόμενο μοτίβο, βαθύτατα υποκριτικό. Δεν έχει να κάνει με ανθρωπισμό ή προοδευτικότητα. Έχει να κάνει απλά με μίσος προς κάθε τι που θεωρούν πλειοψηφικό και συνεπώς καταπιεστικό (άσχετα αν ανήκουν και οι ίδιοι σε αυτά).
Pyotr_Krasnov
Δραστήριο μέλος
Ο Pyotr_Krasnov αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 18 ετών. Έχει γράψει 643 μηνύματα.

07-08-25

22:37
Η επαφη του ανθρωπου με τον Θεο εναι η σημαντικοτερη...Για σένα είναι, για άλλους δεν είναι. Καλό θα ήταν να μην μιλάς τόσο απόλυτα. Υπάρχουν πολλά πιο σημαντικά πράγματα για τον άνθρωπο γενικά, δεν οφείλει στην θρησκεία και σε κανέναν θεό τίποτα.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:
Και παλι, αυτα που λες, δεν σημαινουν και κατι. Δεν τα ακυρωνω, αλλα λεω πως πριν απο την Μεγαλη Εκρηξη υπηρχε ενας ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ.Άλλο το ένα άλλο το άλλο. Το ότι δεν γνωρίζουμε τι υπήρχε- αν υπήρχε κάτι- πριν τη Μεγάλη Έκρηξη αυτό δεν σημαίνει ότι αυτή η θεωρία δεν ισχύει. Αντίθετα ο νόμος του Χαμπλ για τη διαστολή του σύμπαντος , η κοσμική ακτινοβολία υποβάθρου και η αφθονία των ελαφρών στοιχείων συμβαδίζουν απόλυτα με τη θεωρία του Big Bang οπότε για να την ακυρώσεις εσύ τόσο εύκολα πρέπει ή να καταρρίψεις και τα προαναφερθέντα ή να τα εξηγήσεις μέσω μίας νέας επιστημονικής υπόθεσης που θα μπορεί να κάνει προβλέψεις που μπορούν να ελεγχθούν πειραματικά. Ακόμα όμως και αν η θεωρία του Big Bang είναι λανθασμένη πως στο καλό έπεται λογικά ότι υπάρχει Θεός?
Ο Θεος ειναι το υπεραπειρο.
amarelia
Διακεκριμένο μέλος

07-08-25

22:46
Γιατι δεν έχεις καταλάβει πως δεν απασχολούν κανέναν απο μας αυτά καθ’αυτά τα γεγονότα.Θέλουν κατάργηση της χριστιανικής προσευχής στα σχολεία αλλά τις θυμούνται όταν πρόκειται για άλλες θρησκείες. Θέλουν κατάργηση των μαθητικών παρελάσεων αλλά τις θυμούνται όταν σημαιοφόρος είναι κάποιος ΜΗ Έλληνας. Δεν πιστεύουν σε έθνη αλλά θα μαλώσουν για το πόσο Έλληνας είναι και ο κάθε αλλόφυλος.
Η ουσία είναι τα ανθρώπινα δικαιώματα και θα πρέπει να ισχύουν καθολικά. Απο κεί και πέρα μείνε εσύ στα επιμέρους που σε αφορούν. Έχω χεσμένες θρησκείες και έθνη, τα δικαιώματα όμως με αφορούν και θα με αφορούν πάντα αν θέλω να λέγομαι άνθρωπος.
Απο κει και πέρα ανταποδίδω τους χαρακτηρισμούς περι υποκρισίας εκεί που πραγματικά ανήκουν. Δεν θα τα αναφέρω ξανά τα έχουμε πεί.
Αγαπάτε αλλήλους
giannhs2001
Επιφανές μέλος
Ο Ιωάννης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, επαγγέλλεται Ιστορικός και μας γράφει από Κατερίνη (Πιερία). Έχει γράψει 23.264 μηνύματα.

