31-12-20

18:43
Σε αυτό διαφωνώ και μάλιστα εκνευρίζομαι με τους πολύ αισιόδοξους ανθρώπους που θεωρούν οτι όλα είναι τέλεια και όλα θα παραμείνουν τέλεια αν απλά πιστέψουν σε αυτό. Αν ίσχυε αυτό που λες, θα αρκούσε να πιστεύουμε συνεχώς οτι όλα θα πάνε καλά για να μη μας συμβεί ποτέ τίποτα δυσάρεστο στη ζωή μας. Αυτό όμως δε συμβαίνει. Σε όλους τους ανθρώπους συμβαίνουν ατυχίες από μικρές μέχρι και μεγάλες. Η τύχη υπάρχει, απλά εμείς επιλέγουμε να το δούμε εκ των υστέρων και να μην της δώσουμε σημασία. Αν πχ αργήσεις να βγεις από το σπίτι σου 10 δευτερόλεπτα και τη στιγμή που βγαίνεις δεις ένα τούβλο να πέφτει από πάνω που θα το είχες φάει στο κεφάλι αν δεν αργούσες, αυτό τί λέγεται; Δε λέγεται τύχη; Δεν είχε να κάνει με μια ανώτερη δύναμη που σε έκανε, ακόμα κι αν δεν το ξέρεις, να αργήσεις 10 δευτερόλεπτα; Δεν είχε σχέση με τη στάση σου απέναντι στη ζωή, θετική ή αρνητική.Όσον αφορά στην τύχη, δεν πιστεύω ότι υπάρχει, αλλά η στάση μας απέναντι στη ζωή γενικά (θετική ή αρνητική) φέρνει και τη λεγόμενη «τύχη» ή «ατυχία»...
Guest 209912
Επισκέπτης
αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.

31-12-20

18:47
Φυσικά και θα έφευγε. Οι άνθρωποι θέλουν να κάνουν την τύχη τους και να πετύχουν πραγματα. Να ρισκάρουν. Η σταυροφοριες ήταν απλα μια καλή ευκαιρία. Σοβαρά πιστεύεις ότι το 1000μχ. Μπορούσες να αναγκάσεις μερικές χιλιάδες άτομα να πολεμήσουν αν αυτοί δεν το θέλανε; Δεν επρόκειτο ούτε περί χειραγώγησης, ούτε περί αμορφωσιάς.@hack3r Οι αφορμές ναι, ήταν θρησκευτικές. Τα κίνητρα όχι. Ένας αγρότης δεν φεύγει από τη Γερμανία για να πεθάνει στην Παλαιστίνη επειδή τον έπεισε ο παπάς του χωριού.
Ναι, αρχικά είπες ότι δεν υπήρχε καμία σχέση με την πίστη, τώρα παραδέχεσαι ότι λειτούργησε σαν αφορμή έστω. Για μένα δεν ήταν θρησκευτική η αιτία των σταυροφοριών αλλά ο επεκτατισμός όπως ανέφερες προηγουμένως. Όμως, η τυφλή και με παρωπίδες πίστη του αμόρφωτου λαού οδήγησε στην πανεύκολη χειραγώγησή του. Οπότε ο ο αγρότης που λες δεν θα έφευγε από τη Γερμανία για να πεθάνει στην Παλαιστίνη αν δεν ήταν φανατικός και θρησκόληπτος.
Ένας Ρωμαίος θα είχε πολύ διαφορετικά κοινωνικά αποδεκτά στάνταρντς από το σήμερα,ειχε την ίδια όμως φύση.@hack3r Οταν βλέπεις μια τίγρη να σκοτώνει ένα ελάφι δεν είναι όμορφο το θέαμα; Φυσικά και είναι. Γιατί βλέπεις την φύση της τίγρης.
Προσωπικά δεν μου αρέσει καθόλου το συγκεκριμένο θέαμα. Κοίτα, ενορμήσεις και άγρια ένστικτα σαφώς και υπάρχουν στον άνθρωπο, γι'αυτό και εκτοπίζονται στο ασυνείδητο που ανέφερες πριν. Είναι η λεγόμενη «απώθηση», μια από τις προσαρμοστικές άμυνές μας, που λειτουργεί για να μην κατακλυζόμαστε από το άγχος και να μην παρεκλίνουμε από το φυσιολογικό και το κοινωνικά αποδεκτό.
Ο άνθρωπος για να ολοκληρωθεί πρέπει να αποδεχτεί και να ενσωματώσει όλα τα κομμάτια της φύσης του.@hack3r Η φύση του ανθρώπου δεν είναι μόνο η δημιουργία. Είναι και η καταστροφή. Αν μπορείς να δεις μόνο την ομορφιά της Αφροδίτης και όχι του Άρη είναι επειδή έχεις απωθησει τον Άρη στο ασυνείδητο σου και είσαι δηλαδή ανολοκλήρωτος σαν άνθρωπος.
Και για την ακρίβεια ο λόγος που δεν μπορείς να δεις την ομορφιά του Άρη είναι το κυρίαρχο αρχέτυπο της εποχής, δηλαδή ο Γιαχβέ, η ντροπή.
Τώρα νομίζω τσουβαλιάζεις κάποια πράγματα. Αυτά που λες μου θυμίζουν τις θεωρίες των εναντίων των Πυθαγορείων, το ότι υπάρχουν αντίθετοι πόλοι στα πάντα και εμείς πρέπει να πετυχαίνουμε την ισορροπία (π.χ Φως-σκοτάδι, άρρεν-θήλυ, καλό-κακό, δεξί-αριστερό)... Επίσης, σαν να έχεις μελετήσει και λίγο από Καμπάλα ή κάνω λάθος;
Υ.Γ: Το γ...σα τελείως με τα quote, με συγχωρείτε... δεν το έχω βρει ακόμα πως δουλεύουν εδώ![]()
Guest 896561
Επισκέπτης

