adams33
Διάσημο μέλος
Η adams33 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Μοντέλο. Έχει γράψει 2.181 μηνύματα.
οι εποχες εχουν αλλαξει. πρεπει να ειμαστε ανοιχτοι και να διαπραγματευόμαστε όλα τα πιθανα σεναρια σε μια σχεση.![]()
Polyamory ,νέα τάση.....Πες το ξεκάθαρα τους έχεις και τους ταλαιπωρείς!!!
Κοινός ,ομαλοποίηση της ανηθικότητας και της ασέβειας...
Βγήκε προχθές και η Μουτιδου μας αποκάλεσε όλους ανώμαλους εφόσον είμαστε μονογαμικοι και έδεσε η τούρτα...
Ο καθε πικραμένος ομαλοποει την δικη του ανικανότητα μονο και μονο για να μην παραδεχτει απλα οτι δεν γουσταρω να πηγαινω μονο με εναν ..
Το καλοκαιρι στη Κυπρο γνώρισα ένα polyamori ζευγαρι στο πλαίσιο μιας επαγγελματικής συνεργασίας!
Και οι δύο είχαν παράλληλες σχέσεις...
Πολιτισμένα πράγματα...
Είχαν και 2 παιδιά, ήθελα μα ρωτήσω ποιανού είναι αλλά η καλή μου ανατροφή δεν μου το επέτρεψε....

Σημείωση συντονιστή: Το θέμα προέκυψε από σπλιτ του θέματος Κρατάτε επαφές με πρώην σας;
dum dum boy
Περιβόητο μέλος
Ο Νάσος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Εργάτης/τρια και μας γράφει από Αλβανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 4.597 μηνύματα.
εδω δεν εχω μια κανονικη σχεση, το polyamory με μαρανε.

adams33
Διάσημο μέλος
Η adams33 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Μοντέλο. Έχει γράψει 2.181 μηνύματα.
Ο νηστικός καρβέλια ονειρεύεται το έχω καταλάβειεδω δεν εχω μια κανονικη σχεση, το polyamory με μαρανε.
![]()

Γενικά

ilias90
Περιβόητο μέλος
Ο White Privilege αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 35 ετών. Έχει γράψει 5.678 μηνύματα.
Νομίζω αυτο που λες ονομάζεται ανοιχτή σχέση, που απαυτώνονται και οι δύο και με άλλους, εκτός σχέσης και το polyamori που λες είναι να έχουν σχέση πάνω από δύο άτομα μαζί; Κάτι τέτοιο, δεν τα ξέρω κι εγώ καλά...Polyamory ,νέα τάση.....Πες το ξεκάθαρα τους έχεις και τους ταλαιπωρείς!!!
Η Μουτίδου έχτισε καριέρα πάνω στον προβοκατόρικο λόγο και στο μίσος για τον εαυτό της (ενώ το παρουσιάζει για αγάπη) που έχει γίνει σαν μπόγος.Βγήκε προχθές και η Μουτιδου μας αποκάλεσε όλους ανώμαλους εφόσον είμαστε μονογαμικοι και έδεσε η τούρτα...
Στη θέση σου θα σιχαινόμουν να τους πιάσω τα χέρια.Το καλοκαιρι στη Κυπρο γνώρισα ένα polyamori ζευγαρι στο πλαίσιο μιας επαγγελματικής συνεργασίας!
Αυτό που είπα χτες, έχει χαθεί η ντροπή στο βωμό της ελευθεριότητας και η κατάσταση εκτραχύνθηκε...Πολιτισμένα πράγματα...
adams33
Διάσημο μέλος
Η μόνη διαφορά σε αυτά τα δύο είναι ότι στη polyamori υπάρχει η γνώση των υπολοίπων σχέσεων!Νομίζω αυτο που λες ονομάζεται ανοιχτή σχέση, που απαυτώνονται και οι δύο και με άλλους, εκτός σχέσης και το polyamori που λες είναι να έχουν σχέση πάνω από δύο άτομα μαζί; Κάτι τέτοιο, δεν τα ξέρω κι εγώ καλά...