07-08-25

22:51
Ωραία ακριβώς και επειδή εμένα με αφορούν τα δικαιώματα, θέλω τερματισμό των πολέμων, της φτώχειας και καθένας στη χώρα του, στην ευχή της Παναγίας για να συνδεθεί και με το θέμα.Γιατι δεν έχεις καταλάβει πως δεν απασχολούν κανέναν απο μας αυτά καθ’αυτά τα γεγονότα.
Η ουσία είναι τα ανθρώπινα δικαιώματα και θα πρέπει να ισχύουν καθολικά. Απο κεί και πέρα μείνε εσύ στα επιμέρους που σε αφορούν. Έχω χεσμένες θρησκείες και έθνη, τα δικαιώματα όμως με αφορούν και θα με αφορούν πάντα αν θέλω να λέγομαι άνθρωπος.
Απο κει και πέρα ανταποδίδω τους χαρακτηρισμούς περι υποκρισίας εκεί που πραγματικά ανήκουν. Δεν θα τα αναφέρω ξανά τα έχουμε πεί.
Αγαπάτε αλλήλους
Επίσης το ποστ μου δεν πήγαινε απαραίτητα σε εσένα. Πήγαινε γενικά σε πολλούς ευαισθητοποιημένους με μουσουλμάνους, Αντετοκούμπους κλπ που εκεί θυμούνται τις έννοιες τις οποίες πολεμάνε.
Όσο για το αγαπάτε αλλήλους, ποτέ δεν χρησιμοποίησα εγώ τέτοια φράση.
amarelia
Διακεκριμένο μέλος

07-08-25

22:55
Τώρα το ποστ δεν πήγαινε σε μένα άστο, δεν έχει σημασία διάβασα πράγματα που με αφορούσαν και απάντησα.Επίσης το ποστ μου δεν πήγαινε απαραίτητα σε εσένα.
Να σε δω και άθεο στο μέλλον να μου πεταχτούν τα μάτχια μου έξωΌσο για το αγαπάτε αλλήλους, ποτέ δεν χρησιμοποίησα εγώ τέτοια φράση.

Kate1914
Διακεκριμένο μέλος
Η Kate1914 αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένη. Είναι 20 ετών και επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια. Έχει γράψει 7.094 μηνύματα.

07-08-25

23:02
Μια μικρή διόρθωση βέβαια εδώ - δεν είναι ακριβώς σωστό το "πρέπει", αλλά μάλλον το "θέλω". Μιλάμε για προσωπική επιλογή, μιας και είμαστε ελεύθεροι. Δεν πιστεύουμε με πίεση δηλαδή, αλλά επειδή αυτό θέλουμε και επιλέγουμε.Ενας ωριμος ανθρωπος, που εχει διαβασει την Βιβλο λεει ΞΕΡΩ, γιατι ξερει πως πρεπει να πιστεψει στον Ιησού Χριστό.
Πάντα με μια επιφύλαξη όσα είπα αλλά αυτή την εντύπωση έχω.
giannhs2001
Επιφανές μέλος

07-08-25

23:05
Το post είναι γενικό, αν νιώθεις λοιπόν πως είσαι ο τύπος ανθρώπου που στηλιτεύω τότε ναι πάει και για σένα.Τώρα το ποστ δεν πήγαινε σε μένα άστο, δεν έχει σημασία διάβασα πράγματα που με αφορούσαν και απάντησα.
Δεν είμαι ούτε θρήσκος προσωπικά. Πιστεύω στο υπερβατικό όμως είμαι εξαιρετικά άναρχο πνεύμα για να υιοθετήσω μία θεώρηση των πραγμάτων αυτούσια. Άλλωστε στον Χριστιανισμό συχνά υπάρχει η φράση «τα του Καίσαρος τω Καίσαρι» οπότε οι κοσμικές μου αντιλήψεις δεν αφορούν τη θρησκεία. Σας έχουν απαντήσει άλλωστε πολλάκις εδώ μέσα ότι η εικόνα σας περί ενός χίπη Χριστού που λέει peace and love bro δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.Να σε δω και άθεο στο μέλλον να μου πεταχτούν τα μάτχια μου έξω![]()
Pyotr_Krasnov
Δραστήριο μέλος

