Valder
Επιφανές μέλος
Ο Αυτοκράτωρ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 42 ετών, επαγγέλλεται Χρηματιστής και μας γράφει από Αυστρία (Ευρώπη). Έχει γράψει 35.114 μηνύματα.
Λιγο απ' όλα, μιξ γκριλ "Τα Σάλωνα" 15 ευρώ η μερίδα.Δεν υπερασπίζομαι κανέναν αριστερό, ούτε εγώ ο ίδιος είμαι άλλωστε.
Μια ζωή στον αναρχικό χώρο γυρόφερνα, τώρα περισσότερο αναρχοχριστιανό με λες.
Συμπαθώ όλους τους ανθρώπους που βρίσκονται στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, τους κυνηγημένους και απόκληρους, ανεξαρτήτου θρησκείας, φύλου, σεξουαλικότητας, κλπ.
Ούτε εμένα μου αρέσει η woke culture, η διαφορά μας είναι πως δεν αισθάνομαι καμία απειλή από αυτή. Τα φασιστάκια είναι που σηκώνουν παντιέρες για να καλύψουν τη σκατοψυχιά τους.
Λιγο ευαισθησία, λίγο αναρχία, λίγο οκ δε με ενοχλεί η ΓΟΥΩΚ μη βγαλω ισχυρή αποψη και τα σπάσω με τις γκομενες και δε μου καθεται ουτε μυγα, αλλά δε μ αρεσει κι όλα, και στο τελος η κλασσικη κουβέρτα ταμπέλα "φασιστάκια" για οποιονδήποτε δεν ειναι μπαχαλάκης.
Φασίστες = Ιταλοί σοσιαλιστές που προήλθαν απο Ιταλούς αναρχικούς εαν δεν κανω λάθος. Παλιά σας ξαδέρφια που επειδή σας τη φερμάρανε στο ΒΠΠ και παραλίγο να σας νικήσουν (αν δεν σας έσωζαν οι καπιταλιστές) το φυσάτε και δεν κρυώνει.
Άλλο εθνικιστές, άλλο φασίστες κι άλλο ναζιστές. Να μάθετε και πεντε πράγματα πέρα απο το οσα βλέπει η πεθερά.
dum dum boy
Περιβόητο μέλος
Ο Νάσος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Εργάτης/τρια και μας γράφει από Αλβανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 4.429 μηνύματα.
parafernalia
Περιβόητο μέλος
Ο Νίκος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Προγραμματιστής/τρια και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 6.453 μηνύματα.
Εμένα όχι

Επειδή πήγα να κάνω τη διαδικασία για τον μπαμπά μου αλλά δεν την συνέχισα, κατάλαβα τί κολπάκι είναι αυτό με τον προσωπικό αριθμό. Σου ζητάει να είσαι γραμμένος στο ΕΜΕπ για να κάνεις τη διαδικασία (πριν λήξουν οι προθεσμίες).
Για όσους δεν ξέρουν, είναι ο τρόπος τους να μας φακελώσουν συνδέοντας το κινητό μας με τον λογαριασμό τραπέζης μας.
Αυτός είναι ο σκοπός που εμφανίστηκε ξαφνικά ο προσωπικός αριθμός. Δεν τους ενδιαφέρει να έχουμε μόνο έναν αριθμό και να γίνει η ζωή μας πιο εύκολη και κολοκύθια, ο σκοπός είναι το φακέλωμα.
Έτσι θα σου παίρνουν τα λεφτά αν χρωστάς στο δημόσιο ή σε τράπεζες, έτσι θα σε ελέγχουν γενικότερα.
Δυστυχώς όμως δεν μπορεί να γίνει αλλιώς.
Για όσους δεν ξέρουν, είναι ο τρόπος τους να μας φακελώσουν συνδέοντας το κινητό μας με τον λογαριασμό τραπέζης μας.
Αν δεν έχετε παρατηρήσει, για κάθε επίδομα που δίνουν τα τελευταία 2 χρόνια περίπου που το έχω δει εγώ τουλάχιστον, ζητάνε να είσαι γραμμένος στο ΕΜΕπ. Το επίδομα στους νέους των 150 ευρώ που δίνουν, το ίδιο. Είναι ο τρόπος τους να μας έχουν όλους σιγά σιγά καταγεγραμμένους με όλα τα στοιχεία μας, κινητό, τράπεζα, μέιλ, διεύθυνση κλπ. Για να κάνεις μια υπεύθυνη δήλωση μέσω ίντερνετ, το ζητάνε.Εθνικό Μητρώο Επικοινωνίας (ΕΜΕπ)
Καταχωρίστε υποχρεωτικά τα στοιχεία επικοινωνίας σας στο Εθνικό Μητρώο Επικοινωνίας για να είναι διαθέσιμα στις ηλεκτρονικές συναλλαγές σας με το δημόσιο.
Θα πρέπει να καταχωρίσετε κατ’ ελάχιστον:
Διαδικασία:
- τον αριθμό κινητού τηλεφώνου και είτε
- τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email) είτε την ταχυδρομική διεύθυνση διαμονής ή τη διεύθυνση επικοινωνίας σας
1. Δηλώστε τον αριθμό του κινητού σας τηλεφώνου και θα λάβετε κωδικό μιας χρήσης με SMS για την επαλήθευση κατοχής του. Κάθε αριθμός τηλεφώνου μπορεί να δηλωθεί μόνο από ένα φυσικό πρόσωπο.
2. Επιβεβαιώστε την κατοχή του αριθμού του κινητού σας τηλεφώνου μέσω χρηματοπιστωτικού ιδρύματος ή παρόχου υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας ή με εξ αποστάσεως ταυτοποίηση (Digital On Boarding) εφόσον πληροίτε τις κάτωθι προϋποθέσεις:
Σημείωση: Σε περίπτωση που αυτό δεν είναι εφικτό, πρέπει να επισκεφθείτε ένα Κ.Ε.Π. Εναλλακτικά, αν είστε κάτοικος εξωτερικού, μπορείτε να επισκεφθείτε την οικεία προξενική αρχή.
- η ηλικία σας είναι μεγαλύτερη από 65 έτη ή
- είστε εγγεγραμμένος στο μητρώο ατόμων με αναπηρία του e-ΕΦΚΑ ή
- είστε κάτοικος νησιωτικής Ελλάδος ή
- είστε κάτοικος του εξωτερικού
3. Συμπληρώστε τα υπόλοιπα στοιχεία επικοινωνίας σας. Θα λάβετε:
Θα χρειαστεί να καταχωρίσετε τους προσωπικούς σας κωδικούς πρόσβασης στο Taxisnet.
- κωδικό μιας χρήσης με γραπτό μήνυμα (SMS) στο κινητό σας για την επιβεβαίωση δήλωσης των στοιχείων σας
- σύνδεσμο επιβεβαίωσης στο ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο για την επιβεβαίωση του email σας.
Η ηλεκτρονική καταχώριση και η ηλεκτρονική ενημέρωση των στοιχείων επικοινωνίας σας στο ΕΜΕπ επέχει θέση υπεύθυνης δήλωσης.
Σε περίπτωση μεταβολής των στοιχείων επικοινωνίας σας οφείλετε να ενημερώσετε το ΕΜΕπ μέσα σε 30 ημέρες από τη μεταβολή τους. Το ιστορικό μεταβολών των στοιχείων σας στο ΕΜΕπ διατηρείται για 7 χρόνια.
Αυτός είναι ο σκοπός που εμφανίστηκε ξαφνικά ο προσωπικός αριθμός. Δεν τους ενδιαφέρει να έχουμε μόνο έναν αριθμό και να γίνει η ζωή μας πιο εύκολη και κολοκύθια, ο σκοπός είναι το φακέλωμα.
