Αυτό που ψήφισα το γράφω και εδώ: Είμαι χριστιανός αλλά είμαι ενάντια στην χρηματοδότηση από το κράτος.
Τους πρώτους αιώνες, τότε που η εκκλησία στα πρώτα βήματά της ήταν η γνήσια, ήταν φτωχή.
Όλα τα χρήματα που έδιναν οι πρώτοι χριστιανοί πήγαιναν κατευθείαν στους φτωχούς, και οι απόστολοι καθώς και ο Απόστολος Παύλος είχαν τις δουλειές τους και μάλιστα ο Απ. Παύλος έλεγε ότι το ευαγγέλιο το έκανε αδάπανο.
Βέβαια από την άλλη πλευρά δεν αντιλέγω ότι η εκκλησία δίνει ένα μέρος σε φτωχούς και απόρους, και ξέρω πολλά τέτοια παραδείγματα, και είναι αυτό αλήθεια, αλλά να το δίνει το κράτος χρήματα ενώ υπάρχουν κοινωνικές τάξεις που πραγματικά δεν έχουν στον ήλιο μοίρα δεν το θεωρώ σωστό.
Θα το θεωρούσα σωστό αν ήξερα ότι η εκκλησία είχε οικονομικό πρόβλημα, αλλά αφού δεν έχει, ας κάνει με τα χρήματα αυτά το κράτος και η κάθε κυβέρνηση περισσότερο κοινωνική πολιτική, να δούνε και οι κατώτερες κοινωνικά τάξεις λίγο πιο άσπρες μέρες.
Αυτά χωρίς να μηδενίζω και το κοινωνικό έργο που κάνει η εκκλησία, ακόμα και κάποιες ιεραποστολές που έχω διαβάσει, προσπαθώ να βλέπω όλες τις πλευρές όσο πιο αντικειμενικά γίνεται.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.