07-08-25

23:23
Σωστα! Απλως ηταν της στιγμης και οταν εγραφα δεν ειχα δει τι ειχα γραψει. Και βεβαια αν θελει, υπαρχουν μερικοι που μπορει να εχουν διαβασει την Βιβλο και να μην πιστευουν, επιλογη τους.Μια μικρή διόρθωση βέβαια εδώ - δεν είναι ακριβώς σωστό το "πρέπει", αλλά μάλλον το "θέλω". Μιλάμε για προσωπική επιλογή, μιας και είμαστε ελεύθεροι. Δεν πιστεύουμε με πίεση δηλαδή, αλλά επειδή αυτό θέλουμε και επιλέγουμε.
Πάντα με μια επιφύλαξη όσα είπα αλλά αυτή την εντύπωση έχω.
RNase
Νεοφερμένο μέλος
Ο RNase αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 18 ετών και επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια. Έχει γράψει 6 μηνύματα.

07-08-25

23:52
Δύο παρατηρήσεις:Και παλι, αυτα που λες, δεν σημαινουν και κατι. Δεν τα ακυρωνω, αλλα λεω πως πριν απο την Μεγαλη Εκρηξη υπηρχε ενας ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ.
α) Αυτό είναι κάτι που εσύ πιστεύεις και δεν μπορώ ούτε να το δεχτώ ούτε να το απορρίψω. Εγώ απάντησα στη δήλωσή σου ότι η μεγάλη έκρηξη είναι χαζομάρα επειδή δεν γνωρίζουμε τι υπήρχε "πριν" από αυτή, το οποίο προφανώς είναι εσφαλμένο αφού η αλήθεια της θεωρίας του Big Bang δεν εξαρτάται με οποιοδήποτε τρόπο από το τι γνωρίζουμε και τι όχι για το τι "υπήρχε" προηγουμένως. Τα πειραματικά δεδομένα που μέχρι στιγμής μας είναι γνωστά υποστηρίζουν την θεωρία αυτή άσχετα από οτιδήποτέ άλλο.
β) Διαφωνώ με τη χρήση του επιρρήματος "πριν". Το σύμπαν σύμφωνα με τη θεωρία της γενικής σχετικότητας είναι το χωροχρονικό συνεχές οπότε ο χρόνος ξεκίνησε με τη μεγάλη Έκρηξη. Το επίρρημα "πριν" είναι χρονικό οπότε η πρόταση "Πριν τη Μεγάλη Έκρηξη" δεν βγάζει και πολύ νόημα αφού δεν υπήρχε χρόνος "πριν" τη Μεγάλη Έκρηξη ,αλλά αυτό είναι περισσότερο σημειολογικό.
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Η Πουπουλίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Ζωγράφος και μας γράφει από Κόρινθος (Κόρινθος). Έχει γράψει 32.957 μηνύματα.

08-08-25

07:54
Γιατι απλα εδω εχουμε χριστιανους....αν ειχαμε ινδοιστες τα ιδια θα λεγαμε.Καλα για τον μουσουλμανισμο εγω εχω εκφραστει.Ουστ απο εδω..η χειροτερη θρησκεια ειναι..Δεν μιλάω προσωπικά μόνο σε μερικούς που σχολίασαν στο φόρουμ,αλλά γιατί πολλοί άθεοι επιλέγουν να επιτίθενται συγκεκριμένα στον χριστιανισμό?(Δε
Τα ιδια θα ελεγες αν ειχες γεννηθει σε μουσουλμανικη χωρα.Αντι για τον Χριστο θα πιστευες στον ΜωαμεθΗ επαφη του ανθρωπου με τον Θεο εναι η σημαντικοτερη...
Και παλι, αυτα που λες, δεν σημαινουν και κατι. Δεν τα ακυρωνω, αλλα λεω πως πριν απο την Μεγαλη Εκρηξη υπηρχε ενας ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ.
Περαστικα.
Αυτο το ξερουμε για αυτο και σε λεμε μισανθρωπο.ΣΥ ΕΙΠΑς.Όσο για το αγαπάτε αλλήλους, ποτέ δεν χρησιμοποίησα εγώ τέτοια φράση.
![]()
glayki
Διακεκριμένο μέλος
Η Ευα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Εκπαιδευτικός. Έχει γράψει 7.013 μηνύματα.