Έτσι θα σου παίρνουν τα λεφτά αν χρωστάς στο δημόσιο ή σε τράπεζες, έτσι θα σε ελέγχουν γενικότερα.
Δυστυχώς όμως δεν μπορεί να γίνει αλλιώς.
adams33
Πολύ δραστήριο μέλος
Η adams33 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Μοντέλο. Έχει γράψει 1.732 μηνύματα.
Το κινητό σου είναι εδώ και χρόνια συνδεδεμένο με τον τραπεζικό σου λογαριασμό...Για όσους δεν ξέρουν, είναι ο τρόπος τους να μας φακελώσουν συνδέοντας το κινητό μας με τον λογαριασμό τραπέζης μας.
Αλλιώς θα σε μπλοκάρουν σε κάθε σου κίνηση...
Πριν δύο χρόνια είχα κλειστά χρήματα και τα χρειάστηκα και επειδή είχα δηλωμένο παλιο αριθμο δεν μπορούσα να τα πάρω..
Έκανα την διαδικασία και τότε ξεμπλοκαριστηκε...
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:
Γίνεται ήδη και αυτό από την μετά κοβιντ εποχή...Έτσι θα σου παίρνουν τα λεφτά αν χρωστάς στο δημόσιο ή σε τράπεζες, έτσι θα σε ελέγχουν γενικότερα.
Δεν είναι καινούργια όλα αυτά...
Τα έχτιζαν καιρό ....Αυτό μου εξήγησε και ο δικηγόρος μου ...
Εφόσον τα αποδεχόμαστε τόσο καιρό τώρα απλά παίρνεις και τον αριθμό...
Όχι απαραίτητα. Αν παίρνεις χρήματα από το ΑΤΜ ή αν ψωνίζεις σε φυσικό κατάστημα με την κάρτα, δε σου ζητάει επιβεβαίωση σε κινητό.Το κινητό σου είναι εδώ και χρόνια συνδεδεμένο με τον τραπεζικό σου λογαριασμό...
Αλλιώς θα σε μπλοκάρουν σε κάθε σου κίνηση...
Πριν δύο χρόνια είχα κλειστά χρήματα και τα χρειάστηκα και επειδή είχα δηλωμένο παλιο αριθμο δεν μπορούσα να τα πάρω..
Έκανα την διαδικασία και τότε ξεμπλοκαριστηκε...
Ναι η τράπεζα μπορεί να έχει το κινητό σου, αλλά το κράτος γιατί να έχει το κινητό σου ΚΑΙ το λογαριασμό σου μαζί;
Και αν κάποιος δεν έχει λογαριασμό τραπέζης, τί γίνεται; Είναι αποκομμένος από επιδόματα, από ευκολία να γίνουν μέσω ίντερνετ κάποια πράγματα κλπ.
adams33
Πολύ δραστήριο μέλος
Η adams33 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Μοντέλο. Έχει γράψει 1.732 μηνύματα.
Ναι αυτό ισχύει!Αλλά έβγαλες λογαριασμό τι είχες δηλώσει;Όχι απαραίτητα. Αν παίρνεις χρήματα από το ΑΤΜ ή αν ψωνίζεις σε φυσικό κατάστημα με την κάρτα, δε σου ζητάει επιβεβαίωση σε κινητό.
Μα το εχει αν δεν κανω λάθος τα τελευταια 2 ή 3 χρονια ειναι υποχρεωτική η δήλωση μειλ και κινητού με την καταθεση της φορολογικης δηλωσης ...Ναι η τράπεζα μπορεί να έχει το κινητό σου, αλλά το κράτος γιατί να έχει το κινητό σου ΚΑΙ το λογαριασμό σου μαζί;
Πλέον είναι υποχρεωτικό και το iris στη δήλωση
Ποιος δεν έχει από την στιγμή που όλα είναι από εκεί...Και αν κάποιος δεν έχει λογαριασμό τραπέζης, τί γίνεται; Είναι αποκομμένος από επιδόματα, από ευκολία να γίνουν μέσω ίντερνετ κάποια πράγματα κλπ.
Είτε μισθωτος είσαι είτε άνεργος !
Και μισθός και επιδόματα εκεί μπαίνουν..
Στο παιδί σου μόλις πάει να σπουδάσει το πρώτο που του βγάζεις ειναι τραπεζικό λογαριασμό για να του μεταφέρεις τα χρήματα..
Τα έχουν στρώσει τόσο καλά που δεν ζητούν κάτι καινούργιο πλέον ...
ιωαννηs
Επιφανές μέλος
Ο ιωαννηs αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 25 ετών, επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει από Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 15.350 μηνύματα.
Εμενα μου τον βγαλαν μοναχοι τους...αλλα ενταξει ομως μου το λενε...και με προστατευουν και απο τους κακους.
Καλά εγώ όταν έβγαλα λογαριασμό ήταν το 1999 που ζητούσαν απλά ένα ονοματεπώνυμο. Μην πω για την κάρτα σύνταξης της γιαγιάς μου, ακόμα πιο παλιά. Οκ και να έχει η τράπεζα το κινητό σου, το κράτος γιατί μπλέκει και θέλει επιβεβαίωση από την τράπεζα; Πάει να πει οτι έχει και πρόσβαση στο λογαριασμό σου (σιωπηλά). Έτσι πιστεύω.Ναι αυτό ισχύει!Αλλά έβγαλες λογαριασμό τι είχες δηλώσει;
Το οποίο σε μας κακοφαίνεται αλλά είμαι σίγουρη οτι στα ευρωπαϊκά κράτη το κράτος έχει όλα σου τα στοιχεία και δεν έχουν το χάος αυτό το δικό μας που κάθε υπηρεσία έχει άλλα στοιχεία...
Οκ μπορεί να είναι έτσι, αλλά θέλω να πω οτι όλα γίνονται για να μας έχουν συνδεδεμένους με τους λογαριασμούς τραπέζης μας, έτσι πιστεύω. Και οι ψηφιακές κάρτες και το να πληρώνονται οι μισθοί μέσω τραπέζης, όλα αυτό το σκοπό έχουν.Μα το εχει αν δεν κανω λάθος τα τελευταια 2 ή 3 χρονια ειναι υποχρεωτική η δήλωση μειλ και κινητού με την καταθεση της φορολογικης δηλωσης ...
Πλέον είναι υποχρεωτικό και το iris στη δήλωση
Ας πούμε η γιαγιά στο χωριό δεν έχει κάρτα γιατί πάντα ο άντρας της δούλευε και έφερνε λεφτά στο σπίτι. Παράδειγμα λέω. Ή ένα παιδί που ενηλικιώνεται και δε δουλεύει, ουσιαστικά δεν έχει λόγο να έχει λογαριασμό τραπέζης.Ποιος δεν έχει από την στιγμή που όλα είναι από εκεί...
Είτε μισθωτος είσαι είτε άνεργος !
Και μισθός και επιδόματα εκεί μπαίνουν..
Κι αν δε δουλεύεις ή αν δεν έχεις σύνταξη, δημιούργησαν τα επιδόματα για να σε αναγκάσουν να κάνεις λογαριασμό.

Entropy24
Εκκολαπτόμενο μέλος
Ο Entropy24 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 19 ετών, επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει από Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 377 μηνύματα.
Αν έχεις ορίσει ακατάσχετο λογαριασμό στην εφορία, δεν μπορούν να σου πάρουν λεφτά από εκεί.Έτσι θα σου παίρνουν τα λεφτά αν χρωστάς στο δημόσιο ή σε τράπεζες, έτσι θα σε ελέγχουν γενικότερα.