Υπάρχει και η συναισθηματική παράλληλη σύνδεση...
Δεν υπάρχει ο όρος απιστία...
Βασικά για εμένα άλλος ένας δυτικός όρος για να καλυφθεί η ανηθικότητα...
Τι να κάνω ειναι ο μόνος τομέας στην ζωη μου που κάνω δημόσιες σχέσεις...Στη θέση σου θα σιχαινόμουν να τους πιάσω τα χέρια.
Σκληρό το μεροκάματο

Κλείνοντας την συνάντηση ένα πράγμα μου έμεινε στο μυαλό....Τα παιδιά τους ...πως μεγαλώνουν..
Ο όρος αηδία γενικά για εμένα είναι να γνωρίζω ότι ένας άνδρας πηγαίνει με γυναίκες που γίνονται περαστικες από το κρεβάτι του κάθε πικραμένου "γκόμενου" ...
Άλλο θέμα αυτό...εγκεφαλικό του καθενός..
Είμαι ανώμαλη όπως είπε και η μουτιδου απαιτώ αποκλειστικοτητα...ΚΑΜΙΑ αλλη ανοχή...
Και είμαι περήφανη που μεγάλωσα και ένα τέτοιο άνδρα ακόμα και σε αυτή την ηλικία..
Δεν δέχεται ούτε να μιλάει με πρώην...τις στέλνει με συνοπτικές διαδικασίες...
glayki
Διακεκριμένο μέλος
Η Ευα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Εκπαιδευτικός. Έχει γράψει 7.380 μηνύματα.
Σε κάθε σχέση υπάρχει η περίπτωση συναισθηματικής εμπλοκής . Αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω είναι πως γίνεται πχ να έχεις πολυγαμικη σχέση που μπορεί να καταλήξει μακροχρόνια, να είσαι εντός γάμου και να γυρνάς στο σπίτι σου σα να μη συμβαίνει τίποτα και να συνεχίζεις με το / τη σύζυγο. Δλδ πως μέσα στο μυαλό κάποιου είναι όλο αυτό διαχειρισιμο; με τον ψυχισμό τι γίνεται;
ilias90
Περιβόητο μέλος
Ο White Privilege αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 35 ετών. Έχει γράψει 5.678 μηνύματα.
Γενικά ο σύγχρονος κόσμος είναι να τα πετάξεις όλα και να πας στο Άγιο Όρος γιατί κι εσύ επηρεάζεσαι με όλη αυτή την επιφανειακότητα και τον ηδονισμό που επικρατεί.Ο όρος αηδία γενικά για εμένα είναι να γνωρίζω ότι ένας άνδρας πηγαίνει με γυναίκες που γίνονται περαστικες από το κρεβάτι του κάθε πικραμένου "γκόμενου" ...
Άλλο θέμα αυτό...εγκεφαλικό του καθενός..
Είμαι ανώμαλη όπως είπε και η μουτιδου απαιτώ αποκλειστικοτητα...ΚΑΜΙΑ αλλη ανοχή...
Και είμαι περήφανη που μεγάλωσα και ένα τέτοιο άνδρα ακόμα και σε αυτή την ηλικία..
Δεν δέχεται ούτε να μιλάει με πρώην...τις στέλνει με συνοπτικές διαδικασίες...
adams33
Διάσημο μέλος
Η πολυσυντροφικοτητα ειναι μια ευρύτερη εννοια που ως γενικος ορος εχει πολλες ασάφειες μεσα !
Δεν αντιμετωπιζεται με τα συνηθες
επαναλαμβανόμενα χαρακτηριστικά των αξιων όπως η αγάπη, η οικειότητα, εντιμότητα, ακεραιότητα, ισότητα, επικοινωνία, δέσμευση κ.α .... Όπως στις μονογαμικές σχέσεις!
Η συναισθηματική εγγύτητα δεν υπάρχει σε αυτές τις μορφές σχέσεων.
