Προβληματισμοί ενός νέου

Jim175

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Jim175 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 21 ετών. Έχει γράψει 852 μηνύματα.
Γεια σας!!!ευχομαι να ειστε ολοι καλα με υγεια προτιστως. Ειμαι καινουργιος στο στεκι και γενικα αν και σχετικα μικρος στην ηλικια υπαρχουν αρκετα θεματα που με απασχολουν ιδιαιτερα. Εχω ακουσει και εχω δει πολλα κατα καιρους. Επειδη η Ελλαδα τα τελευταια χρονια ειναι σε αθλια κατασταση και καποιοι πιστευουν οτι η νεολαια κατα ενα μεγαλο ποσοστο εχει "χασει" τον σωστο δρομο. Οτι δηλαδη εχουν αρχησει να αναπτυσουν πολυ κακες συνηθειες και εχουν σταματησει να πιστευουν στον Θεο(δεν ξερω αν ασχυει για πολλους παντως εμενα οι περισσοτεροι φιλοι μου ειναι αθεοι, χωρις να θελω να τους κατακρινω για αυτο). Και οτι γενικα η εννοια του μαγκα και του πετυχημενου εχει παραξηγηθει καπως στις μερες μας. Εσεις τι πιστευετε;

Guest 209912

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Για να καταλάβεις τα ήθη και το στάδιο μια μερίδας ανθρώπων δεν έχεις παρά να ακούσεις την μουσική που ακούνε.

Himela

Συντονίστρια

Η Himela αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 35.095 μηνύματα.
Οπότε εσύ πιστεύεις στο Θεό και θεωρείς λάθος που οι νέοι δεν πιστεύουν;

Εσύ μην κοιτάς τί έννοια του επιτυχημένου έχουν οι γύρω σου. Εσύ βρες αυτό που γουστάρεις και θες να κάνεις στη ζωή σου και βάλε σκοπό να το κάνεις. Ο κόσμος θα βρει πάντα κάτι να πει αλλά όταν κάποιος υποφέρει από κάτι, κανείς από αυτούς δε βοηθάει. Οπότε άσε τί λένε οι άλλοι και ζήσε τη ζωή που εσύ θες.

Unseen skygge

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Unseen skygge αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 1.218 μηνύματα.
Γεια σας!!!ευχομαι να ειστε ολοι καλα με υγεια προτιστως. Ειμαι καινουργιος στο στεκι και γενικα αν και σχετικα μικρος στην ηλικια υπαρχουν αρκετα θεματα που με απασχολουν ιδιαιτερα. Εχω ακουσει και εχω δει πολλα κατα καιρους. Επειδη η Ελλαδα τα τελευταια χρονια ειναι σε αθλια κατασταση και καποιοι πιστευουν οτι η νεολαια κατα ενα μεγαλο ποσοστο εχει "χασει" τον σωστο δρομο. Οτι δηλαδη εχουν αρχησει να αναπτυσουν πολυ κακες συνηθειες και εχουν σταματησει να πιστευουν στον Θεο(δεν ξερω αν ασχυει για πολλους παντως εμενα οι περισσοτεροι φιλοι μου ειναι αθεοι, χωρις να θελω να τους κατακρινω για αυτο). Και οτι γενικα η εννοια του μαγκα και του πετυχημενου εχει παραξηγηθει καπως στις μερες μας. Εσεις τι πιστευετε;
Για αρχή ποιος ειναι ο σωστός δρόμος για να κρίνουμε αν έχει χαθεί

