Πολυγαμικές σχέσεις

ilias90

Περιβόητο μέλος

Ο White Privilege αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 35 ετών. Έχει γράψει 5.678 μηνύματα.
Αυτό που ρώτησα είναι τι είναι προτιμότερο; Το κέρατο που είναι όντως απιστία (αφού γίνεται σε βάρος συντρόφου που δεν συναίνεσε ποτέ) ή μία τέτοια ιδιόμορφη σχέση στην οποία τουλάχιστον όλα τα μέρη συναινούν για αυτό που γίνεται;
Τελείως ελευθεριακή οπτική του θέματος. Κι εγώ θα σε ρωτήσω το εξής: τι είναι προτιμότερο, να επικεντρώνεσαι στο ατομικό ή στο συλλογικό; Γιατί αν επικεντρωθείς στο πρώτο, όντως είναι προτιμότερο το κέρατο που γίνεται με συναίνεση αλλά ανοίγεις άλλες πόρτες, πολύ χειρότερες από την προδοσία του απατημένου που έχουμε στη δεύτερη περίπτωση και αυτές οι πόρτες είναι μια κοινωνία ένα μεγάλο κρεβάτι, ένα μεγάλο μπουρδέλο. Όχι βέβαια τελείως διαφορετική από τη σημερινή, αλλά όταν κανονικοποιείς κάτι το κάνεις ακόμα χειρότερο.

Είπαμε, ο κόσμος χρειάζεται την ντροπή, τους ηθικούς φραγμούς. Και όχι μόνο ωφελιμιστικά, που τα βλέπετε όλα έτσι. Πέρα από το ρημάδι το σώμα έχουμε και ψυχή, που είναι πολύ σημαντικότερη (για όσους τέλος πάντων έμειναν να μην βλέπουν τελείως υλιστικά τον κόσμο) και το να μαθαίνεις στους πολίτες σου ότι το να γαμιέσαι σαν ζώο είναι ηθικό γιατί το ξέρει ο σύντροφος ή οι σύντροφοί σου (εμετός) να μην σου πω τι την κάνει την ψυχή...

glayki

Διακεκριμένο μέλος

Η Ευα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Εκπαιδευτικός. Έχει γράψει 7.380 μηνύματα.
Πως είναι δυνατόν να μιλάμε για ηθική όταν η απιστία δεν υιοθετείται μέσα σε μια polyamori σχέση;
Η σχετική ορολογία θέτει την έννοια ως εξής :Η πολυσυντροφικότητα αφορά την ανάπτυξη πολλαπλών συναισθηματικών και ερωτικών σχέσεων με τη συναίνεση όλων των μερών.
Προσωπικά το βρίσκω πολύπλοκο , ενεργοβορο και αργά ή γρήγορα αδιέξοδο , αν και εφόσον και πιθανότατα αισθήματα ζήλιας και δυσφορίας από κάποιον από τους εμπλεκόμενους θα εμφανιστούν, ωστόσο για όσους προτιμούν ανοικτά με το σύντροφό τους τέτοιου είδους σχέση είναι ξεκάθαρο πως δεν τίθεται θέμα απιστίας, όταν υπάρχει διαφάνεια στο τι κάνουν.

Kate1914

Διακεκριμένο μέλος

Η Kate1914 αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένη. Είναι 21 ετών και επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια. Έχει γράψει 7.421 μηνύματα.
Είπαμε, ο κόσμος χρειάζεται την ντροπή, τους ηθικούς φραγμούς. Και όχι μόνο ωφελιμιστικά, που τα βλέπετε όλα έτσι. Πέρα από το ρημάδι το σώμα έχουμε και ψυχή, που είναι πολύ σημαντικότερη (για όσους τέλος πάντων έμειναν να μην βλέπουν τελείως υλιστικά τον κόσμο) και το να μαθαίνεις στους πολίτες σου ότι το να γαμιέσαι σαν ζώο είναι ηθικό γιατί το ξέρει ο σύντροφος ή οι σύντροφοί σου (εμετός) να μην σου πω τι την κάνει την ψυχή...
Η στιγμή που δεν ξέρεις ποιο από τα διορατικός, ευχαριστώ ή μπράβο είναι πιο κατάλληλο για να βάλεις για αντίδραση, που λες και εσύ.

