θελω να κανω φορματ μα βαριεμαι να σωσω τα αρχεια μου. τον σκληρο τον εχω χωρισμενο σε 2 μερη. στο ενα ειναι τ λειτουργικο [α] κ στο αλλο τα αρχεια [β].
μπορω να κανω φορματ διατηρωντας τα αρχεια στο [β] ;
μηπως γινεται διΜΟΡΦΩΣΗ του [α] χωρις σιντι κ το β μεινει απειραχτο;
Μπορεις.
Αρκει να εχεις ένα cd-dvd με καποιο εργαλειο που κανει partitioning.
Μπουταρεις από αυτό τον υπολογιστη και μολις φορτωθεί το πρόγραμμα, σβηνεις (delete partition) το κομματι του σκληρου που εχει το λειτουργικο και δεν πειράζεις το άλλο κομματι του με τα αρχεια. Προαιρετικα, το partition (διαμορφωση) που εσβησες, μπορεις να το κανεις μεσα από το πρόγραμμα αυτό στη συνεχεια και φορματ, αλλα δεν είναι απαραιτητο.
Στη συνεχεια εισάγεις το cd/dvd των Windows και επιλεγεις να γινει η εγκατασταση στο τμημα που εσβησες. Εάν εκανες πιο πριν φορματ ξανα στο κομματι αυτό, θα το δεις να είναι φορμαρισμενο στη λιστα με τις επιλογες προς εγκατασταση. Εάν δεν εκανες φορματ, αφου εσβησες το partition,το πρόγραμμα εγκαταστασης των windows θα κανει το φορματ μονο του.
Η διαμορφωση του [α] χωρις cd δεν είναι δυνατη, καθοτι δε μπορει να γινει διαμορφωση ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ,
του δισκου στον οποιο βρισκεται ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ. Για αυτό και η διαμορφωση είναι δυνατη μονο εκτος λειτουργικου, δηλ μεσω ενός cd/dvd από το οποιο εχεις μπουταρει.
Γειαα σας! Έχω ένα θεματάκι με τον υπολογιστή μου και δυστυχώς δεν προλαβαίνω να το παω σε κάποιον να το δει γιατί φεύγω τη Δευτέρα και προσπαθώ να βρω λύση μόνη μου.
Κάθε φορά που ανοίγω κάποιον browser, χρησιμοποιούσα opera, τώρα δοκιμάζω mozilla για να δω πως πάει και εκεί όταν πχ κάνω κάποια ανανέωση σε σελίδα, ή βλέπω κάποιο βίντεο στο yt ή κάτι online τελοσπάντων, κολλάει και μου βγάζει ένα παραθυράκι που λέει:
''Το Shockwave Flash μπορεί να είναι απασχολημένο ή έχει σταματήσει να αποκρίνεται. Μπορείτε να διακόψετε την πρόσθετη λειτουργία τώρα ή να συνεχίσετε για να δείτε αν η πρόσθετη λειτουργία θα ολοκληρωθεί."
Και πατάω πάντα "Συνέχεια".
Τι είναι αυτό; Έχω προσπαθήσει να βρω κάτι αλλά δεν καταφέρνω κάποιο αποτέλεσμα. Έχει κανείς ιδέα; :/
To plugin του flash εχει μαλλον θεμα.
Απεγκατεστησε και εγκατεστησε ξανα τον browser.
Τι μαθαίνει κανείς! Δηλαδή δεν χρειάζομαι κάποιο cd?
Compaq mini
Προφανως εχεις πανω φορτωμένα τα Windows XP home edition-με τετοια ηταν φορτωμένα τα εν λογω netbook.
Η ατυχια είναι όμως, πως δε συνοδευονταν από καποιο recovery cd, με αποτέλεσμα, ο χρηστης να επρεπε να δημιουργησει ένα μονος του - και ηταν η πρωτη δουλεια που επρεπε να κανει, οσο δουλευε κανονικα το netbook.
Στη σελιδα της hp, υπαρχουν μονο οι οδηγοι για το netbook. Λογικα όμως, εφόσον υπαρχει κρυφο recovery partition, αυτό θα πρεπει να ξεκινα ειτε αυτόματα όταν τα XP δε φορτωνουν, ειτε από τον ιδιο το χρηστη, πατωντας ειτε καποιο από τα κουμπια F1-F12, ειτε καποιο συγκεκριμενο κουμπι που θα τον παραπεμπει ένα συγκεκριμενο μηνυμα που θα βγει στην οθονη.
Σε κάθε περιπτωση, ένα ριζικο φορματ - που σβηνει ΚΑΙ το recovery partition - και επανεγκατασταση των Windows από εξωτερικο cd είναι ότι καλυτερο. Γιατι εγκαθιστάς ένα καθαρο συστημα, διχως τη σαβουρα που σου εχει πασαρει ο κάθε κατασκευαστης.
Παντως, με αναβαθμιση μνημης στα 2 GB και Windows 7, το εν λογω νετμπουκ είναι μια χαρα.
Καλα τα XP, αλλα υπαρχει πρόβλημα οδηγων - ειδικα μετα την παυση αναβαθμισεων από τη Microsoft - για νεες συσκευες. Συνεπως, τα 7 είναι μονόδρομος.