American Economist
Επιφανές μέλος
Ο Fotis. αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 26 ετών, επαγγέλλεται Οικονομολόγος και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 35.865 μηνύματα.
Τώρα τον ενοχλεί και το φλουρί στη βασιλόπιτα.
Τι_Ζόυμε
Τι_Ζόυμε
Ουριήλ
Διάσημο μέλος
Ο Ουριήλ είναι αόρατος. Είναι Φοιτητής και μας γράφει από Χάλκη (Δωδεκάνησα). Έχει γράψει 2.578 μηνύματα.
Σε εμας το κερδισε το σπιτι 

Scandal
Διαχειριστής
Ο Πέτρος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 36 ετών, επαγγέλλεται Web developer και μας γράφει από Περιστέρι (Αττική). Έχει γράψει 22.016 μηνύματα.
Σε εμας το κερδισε το σπιτι![]()
Poirot
Περιβόητο μέλος
Ο Poirot είναι αόρατος. Είναι 21 ετών και είναι Φοιτητής. Έχει γράψει 5.910 μηνύματα.
Το κέρδισα εγω για πρώτη φορά από τότε που σταμάτησε να είναι στημένο 

touvlo
Περιβόητο μέλος
Η touvlo αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει από Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 4.023 μηνύματα.
Πρωτοχρονιά του 2001
Είχαμε ένα παιδί τότε και αποφασίσαμε να το κάνουμε στημένο το παιχνίδι του φλουριού. Επειδή του άρεσε το σταφοδόψωμο, κάναμε μια συνταγή με σταφίδες. Κόψαμε τη βασιλόπιτα, αλλά δεν βρίσκαμε πουθενά το φλουρί, ενώ ξέραμε πού ήταν, μάλλον μπερδεύτηκε με τις σταφίδες. Πήραμε μια φρουτιέρα, κάναμε τη βασιλόπιτα θρύματα και τα βάζαμε στη φρουτιέρα. Τίποτα! Την άλλη μέρα το πρωί, κάθησε ο γιος να κάνει πρωινό. Πήρε τη φρουτιέρα με τα θρύματα για να τα βουτήξει στο μπωλ με το γάλα. Και το πρώτο θρύμα, βάζει μια φωνή: <Νάτο!!>. Πόσο το χαρήκαμε! Πήγαμε να του το δώσουμε με ζαβολιά και το βρήκε μόνος του!
Είχαμε ένα παιδί τότε και αποφασίσαμε να το κάνουμε στημένο το παιχνίδι του φλουριού. Επειδή του άρεσε το σταφοδόψωμο, κάναμε μια συνταγή με σταφίδες. Κόψαμε τη βασιλόπιτα, αλλά δεν βρίσκαμε πουθενά το φλουρί, ενώ ξέραμε πού ήταν, μάλλον μπερδεύτηκε με τις σταφίδες. Πήραμε μια φρουτιέρα, κάναμε τη βασιλόπιτα θρύματα και τα βάζαμε στη φρουτιέρα. Τίποτα! Την άλλη μέρα το πρωί, κάθησε ο γιος να κάνει πρωινό. Πήρε τη φρουτιέρα με τα θρύματα για να τα βουτήξει στο μπωλ με το γάλα. Και το πρώτο θρύμα, βάζει μια φωνή: <Νάτο!!>. Πόσο το χαρήκαμε! Πήγαμε να του το δώσουμε με ζαβολιά και το βρήκε μόνος του!
Αν έχεις ένα παιδί είναι σχετικά εύκολο. Όμως αν τα παιδιά είναι δύο και κοντινής ηλικίας τι να κάνεις; Δεν μπορείς να δυσαρεστήσεις το ένα. Μια λύση είναι το φλουρί να βρεθεί ανάμεσα στα δύο κομμάτια οπότε θα νοιώσουν και οι δυο κερδισμένοι. Άλλος τρόπος είναι να κερδίσει ο Αγιοβασίλης του οποίου η νίκη θα γίνει αποδεκτή.
Scandal
Διαχειριστής
Ο Πέτρος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 36 ετών, επαγγέλλεται Web developer και μας γράφει από Περιστέρι (Αττική). Έχει γράψει 22.016 μηνύματα.
Κι αν έχεις 3 παιδάκια;Αν έχεις ένα παιδί είναι σχετικά εύκολο. Όμως αν τα παιδιά είναι δύο και κοντινής ηλικίας τι να κάνεις; Δεν μπορείς να δυσαρεστήσεις το ένα. Μια λύση είναι το φλουρί να βρεθεί ανάμεσα στα δύο κομμάτια οπότε θα νοιώσουν και οι δυο κερδισμένοι. Άλλος τρόπος είναι να κερδίσει ο Αγιοβασίλης του οποίου η νίκη θα γίνει αποδεκτή.
![]()
just kidding, δεν έχει κανένας 3 παιδάκια στις μέρες μας.

