Άστα τα ζώα. Αυτά δεν περιμένουν τίποτα από εμάς, μόνο δίνουν..
Οι άνθρωποι είναι το πρόβλημα
Δεν κατάλαβες.
Για ανθρώπους μιλάω.
Τόσο για ανθρώπους που έμπρακτα στερήθηκαν χρόνο, ενέργεια, ύπνο, χρήματα για να ζει το παιδι μου σημερα.
Όσο και για ανθρώπους που καθε μερα ήταν εκεί, με ρώταγαν, νοιάστηκαν, ενδιαφέρθηκαν, πρότειναν δυο πράγματα όσο μπορούσαν.
Άνθρωποι που κατα καιρούς τους είχα στολίσει, και που δεν προτιθεμαι να επαναλάβω ως λάθος.
Οι άλλοι που ήταν; Ήσανε διακοπές; Ή ξύνανε το κορμί; Ή επειδή δεν τους είπα οτι ήθελαν να ακουσουν εξαφανίστηκαν;
Ξέρεις τι μου έμαθε όλο αυτό;
Ότι η φιλία δεν φαίνεται στα καλά, αλλά στα άσχημα.
Στα καλά είναι όλοι φίλοι.
Και κάτι άλλο, επειδή ωρες ωρες βγάζω ιδιοτροπίες ή έχω μεγάλο στόμα απέναντι στους φίλους μου, με έμαθε αυτό να φυλάγομαι.
Μια φίλη πρόσφατα μου είπε "σε εχω μαθει, δε με πειράζει". Αυτο δεν ειναι λογος ομως για να την στειλω στον Άγιο Πέτρο με κακή συμπεριφορά. Απλά με εκτιμά και έχει μεγαλύτερη υπομονή, πιο πλατιά όρια. Αν εγω τα εξαντλήσω (διοτι εξαντλούνται, ότι κι αν σου λεει ο άλλος οτι δεν πειράζει) θα χω χασει εναν ανθρωπο απο μαλακια μου.
Δείτε ποιοί σας φέρονται καλά, φίλοι, γκόμενοι, συγγενείς και σταματήστε να τους θεωρείτε δεδομένους ή να τους φέρεστε σαν κομπλεξικά πλάσματα. Πολλώ δε μάλλον όταν γλείφετε ανθρώπους από την άλλη που απλά θα κλείσουν κινητά, ίνστα, κλπ θα εξαφανιστούν μια μέρα και δε θα υπάρχετε γι αυτούς γιατι κοιτανε τη ζωούλα τους, πάντα και μόνο αυτό τους ένοιαζε όσο κι αν κάνουν τους καλούς.
Σε κάτι τους βολεύατε και υπήρχαν στη ζωή σας. Κάτι τους ταίζατε.
Αυτοι δεν ειναι φιλοι, ειναι φιδια με πρόσωπο αγγέλου.
Οι φίλοι στα ζόρια φαίνονται. Μόνο στα ζόρια.
Ο αδερφός μου, με τον οποίο δε βλέπω eye to eye πάντα, έχει πει κατι πολύ σωστό: Οι φιλίες πρέπει να εξαργυρώνονται. Και προφανώς δεν το εννοουσε με την εννοια του οτι για να εισαι φιλος πρέπει να με οφελείς, αλλά με την πιο πανω έννοια, όταν έρθουν τα σκατά να βαλει το χέρι εκει που σιχαίνεται και να σε ξελασπώσει.
ΥΓ: Και ναι η γατα με έμαθε ποιοι ειναι οι φιλοι μου.