EvanescenceQ

Επιφανές μέλος

Η EvanescenceQ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 30 ετών. Έχει γράψει 14.178 μηνύματα.
Καλη χρονιά και σε σενα @Dimitrigood με υγεια και οτι ποθεις! Μιλας για την εννοια του σωστού δρομου στη ζωη μας, την εννοια του τι ειναι σωστο και λαθος τη βρίσκει κανεις βρισκοντας και το όποιο νοημα του σε πραγματα και ανθρωπους.
Δεν ειναι απαραίτητο καποιος να ειναι θρησκος για να νιωθει στο σωστο δρομο, καμια φορα και καποιος που ασχολειται με εθελοντισμο για παραδειγμα βοηθωντας αλλους ανθρωπους ή αδεσποτα ζωα, για εκεινον αυτο ολο να αποτελει και το ολο νοημα του. Αυτο που τον γεμιζει.
Βρες λοιπον αυτο που σε γεμιζει, και θα εισαι και ευτυχισμενος, δε θα σε νοιαζει τοσο αν ο δικος σου δρομος ταιριαζει με των γυρω σου, θα εχεις βρει το σημειο αναφορας σου και αυτο ειναι υπεραρκετο.
Να βρεις τον λιγότερο ταξιδεμενο δρομο, και να κάνεις τα δικα σου βηματα, να σταθεις και να πορευθεις στη ζωη σου συμφωνα με τα θελω και τα ονειρα σου.
Η εννοια του μαγκα που λες εχει να κάνει με το πως το αντιλαμβανεται κανεις, μάγκας ειναι και αυτος που παλευει και δεν το βαζει κατω, που προσπαθει που αντιστεκεται.
Ο επιτυχημενος ανθρωπος εχει να κανει με το τι εχει καταφερει στη ζωη του γενικότερα , αλλοι θα σου πουν οτι πετυχαν κανοντας οικογενεια, αλλοι οτι καταξιωθηκαν επαγγελματικα, αλλοι παλι οτι τα παρατησαν ολα και επελεξαν να ζησουν σε ενα μερος δικο τους δημιουργωντας, ειναι ο καθενας μας πως οριζει για τον εαυτο του την εννοια της επιτυχιας.
Γνωμη μου να μη σταματας τα όνειρα σου, να παλευεις να αγωνιζεσαι για τα θελω σου και οταν τελικα φτασεις καπου, να εχεις την περηφάνια να κοιταξεις πισω και να πεις, ειμαι περήφανος για οσα καταφερα, ειναι οι πράξεις μου και τα λαθη μου ολα αυτα με διαμορφωσαν και αυτο που καταφερες το καταφερες τερμα μονος.
Να νιωθεις ευγνωμων για όλα για την καθε μερα, γιατι η καθε νεα μερα εχει κατι αλλο να μας προσφερει.
Να βρεις ανθρώπους να σε αγαπουν και να συμπορευεσαι παρεα, φιλοι, οικογενεια οτιδηποτε.
Να βρεις το δρόμο σου και να αφησεις τα δικα σου ιχνη.
Ευχομαι το ταξιδι σου να ειναι συναρπαστικό γεματο εμπειρίες γεμάτο γνωσεις!
Και να κανεις τα όνειρα σου πραξη!
Να σαι καλα! 👍😊

Aura

Διάσημο μέλος

Η Aura αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 3.449 μηνύματα.

Agaphbou

Περιβόητο μέλος

Η Αγάπη αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 28 ετών. Έχει γράψει 5.325 μηνύματα.
Για να καταλάβεις τα ήθη και το στάδιο μια μερίδας ανθρώπων δεν έχεις παρά να ακούσεις την μουσική που ακούνε.
Good luck understanding mine:
Screenshot_20210125_135304_com.spotify.music.jpg
Screenshot_20210125_135322_com.spotify.music.jpg
Screenshot_20210125_135335_com.spotify.music.jpg
Screenshot_20210125_135357_com.spotify.music.jpg
Screenshot_20210125_135408_com.spotify.music.jpg
Screenshot_20210125_135544_com.spotify.music.jpg
Screenshot_20210125_135604_com.spotify.music.jpg
Screenshot_20210125_135635_com.spotify.music.jpg

Απορία επί του θέματος: Γιατί η αθεΐα και αποκοπή από τη θρησκεία είναι "λάθος" δρόμος; Τι σχέση έχει με το πνευματικό επίπεδο και τα ιδανικά του ατόμου;

Συνημμένα

• Screenshot_20210125_135544_com.spotify.music.jpg
    Screenshot_20210125_135544_com.spotify.music.jpg
    493,8 KB · Εμφανίσεις: 111

Guest 209912

Επισκέπτης

23b.jpg

Απορία επί του θέματος: Γιατί η αθεΐα και αποκοπή από τη θρησκεία είναι "λάθος" δρόμος; Τι σχέση έχει με το πνευματικό επίπεδο και τα ιδανικά του ατόμου;
friedrich-nietzsche-581685.jpg

59de975d1311f9856ba3d976344af7ce.jpg

DMb6bxzXkAAJiR1.jpg

Nick890

Επιφανές μέλος

Ο Nick890 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 26 ετών και μας γράφει από Ασία. Έχει γράψει 9.883 μηνύματα.
Ειμαι άθρησκος και εχω πετύχει περισσότερα πράγματα από αυτούς που πιστεύουν και προσεύχονται

