Προτάσεις για δουλειά

Samael

Τιμώμενο Μέλος

Ο Samael αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 26 ετών, επαγγέλλεται Η.Μ.Μ.Υ. και μας γράφει από Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 11.437 μηνύματα.
Χμμ, δεν το ενστερνίζομαι, εγώ προσωπικά έτσι; ο καθένας πράττει όπως θέλει..

πραγματικά, προτιμώ να κάνω άλλες δουλειές ενδιάμεσα και να είμαι ποιοτική σε αυτό που αγαπάω και που μόχθησα να αποκτήσω, παρά να "σερβίρω" στο κοινό αηδίες, ακόμα κι αν αυτό έχει τα χρήματα - με την καμία.
Εννοείται ο καθένας κάνει στο τέλος τις επιλογές που θέλει και πιστεύει οτι είναι οι καλύτερες.
Απλώς στο λεω γιατί έχω φίλους που ήταν σε ίδια φάση με εσένα και εν τέλει άλλαξαν επαγγελματικό προσανατολισμό και κράτησαν τις τέχνες σαν χόμπυ γιατί είδαν οτι απλά δεν βγαίνει το πράγμα εαν δέχονται μόνο δουλειές που θεωρούν οτι έχουν ποιότητα. Διαφορετικά δεν μπορεί να υπάρξει job security απο αυτό το πράγμα.

Guest 881237

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.

Εριφύλη

Περιβόητο μέλος

Η Εριφύλη αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 5.991 μηνύματα.

Chem2000

Διάσημο μέλος

Η Chem2000 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 24 ετών, επαγγέλλεται Μεταπτυχιακός Φοιτητής/τρια και μας γράφει από Νίκαια (Αττική). Έχει γράψει 3.117 μηνύματα.
Eριφύλη με το συμπάθιο, με το να κάθεσαι και να κλαίγεσαι ότι θέλεις να φύγεις από το σπίτι και ότι θέλεις λεφτά, ενώ ταυτόχρονα ακυρώνεις ο,τι δουλειά σου προτείνουν οι παραπάνω, δε πρόκειται να σε βοηθήσει σε κάτι. Κι εγώ όταν πήρα το πτυχίο, τα ίδια σκεφτόμουν ΑΛΛΑ έλαβα δράση. Έψαχνα νυχθημερόν για δουλειά, ακόμα και αν δεν ήταν στον τομέα μου.

Ε και λοιπόν βρήκα, έγινα πωλήτρια. Μου άρεσε εν τέλει; Μεεχ έτσι και έτσι. Έβγαλα λεφτά όμως ; Ναι έβγαλα και τα φυλάω. Θα μπορούσα να κλαίγομαι όμως κι εγώ και να λέω υπερήφανα "θέλω λεφτά και να φύγω από το σπίτι, αλλά δε θέλω να γίνω ούτε πωλήτρια ούτε σερβιτόρα γιατί εγώ τελείωσα χημικό και αυτό χαλάει το prestige μου". Μάντεψε τι θα γινόταν τότε. Δε θα είχα φράγκο και θα ζούσα μέσα στη καταπίεση.

Ίσως σου φανεί ότι σου επιτίθεμαι αλλά κάθε άλλο. Εφόσον έχεις ανάγκη τα χρήματα, δεν υπάρχει περιθώριο επιλογών, ιδίως όταν είσαι ακόμα σε ξεκίνημα καριέρας, χωρίς ιδιαίτερη εξειδίκευση και ανειδίκευτη. Σκέψου τι σου λέω και πράξε ανάλογα.

Guest 881237

Επισκέπτης

Τι είναι αυτό ακριβώς; εννοώ, τι θα κάνω;
Μπορείς να κάνεις picking , συλλογή παραγγελιών δηλαδή , χρήση scanner , ταμείο και άλλα , υπάρχουν αρκετά πόστα.
Πάτα στο google την περιοχή σου κ από δίπλα logistics
Αν μένεις προς δυτικά προάστια υπάρχουν αρκετές

Εριφύλη

Περιβόητο μέλος

Η Εριφύλη αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 5.991 μηνύματα.
Eριφύλη με το συμπάθιο, με το να κάθεσαι και να κλαίγεσαι ότι θέλεις να φύγεις από το σπίτι και ότι θέλεις λεφτά, ενώ ταυτόχρονα ακυρώνεις ο,τι δουλειά σου προτείνουν οι παραπάνω, δε πρόκειται να σε βοηθήσει σε κάτι. Κι εγώ όταν πήρα το πτυχίο, τα ίδια σκεφτόμουν ΑΛΛΑ έλαβα δράση. Έψαχνα νυχθημερόν για δουλειά, ακόμα και αν δεν ήταν στον τομέα μου.