Μέχρι 1500 ευρώ. Τα υπόλοιπα ;Αν έχεις ορίσει ακατάσχετο λογαριασμό στην εφορία, δεν μπορούν να σου πάρουν λεφτά από εκεί.
Entropy24
Εκκολαπτόμενο μέλος
Ο Entropy24 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 19 ετών, επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει από Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 377 μηνύματα.
Και πάλι, δεν νομίζω να έχει σχέση αυτό με τον ΠΑ. Οι τράπεζες έτσι κι αλλιώς είναι συνδεδεμένες με την ΑΑΔΕ εδώ και χρόνια και μπορούν να δουν το οτιδήποτε.Μέχρι 1500 ευρώ. Τα υπόλοιπα ;
Τώρα, δεν ξέρω κάτω από ποιες περιπτώσεις μπορούν να σου κατασχέσουν χρήματα out of the blue.
adams33
Πολύ δραστήριο μέλος
Ακατασχετο μπαινει στην μισθοδοσια υπο προυποθεσεις ,δεν ειναι τοσο απλο !Αν έχεις ορίσει ακατάσχετο λογαριασμό στην εφορία, δεν μπορούν να σου πάρουν λεφτά από εκεί.
Αν το χρεος σου ειναι μεγαλο το μονο που θα γινει ειναι να παρουν ενα μερος αυτου και οχι ολο τον μισθο !
Entropy24
Εκκολαπτόμενο μέλος
Εντάξει, σε αυτό μπορεί να έκανα λάθος. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι η εφορία δεν γνωρίζει για τα ποσά που κρατάς σε λογαριασμούς σε ελληνικές τράπεζες, και περίμεναν τον ΠΑ.Ακατασχετο μπαινει στην μισθοδοσια υπο προυποθεσεις ,δεν ειναι τοσο απλο !
Αν το χρεος σου ειναι μεγαλο το μονο που θα γινει ειναι να παρουν ενα μερος αυτου και οχι ολο τον μισθο !
adams33
Πολύ δραστήριο μέλος
Θα πω απλα οτι οσο αυτοι δουλευαον στα μουλοχτα εμεις τα περνουσαμε στον αερα γιατι λεγαμε ,ελα μωρε ενα μειλ θα δηλωσουμε ή ενα κινητο ...Καλά εγώ όταν έβγαλα λογαριασμό ήταν το 1999 που ζητούσαν απλά ένα ονοματεπώνυμο. Μην πω για την κάρτα σύνταξης της γιαγιάς μου, ακόμα πιο παλιά. Οκ και να έχει η τράπεζα το κινητό σου, το κράτος γιατί μπλέκει και θέλει επιβεβαίωση από την τράπεζα; Πάει να πει οτι έχει και πρόσβαση στο λογαριασμό σου (σιωπηλά). Έτσι πιστεύω.
Το οποίο σε μας κακοφαίνεται αλλά είμαι σίγουρη οτι στα ευρωπαϊκά κράτη το κράτος έχει όλα σου τα στοιχεία και δεν έχουν το χάος αυτό το δικό μας που κάθε υπηρεσία έχει άλλα στοιχεία...
Οκ μπορεί να είναι έτσι, αλλά θέλω να πω οτι όλα γίνονται για να μας έχουν συνδεδεμένους με τους λογαριασμούς τραπέζης μας, έτσι πιστεύω. Και οι ψηφιακές κάρτες και το να πληρώνονται οι μισθοί μέσω τραπέζης, όλα αυτό το σκοπό έχουν.
Ας πούμε η γιαγιά στο χωριό δεν έχει κάρτα γιατί πάντα ο άντρας της δούλευε και έφερνε λεφτά στο σπίτι. Παράδειγμα λέω. Ή ένα παιδί που ενηλικιώνεται και δε δουλεύει, ουσιαστικά δεν έχει λόγο να έχει λογαριασμό τραπέζης.