Α ρε Ηλία, να είχα μια αδελφή να στην έδινα.

glayki

Διακεκριμένο μέλος

Η Ευα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Εκπαιδευτικός. Έχει γράψει 7.380 μηνύματα.
Εγώ θα πω το εξής.. Χριστιανικά να το δούμε η κατάκριση δεν είναι καλή για την ψυχή μας. Ας αφήσουμε τι κάνουν και πως το κάνουν και το αν ωφελούν ή όχι την ψυχή τους ή το αν είναι ηθικοί ή ανηθικοι οι άλλοι και ας κοιτάξουμε να είμαστε εμείς συνεπείς με βάση τις αρχές μας στις σχέσεις μας .

adams33

Διάσημο μέλος

Η adams33 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Μοντέλο. Έχει γράψει 2.181 μηνύματα.
Γιατί δεν είναι μόνο η πίστη ηθική. Για σένα ναι, όπως φαίνεται. Για άλλους όχι. Οπότε μπορείς να κρίνεις κάποιον σύμφωνα με τη δική σου ηθική αλλά όχι να τους βγάζεις όλους σκάρτους όταν δεν έχουν τη δική σου ηθική.

Παράδειγμα: Σύμφωνα με έναν Χριστιανό το να τρως κρέας την Μεγάλη Παρασκευή είναι αμάρτημα. Για έναν βουδιστή όμως δεν είναι. Αν λοιπόν ο βουδιστής φάει κρέας εκείνη τη μέρα και ο Χριστιανός τον πει αμαρτωλό, θα είναι άτοπο και λάθος αφού ο βουδιστής δεν πιστεύει σε αυτά που πιστεύει ο Χριαστιανός.

Ομοίως για κάποιον που έχει μια πολυγαμική σχέση δεν είναι ανήθικη η απιστία.
Προφανως !
Μαλιστα εγραψα και συγκερκιμενο παράδειγμα !

Ενα ζευγαρι που γνωρισα ΜΕ παιδια ..

Τα παιδια αυτα αραγε ποιον ειχαν πατερα ;

Η αξια της οικογενιες εδω που ειναι ;

Εκτος και αν μου το πας στην νεες μορφες οικογενειας οπου εκει προφανως σταματα η κουβεντα !

Επειδη η δυτικη επιρροή προσπαθει με διαφορους ορους να ομαλοποιησει καταστασεις που απαξιωνουν βασικες αξιες αυτο δεν παει να πει οτι ειμαστε αναγκασμενοι να το δεχτουμε .

ΑΡΑ για να το κλεισω ,ειμαστε σε ενα θεμα που απο μονο του αλλοιώνει βασικες αξιες και φυσικα δεν ειναι και κοινωνικα αποδεκτο .Ειδικα στην αξια της οικογενειας !

Ας το δουμε ως ενα ειδος σχεσης που συμμετεχουν ατομα με ενα τελειως διαφορετικο συστημα αξιων και ειναι ΛΟΓΙΚΟΤΑΤΟ να μην συμφωνούμε αρκετοί ...

adams33

Διάσημο μέλος

Η adams33 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Μοντέλο. Έχει γράψει 2.181 μηνύματα.
Η στιγμή που δεν ξέρεις ποιο από τα διορατικός, ευχαριστώ ή μπράβο είναι πιο κατάλληλο για να βάλεις για αντίδραση, που λες και εσύ.

Α ρε Ηλία, να είχα μια αδελφή να στην έδινα.
Εγω του το εχω πει και το λεω και δημοσια ...
Στραβες ειναι οι ελευθερες στο θεμα του Ηλια ;
Τετοιοι ανδρες σπανιζουν στην εποχη μας και θα το λεω οσο περισσοτερο βλεπω τις αντιδρασεις του σε εμενα προσωπικα μακρυα απο τις δημοσιες περσονες του φορουμ ..