Ε και λοιπόν βρήκα, έγινα πωλήτρια. Μου άρεσε εν τέλει; Μεεχ έτσι και έτσι. Έβγαλα λεφτά όμως ; Ναι έβγαλα και τα φυλάω. Θα μπορούσα να κλαίγομαι όμως κι εγώ και να λέω υπερήφανα "θέλω λεφτά και να φύγω από το σπίτι, αλλά δε θέλω να γίνω ούτε πωλήτρια ούτε σερβιτόρα γιατί εγώ τελείωσα χημικό και αυτό χαλάει το prestige μου". Μάντεψε τι θα γινόταν τότε. Δε θα είχα φράγκο και θα ζούσα μέσα στη καταπίεση.

Ίσως σου φανεί ότι σου επιτίθεμαι αλλά κάθε άλλο. Εφόσον έχεις ανάγκη τα χρήματα, δεν υπάρχει περιθώριο επιλογών, ιδίως όταν είσαι ακόμα σε ξεκίνημα καριέρας, χωρίς ιδιαίτερη εξειδίκευση και ανειδίκευτη. Σκέψου τι σου λέω και πράξε ανάλογα.
Καλέ, μη παρεξηγηθώ, σε καμία περίπτωση δεν είπα ότι χαλάνε στο prestige μου (που δεν έχω κιόλας😂), απλά θα ήθελα κάτι πιο μόνιμο, πιο βέβαιο

GeorgePap2003

Διάσημο μέλος

Ο GeorgePap2003 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 21 ετών, επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 3.117 μηνύματα.

@Grand Duchess

Grand Duchess

Περιβόητο μέλος

Η Grand Duchess αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια. Έχει γράψει 6.417 μηνύματα.

@Grand Duchess
Ευχαριστώ πολύ, φαίνεται πολύ ωραία ευκαιρία. Δυστυχώς είμαι ήδη σε υποχρεωτική πρακτική αυτή τη στιγμή, αλλά θα το δείξω σε γνωστές μου!

GeorgePap2003

Διάσημο μέλος

Ο GeorgePap2003 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 21 ετών, επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 3.117 μηνύματα.

nPb

Επιφανές μέλος

Ο nPb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Μαθηματικός και μας γράφει από Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 22.583 μηνύματα.

Ενώ πριν ... τους υπέγραφαν δια βίου συμβόλαιο εργασίας. Αχχ η δουλειά σε μια εταιρία είναι απλά δουλειά όσο σε έχουν ανάγκη και τους κάνεις γι' αυτό που σε πληρώνουν. Τίποτε περισσότερο και τίποτε λιγότερο. Απλά δεν στο λένε έτσι ωμά αλλά σε βάζουν σε μια διαδικασία να νιώθεις ότι θα μπεις σε ομάδα για να προσφέρεις και να εκτιμήσουν την προσωπικότητά σου, τις σπουδές σου, αυτό που είσαι. Δυστυχώς δεν ισχύει. Πάντα σε ομάδες εργασίας κάποιο μέλος είναι πιο κοντά στη διοίκηση για διάφορους λόγους και δεν γίνεται ακριβώς η τίμια προσαρμογή νέων μελών, γι' αυτό και αρκετοί αποχωρούν με απόλυση ή παραίτηση.

Guest 881237

Επισκέπτης

Στο 3 κυριολεκτικά λέει ότι τους απολύουν επειδή δεν θέλουν να δουλεύουν όλη μέρα

nPb

Επιφανές μέλος

Ο nPb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Μαθηματικός και μας γράφει από Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 22.583 μηνύματα.
Θυμάμαι τον φίλτατο @Jack of Spades να λέει κάποτε ότι γενικά σε μεγάλες εταιρίες (και του εξωτερικού) είναι στα πλαίσια της εταιρικής πολιτικής και του εσωτερικού ελέγχου των εργαζομένων να μην επιτρέπουν στους εργαζόμενους να μαθαίνουν ακριβώς τις διαδικασίες δουλειάς, ή πως ακριβώς δουλεύει η εταιρία αυτή πάνω σε συγκεκριμένα έργα ή μελέτες. Αυτό γίνεται για να υπάρχει αυτή η μόχλευση του ανθρώπινου δυναμικού, να απολύονται εύκολα και να προσλαμβάνουν εύκολα κόσμο με λογική ανακυκλώσιμου. Αυτό ισχύει έντονα στο Δυτικό και Ασιατικό κόσμο του Business and Fintech.