Κι αν δε δουλεύεις ή αν δεν έχεις σύνταξη, δημιούργησαν τα επιδόματα για να σε αναγκάσουν να κάνεις λογαριασμό.![]()
Hδη μας εχουν δεν μπορουμε να ξεφυγουμε ...
Και στα λεω και εγω που ακομα δεν εχω βγαλει και ουτε θα βγαλω εφοοσν ειπα στον λογιστη μου ,μονο αν με μπλοκαρουν επαγγελματικα καντω ...παντου παω και ταξιδευω και εργαζομαι ολα ...ο μυθος περι μπλοκαρισματος αν δεν εχεις προσωπικο αριθμο ξεφουσκωνει προς το παρον ...για το μελλον κατσε περιμενε και θα το δουμε ..
Τα παντα ξερουν και ποτε θα σου εμφανιστει;Εντάξει, σε αυτό μπορεί να έκανα λάθος. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι η εφορία δεν γνωρίζει για τα ποσά που κρατάς σε λογαριασμούς σε ελληνικές τράπεζες, και περίμεναν τον ΠΑ.
Οταν φανει στο ΑΦΜ οτι πας να εισπραξεις ....μεχρι τοτε το οποιοδηποτε χρεος μπορει να υπαρχει και δεν το γνωριζεις απλα τοκίζεται ...
Ειδικα αυτο που εγινε με τις κληρονομιες ....
Για να εχεις το κεφαλι σου ησυχο το μονο που μπορεις να κανεις ετσι πως μπλεξαμε ,ειναι ανα εξαμηνο ή μια φορα τον χρονο να ζητας φορολογικη ενημερωτητα για πώληση δικου σου περουσιακου στοιχείου ...τοτε ολα σκανε ,σε καμια αλλη ενημερότητα δε φαίνεται αν υπαρχει χρεος καποιου αλλου αφμ το οποιο βεβαια βαραίνει και το δικο σου (αυτο αφορα κληρονομίες ).Τα χρεη απο κληρονομιες δεν φαινονται ξεκαθαρα στο δικο σου αφμ ,φαινονται στου αποθανόντα ως εκκρεμή στο δικο σου ....εδω προχθες μπλοκαραν καταβολη εφαπαξ απο χρεος που ηρθε στο αφμ του ανθρωπου απο κοντινο συγγενικο του προσωπο χωρις να το ξερει ....αυτο και αν δεν ειναι παγιδα ...
touvlo
Διάσημο μέλος
Η touvlo αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει από Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 3.689 μηνύματα.
10 χρόνια; Εμένα γιατί είναι μόνο για 5 χρόνια;διαβατηριάκι μου μέχρι 2 Νοεμβρίου του 2035 μ

μόνο αν έχεις online bankingΤο κινητό σου είναι εδώ και χρόνια συνδεδεμένο με τον τραπεζικό σου λογαριασμό...
parafernalia
Περιβόητο μέλος
Ο Νίκος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Προγραμματιστής/τρια και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 6.453 μηνύματα.
Από την εφαρμογή του ΠΔ (Ιούλιος 2024), ο Προσωπικός Αριθμός γίνεται υποχρεωτικός για νέες συναλλαγές με το Δημόσιο (π.χ. e-Gov, ΚΕΠ), που σημαίνει:
Δεν θα μπορείς να κάνεις την οποιαδήποτε συναλλαγή με το δημόσιο
Θα αδυνατείς να πληρώσεις φόρους
Θα διακοπούν συντάξεις και επιδόματα
Θα σου αρνηθούν την πρόσβαση σε νοσοκομεία και φάρμακα
Ο ΠΑ δεν αντικαθιστά ούτε αριθμό ταυτότητας, ούτε ΑΜΚΑ, ούτε ΑΦΜ, δεν απλοποιεί καμία διαδικασία. Υποτίθεται δεν είναι για φακέλωμα αλλά δημιουργείται για τον έλεγχο των προσωπικών δεδομένων απ' τους πολίτες. Πως δικαιολογείται να βγαίνει αυτόματα; Οι ΠΑ 7 εκατομμυρίων Ελλήνων πως θα ελεγχθούν αν αντιστοιχούν σε σωστά στοιχεία;
Με βάση την απόφαση 60/2024 του ΣτΕ (28 Ιουνίου 2024), ο ΠΑ είναι εξαιρετικά ευαίσθητο δεδομένο και απαγόρευεται να αναγράφεται σε οποιοδήποτε δημόσιο έγγραφο.
cross-check με Grok AI:
Αμέσως μετά με τροπολογία η κυβέρνηση πέρασε να αναγράφεται ο ΠΑ στην ταυτότητα.
Παράνομα και καταχρηστικά αφού οι αρχές της ελαχιστοποίησης και της αναγκαιότητας προφανώς δεν πληρούνται.
Συμπληρωματικά δεν υπάρχει κανένας νόμος, καμία απόφαση ότι ο ΠΑ στην ταυτότητα είναι έγγραφο δικαιωμάτων που σημαίνει πως δεν μπορούν να τον χρησιμοποιήσουν ως μοναδική οδό πρόσβασης σε συντάξεις, επιδόματα ή στην υγειονομική περίθαλψη.

Δεν θα μπορείς να κάνεις την οποιαδήποτε συναλλαγή με το δημόσιο
Θα αδυνατείς να πληρώσεις φόρους
Θα διακοπούν συντάξεις και επιδόματα
Θα σου αρνηθούν την πρόσβαση σε νοσοκομεία και φάρμακα
Ο ΠΑ δεν αντικαθιστά ούτε αριθμό ταυτότητας, ούτε ΑΜΚΑ, ούτε ΑΦΜ, δεν απλοποιεί καμία διαδικασία. Υποτίθεται δεν είναι για φακέλωμα αλλά δημιουργείται για τον έλεγχο των προσωπικών δεδομένων απ' τους πολίτες. Πως δικαιολογείται να βγαίνει αυτόματα; Οι ΠΑ 7 εκατομμυρίων Ελλήνων πως θα ελεγχθούν αν αντιστοιχούν σε σωστά στοιχεία;
Με βάση την απόφαση 60/2024 του ΣτΕ (28 Ιουνίου 2024), ο ΠΑ είναι εξαιρετικά ευαίσθητο δεδομένο και απαγόρευεται να αναγράφεται σε οποιοδήποτε δημόσιο έγγραφο.
cross-check με Grok AI:
Αμέσως μετά με τροπολογία η κυβέρνηση πέρασε να αναγράφεται ο ΠΑ στην ταυτότητα.
Παράνομα και καταχρηστικά αφού οι αρχές της ελαχιστοποίησης και της αναγκαιότητας προφανώς δεν πληρούνται.
Συμπληρωματικά δεν υπάρχει κανένας νόμος, καμία απόφαση ότι ο ΠΑ στην ταυτότητα είναι έγγραφο δικαιωμάτων που σημαίνει πως δεν μπορούν να τον χρησιμοποιήσουν ως μοναδική οδό πρόσβασης σε συντάξεις, επιδόματα ή στην υγειονομική περίθαλψη.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 2 μέλη και 8 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 55 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- touvlo
- ROM32
- Entropy24
- American Economist
- ghоul
- taketrance
- Memetchi
- camil
- giorgos5002
- Kate1914
- Scandal
- Libertus
- Piskantrila
- charmander
- fourkaki
- fmarulezkd
- vas 78
- giannhs2001
- AggelikiGr
- Jack of Spades
- back2967
- fortheloveofshizaya
- bibliofagos
- fockos
- thenutritionist
- Dr. Gl. Luminous
- Drscientist
- Debugging_Demon
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.
Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Προσωπικές Συζητήσεις
Πολυμέσα - Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
Chat and Fun
iSchool