touvlo
Περιβόητο μέλος
Η touvlo αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει από Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 4.023 μηνύματα.
Αν έχεις ένα παιδί είναι σχετικά εύκολο. Όμως αν τα παιδιά είναι δύο και κοντινής ηλικίας τι να κάνεις; Δεν μπορείς να δυσαρεστήσεις το ένα. Μια λύση είναι το φλουρί να βρεθεί ανάμεσα στα δύο κομμάτια οπότε θα νοιώσουν και οι δυο κερδισμένοι. Άλλος τρόπος είναι να κερδίσει ο Αγιοβασίλης του οποίου η νίκη θα γίνει αποδεκτή.
![]()
Μια φίλη δεν έβαζε καν φλουρί. Αλλά έτσι δεν είχε παιχνίδιΚι αν έχεις 3 παιδάκια;
just kidding, δεν έχει κανένας 3 παιδάκια στις μέρες μας.![]()

Εμείς απ΄όταν αποκτήσαμε 2ο παιδί, σταματήσαμε τις ζαβολιές.
Παιδιά, δίκαιο παιχνίδι και όπου πέσει. Παιχνίδι είναι ντε! Ας μάθουν και να χάνουν.
Στο πατρικό μου, οι γονείς μας δεν έκαναν ζαβολιές. Η νίκη είναι γλυκιά, αλλά και αν χάσεις, θα φας τη γλυκιά βασιλόπιτα και πάλι
Scandal
Διαχειριστής
Κι εμείς ως οικογένεια ποτέ δεν κάναμε τέτοιες ζαβολιές, δεκαετία 90s.
3 παιδιά ήμασταν, εγώ και τα 2 μου αδέλφια.
Εγώ άρχισα να το βλέπω αυτό σε μετέπειτα γενιές στο σόι μου (να δίνουν το φλουρί, ακόμα και αν υπήρχαν πάνω από 1 παιδιά, στον μικρότερο).
3 παιδιά ήμασταν, εγώ και τα 2 μου αδέλφια.
Εγώ άρχισα να το βλέπω αυτό σε μετέπειτα γενιές στο σόι μου (να δίνουν το φλουρί, ακόμα και αν υπήρχαν πάνω από 1 παιδιά, στον μικρότερο).
Memetchi
Διάσημο μέλος
Ο Memetchi αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 28 ετών. Έχει γράψει 2.755 μηνύματα.
Ή απλά διδάσκεις στα παιδιά ότι δεν νικάμε πάνταΑν έχεις ένα παιδί είναι σχετικά εύκολο. Όμως αν τα παιδιά είναι δύο και κοντινής ηλικίας τι να κάνεις; Δεν μπορείς να δυσαρεστήσεις το ένα. Μια λύση είναι το φλουρί να βρεθεί ανάμεσα στα δύο κομμάτια οπότε θα νοιώσουν και οι δυο κερδισμένοι. Άλλος τρόπος είναι να κερδίσει ο Αγιοβασίλης του οποίου η νίκη θα γίνει αποδεκτή.
![]()
Pak
Επιφανές μέλος
Η Πακοτίνι είναι αόρατη. Είναι 24 ετών και είναι Φοιτήτρια. Έχει γράψει 12.177 μηνύματα.
Στο σπίτι του αγοριού μου το κέρδισε η μπέμπα 

Gaspar
Περιβόητο μέλος
Ο Gaspar είναι αόρατος. Μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4.442 μηνύματα.
Από κάτι τέτοιες μικρές σαχλαμάρες κακομαθαίνουν τα παιδιά.
Στο πατροπαράδοτο έθιμο της βασιλόπιτας δεν πρόκειται να στήσω ποτέ το φλουρί.
Για όσο κόβω εγώ την βασιλόπιτα, η νίκη θα ειναι απολύτως σωστή και δίκαιη.
Στο πατροπαράδοτο έθιμο της βασιλόπιτας δεν πρόκειται να στήσω ποτέ το φλουρί.
Για όσο κόβω εγώ την βασιλόπιτα, η νίκη θα ειναι απολύτως σωστή και δίκαιη.
Ή απλά διδάσκεις στα παιδιά ότι δεν νικάμε πάντα
Όταν σαν πατέρας που αγαπά αρχίσεις να βλέπεις στα μάτια του παιδιού σου την προσμονή, τη χαρά ή την απογοήτευση, τότε θα ξεχάσεις τη διδασκαλία της δίκαιης νίκης, το νόμο της πιθανότητας και την αυστηρή αστυνόμευση της βασιλόπιτας.
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Η Πουπουλίνα είναι αόρατη. Επαγγέλλεται Ζωγράφος και μας γράφει από Κόρινθος (Κόρινθος). Έχει γράψει 67.217 μηνύματα.
Ετσι τα παιδια γινονται αδυναμα και δεν αντεχουν οταν δενε χουν τα παντα δικα τους.Ελεος καπου με τις @ριες.
Το παιδι να μαθει οτι στη ζωη δεν θα του ερχονται ολα οπως τα θελει.Σιγα τα λαχανα για το φλουρι της πιτας λεμε.Αλλα αυτο ,το διαμμορφωνει.Ολα αυτα τα μικρα πραγματα διαμμορφωνουν την προσωπικοτητα του.
Το παιδι να μαθει οτι στη ζωη δεν θα του ερχονται ολα οπως τα θελει.Σιγα τα λαχανα για το φλουρι της πιτας λεμε.Αλλα αυτο ,το διαμμορφωνει.Ολα αυτα τα μικρα πραγματα διαμμορφωνουν την προσωπικοτητα του.
Τελευταία επεξεργασία:
Υπεροχα χρονια !
Καθε παραμονη που μαζευομασταν με φιλους στο σπιτι υπηρχαν το λιγοτερο 5 με 6 παιδια ...Τωρα ειμαστε σε φαση αναμονης για να ερθουν τα εγγονια να ξαναγινει ο ιδιος χαμουλης με τον Αγ.βασιλη και το φλουρι!!!!
Η βασιλοπιτα φυσικα και ειχε τα αναλογα φλουρια .Η χαρα τους απερίγραπτη, αθωα ,ετρεχαν γυρω γυρω απο το τραπεζι ,αγκαλιαζοταν ....
Τωρα που μεγαλωσαν μας τρολαρουν εκεινα ...
"Τι μονο ενα φλουρι εχει αυτη η πιτα;"
Απιστευτα χρονια, αυτα θυμούνται !Ειδικα φετος που καποια ηταν φανταροι και ελειπαν μας επαιρναν τηλεφωνο και μας ρωτουσαν ποσα φλουρια ειχει φετος η πιτα
Να ενημερωσω ορισμενους πως αυτο που λετε για δικαιοσυνη μεσου τον αριθμο των φλουριών ειναι αντιπαιδαγωγικο ,εφοσον στην προσχολικη ηλικια δεν υπαρχει ταύτιση αναμεσα στην εννοια της ποσοτητας με την αξια της δικαιοσυνης ....
Το παιδι ειναι ακομα σε εγωκεντρικο σταδιο και συμφωνα με αυτο, τα συναισθηματα προς τους σημαντικους αλλους καλλιεργούνται με γνωμονα αυτα που εισπρατει στο εδω και τωρα (να ενημερωσω οτι το εγωκεντρικο σταδιο του παιδιου δεν εχει καμια σχεση με τον εγωισμο -ναρκισσισμο )
Οι εννοιες της αξιας και της ποσοτητας υιοθετούνται αργοτερα στην ζωη του και παντα μεσα απο την εκφραση της διεκδικητικοτητας με ευγενια και οριο ...
Ο Αυταρχικος γονεας που εχει την ταση να μεγαλωνει τα παιδια του πιστεύοντας οτι ενα παιδι στη βρεφικη - προσχολικη ηλικια (προλογικο σταδιο )κατανοει την γλωσσα των ενηλικων ,αυτοματα μεγαλωνει ενα παιδι απολυτο, αυταρχικο ,θυμωμένο, αγενες ή ενα παιδι ετεροκαθοριζομενο και φοβισμενο -αγχωμένο .
Παιδια δηλαδη χωρις την στοιχειωδη ικανοτητα της εκφρασης των συναισθηματων του με ευγενεια και σεβασμο προς τους αλλους ...
Φαινεται αλλωστε στο πως εκφραζεται αυτος ο γονεας στις συζητησεις του
Καθε παραμονη που μαζευομασταν με φιλους στο σπιτι υπηρχαν το λιγοτερο 5 με 6 παιδια ...Τωρα ειμαστε σε φαση αναμονης για να ερθουν τα εγγονια να ξαναγινει ο ιδιος χαμουλης με τον Αγ.βασιλη και το φλουρι!!!!
Η βασιλοπιτα φυσικα και ειχε τα αναλογα φλουρια .Η χαρα τους απερίγραπτη, αθωα ,ετρεχαν γυρω γυρω απο το τραπεζι ,αγκαλιαζοταν ....
Απιστευτα χρονια, αυτα θυμούνται !Ειδικα φετος που καποια ηταν φανταροι και ελειπαν μας επαιρναν τηλεφωνο και μας ρωτουσαν ποσα φλουρια ειχει φετος η πιτα