Ξέρει ο άλλος με το που θα προσληφθεί σε μια πολυμετοχική εταιρία ότι έχει ένα 3-6μηνο δοκιμαστικής περιόδου που ακόμη και αν καταφέρει να παραμείνει μετά το 6μηνο, θα πρέπει παράλληλα να ψάχνει και αλλού για μια καλύτερη δουλειά. Πάντα αφήνονται σκιές στο παιχνίδι της εργασίας ότι κάπου αλλού θα είναι καλύτερα, ειδικά όταν διαψεύδονται οι προσδοκίες ή οι συσχετισμοί αλλάζουν. Σε γνωστό μου του έλεγαν στα μούτρα ότι ενω ξεκινήσαν πριν 1.5 χρόνο δυναμικά να ενισχύουν τον τομέα του, τελικά η εταιρία άλλαξε προσανατολισμό και δεν είναι και τόσο χρήσιμη η συνεισφορά του. Φυσικά δεν του το λένε κοφτά, ότι δεν τον θέλουν απλά ακολουθείται η τεχνική του ήπιου συμβιβασμού μέχρι φθοράς και αμφιβολιών για να πει ο άλλος, δηλώνω παραίτηση ή να κάνει κάτι λάθος κατά την εταιρία, και αυτοί μετά τον απολύσουν στεγνά με άλλοθι ότι έκανε λάθος, χωρίς να το καταλάβει ο ίδιος (αφού είπαμε ότι οι διαδικασίες δουλειάς παραμένουν ασαφείς).

Βέβαια τότε που τα έλεγε ο Jack σε λογομαχία με τον Lancelot εγώ διαφωνούσα με τον Jack, αλλά τελικά έχει δίκιο.

Jack of Spades

Περιβόητο μέλος

Ο Κωνσταντίνος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 35 ετών, επαγγέλλεται Μηχανολόγος μηχανικός και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 6.491 μηνύματα.
Θυμάμαι τον φίλτατο @Jack of Spades να λέει κάποτε ότι γενικά σε μεγάλες εταιρίες (και του εξωτερικού) είναι στα πλαίσια της εταιρικής πολιτικής και του εσωτερικού ελέγχου των εργαζομένων να μην επιτρέπουν στους εργαζόμενους να μαθαίνουν ακριβώς τις διαδικασίες δουλειάς, ή πως ακριβώς δουλεύει η εταιρία αυτή πάνω σε συγκεκριμένα έργα ή μελέτες. Αυτό γίνεται για να υπάρχει αυτή η μόχλευση του ανθρώπινου δυναμικού, να απολύονται εύκολα και να προσλαμβάνουν εύκολα κόσμο με λογική ανακυκλώσιμου. Αυτό ισχύει έντονα στο Δυτικό και Ασιατικό κόσμο του Business and Fintech.

Ξέρει ο άλλος με το που θα προσληφθεί σε μια πολυμετοχική εταιρία ότι έχει ένα 3-6μηνο δοκιμαστικής περιόδου που ακόμη και αν καταφέρει να παραμείνει μετά το 6μηνο, θα πρέπει παράλληλα να ψάχνει και αλλού για μια καλύτερη δουλειά. Πάντα αφήνονται σκιές στο παιχνίδι της εργασίας ότι κάπου αλλού θα είναι καλύτερα, ειδικά όταν διαψεύδονται οι προσδοκίες ή οι συσχετισμοί αλλάζουν. Σε γνωστό μου του έλεγαν στα μούτρα ότι ενω ξεκινήσαν πριν 1.5 χρόνο δυναμικά να ενισχύουν τον τομέα του, τελικά η εταιρία άλλαξε προσανατολισμό και δεν είναι και τόσο χρήσιμη η συνεισφορά του. Φυσικά δεν του το λένε κοφτά, ότι δεν τον θέλουν απλά ακολουθείται η τεχνική του ήπιου συμβιβασμού μέχρι φθοράς και αμφιβολιών για να πει ο άλλος, δηλώνω παραίτηση ή να κάνει κάτι λάθος κατά την εταιρία, και αυτοί μετά τον απολύσουν στεγνά με άλλοθι ότι έκανε λάθος, χωρίς να το καταλάβει ο ίδιος (αφού είπαμε ότι οι διαδικασίες δουλειάς παραμένουν ασαφείς).