Το να πιστεύεις σε θρησκεία είναι ίδιο με το να πιστεύεις σε μονόκερους.Για ποιο λόγω να πιστεύεις στον Χρήστο ή στον Μωάμεθ για να σου εκπληρώσουν κάτι ενώ μπορείς να πιστεψει στον εαυτο σου και να το πετυχεις σιγουρα ?
[automerge]1611578816[/automerge]
Good luck understanding mine:

Η θρησκεία είναι όπως και η ελευθερία του λόγου ....όταν εκφράζεις διαφορετική άποψη και σκέφτεσαι θεώρησε χαζός και συνωμοσιολογος.Αν δεν πιστεύεις στην θρησκεία είσαι σε κακό δρόμο

Guest 875331

Επισκέπτης

Το να πιστεύεις σε θρησκεία είναι ίδιο με το να πιστεύεις σε μονόκερους.Για ποιο λόγω να πιστεύεις στον Χρήστο ή στον Μωάμεθ για να σου εκπληρώσουν κάτι ενώ μπορείς να πιστεψει στον εαυτο σου και να το πετυχεις σιγουρα ?
Ο ρόλος της θρησκείας καταρχάς δεν είναι να σου λύνει τις ανασφάλειες που έχεις για τον εαυτό σου και τη δυναμική σου.

Η θέση της θρησκείας σ' αυτό τα ζητήματα είναι πολύ βαθιά και περίπλοκη για να περιγραφεί με σύντομο τρόπο.

Από τη μία, η (χριστιανική) θρησκεία θα απαιτούσε να κατανοήσεις πως εν τέλει είναι θέλημα Θεού το τι θα καταφέρεις και τι όχι, όπως και το τι προβλήματα θα συναντήσεις στην πορεία. Ο άνθρωπος που το εσωτερικεύει αυτό, παύει να είναι γεμάτος άγχη και φοβίες και κοιτάει το μέλλον με ηρεμία και χαρά.

Από την άλλη, η θρησκεία θα υποστηρίξει να αντιμετωπίσεις τις προκλήσεις μπροστά σου με ιπποτική γενναιότητα, καταλαβαίνοντας βέβαια ότι εν τέλει το τι θα γίνει είναι θέλημα Θεού. 'Οτι πρόκειται δηλαδή για πρόκληση που σου βάζει ο Θεός σε κάθε περίπτωση.

Αυτή η βαθιά σοφία έχει χαθεί στις μέρες μας.

Gaspar

Περιβόητο μέλος

Ο Gaspar αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4.430 μηνύματα.
@hack3r και η πράξη της νηστείας όμως είναι ενάντια στην φύση μας αλλά την ακολουθείς γιατί προφανώς κάτι σου δίνει. δεν είναι φυσιολογικό σαν βιολογικό όν να έχεις πρόσβαση σε άπειρα φαγητά και συνειδητά να επιλέγεις να μην τρώς.

Ο χριστιανισμός παρόμοια μπορεί να καλεί σε καταπίεση της άγριας φύσης μας, αλλά η νίκη σε αυτόν τον αγώνα δεν έχει κάποιο κέρδος ατομικά και κοινωνικά? ακόμα και υπο αγνωκιστική ή άθεη οπτική.

Agaphbou

Περιβόητο μέλος

Η Αγάπη αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 28 ετών. Έχει γράψει 5.325 μηνύματα.

akikos

Επιφανές μέλος

Ο Ανδρέας αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Η.Μ.Μ.Υ. και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 13.093 μηνύματα.
Ναι έχουν χάσει το δρόμο τους και σε αυτό το forum και είμαστε λίγοι αυτοί που προσπαθούν να ανατρέψουν ή τουλάχιστον να καθυστερίσουν αυτή την εξέλιξη. Γι' αυτό ασχολήσου ενεργά με αυτό το forum γιατί χρειαζόμαστε ενίσχυση.

Guest 209912

Επισκέπτης

Απ το 1 μέχρι το 10, πόσο θα ήθελες να έχεις για πατέρα σου τον Νίτσε;

Δεν νομίζω πως θα είχε και πολλά θετικα. Θα ειχα κληρονομικό σχιζοφρένειας, πιθανότατα μυαλό που θα με ανάγκαζε να ζω μόνος, θα ζούσα πάντα στην σκιά των κατορθοματων του πατέρα μου και μάλλον δεν θα ασχολιόταν και πολύ μαζί μου. Γενικά όλοι αυτοί οι μεγάλοι των αιώνων σπάνια κάναν οικογένειες γιατί τις θεωρούσαν πάντα εμπόδιο.

