Αρχική Δημοσίευση από faithplus1:
Για τον Γκλιξμπουργκ λες?Αυτό το απλό παιδί της πατρίδας μας?Αυτό που κατάγεται από μεγάλη γενιά καθαρόαιμων Ελλήνων?Με το αρχαιοελληνικό όνομα Γκλίξμπουργκ? Ο Κ
Πραξικόπημα το δημοψήφισμα? Ξανάμανα Ο Κ
Ναι, σίγουρα έανς κληρονομικός θεσμός από έναν που εκλέγεται είναι πολύ καλύτερος.Yeah!
@dooo: ότι θέλει η dooo!Ένας πρίγκηπας-ιππότης πάνω σε άλογο στο 3......Έφτασεεεεεεε
O Κωνσταντίνος Ντε Γκρέτσιαν που κατάγεται από το Γλίξμπουργκ και δεν λέγεται έτσι, είναι πολύ πιο Έλληνας από πολλούς άλλους. Υπηρέτησε στις Ελληνικές ένοπλες δυνάμεις, κατέκτησε το χρυσό μετάλιο στους ολυμπιακούς της Ρώμης, κυβέρνησε αυτό το τόπο πολύ καλύτερα από κάποιους άλλους, κ.α πολλά.
Έγιναν δυο δημοψηφίσματα για το πολιτειακό. Το πρώτο το έκανε ο Παπαδόπουλος το 1973, και δε νομίζω να υπάρχει άτομο που να μην αμφησβητεί το αποτέλεσμα και την εγκυρότητά του. Ξέρω άτομο που ο πατέρας του ήταν στρατιωτικός τότε και μας έλεγε ότι βάζαν τους στρατιώτες να ψηφίζουν δυο και τρείς φορές ο καθένας. Αυτό δεν είναι παρά ένα απλό παράδειγμα για το <<δημοψήφισμα>> του 73.

Όσο για το άλλο που θεωρείται κανονικό και έγκυρο, έγινε το 1975, μετά τη μεταπολίτευση από το Καραμανλή. Απαγορεύτικε στο Κωνσταντίνο να έρθει στη χώρα και να διοργανώσει τη προεκλογική του καμπάνια, ενώ οι πολέμιοι της Μοναρχίας οργάνωσαν μια χαρά τη δική τους. Για να μην αναφέρω τη θέση του τύπου και της κρατικής τηλεόρασης πάνω στο θέμα... Σε τελική ανάλυση, ΔΕΝ έπρεπε να γίνει καν δημοψήφισμα. Έπρεπε να καλέσουν αμέσως το Κωνσταντίνο να ξανααναλάβει τα καθήκοντά του. Το πολίτευμα ήταν Βασιλευομένη Δημοκρατία πρίν την ανωμαλία που προκάλεσε η εφταετία και με τη μεταπολίτευση, έπρεπε να επανέλθει η χώρα σε αυτό κατευθείαν. Το Δημοψήφισμα, ήταν ένα απλό τέχνασμα του Καραμανλή για να εκμεταλλευτεί τις συγκιρίες και να ξεφορτωθεί τον άνθρωπο που τον ανέδειξε. Όπως είπα άλλωστε και σε προηγούμενο πόστ μου, ''Ουδείς αχαριστότερος του Ευεργετηθέντος''.Ο Κωνσταντίνος και η Βασιλική οικογένεια, παραμένουν εξόριστοι από το τόπο τους από τότε, με αυτό το πραξικοπηματικό και νόθο τρόπο, που ούτε ο Θεός ούτε ο Διάβολος δεν εγκρίνουν. Αυτά τα λίγα για τα πραγματικά γεγονότα της εποχής.
'Οπως είπα ο Βασιλιάς (Σύμφωνα με τη γνώμη μου πάντα), πρέπει να έχει αρμοδιότητες όμιες ,ε αυτές του Προέδρου της Δημοκρατίας. Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο. Ο βασιλιάς δε κυβερνάει στη Συνταγματική Μοναρχία, η εκλεγμένη κυβέρνηση το κάνει αυτό. Άρα ποιό το πρόβλημα αν είναι κληρονομικός ο θεσμός? Κατεμέ κανένα και ίσα ίσα που πιστεύω ότι καλά κάνει και ο θεσμός της βασιλίας είναι κληρονομικός. Σε τόσα κράτη έτσι είναι και μη μου πείτε ότι δεν έχουν δημοκρατία στην Σοηδία, την Αγγλία, τη Νορβηγία κ.α. Ίσα ίσα που είναι και πιο δημοκράτες από εμάς. Τέλος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ΔΕΝ εκλέγεται από το λαό απευθείας αλλά από τα κόμματα, που λόγω σκοπιμοτήτων εγκρίνουν τον εκάστοτε ανάλογα με τα συμφέροντά τους.