Κάποια από τα μέλη της ειναι συχνά "ανίκανα" να συνδεθούν συναισθηματικά.
Λέμε πως ειναι τελείως άτοπο να προσπαθείς να συγκρίνεις αυτή την μορφή σχέσεις με οποιαδήποτε άλλη.
Άλλο ειναι όμως να επηρεαστείς ως ένα βαθμό και άλλο ειναι να το προχωρήσεις!
Και επειδή ακριβώς δεν είμαστε ούτε θεοί αλλά ούτε μοναχοί προσπαθούμε !
Η εγκόσμια ζωή ειναι το challenge...
Μέσα στις διάφορες σχέσεις βλέπεις αν έχεις αξίες και κατά πόσο τις εφαρμόζεις!
Δεν αντιμετωπιζεται με τα συνηθες
επαναλαμβανόμενα χαρακτηριστικά των αξιων όπως η αγάπη, η οικειότητα, εντιμότητα, ακεραιότητα, ισότητα, επικοινωνία, δέσμευση κ.α .... Όπως στις μονογαμικές σχέσεις!
Η συναισθηματική εγγύτητα δεν υπάρχει σε αυτές τις μορφές σχέσεων.
Κάποια από τα μέλη της ειναι συχνά "ανίκανα" να συνδεθούν συναισθηματικά.
Λέμε πως ειναι τελείως άτοπο να προσπαθείς να συγκρίνεις αυτή την μορφή σχέσεις με οποιαδήποτε άλλη.
Συμφωνώ απόλυτα!Γενικά ο σύγχρονος κόσμος είναι να τα πετάξεις όλα και να πας στο Άγιο Όρος γιατί κι εσύ επηρεάζεσαι με όλη αυτή την επιφανειακότητα και τον ηδονισμό που επικρατεί.
Άλλο ειναι όμως να επηρεαστείς ως ένα βαθμό και άλλο ειναι να το προχωρήσεις!
Και επειδή ακριβώς δεν είμαστε ούτε θεοί αλλά ούτε μοναχοί προσπαθούμε !
Η εγκόσμια ζωή ειναι το challenge...
Μέσα στις διάφορες σχέσεις βλέπεις αν έχεις αξίες και κατά πόσο τις εφαρμόζεις!
Κοινός ,ομαλοποίηση της ανηθικότητας και της ασέβειας...
Βγήκε προχθές και η Μουτιδου μας αποκάλεσε όλους ανώμαλους εφόσον είμαστε μονογαμικοι και έδεσε η τούρτα...
Ο καθε πικραμένος ομαλοποει την δικη του ανικανότητα μονο και μονο για να μην παραδεχτει απλα οτι δεν γουσταρω να πηγαινω μονο με εναν ..
Το καλοκαιρι στη Κυπρο γνώρισα ένα polyamori ζευγαρι στο πλαίσιο μιας επαγγελματικής συνεργασίας!
Πολιτισμένα πράγματα...
Είχαν και 2 παιδιά, ήθελα μα ρωτήσω ποιανού είναι αλλά η καλή μου ανατροφή δεν μου το επέτρεψε....
Σημείωση συντονιστή: Το θέμα προέκυψε από σπλιτ του θέματος Κρατάτε επαφές με πρώην σας;
Πάντως από άποψη βιολογίας λένε ότι είμαστε κάτι μεταξύ γιβωνα ( μονογαμικός) και πιθήκου ( πολυγαμικος) στα σωματικά χαρακτηριστικά. Οπότε και το να μου γυαλίσει ένας άλλος έχοντας μια σχέση μπορεί να είναι και "φυσιολογικό"; Αν δηλαδή η ψυχολογία το αντιμετωπίζει αυτό σαν ότι έχει κενό η σχέση μου και πρέπει να χωρίσω ντε και καλά.
Jack of Spades
Διακεκριμένο μέλος
Ο Κωνσταντίνος αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 36 ετών, επαγγέλλεται Μηχανολόγος μηχανικός και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 7.225 μηνύματα.