Βέβαια τότε που τα έλεγε ο Jack σε λογομαχία με τον Lancelot εγώ διαφωνούσα με τον Jack, αλλά τελικά έχει δίκιο.
Είχα αναφέρει δύο κύριους λόγους, ο ένας είναι αυτός που συγκράτησες κι αναφέρεις εδώ...ο άλλος έχει να κάνει με τ' ότι θέλουν ο εργαζόμενος να γνωρίζει όσο γίνεται λιγότερες λεπτομέρειες για τη δραστηριότητα της εταιρείας π.χ. αν μιλάμε για ένα εργοστάσιο που παράγει κάποια προϊόντα, την παραγωγική διαδικασία απ' την αρχή ως το τέλος, την τιμολογιακή πολιτική που εφαρμόζει για τα προϊόντα του στην εκάστοτε αγορά, σε ποιες αγορές/πελάτες πουλάει κ.λπ. ώστε ν' αποφεύγονται φαινόμενα του τύπου «μαζευόμαστε π.χ. 5-10 στελέχη, παραιτούμαστε κι ανοίγουμε το δικό μας ανταγωνιστικό εργοστάσιο ακριβώς απέναντι, προσλαμβάνουμε κι άλλους 50-60 δικούς σου υπαλλήλους κι άντε να μας πιάσεις»!

Ν' αναφέρω ένα παράδειγμα από τη δική μου εργασιακή καθημερινότητα που είναι χαρακτηριστικό: έστω π.χ. μια τεχνική εταιρεία που κατασκευάζει κάποια parts για λογαριασμό κάποιας άλλης εταιρείας και πάω εγώ (ως «τρίτο μέρος») εκ μέρους της δεύτερης να επιθεωρήσω τις εργασίες της πρώτης...κάποιες φορές με συνοδεύουν και υπάλληλοι της εταιρείας/πελάτη, ε λοιπόν όσοι από αυτούς έρχονται και δεν είναι «projectάδες» και συνεπώς δεν (χρειάζεται να) έχουν σχέση με τα οικονομικά του έργου (π.χ. quality engineers) έχουν ΠΑΝΤΑ στα χέρια τους P.O. (Purchase Order) η οποία είναι «Unpriced», χωρίς δηλαδή ν' αναγράφονται πάνω οικονομικές πληροφορίες όπως το τίμημα της εργολαβίας κ.λπ.!;)
Κι εννοείται πως το ίδιο κάνουν και μ' εμένα (που ως εξωτερικός συνεργάτης μπορώ πολύ εύκολα ν' ανοίξω το στόμα μου και να ξεράσω τα πάντα περί τιμών σε 1.000.000 μεριές)...

Έτσι λοιπόν αυτό που βλέπεις στις μεγάλες εταιρείες δεν είναι π.χ. 5 εργαζόμενους που ασχολούνται με 20 διαφορετικά tasks σε 5 διαφορετικά έργα (ένα στον καθένα) αλλά 10 εργαζόμενους που ασχολούνται με 2 διαφορετικά tasks ΚΑΙ στα 5 διαφορετικά έργα!