08-08-25

09:04
Ειλικρινά πιστευετε ορισμένοι πως οι έφηβοι μπορούν να προσηλυτιστουν από το εν λόγω μάθημα στο σχολείο;
Η αδιαφορία τους είναι για την πλειοψηφία κάτι παραπανω από δεδομένη. Και για την προσευχή που τόσο σας ανησυχεί , έρχονται επίσης στην πλειοψηφια τους κατόπιν εορτής.
Η αδιαφορία τους είναι για την πλειοψηφία κάτι παραπανω από δεδομένη. Και για την προσευχή που τόσο σας ανησυχεί , έρχονται επίσης στην πλειοψηφια τους κατόπιν εορτής.
parafernalia
Περιβόητο μέλος
Ο Νίκος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Προγραμματιστής/τρια και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 6.170 μηνύματα.

08-08-25

10:06
Ούτε καν λογική, ούτε καν επιστήμη. Επιχειρήματα τύπου ότι "βασανισμένοι ένθεοι" είναι μαζοχιστές ή ο Θεός τους εκδικείται είναι νηπιακού επιπέδου.Εντάξει, θα γίνουμε άθεοι τύπου reddit να κράζουμε τις κακές θρησκείες που χειραγωγούν τον κόσμο διαχρονικά και να νιώθουμε πνευματικά ανώτεροι λατρεύοντας σαν θρησκεία (ειρωνικό γαρ) την επιστήμη και τη λογική.
Η επιστήμη το έχει αποδείξει, υπάρχει σίγουρα η τέταρτη διάσταση. Μπορεί να υπάρχουν πολλές περισσότερες διαστάσεις. Το υπερβατικό είναι ακριβώς αυτή η προβολή στο χωροχρόνο. Δεν χρειάζεται να είσαι ένθεος για να το καταλάβεις, ο Νίτσε π.χ. ήταν υπερβατικός και εν δυνάμει άθεος. Η επιστήμη επίσης έχει παρουσιάσει ισχυρές ενδείξεις ευφυούς σχεδιασμού. Τόσοι φημισμένοι επιστήμονες ήταν και είναι ένθεοι.
Διαφωνώ πως ο Θεός είναι υπερβατικός και το αντίθετο της λογικής. Εν αρχήν ο Λόγος και ο Υιός είναι η Οδός, η Αλήθεια και η Ζωή. Ένας ένθεος που δεν είναι φαρισαίος ή φανατικός είναι κατά πολύ λογικότερος από έναν άθεο.
Ο Θεός ενεργεί στον κόσμο "εν κρυπτώ". Κι ο λόγος γι' αυτό είναι πως αν εμφανιζόταν ως Δεσπότης σε όλο του το μεγαλείο, θα ήταν φασίστας.
Μακριά τα φασιστικά απ' το Θεό.
RNase
Νεοφερμένο μέλος

08-08-25

10:09
Το γεγονός ότι αρκετοί έρχονται στο σχολείο μετά την προσευχή για να την αποφύγουν, δεν δικαιολογεί την πραγματοποίησή της σε έναν χώρο ο οποίος είναι αφιερωμένος εξ ολοκλήρου στην μάθηση και στην αλήθεια. Το σχολείο ως η πρώτη επαφή του νέου ανθρώπου με την πραγματικότητα δεν μπορεί να προωθεί μία αμφίβολη πρακτική με εξίσου αμφίβολα αν όχι μηδαμινά αποτελέσματα, παρά μόνο να την εξετάζει μέσα από το πρίσμα της επιστήμης, της ηθικής και της τέχνης ώστε να μπορέσει να την εξηγήσει ως κοινωνικό φαινόμενο και να παρουσιάσει τις επιρροές της στον πολιτισμό - μέχρι εκεί.Και για την προσευχή που τόσο σας ανησυχεί , έρχονται επίσης στην πλειοψηφια τους κατόπιν εορτής.
Από εκεί και ύστερα η πραγματοποίησή της ή και η μη πρέπει να άπτεται αποκλειστικά και μόνο στην συνείδηση του κάθε μαθητή και να λαμβάνει χώρα σε έναν χώρο εκτός σχολείου κατά προτίμηση ή έστω αν η θρησκευτική του συνδείδηση το επιβάλλει σε ένα χώρο εντός σχολείου αλλά όχι οργανωμένα από το διδακτικό προσωπικό. Το σχολείο μεταλαμπαδεύει στους μαθητές αλήθειες αποδεδειγμένες που αφορούν το φυσικό κόσμο και τα περιοδικά φαινόμενα που το διέπουν, δεν μπορεί να προβάλλει κομπογιαννιτισμούς ως θέσφατα.
amarelia
Διακεκριμένο μέλος

08-08-25

10:15
Στην φυσική η 4η διάσταση είναι αυτή του χρόνου. Η θεωρία της σχετικότητας μας λέει πως ο χώρος και ο χρόνος είναι αλληλένδετοι και σχηματίζουν τον χωροχρόνο.Η επιστήμη το έχει αποδείξει, υπάρχει σίγουρα η τέταρτη διάσταση. Μπορεί να υπάρχουν πολλές περισσότερες διαστάσεις. Το υπερβατικό είναι ακριβώς αυτή η προβολή στο χωροχρόνο. Δεν χρειάζεται να είσαι ένθεος για να το καταλάβεις, ο Νίτσε π.χ. ήταν υπερβατικός και εν δυνάμει άθεος. Η επιστήμη επίσης έχει παρουσιάσει ισχυρές ενδείξεις ευφυούς σχεδιασμού. Τόσοι φημισμένοι επιστήμονες ήταν και είναι ένθεοι.
Δεν είναι "υπερβατική" είναι μετρήσιμη και περιγράφεται με εξισώσεις.
Η έννοια οτι μπορεί να υπάρχουν πάνω απο 4 διαστάσεις υπάρχει στην θεωρία των χορδών και σε άλλες θεωρίες ενοποίησης και λένε πως ο χρόνος θα μπορούσε να έχει κι άλλες διαστάσεις αλλά να είναι "συμπτυγμένες" να το πω εκλαϊκευμένα.
Τα όσα αναφέρεις έχουν διάσταση μόνο σε φιλοσοφικό επίπεδο. Η επιστήμη ως μεθοδολογία δεν αποδεικνύει κανέναν "ευφυή σχεδιασμό" κι αυτό εμπίπτει στην σφαίρα του μεταφυσικού.
Καλό θα ήταν να μπούν απο την ΟΔ κάποια disclaimers καθώς τα όσα διαβάζουμε εδώ και οι ερμηνείες αυτών είναι αντιεπιστημονικά, αβάσιμα και παραπλανητικά.
parafernalia
Περιβόητο μέλος
Ο Νίκος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Προγραμματιστής/τρια και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 6.170 μηνύματα.

08-08-25

10:38
Σαν καλός κρυφοφασίστας τώρα ρίχνεις το μπαλάκι στην ΟΔ για να λογοκρίνεις αυτά που λέμε.Στην φυσική η 4η διάσταση είναι αυτή του χρόνου. Η θεωρία της σχετικότητας μας λέει πως ο χώρος και ο χρόνος είναι αλληλένδετοι και σχηματίζουν τον χωροχρόνο.
Δεν είναι "υπερβατική" είναι μετρήσιμη και περιγράφεται με εξισώσεις.
Η έννοια οτι μπορεί να υπάρχουν πάνω απο 4 διαστάσεις υπάρχει στην θεωρία των χορδών και σε άλλες θεωρίες ενοποίησης και λένε πως ο χρόνος θα μπορούσε να έχει κι άλλες διαστάσεις αλλά να είναι "συμπτυγμένες" να το πω εκλαϊκευμένα.
Τα όσα αναφέρεις έχουν διάσταση μόνο σε φιλοσοφικό επίπεδο. Η επιστήμη ως μεθοδολογία δεν αποδεικνύει κανέναν "ευφυή σχεδιασμό" κι αυτό εμπίπτει στην σφαίρα του μεταφυσικού.
Καλό θα ήταν να μπούν απο την ΟΔ κάποια disclaimers καθώς τα όσα διαβάζουμε εδώ και οι ερμηνείες αυτών είναι αντιεπιστημονικά, αβάσιμα και παραπλανητικά.
Όμως είμαι πολύ προσεκτικός όταν γράφω.
Η 4η διάσταση δεν είναι ο χρόνος. Ο χρόνος είναι ψευδαίσθηση. Υπερβατικό είναι ότι δεν μπορούμε να καταλάβουμε λογικά αλλά διαισθητικά. Μπορείς να καταλάβεις π.χ. τι σημαίνει προβολή ενός αντικειμένου ως προς τον όγκο του;
Όσο αναφορά τον ευφυή σχεδιασμό, μίλησα για ισχυρές ενδείξεις, αν το απορρίπτεις σεβαστό αλλά μην βάζεις την ταμπέλα "αντιεπιστημονικά" γιατί αυτή είναι η ουσία της επιστήμης: η διαρκής αυτοαναίρεση και εξέλιξη. Ακόμα και το big bang ελέγχεται ως προς την ορθότητά του, το μέλλον θα δείξει.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 196 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- Wonderkid
- JohnOppie
- charmander
- gmoutzour
- taketrance
- giorgos5002
- Kate1914
- Memetchi
- Searching
- Paragontas7000
- giannhs2001
- Pyotr_Krasnov
- Reader
- Drscientist
- Scandal
- ROM32
- fockos
- Eleni123-
- sakplat
- American Economist
- rafaela11
- user110908
- Giannismsn
- camil
- Debugging_Demon
- aris65
- Rene2004
- johnsala
- Giorgkalo
- Εριφύλη
- bibliofagos
- Andante
- Natsuko
- chester20080
- NeosUser2023
- Μήτσος10
- fourkaki
- gegeorgiou90
- A350
- Hased Babis
- Jim175
- iiTzArismaltor_
- fmarulezkd
- Griff
- lebanon
- Joji
- Alessandra Eliza
- Maynard
- back2967
- exotic xo
- epote
- Δροσουλίτης
- Shadowban
- aggorf
- Arianara S3
- Maraki4you
- marww
- User2350
- arko
- Helen06
- Steliosgkougkou
- Εχέμυθη
- χημεια4λαιφ
- P.Dam.
- GeorgePap2003
- ΘανάσοςG4
- Libertus
- Maria_Xagorari
- AggelikiGr
- Fernando_A
- Startx0
- Ωρορα
- Γιώτα Γιαννακού
- Ness
- jj!
- Meow
- touvlo
- Obi-Wan Kenobi
- ΚΟΚΟΡΙΚΟΣ
- Abiogenesis
- tsiobieman
- xristarac
- Ρουθ
- Roulaki
- Αναστασία197
- nimbus
- Ariana2018
- Viedo
- Scott
- Sugarillo
- louminis
- SlimShady
- Νηματολάγνος
- Αντικειμενικός
- poso
- JohnGreek
- me lene
- harry akritas
- panagiotis econ
- Μάρκος Βασίλης
- tymvorixos
- orchidea
- Unseen skygge
- edweimaste
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.