Τι σημασία έχει πως το αντιμετωπίζει η ψυχολογία;Πάντως από άποψη βιολογίας λένε ότι είμαστε κάτι μεταξύ γιβωνα ( μονογαμικός) και πιθήκου ( πολυγαμικος) στα σωματικά χαρακτηριστικά. Οπότε και το να μου γυαλίσει ένας άλλος έχοντας μια σχέση μπορεί να είναι και "φυσιολογικό"; Αν δηλαδή η ψυχολογία το αντιμετωπίζει αυτό σαν ότι έχει κενό η σχέση μου και πρέπει να χωρίσω ντε και καλά.
Τι είναι η ψυχολογία, ιατρική;
Εννοείται πως ο άνθρωπος δεν είναι μονογαμικό πλάσμα, απλώς για να επιβιώσει (αρχικά) και να γίνει το κυρίαρχο πλάσμα στον πλανήτη (εν τέλει) έπρεπε να δημιουργήσει κοινωνίες με τους ανάλογους κανόνες...
Έχω διαβάσει σε αμερικάνικα φόρουμ για γάμους που λειτουργούν έτσι οπότε δεν αμφιβάλλω οτι συμβαίνει. Δεν είναι του γούστου μου αλλά υπάρχει. Τώρα το γιατί και το πώς, μόνο οι άνθρωποι που το κάνουν μπορούν να το εξηγήσουν.
Jack of Spades
Διακεκριμένο μέλος
Ο Κωνσταντίνος αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 36 ετών, επαγγέλλεται Μηχανολόγος μηχανικός και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 7.225 μηνύματα.
Πάντως αν είχα να ποντάρω τα λεφτά μου στην επιτυχία (όπου επιτυχία=να μείνουν μαζί ευτυχισμένοι και για πολύ καιρό) π.χ. ενός γάμου όπου δύο άνθρωποι εκφράζουν ανοιχτά την επιθυμία τους (να πηγαίνουν και με άλλους/ες) και την αποδέχονται κι ενός γάμου συμβιβασμού (που κακά τα ψέματα, οι συντριπτικά περισσότεροι τέτοιοι είναι), θα διάλεγα τον πρώτο χωρίς δεύτερη σκέψη!Έχω διαβάσει σε αμερικάνικα φόρουμ για γάμους που λειτουργούν έτσι οπότε δεν αμφιβάλλω οτι συμβαίνει. Δεν είναι του γούστου μου αλλά υπάρχει. Τώρα το γιατί και το πώς, μόνο οι άνθρωποι που το κάνουν μπορούν να το εξηγήσουν.
adams33
Διάσημο μέλος
Φυσικά η πολυγαμια αντιμετωπιζεται ως κάτι επιτρεπτό βάση βιολογίας!Πάντως από άποψη βιολογίας λένε ότι είμαστε κάτι μεταξύ γιβωνα ( μονογαμικός) και πιθήκου ( πολυγαμικος) στα σωματικά χαρακτηριστικά. Οπότε και το να μου γυαλίσει ένας άλλος έχοντας μια σχέση μπορεί να είναι και "φυσιολογικό"; Αν δηλαδή η ψυχολογία το αντιμετωπίζει αυτό σαν ότι έχει κενό η σχέση μου και πρέπει να χωρίσω ντε και καλά.
Τι γίνεται όμως όταν μπαίνει η αξία της ηθικής του σεβασμού και πολύ περισσότερο ο θρησκευτικός όρκος μέσα σε ένα γάμο!
Έχω πει πολλές φορές πως η ψυχολογία από μόνο της δεν μπορεί να σταθεί.
Οι περισσότεροι που δουλεύουν μόνο ψυχολογικά φτάνουν στο σημείο του εγωκεντρισμου και της ασέβειας.
Η γυναίκα που έχει αξίες και σεβασμό δεν θα συμμετέχει ποτέ σε μια πολυγαμικη σχέση!