ilias90

Περιβόητο μέλος

Ο White Privilege αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 35 ετών. Έχει γράψει 5.678 μηνύματα.
Εγώ θα πω το εξής.. Χριστιανικά να το δούμε η κατάκριση δεν είναι καλή για την ψυχή μας. Ας αφήσουμε τι κάνουν και πως το κάνουν και το αν ωφελούν ή όχι την ψυχή τους ή το αν είναι ηθικοί ή ανηθικοι οι άλλοι και ας κοιτάξουμε να είμαστε εμείς συνεπείς με βάση τις αρχές μας στις σχέσεις μας .
Ο Χριστιανός δεν πρέπει να κατακρίνει τον άλλον σε προσωπικό επίπεδο, ναι, αλλά έχει ευθύνη να στηλιτεύει τα κακώς κείμενα της εποχής του. Προφανώς και δεν είμαστε εμείς σωστοί, προφανώς είμαστε και εμείς αμαρτωλοί, αλλά δεν γίνεται να μην μιλήσουμε όταν πχ η απιστία κοντεύει να γίνει νόρμα στην κοινωνία μας (στις περισσότερες σχέσεις που γνωρίζω/παρατηρώ έχει υπάρξει απιστία) και η καραμέλα «όλα είναι καλά και άγια αρκεί να υπάρχει συναίνεση» να αποτελεί κανόνα... Όχι, πρέπει να μιλάμε, δεν μπορούμε να αφήσουμε να συνεχίζεται όλο αυτό για να φαινόμαστε καλοί και προοδευτικοί...

touvlo

Διάσημο μέλος

Η touvlo αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει από Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 3.922 μηνύματα.
Υπάρχουν διάφορα μοντέλα με πολυαμούρ σχέσεις. Υπάρχουν κοινόβια, και διάφορα τέτοια μπερδεμένα, που δεν έχω ασχοληθεί.
Όχι από άποψη ηθικής, αλλά από: πρακτική και συναισθηματική σκοπιά, όλα αυτά είναι μη λειτουργικά, κατά τη γνώμη μου. Βέβαια, όσο αυτοί εκεί μέσα είναι σύμφωνοι, εμένα δε μου πέφτει λόγος.
Σα γυναίκα, έχω την απορία, πώς μπορούν τώρα να κοιμούνται με κάποιον, ο οποίος αύριο θα κοιμηθεί με την άλλη και αυτές αύριο θα είναι με τον άλλο, αλλά και η μεταξύ τους σχέση υπάρχει. Είναι ένας μύλος. Εγώ δε θα λειτουργούσα.
Και πρακτικά η οικογένεια έχει κάποιον πυρήνα, κάποιον πατέρα και κάποια μάνα. Αν μπλέξουν πατεράδες, μανάδες, σπίτια, ετεροθαλή αδέρφια κλπ, πώς λειτουργεί ;

aLe3ouLa

Πολύ δραστήριο μέλος

Η Αλεξάνδρα αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένη. Είναι 35 ετών, επαγγέλλεται Web developer και μας γράφει από Ολλανδία (Ευρώπη). Έχει γράψει 1.338 μηνύματα.
Πέρα από τα ηθικά ζητήματα που έχω με τις πολυγαμικές σχέσεις —τις οποίες εγώ αντιλαμβάνομαι ως έναν εύκολο τρόπο "κοινής" απιστίας— υπάρχει και ένα σοβαρό θέμα υγείας που δεν μπορώ να αγνοήσω. Ακόμα κι αν θεωρητικά εσύ είσαι προσεκτικός/ή και κάνεις τακτικά εξετάσεις, πώς μπορείς να είσαι βέβαιος/η ότι όλοι οι επιπλέον άνθρωποι με τους οποίους έρχεται σε επαφή ο/η σύντροφός σου είναι το ίδιο υπεύθυνοι και υγιείς;

Πάνθηρας!

Επιφανές μέλος

Ο Πάνθηρας! αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Συνταξιούχος. Έχει γράψει 27.410 μηνύματα.
Πέρα από τα ηθικά ζητήματα που έχω με τις πολυγαμικές σχέσεις —τις οποίες εγώ αντιλαμβάνομαι ως έναν εύκολο τρόπο "κοινής" απιστίας— υπάρχει και ένα σοβαρό θέμα υγείας που δεν μπορώ να αγνοήσω. Ακόμα κι αν θεωρητικά εσύ είσαι προσεκτικός/ή και κάνεις τακτικά εξετάσεις, πώς μπορείς να είσαι βέβαιος/η ότι όλοι οι επιπλέον άνθρωποι με τους οποίους έρχεται σε επαφή ο/η σύντροφός σου είναι το ίδιο υπεύθυνοι και υγιείς;

Προφυλακτικο σε όλες τις επαφές σας εάν έχετε αποφασίσει πολυγαμικη σχεση.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια