Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street
Mπορει ο Λουμιδης να ειναι στους καφεδες (εκ του "εκαστος στο ειδος του..."), αλλα στις σκοτεινες, μαυρες κωμωδιες, με "περιεργους" και πολλες φορες αποκοσμους χαρακτηρες, ντυμενες με ενα "ποιητικο" πεπλο μυστηριου, που σε μεταφερουν σε εναν μακρινο παραμυθενιο κοσμο, ο οποιος ομως μοιαζει και τοσο κοντινος...ε καπου εκει φανταζει μονο το ονομα του Τim Burton.
Σκοτεινο,ατμοσφαιρικο,μακαβριες καταστασεις, διαλογοι να γινονται τραγουδοντας (χωρις χορεογραφιες),σκοτεινοι και περιεργοι χαρακτηρες,αγαπη και διψα για εκδικηση που τυφλωνει...βαλτε τα ολα αυτα στο μπλεντερ σε σωστες δωσεις και βγαινει η παραπανω ταινια.
Οι ερμηνιες στο συνολο τους ηταν παρα παρα πολυ καλες και το μονο που εχω να πω για τον J.Depp βλεποντας τον ΚΑΙ σε αυτον τον ρολο ειναι οτι -κατα την γνωμη μου-,ειναι ο πλεον αδικημενος ηθοποιος μιας και δεν εχει παρει τον χρυσο γκομενο.(ΑΚΑ oscar).
H μουσικη επενδυση ειναι παρα πουλ καλη και αν και οπως ειπα εχει πολυ "τραγουδι" προσωπικα δεν με κουρασε.
Αντιθετα το εκανε πιο "ποιητικο", πιο μελαγχολικο και ταυτοχρονα πιο σκοτεινο.
Πολυ καλη και η παρουσια του Alan Rickman (γνωστο απο τις ταινιες του Χ.Ποτερ στο ρολο του Professor Severus Snape) σαν τον κακο δικαστη.
Εξαιρετικα ηταν και τα σκηνικα, καθως και τα ρουχα που πλαισιοναν τους ηθοποιους.
Ξεκινησα με πολλες επιφυλαξεις να δω το εργο, αλλα τελικα χαιρομαι γιατι ηταν κατι πρωτοτυπο,διαφορετικο και που με αφησε ικανοποιημενο.
Ο Τim burton ξερει να κανει κατι καλα.Και καθε φορα το κανει καλυτερο.Και στο προσωπο του J.Depp εχει βρει εναν ηθοποιο πλαστελινη που μπορει να τον ντυνει ακριβως στον εκαστοτε ρολο.
Δεν εχω να κανω τιποτε περισσοτερο απο το να περιμενω την επομενη συνεργασια τους στο
Alice in Wonderland (2010)