Nick890
Επιφανές μέλος
Ο Nick890 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 26 ετών και μας γράφει από Ασία. Έχει γράψει 9.885 μηνύματα.
Τι είναι ηθική και σεβασμός ?( Γιατί να είναι το άλλο ηθικό και το άλλο ανήλικο και όχι εναλλαξ)Η γυναίκα που έχει αξίες και σεβασμό δεν θα συμμετέχει ποτέ σε μια πολυγαμικη σχέση!
Ηρέμησε. Αξίες έχει, απλά έχει τις δικές της. Δεν είναι οι δικές σου αξίες θέσφατο, μπορεί ο καθένας να πορεύεται στη ζωή με τις δικές του και να είναι χαρούμενος, να νιώθει οτι σέβεται αυτούς που θέλει να σεβαστεί και να μη νιώθει οτι κάνει κάτι κακό. Αφού εσένα δε σε επηρεάζει, γιατί νιώθεις την ανάγκη να προσβάλεις;Η γυναίκα που έχει αξίες και σεβασμό δεν θα συμμετέχει ποτέ σε μια πολυγαμικη σχέση
giannhs2001
Επιφανές μέλος
Ο Ιωάννης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, επαγγέλλεται Ιστορικός και μας γράφει από Κατερίνη (Πιερία). Έχει γράψει 23.960 μηνύματα.
Καλλίτερο από το να υπάρχει απλά η βιτρίνα της καθωσπρέπει οικογενείας που από πίσω γίνεται το σώνε. Μία τέτοια ιδιόμορφη σχέση είναι τουλάχιστον συναινετική. Δεν είμαι βέβαια τόσο «ανοικτόμυαλος» ώστε να το κανονικοποιήσω ως κάτι φυσιολογικό συνειδησιακά αλλά τείνω να προτιμώ τουλάχιστον το ειλικρινές από το υποκριτικό.
adams33
Διάσημο μέλος
Μια χαρα ηρεμη είμαι μην βλέπεις πάλι δράκουςΗρέμησε. Αξίες έχει, απλά έχει τις δικές της. Δεν είναι οι δικές σου αξίες θέσφατο, μπορεί ο καθένας να πορεύεται στη ζωή με τις δικές του και να είναι χαρούμενος, να νιώθει οτι σέβεται αυτούς που θέλει να σεβαστεί και να μη νιώθει οτι κάνει κάτι κακό. Αφού εσένα δε σε επηρεάζει, γιατί νιώθεις την ανάγκη να προσβάλεις;

Οι αξίες είναι ξεκάθαρες και όχι μια γυναικα που έχει ηθική και σεβασμό δεν θα συμμετέχει σε πολυγαμικη σχέση εφοσον το polyamori ειναι ξεκαθαρο σε αυτό!
Ας ενημερωθούμε λιγάκι για την εννοια και μετά να δούμε ότι δεν είναι ταυτόσημο με την έννοια της αξίας!
Η αξία δεν μετατρέπεται σε αρχή!
Πως είναι δυνατόν να μιλάμε για ηθική όταν η απιστία δεν υιοθετείται μέσα σε μια polyamori σχέση;
Καλλίτερο από το να υπάρχει απλά η βιτρίνα της καθωσπρέπει οικογενείας που από πίσω γίνεται το σώνε. Μία τέτοια ιδιόμορφη σχέση είναι τουλάχιστον συναινετική. Δεν είμαι βέβαια τόσο «ανοικτόμυαλος» ώστε να το κανονικοποιήσω ως κάτι φυσιολογικό συνειδησιακά αλλά τείνω να προτιμώ τουλάχιστον το ειλικρινές από το υποκριτικό.
Δηλαδή η ειλικρίνεια ειναι πανω από την ηθική-σεβασμό!
Αν εγώ είμαι ειλικρινής με εσένα και παραδεχτώ την απιστία ,αυτοματα θεωρουμε άνθρωπος με ένα αξιόλογο σύστημα αξιών;
Η ειλικρίνεια δηλαδή υπερτερεί του σεβασμού...