Να ενημερωσω ορισμενους πως αυτο που λετε για δικαιοσυνη μεσου τον αριθμο των φλουριών ειναι αντιπαιδαγωγικο ,εφοσον στην προσχολικη ηλικια δεν υπαρχει ταύτιση αναμεσα στην εννοια της ποσοτητας με την αξια της δικαιοσυνης ....
Το παιδι ειναι ακομα σε εγωκεντρικο σταδιο και συμφωνα με αυτο, τα συναισθηματα προς τους σημαντικους αλλους καλλιεργούνται με γνωμονα αυτα που εισπρατει στο εδω και τωρα (να ενημερωσω οτι το εγωκεντρικο σταδιο του παιδιου δεν εχει καμια σχεση με τον εγωισμο -ναρκισσισμο )
Οι εννοιες της αξιας και της ποσοτητας υιοθετούνται αργοτερα στην ζωη του και παντα μεσα απο την εκφραση της διεκδικητικοτητας με ευγενια και οριο ...
Ο Αυταρχικος γονεας που εχει την ταση να μεγαλωνει τα παιδια του πιστεύοντας οτι ενα παιδι στη βρεφικη - προσχολικη ηλικια (προλογικο σταδιο )κατανοει την γλωσσα των ενηλικων ,αυτοματα μεγαλωνει ενα παιδι απολυτο, αυταρχικο ,θυμωμένο, αγενες ή ενα παιδι ετεροκαθοριζομενο και φοβισμενο -αγχωμένο .
Παιδια δηλαδη χωρις την στοιχειωδη ικανοτητα της εκφρασης των συναισθηματων του με ευγενεια και σεβασμο προς τους αλλους ...
Φαινεται αλλωστε στο πως εκφραζεται αυτος ο γονεας στις συζητησεις του