31-12-20

18:54
Ελάχιστοι (έως κανένας) άνθρωποι πιστεύουν πραγματικά σε τέτοια χαζοχαρούμενα πράγματα, όπως ότι όλα θα πάνε τέλεια και όλα είναι τέλεια που αναφέρεις. Αλλά, από την άλλη μεριά, όλοι έχουμε δει ανθρώπους που είναι τόσο μίζεροι και γκρινιάρηδες και με αυτόν τον τρόπο σαμποτάρουν οτιδήποτε καλό μπορεί να τους συμβεί. Κάτι σαν «αυτοεκπληρούμενη προφητεία» που λέμε, η οποία λειτουργεί και αντίστροφα. Αν είσαι, δηλαδή, θετικός άνθρωπος, θα προσελκύσεις πάνω σου καλές καταστάσεις (με την προϋπόθεση σαφώς ότι προσπαθείς και εργάζεσαι σε αυτά που θες να αποκτήσεις)... νόμος της έλξης λέγεται...Σε αυτό διαφωνώ και μάλιστα εκνευρίζομαι με τους πολύ αισιόδοξους ανθρώπους που θεωρούν οτι όλα είναι τέλεια και όλα θα παραμείνουν τέλεια αν απλά πιστέψουν σε αυτό. Αν ίσχυε αυτό που λες, θα αρκούσε να πιστεύουμε συνεχώς οτι όλα θα πάνε καλά για να μη μας συμβεί ποτέ τίποτα δυσάρεστο στη ζωή μας. Αυτό όμως δε συμβαίνει. Σε όλους τους ανθρώπους συμβαίνουν ατυχίες από μικρές μέχρι και μεγάλες. Η τύχη υπάρχει, απλά εμείς επιλέγουμε να το δούμε εκ των υστέρων και να μην της δώσουμε σημασία. Αν πχ αργήσεις να βγεις από το σπίτι σου 10 δευτερόλεπτα και τη στιγμή που βγαίνεις δεις ένα τούβλο να πέφτει από πάνω που θα το είχες φάει στο κεφάλι αν δεν αργούσες, αυτό τί λέγεται; Δε λέγεται τύχη; Δεν είχε να κάνει με μια ανώτερη δύναμη που σε έκανε, ακόμα κι αν δεν το ξέρεις, να αργήσεις 10 δευτερόλεπτα; Δεν είχε σχέση με τη στάση σου απέναντι στη ζωή, θετική ή αρνητική.
Για την τύχη τώρα, αν με την έννοια αυτή εννοείς γκαντεμιά, γορυσουζιά ή εύνοια της τύχης, λοιπόν, σ'αυτά δεν πιστεύω. Αν εννοείς συμβάντα χωρίς κάποια αιτία, δηλαδή μια κατάσταση αντίθετη του ντετερμινισμού δεν το αποκελίω, αλλά δεν το γνωρίζω κιόλας, μιας και δεν είμαι ειδήμων στις θετικές επιστήμες... Όσο είμαι σε θέση να γωνρίζω, όμως, υπάρχει ταυτόχρονα και ντετερμινισμός και τυχαιότητα...
EvanescenceQ
Επιφανές μέλος
Η EvanescenceQ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 30 ετών. Έχει γράψει 13.938 μηνύματα.

31-12-20

19:04
@ilias90 καλησπερα, οπως ο Alan Choen, λέει: «Μην περιμένεις τις ιδανικές συνθήκες για να ξεκινήσεις. Το ξεκίνημα είναι που κάνει τις συνθήκες ιδανικές». 

Guest 896561
Επισκέπτης

31-12-20

19:05
Έγινε, αύριο λοιπόν@ilias90 καλησπερα,εχω μπλοκαρισμα και δεν μπορω να απαντησω,αυριο τετοια ωρα θα μπορω.
Για να μη νομιζεις οτι δεν απαντησα.
Εχω μπλοκαρισμα απο τη σελιδα.![]()

Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:
Φυσικά και θα έφευγε. Οι άνθρωποι θέλουν να κάνουν την τύχη τους και να πετύχουν πραγματα. Να ρισκάρουν. Η σταυροφοριες ήταν απλα μια καλή ευκαιρία. Σοβαρά πιστεύεις ότι το 1000μχ. Μπορούσες να αναγκάσεις μερικές χιλιάδες άτομα να πολεμήσουν αν αυτοί δεν το θέλανε; Δεν επρόκειτο ούτε περί χειραγώγησης, ούτε περί αμορφωσιάς.
Το 1000 μ.Χ δεν μπορούσες να χειραγωγήσεις απλό κόσμο να πάει να πολεμήσει; Εδώ το 1978 ο άλλος οδήγησε 900 άτομα στην αυτοκτονία, με τη θρησευτική αίρεσή του:

Mass suicide at Jonestown | November 18, 1978 | HISTORY
Peoples Temple founder Jim Jones leads hundreds of his followers in a mass murder‑suicide at Jonestown, their agricultural commune in a remote part of the South American nation of Guyana. 909 people died; a third of those were children.

Μην αναφέρω ότι στο 2020 πόσοι άνθρωποι ανατινάζονται και είναι έτοιμοι να κάνουν τα πάντα για τη θρησκεία τους...
EvanescenceQ
Επιφανές μέλος
Η EvanescenceQ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 30 ετών. Έχει γράψει 13.938 μηνύματα.

31-12-20

19:14
και μην ξεχναμε και εκεινη την αιρεση επισης ποσα ατομα ειχαν πεθανει που πιστεψαν στο μιλενιουμ και στη συντελεια του κοσμουΈγινε, αύριο λοιπόν
Το 1000 μ.Χ δεν μπορούσες να χειραγωγήσεις απλό κόσμο να πάει να πολεμήσει; Εδώ το 1978 ο άλλος οδήγησε 900 άτομα στην αυτοκτονία, με τη θρησευτική αίρεσή του:
![]()
Peoples Temple founder Jim Jones leads hundreds of his followers in a mass murder‑suicide at Jonestown, their agricultural commune in a remote part of the South American nation of Guyana. 909 people died; a third of those were children.www.history.com
Μην αναφέρω ότι στο 2020 πόσοι άνθρωποι ανατινάζονται και είναι έτοιμοι να κάνουν τα πάντα για τη θρησκεία τους...
Guest 209912
Επισκέπτης