Πως γίνεται να υπάρχει ομαλοποίηση της απιστίας;
Αυτό είναι που λέω έχετε μετατρέψει τις αξίες σε αρχές...
dum dum boy
Περιβόητο μέλος
Ο Νάσος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Εργάτης/τρια και μας γράφει από Αλβανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 4.597 μηνύματα.
στη συγχρονη εποχη και στον δυτικο κοσμο, η μονογαμια επιβληθηκε ακομα και με νομους, για κοινωνικη σταθεροτητα και ελεγχο. σε αυτο επαιξε ρολο και το κρατος και η εκκλησια. το προβατο, μελος του κρατους, θα πρεπει να ειναι τακτοποιημενο, οικογενειακα, κληρονομικα, φορολογικα. θα πρεπει να παραγει απογονους-εργατες με σαφη προελευση-προγονους και με προγραμματισμενο προορισμο. το τριπτυχο πατρις-θρησκεια-οικογενεια υπηρετησε για αιωνες την αρχουσα ταξη.
ολο αυτο εγινε βιωμα, σε τετοιο βαθμο που βλεπεις ακομα και σημερα ανθρωπους να δισταζουν οταν η φυση τους καλει να ειναι πολυγαμικοι.
ολο αυτο εγινε βιωμα, σε τετοιο βαθμο που βλεπεις ακομα και σημερα ανθρωπους να δισταζουν οταν η φυση τους καλει να ειναι πολυγαμικοι.
giannhs2001
Επιφανές μέλος
Ο Ιωάννης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, επαγγέλλεται Ιστορικός και μας γράφει από Κατερίνη (Πιερία). Έχει γράψει 23.960 μηνύματα.
Εφόσον κάτι είναι συναινετικό δεν υπάρχει απιστία. Δες ετυμολογικά τι σημαίνει «απιστία». Πως κλωνίζεις την πίστη κάποιου. Δεν έδειξες πίστη σε αυτόν/ην. Πολυσυντροφικά ζευγάρια ή ανοικτές σχέσεις υπάρχουν μόνο με κοινή συναίνεση. Εγώ δεν είπα πως το κανονικοποιώ όλο αυτό συνειδησιακά. Αυτό που ρώτησα είναι τι είναι προτιμότερο; Το κέρατο που είναι όντως απιστία (αφού γίνεται σε βάρος συντρόφου που δεν συναίνεσε ποτέ) ή μία τέτοια ιδιόμορφη σχέση στην οποία τουλάχιστον όλα τα μέρη συναινούν για αυτό που γίνεται;Πως γίνεται να υπάρχει ομαλοποίηση της απιστίας;
Γιατί δεν είναι μόνο η πίστη ηθική. Για σένα ναι, όπως φαίνεται. Για άλλους όχι. Οπότε μπορείς να κρίνεις κάποιον σύμφωνα με τη δική σου ηθική αλλά όχι να τους βγάζεις όλους σκάρτους όταν δεν έχουν τη δική σου ηθική.Πως είναι δυνατόν να μιλάμε για ηθική όταν η απιστία δεν υιοθετείται μέσα σε μια polyamori σχέση;
Παράδειγμα: Σύμφωνα με έναν Χριστιανό το να τρως κρέας την Μεγάλη Παρασκευή είναι αμάρτημα. Για έναν βουδιστή όμως δεν είναι. Αν λοιπόν ο βουδιστής φάει κρέας εκείνη τη μέρα και ο Χριστιανός τον πει αμαρτωλό, θα είναι άτοπο και λάθος αφού ο βουδιστής δεν πιστεύει σε αυτά που πιστεύει ο Χριαστιανός.
Ομοίως για κάποιον που έχει μια πολυγαμική σχέση δεν είναι ανήθικη η απιστία.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 6 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 33 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.
Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Προσωπικές Συζητήσεις
Πολυμέσα - Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
Chat and Fun
iSchool