touvlo
Περιβόητο μέλος
Ωραία μας το ξεκίνησες! Με τις φιλοσοφίες μετά, μας το χάλασες!Υπεροχα χρονια !
Φαινεται αλλωστε στο πως εκφραζεται αυτος ο γονεας στις συζητησεις του![]()
Πες μας κι άλλα για τα όμορφα ρεβεγιόν με τα παιδιά σας! Τι ωραία χρόνια! Αν σκεφτείς το παρελθόν και γω απ τα παιδικά μου χρόνια έχω έντονες τις αναμνήσεις των γιορτών

.Στα πρώτα μου Χριστούγεννα ήμουν 3 μηνών. Ασφαλώς δεν τα θυμάμαι, αλλά λέει η μαμά, πως είχαν στολίσει δεντράκι. Και συνεχώς το κοιτούσα και άπλωνα τα χεράκια να το πιάσω. Ήμουν μαγεμένη. Έτσι και αργότερα με τις βασιλόπιτες, με τα κάλαντα, με όλα.

Ποιες φιλοσοφιες βρε Τουβλο μου ,απλη παιδαγωγικη ειναι και το κριοτερο αναπτυξιακη που οφειλει ο καθε γονεας να γνωριζει ωστε να διαχειρίζεται καταστασεις ...Ωραία μας το ξεκίνησες! Με τις φιλοσοφίες μετά, μας το χάλασες!
Πες μας κι άλλα για τα όμορφα ρεβεγιόν με τα παιδιά σας! Τι ωραία χρόνια! Αν σκεφτείς το παρελθόν και γω απ τα παιδικά μου χρόνια έχω έντονες τις αναμνήσεις των γιορτών.
Στα πρώτα μου Χριστούγεννα ήμουν 3 μηνών. Ασφαλώς δεν τα θυμάμαι, αλλά λέει η μαμά, πως είχαν στολίσει δεντράκι. Και συνεχώς το κοιτούσα και άπλωνα τα χεράκια να το πιάσω. Ήμουν μαγεμένη. Έτσι και αργότερα με τις βασιλόπιτες, με τα κάλαντα, με όλα.![]()
Σιγα τωρα μην εχω απαίτηση απο το πενταχρονο να καταλαβει την αξια της ποσοτητας και της δικαιοσυνης και του απαγορεύσω την χαρα ή θα αισθανθω εγω τυψεις και ενοχες επειδη δεν εβαλα 1 φλουρι στη πιτα ...
Μαμαδε στο φεισμπουκ ...
"ααα εμενα το παιδι μου απο μικρο ετρωγε μονο σπορους τσια και δεν του εδωσα ποτε ξενο γαλα "
Κατι τετοια ελεγε και η Πισπιρίγκου σε ολες τις υπολοιπες και ηταν η μηΤΕΡΑΣ που κακοκποιουσε τα παιδια της ...
Μην μιλησω και για το εθιμο του Αγ.Βασιλη ....
Υπάρχει τελικα ή οχι ;

Ξαναγινομαστε παιδια μεσα απο τα παιδια μας !
Να πω οτι παιζαμε και χαρτια ,παρτα ολα,ρουλετα μαζι με τα παιδια ή θα μου φερουν την προνοια οι σημερινες μανούλες

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 1 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 44 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Προσωπικές Συζητήσεις
Προτάσεις
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
Chat and Fun
iSchool
MyPetz