31-12-20

19:21
Η χειραγώγηση βασίζεται στις επιθυμίες του θύματος.Έγινε, αύριο λοιπόν
![]()
Peoples Temple founder Jim Jones leads hundreds of his followers in a mass murder‑suicide at Jonestown, their agricultural commune in a remote part of the South American nation of Guyana. 909 people died; a third of those were children.www.history.com
EvanescenceQ
Επιφανές μέλος

31-12-20

19:22
και στην αφελεια τους των θυματων αν θελεις,ή στην εντονη φοβια κλπ ή οτιδηποτε αλλο τους ωθει να ασπαστουν τετοιες ακραιες συμπεριφορες και αντιληψεις.Ισως να θελουν να νιωθουν οτι ανηκουν καπου.Η χειραγώγηση βασίζεται στις επιθυμίες του θύματος.
Καλή Χρονιά παιδιά!!!
Heptamer
Δραστήριο μέλος
Ο Heptamer αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Ιδιωτικός υπάλληλος και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 690 μηνύματα.

31-12-20

19:22
O Θεός (και ο αντιπόλος του) υπάρχει, γιατί τον έχουμε (νοητικά) εφεύρει / κατασκευάσει (Αξίωμα). Και μαλιστα αποδίδοντας του αναγκαστικά και ιδιοτητες ανθρωπινες και βεβαια και ανθρωπινο μοντελο εξουσιας - δε γνωριζουμε και άλλα άλλωστε - δηλ. ενας υπερτατος αρχοντας, πλαισιωμενος απο το απαραιτητο υπηρετικο προσωπικο και στρατό (αγγελους) κλπ. Καθαρα ανθρωπινες προβολές.
Απλα, η ιδιότυπη κατασκευή του, δε μας επιτρεπει να τον αντιληφθούμε.
Ως πεπερασμένα όντα, ο φόβος του θανάτου, η συνειδητοποιηση του άπειρου, της αβεβαιότητας, της ματαιότητας, της μικροτητας / ασημαντότητάς μας, επιτάσσουν την επεξεργασια / διαχειριση / αφομοίωσή τους με τρόπο που να μη συνθλίβει, να ηρεμεί, να παρηγορεί, να παρεχει ασφάλεια, να ειναι ελέγξιμος. Η τυχαιότητα ειναι ενοχλητική , δεν παρεχει ασφαλεια - ο πεπερασμενος ανθρωπινος νους λειτουργει με λογικους κανονες και σκοπο, επομένως, απαιτείται να υπαρχει καποιος (αορατος) ρυθμιστής της τυχαιοτητας, ειδαλλως δε μπορει να υπαρξει συμφιλιωση μας με το περιβαλλον. Αυτος ο μη χειροπιαστος ρυθμιστης, χρειαζεται να "κατασκευαστει" , να παρει σαρκα και οστά κατά ανθρωπινη κοινωνικη εικονα και ομοιωση, να κλεισει το "κενό" - γιατι η φυση και ο ανθρωπος απεχθανονται τα κενά - με καταλληλες ιδιοτητες και να αποτελεσει εκφραστή των παντων.
Η "θεωρια" του Θεου ειναι η μόνη θεωρια που εμπεριέχει συγχρόνως και την αποδειξή της.
Ως πεπερασμένα όντα, ο φόβος του θανάτου, η συνειδητοποιηση του άπειρου, της αβεβαιότητας, της ματαιότητας, της μικροτητας / ασημαντότητάς μας, επιτάσσουν την επεξεργασια / διαχειριση / αφομοίωσή τους με τρόπο που να μη συνθλίβει, να ηρεμεί, να παρηγορεί, να παρεχει ασφάλεια, να ειναι ελέγξιμος. Η τυχαιότητα ειναι ενοχλητική , δεν παρεχει ασφαλεια - ο πεπερασμενος ανθρωπινος νους λειτουργει με λογικους κανονες και σκοπο, επομένως, απαιτείται να υπαρχει καποιος (αορατος) ρυθμιστής της τυχαιοτητας, ειδαλλως δε μπορει να υπαρξει συμφιλιωση μας με το περιβαλλον. Αυτος ο μη χειροπιαστος ρυθμιστης, χρειαζεται να "κατασκευαστει" , να παρει σαρκα και οστά κατά ανθρωπινη κοινωνικη εικονα και ομοιωση, να κλεισει το "κενό" - γιατι η φυση και ο ανθρωπος απεχθανονται τα κενά - με καταλληλες ιδιοτητες και να αποτελεσει εκφραστή των παντων.
Η "θεωρια" του Θεου ειναι η μόνη θεωρια που εμπεριέχει συγχρόνως και την αποδειξή της.
EvanescenceQ
Επιφανές μέλος