Nick890

Επιφανές μέλος

Ο Nick890 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 26 ετών και μας γράφει από Ασία. Έχει γράψει 9.883 μηνύματα.
Ο ρόλος της θρησκείας καταρχάς δεν είναι να σου λύνει τις ανασφάλειες που έχεις για τον εαυτό σου και τη δυναμική σου.

Η θέση της θρησκείας σ' αυτό τα ζητήματα είναι πολύ βαθιά και περίπλοκη για να περιγραφεί με σύντομο τρόπο.

Από τη μία, η (χριστιανική) θρησκεία θα απαιτούσε να κατανοήσεις πως εν τέλει είναι θέλημα Θεού το τι θα καταφέρεις και τι όχι, όπως και το τι προβλήματα θα συναντήσεις στην πορεία. Ο άνθρωπος που το εσωτερικεύει αυτό, παύει να είναι γεμάτος άγχη και φοβίες και κοιτάει το μέλλον με ηρεμία και χαρά.

Από την άλλη, η θρησκεία θα υποστηρίξει να αντιμετωπίσεις τις προκλήσεις μπροστά σου με ιπποτική γενναιότητα, καταλαβαίνοντας βέβαια ότι εν τέλει το τι θα γίνει είναι θέλημα Θεού. 'Οτι πρόκειται δηλαδή για πρόκληση που σου βάζει ο Θεός σε κάθε περίπτωση.

Αυτή η βαθιά σοφία έχει χαθεί στις μέρες μας.
Bro, να στο πω και ετσι ,η θρησκεια μου κατεστρεψε μια σχεση οκ (τιποτα το σοβαρο αλλα πονεσε)?Τα μισω απιστευτα .αλλα δεχομαι και την επιλογη των αλλων ,οταν ομως θελουν την αποψη μου θα την πω ετσι οπως ειναι
Εχω κανει debate ακομα και με μοναχο και κανενας δεν μπορεσε να αποδειξει τιποτα !Το μονο που εχω δεχτει ειναι οτι τα ατομα πιστευουν σε θρησκεια γιατι αισθανονται μια γαληνη ,μια ηρεμια χωρις στρες.Οκ δεκτο αυτο και κατανοητο παρολο που η θρησκεια σε υποδουλωνει για να νιωσεις ωραια

Θρησκειες: Αφεση αμαρτιων .......??WTF ? αφεση αμαρτιων μετα που εχουν γινει οι μαλακιες? οχι ρε φιλε χιλιες φορες καλυτερα και θα παει στο λεγομενο παραδεισο ενας που δεν πιστευει στις θρησκειες και δεν εχει κανει κατι κακο ,παρα ενας που κανει αφεση αμαρτιων και πιστευει σε αυτο

Θρησκεία και κοινωνία δεν πάνε μαζί.

Οι άνθρωποι αυτοί θα πρέπει να εκδιωχθούν από τις κοινωνίες (πιθανόν στα βουνά) διότι αποτελούν βαρίδιο στην εξέλιξη.
Η θρησκεια ειναι η μεγαλυτερη απατη εβερ κατα την γνωμη μου.

Το πιο σωστο που θα επρεπε να επικρατει στην λογικη του ανρθωπου ειναι να μην πιστευουν σε θρησκειες αλλα να πιστευουν σε εναν θεο (αν αυτος υπαρχει )

Lancelot

Περιβόητο μέλος

Ο Lancelot αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 5.452 μηνύματα.
Τελευταία επεξεργασία:

αυγή όντος

Διάσημο μέλος

Ο Sniffing Joe αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Οδηγός ταξί και μας γράφει από Ισλανδία (Ευρώπη). Έχει γράψει 2.006 μηνύματα.
Μακράν οι χώρες με τον μεγαλύτερο πληθυσμό Χριστιανών στην Ευρώπη είναι αυτές της Σοβιετικής Ένωσης. Επειδή έχω συγγενείς που ταξίδεψαν σε χώρες όπως Σερβία όταν έπεσε η ΣΕ, γνωρίζω πως πολλά νέα παιδιά (ακόμα και 15 χρονών) ζητούσαν τότε να βαπτιστούν. Οι γονείς αβάπτιστοι, οι παπούδες αβάπτιστοι, και αυτοί ζητούσαν βάπτιση.
Μάλλον εσείς οι σοφοί κοινωνιολόγοι και οι αρχιτέκτονες του μέλλοντος κάνατε κάποια λάθη στους υπολογισμούς σας, γιατί τελικά οι άνθρωποι δεν θέλουν μόνο ένα πιάτο φαϊ για να ζουν ευτυχισμένοι.
Μην ανησυχείτε. Ως πρώην άθεος γνωρίζω πάρα πολύ καλά τον τρόπο σκέψης του μέσου wannabe Dawkins. Όσο βλέπετε την θρησκεία μέσα από τα μάτια ενός 16χρονου άθεου, τόσο θα χάνετε το παιχνίδι.

επεξεργασία: Η ανθρωπότητα μένει πίσω λόγω του Χριστιανισμού; Τι ακούμε, Θεέ μου...
Τα χειρότερα, απάνθρωπα εγκλήματα τα διέπραξαν μηδενιστές άθεοι. Από το τρίτο Ράηχ μέχρι τον σφαγέα Ποτ, τα μεγαλύτερα εγκλήματα ανήκουν στους μηδενιστές. Ακόμα και σήμερα όμως, τα εγκλήματα δεν σταματούν. Παιδάκια χορεύουν σε gay bar και εσείς χειροκροτάτε. Κοιτάξτε, το είδος εξελίσσεται! Ντροπή...

Τελευταία επεξεργασία:

Nick890

Επιφανές μέλος

Μακράν οι χώρες με τον μεγαλύτερο πληθυσμό Χριστιανών στην Ευρώπη είναι αυτές της Σοβιετικής Ένωσης. Επειδή έχω συγγενείς που ταξίδεψαν σε χώρες όπως Σερβία όταν έπεσε η ΣΕ, γνωρίζω πως πολλά νέα παιδιά (ακόμα και 15 χρονών) ζητούσαν τότε να βαπτιστούν. Οι γονείς αβάπτιστοι, οι παπούδες αβάπτιστοι, και αυτοί ζητούσαν βάπτιση.
Μάλλον εσείς οι σοφοί κοινωνιολόγοι και οι αρχιτέκτονες του μέλλοντος κάνατε κάποια λάθη στους υπολογισμούς σας, γιατί τελικά οι άνθρωποι δεν θέλουν μόνο ένα πιάτο φαϊ για να ζουν ευτυχισμένοι.
Μην ανησυχείτε. Ως πρώην άθεος γνωρίζω πάρα πολύ καλά τον τρόπο σκέψης του μέσου wannabe Dawkins. Όσο βλέπετε την θρησκεία μέσα από τα μάτια ενός 16χρονου άθεου, τόσο θα χάνετε το παιχνίδι.

επεξεργασία: Η ανθρωπότητα μένει πίσω λόγω του Χριστιανισμού; Τι ακούμε, Θεέ μου...
Τα χειρότερα, απάνθρωπα εγκλήματα τα διέπραξαν μηδενιστές άθεοι. Από το τρίτο Ράηχ μέχρι τον σφαγέα Ποτ, τα μεγαλύτερα εγκλήματα ανήκουν στους μηδενιστές. Ακόμα και σήμερα όμως, τα εγκλήματα δεν σταματούν. Παιδάκια χορεύουν σε gay bar και εσείς χειροκροτάτε. Κοιτάξτε, το είδος εξελίσσεται! Ντροπή...
Μην ανησυχείς ρε θα ζητήσουμε άφεση αμαρτιών στο τέλος και όλα μέλι γάλα 😂

αυγή όντος

Διάσημο μέλος

Ο Sniffing Joe αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Οδηγός ταξί και μας γράφει από Ισλανδία (Ευρώπη). Έχει γράψει 2.006 μηνύματα.
Ζήτα και θα λάβεις, αδελφέ.

chad-jesus.png

Lancelot

Περιβόητο μέλος

Ο Lancelot αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 5.452 μηνύματα.
Το βλέπουμε και στην έρευνα, πόσο αποδεκτή είναι από τους θρησκόληπτους...

Ντροπή είναι ένα ολόκληρο εκπαιδευτικό σύστημα να έχει ριζώσει λόγω του χριστιανισμού (βλέπε βιβλία φυσικής δημοτικού)

Χρήστες Βρείτε παρόμοια