Δεν ειμαι ακριβως χριστιαννος αλλα πιστευω σε μια ανωτερη δυναμη στα γενικοτερα πλαισια του χριστιαννικου θεου (πες τον γιαχβε η οτι αλλο θελεις).
Δημιουργός = ένας κωμικός του οποίου το ακροατήριο φοβάται να γελάσει.
Από γέλιο πως πας;
Seriously,
πρέπει να αμφισβητήσουμε τη λογική του σεναρίου όπου έχουμε έναν παντογνώστη παντοδύναμο Θεό, ο οποίος δημιουργεί ατελείς ανθρώπους, και μετά τους κατηγορεί για τα δικά του λάθη.
Είναι η λογική του φιδιού κροταλία που κατηγορεί τα κρόταλα του για ζαλάδες από υπερβολικό θόρυβο...
Με την χριστιαννικη θρησκεια δεν τα παω καλα για διαφορους πρακτικους λογους που σχετιζονται με την κοροηδια της εκκλησιας.
Όχι και κοροϊδία.
Η εκκλησία λέει πως η γη είναι επίπεδη, αλλά εγώ γνωρίζω πως είναι στρογγυλή, γιατί έχω δει τη σκιά στο φεγγάρι, και έχω περισσότερη εμπιστοσύνη σε μία σκιά παρά στην εκκλησία.
Κατά τα άλλα έχει δίκιο. Παγκάρια (ειναι για καλό σκοπό - το ίδιο λέει κι η νέα διαφήμιση του ΟΤΕ), θυμιατολιβανηστήρια (διώχνουν το κακό - γι'αυτό είμαστε ακόμα ζωντανοί, χάρις στα αναθυμιασοραντίσματα μουαχαχαχα).
Αν και δεν υπάρχει ρητή διάταξη που να λέει ότι όποιος δεν κάνει ιεραποστολή θα πάει στην κόλαση, να πω ότι η ιεραποστολή δίνει παραδεισοcredits™, και δεύτερον το αίσθημα αλληλεγύης που ξεχειλίζει από τον κάθε πιστό κάνει να θέλει να σώσει όσο περισσότερους μπορεί.
Βέβαια αν κατέβαινε άγγελος κυρίου και με ρωτούσε : “Πες μου πράκτωρ ΘουΒου, θέλεις οι ψυχές 100 κολασμένων να πάνε στον παράδεισο, με αντάλλαγμα να πάει η δική σου στην κόλαση;” μάλλον θα απαντούσα: Αχμμμ....αχμμμμμ
Μα επιμένω:
...πως ένα καμπαναριό εκκλησίας με αλεξικέραυνο στην κορυφή δείχνει έλλειψη αυτοπεποίθησης.
Ακομα και ετσι αυτο δεν αλαζει το γεγονος οτι υπαρχουν αρκετες μελετες που σχετιζουν την αθεια με το μορφωτικο επιπεδο.
Μου κάνει εντύπωση η ευκολία με την οποία κατατάσσουμε (έρευνες κλπ. υποστηρικτές) τον μέσο ένθεο σε στάθμη χαμηλότερης νοημοσύνης κι από αυτόν ακόμα τον μέσο άθεο…