31-12-20

19:27
να κανω μια ερωτηση?Αφου υπαρχουν και αποδειξεις οτι πχ εκει πεθανε ο Ιησους κλπ ολα αυτα που βλεπουμε στη Βηθλεεμ και εκει οπου εζησε,εσυ λες οτι ειναι κατασκευασμα ανθρωπου?Ακομα και ο Μωαμεθ ηταν υπαρκτο προσωπο.O Θεός (και ο αντιπόλος του) υπάρχει, γιατί τον έχουμε (νοητικά) εφεύρει / κατασκευάσει (Αξίωμα). Και μαλιστα αποδίδοντας του αναγκαστικά και ιδιοτητες ανθρωπινες και βεβαια και ανθρωπινο μοντελο εξουσιας - δε γνωριζουμε και άλλα άλλωστε - δηλ. ενας υπερτατος αρχοντας, πλαισιωμενος απο το απαραιτητο υπηρετικο προσωπικο και στρατό (αγγελους) κλπ. Καθαρα ανθρωπινες προβολές.
Θελω να πω υπηρξαν οι θεμελιωτες να τους χαρακτηρισω ετσι.
Ετσι οπως το περιεγραψες μου θυμιζει δωδεκαθεο.Το δωδεκαθεο ηταν ξεκαθαρα μια ανθρωπινη προβολη εξαιτιας ολων οσων ανεφερες.
Guest 209912
Επισκέπτης

31-12-20

19:46
Είναι η αδυναμία. Χειραγωγειται πάντα ο αδύναμος επειδή θέλει να εκπληρώσει την επιθυμία του χωρίς να βιώσει τον πόνο.και στην αφελεια τους των θυματων αν θελεις,ή στην εντονη φοβια κλπ ή οτιδηποτε αλλο τους ωθει να ασπαστουν τετοιες ακραιες συμπεριφορες και αντιληψεις.Ισως να θελουν να νιωθουν οτι ανηκουν καπου.
Καλή Χρονιά παιδιά!!!
Heptamer
Δραστήριο μέλος
Ο Heptamer αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Ιδιωτικός υπάλληλος και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 690 μηνύματα.

31-12-20

19:50
Οι θεμελιωτες ειναι απαραιτητοι. Συγκεντρωνουν τη μαζική αγωνία, δίνουν ενα σχημα, το καθαριζουν απο "αγριαδες", το λειαινουν και εν συνεχεια προωθουν το ετοιμο προϊον. Αυτο εκανε μαλλον και ο Ιησους με τις διδαχες του, οι οποιες βρηκαν απηχηση, οπως και οι διδαχες του Μωαμεθ και λοιπών.να κανω μια ερωτηση?Αφου υπαρχουν και αποδειξεις οτι πχ εκει πεθανε ο Ιησους κλπ ολα αυτα που βλεπουμε στη Βηθλεεμ και εκει οπου εζησε,εσυ λες οτι ειναι κατασκευασμα ανθρωπου?Ακομα και ο Μωαμεθ ηταν υπαρκτο προσωπο.
Θελω να πω υπηρξαν οι θεμελιωτες να τους χαρακτηρισω ετσι.
Ετσι οπως το περιεγραψες μου θυμιζει δωδεκαθεο.Το δωδεκαθεο ηταν ξεκαθαρα μια ανθρωπινη προβολη εξαιτιας ολων οσων ανεφερες.
Το δωδεκαθεο ηταν μια αγουρη. ασμίλευτη, μια πρωιμη μορφη θεοτητας, η οποια κατα τη διαρκεια των αιωνων λειανθηκε και κατεληξε στα μονοθεϊστικά θρησκευτικα σχηματα του σημερα. Το μονοθεϊστικο σχημα ειναι το πλεον καταλληλο / βελτιστο (οπως η δημοκρατια ειναι το βελτιστο των πολιτευματων), διοτι δεν υπαρχουν ίντριγκες και σφετερισμοι εξουσιας και ικανοποιειται η ανθρωπινη αναγκη να υπαρχει παντα μια και μοναδικη "οροφή" στα πραγματα.
EvanescenceQ
Επιφανές μέλος

31-12-20

20:24
Για οποιον δεν το εχει δει,κι ας ειναι παρεξηγημενη απο πολλους,ειναι κορυφαια η μυθική πλέον σκηνή με την παρτίδα του σκακιού ανάμεσα στον Θάνατο και τον Ιππότη,που είναι μόνο η αρχή (κυριολεκτικά και μεταφορικά) για εναν κινηματογραφικά συναρπαστικό στοχασμό πάνω στην έννοια και την ύπαρξη του Θεού και την αξία των ερωτήσεων εκεί όπου δεν υπάρχει απάντηση.
Η «Εβδομη Σφραγίδα» του Ινγκμαρ Μπέργκμαν. . .
εχω και αλλα παραδειγματα πως ο ανθρωπος και ο καθε σκηνοθετης αποτυπωσε αυτα τα υπαρξιακα ερωτηματα στην καθε του ταινια.Θα τα αναρτησω
προσεχως
Η «Εβδομη Σφραγίδα» του Ινγκμαρ Μπέργκμαν. . .
εχω και αλλα παραδειγματα πως ο ανθρωπος και ο καθε σκηνοθετης αποτυπωσε αυτα τα υπαρξιακα ερωτηματα στην καθε του ταινια.Θα τα αναρτησω

Guest 896561
Επισκέπτης

01-01-21

10:21
Σε αυτό με τον μονοθεϊσμό διαφωνώ κάθετα, ότι δηλαδή είναι το βέλτιστο. Καταρχάς ο λαός υποσυνείδητα παραλληλίζει τον Θεό του με αυτόν που τον κυβερνάει. Έτσι έχουμε φαινόμενα "πατερούληδων" παντού, μιας πατριαρχικής φιγούρας, "άμεμπτης" και"αλάνθαστης" που της δίνει απόλυτη εξουσία να τον κυβερνήσει (π.χ ο μεγάλος αδελφός στο 1984 στην ακραία μορφή του.)Το μονοθεϊστικο σχημα ειναι το πλεον καταλληλο / βελτιστο (οπως η δημοκρατια ειναι το βελτιστο των πολιτευματων), διοτι δεν υπαρχουν ίντριγκες και σφετερισμοι εξουσιας και ικανοποιειται η ανθρωπινη αναγκη να υπαρχει παντα μια και μοναδικη "οροφή" στα πραγματα.
Άλλωστε είναι γνωστή η θεωρία ότι ο Χριστιανισμός επιλέχθηκε σαν επίσημη θρησκεία από τον Θεοδόσιο επειδή είχε ακριβώς αυτά τα στοιχεία, μπορούσε να προσδώσει ακόμα περισσότερη θεϊκή εξουσία στον αυτοκράτορα, ο οποίος θα ήταν ο εκπρόσωπος του (μοναδικού) Θεού στη γη.
Μαυρίκιος
Διάσημο μέλος
Ο Μαυρίκιος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 2.831 μηνύματα.

01-01-21

12:55
Δεν πιστεύει κανένας στον θεό κατά βάθος, αν βλέπεις ακόμα και τον Σεραφείμ να γίνεται όργανο πολιτικών και επιχειρηματιών.

09-05-21

12:28
Θα έλεγα ότι οι επίγειες απόψεις που διαμορφωνουμε καθορίζουν το παρόν, όμως οι πράξεις του παρόντος καθορίζουν το μετά.Δεν μπορώ να πιστέψω ότι οι επίγειες απόψεις που διαμορφώνουμε καθορίζουν το μετά.

Guest 890013
Επισκέπτης

09-05-21

12:34
Δεν πιστεύω στον Θεό, αλλά αν έπρεπε να πιστέψω στον Θεό, θα έλεγα πως για μένα ο Θεός είναι η φύση.Και αυτό στο πλαίσιο ενός σεβασμού και αγάπης που έχω προς την φύση (και τα ζώα) και νομίζω ο μοναδικός παράγοντας που με έκανε, εκ πεποιθήσεως, να αλλάξω τον τρόπο ζωής μου σε πολλά πράγματα ώστε να συνάδει η στάση μου με αυτόν τον σεβασμό και την αγάπη.
Guest 896561
Επισκέπτης

09-05-21

12:38
Υπάρχει κάτι παρόμοιο σε θρησκεία πάντως:Δεν πιστεύω στον Θεό, αλλά αν έπρεπε να πιστέψω στον Θεό, θα έλεγα πως για μένα ο Θεός είναι η φύση.Και αυτό στο πλαίσιο ενός σεβασμού και αγάπης που έχω προς την φύση (και τα ζώα) και νομίζω ο μοναδικός παράγοντας που με έκανε, εκ πεποιθήσεως, να αλλάξω τον τρόπο ζωής μου σε πολλά πράγματα ώστε να συνάδει η στάση μου με αυτόν τον σεβασμό και την αγάπη.

Nature religion - Wikipedia
Τύπου σύγχρονοι παγανιστές.

09-05-21

12:39
Ένα θέμα που το έχω στο μυαλό μου με ένα μεγάλο ερωτηματικό... Δεν έχω βρει ακόμα κάτι που να με πείθει απόλυτα για το αν υπάρχει ή όχι. Οπότε θα καταθέσω μόνο σκέψεις.... Απορρίπτω την ιδέα του να ξανά γεννιέσαι ως ορυκτό ή ζώο και θα έλεγα ότι εάν επανέρχεται η ψυχή ως άνθρωπος και μόνο, τοτε σήμερα είμαστε το άθροισμα όλων των προηγουμενων....Προσωπικά πιστεύω στην ιδέα της μετενσάρκωσης
Guest 890013
Επισκέπτης

09-05-21

12:40
Δεν θα το έλεγα, μιλάω για ενα πολύ προσωπικό κομμάτι που δεν θα ήθελα να μπω σε κάποια οργάνωση-πες το θρησκεία- ώστε να μην εχω την ανασφάλεια πως δεν ανήκω κάπουΥπάρχει κάτι παρόμοιο σε θρησκεία πάντως:
![]()
Nature religion - Wikipedia
en.wikipedia.org
Τύπου σύγχρονοι παγανιστές.

Και γενικά πιστεύω πως το όλο ζήτημα μου είναι πολύ προσωπικού χαρακτήρα για το πως νιώθει και αν νιώθει ο καθε ένας.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 135 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- taketrance
- Memetchi
- Kate1914
- charmander
- Joji
- chester20080
- Reader
- Scandal
- giorgos5002
- jj!
- AggelikiGr
- johnsala
- fourkaki
- A350
- Libertus
- American Economist
- fmarulezkd
- Debugging_Demon
- Wonderkid
- Μήτσος10
- Εριφύλη
- Fernando_A
- Paragontas7000
- ΘανάσοςG4
- giannhs2001
- camil
- Roulaki
- ThanasisR.
- Ariana2018
- Ace of Spades
- Helen93
- louminis
- Mit
- Nikos350zed
- Mt73
- Μαυρίκιος
- tsiobieman
- Ryuzaki
- SlimShady
- Εχέμυθη
- Insertcoin
- harry akritas
- Slytherin
- epote
- Luke.
- Νηματολάγνος
- Dr.
- Αγάπη_Πλατωνική
- Γατόπαρδος.
- fretoe
- orchidea
- Griff
- Γιωργος15773
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.