Κι επιπλέον, μέσω αυτή τη στρατηγικής, εκτός απ' τα προαναφερθέντα πετυχαίνεις και αύξηση παραγωγικότητας (κοινώς «μ' ένα σμπάρο δυο τρυγόνια»):
Είσαι π.χ. quality auditor;Δε θα κάνεις πλήρες audit με βάση το 9001 σε 5 έργα, θα κάνεις audit μόνο σε μια συγκεκριμένη παράγραφο του προτύπου αλλά σε ΟΛΑ τα έργα της εταιρείας (κι επαναλαμβάνοντας την ίδια ρουτίνα ξανά και ξανά θα μάθεις σε βάθος χρόνου να το κάνεις κι όσο πιο γρήγορα γίνεται)...
Είσαι π.χ. designer;Δε θ' αναλάβεις το σχεδιασμό ενός πλήρους μηχανολογικού συστήματος, θ' αναλάβεις μόνο τα boilers ή μόνο το piping ξέρω 'γω (κι επαναλαμβάνοντας την ίδια ρουτίνα ξανά και ξανά θα μάθεις σε βάθος χρόνου να το κάνεις κι όσο πιο γρήγορα γίνεται)...
Είσαι π.χ. financial auditor;Δε θ' ασχοληθείς με όλα τα οικονομικά δεδομένα ενός project, θ' ασχοληθείς π.χ. μόνο με τη διαδικασία τιμολόγησης (κι επαναλαμβάνοντας την ίδια ρουτίνα ξανά και ξανά θα μάθεις σε βάθος χρόνου να το κάνεις κι όσο πιο γρήγορα γίνεται)...

Τελευταία επεξεργασία:

nPb

Επιφανές μέλος

@GeorgePap2003 ρίξε μια ματιά να δεις πως δουλεύει το business. :) Δεν έχει καμία σχέση με τις θεωρητικές πίπες του Πανεπιστημίου. Οι μεγαλοκαθηγητές δεν έχουν κάνει ποτέ εργασία με πραγματικό σενάριο σε εταιρία ή βιομηχανία και να φάνε ... πόδι.

Jack of Spades

Περιβόητο μέλος

Ο Κωνσταντίνος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 35 ετών, επαγγέλλεται Μηχανολόγος μηχανικός και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 6.491 μηνύματα.
@GeorgePap2003 ρίξε μια ματιά να δεις πως δουλεύει το business. :) Δεν έχει καμία σχέση με τις θεωρητικές πίπες του Πανεπιστημίου. Οι μεγαλοκαθηγητές δεν έχουν κάνει ποτέ εργασία με πραγματικό σενάριο σε εταιρία ή βιομηχανία και να φάνε ... πόδι.
Εδώ βέβαια να τονίσω πως, κάποιον ο οποίος δεν έχει φιλοδοξίες να κάνει κάτι δικό του κάποτε ώστε να του μένει η υπεραξία της δουλειάς του κ.λπ. και θέλει απλώς να είναι υπάλληλος να πηγαίνει σε μια όσο το δυνατόν πιο εύκολη και «ανώδυνη» δουλειά κι απλά να παίρνει ένα μισθό κάθε μήνα ικανό να τον ζήσει σχετικά καλά, όλο αυτό που περιέγραψα στο προηγούμενο post τον βολεύει βραχυπρόθεσμα, γιατί η φάση είναι απλά «μαθαίνω να κάνω πέντε πράγματα κι από εδώ και πέρα απλώς τα κάνω, περνάει η ώρα γρήγορα και πάω σπίτι μου στο τέλος του ωραρίου χωρίς σκοτούρες»!

Η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων εργαζόμενων εκτός Ελλάδας είναι (προφανώς) τέτοιες περιπτώσεις...

nPb

Επιφανές μέλος

Εδώ βέβαια να τονίσω πως, κάποιον ο οποίος δεν έχει φιλοδοξίες να κάνει κάτι δικό του κάποτε ώστε να του μένει η υπεραξία της δουλειάς του κ.λπ. και θέλει απλώς να είναι υπάλληλος να πηγαίνει σε μια όσο το δυνατόν πιο εύκολη και «ανώδυνη» δουλειά κι απλά να παίρνει ένα μισθό κάθε μήνα ικανό να τον ζήσει σχετικά καλά, όλο αυτό που περιέγραψα στο προηγούμενο post τον βολεύει βραχυπρόθεσμα, γιατί η φάση είναι απλά «μαθαίνω να κάνω πέντε πράγματα κι από εδώ και πέρα απλώς τα κάνω, περνάει η ώρα γρήγορα και πάω σπίτι μου στο τέλος του ωραρίου χωρίς σκοτούρες»!

Η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων εργαζόμενων εκτός Ελλάδας είναι (προφανώς) τέτοιες περιπτώσεις...

Τότε ο Lancelot γιατί σκοτωνόταν να μας πείσει ότι έξω οι δουλειές είναι τόσο ανώδυνες; :upside:

Jack of Spades

Περιβόητο μέλος

Τότε ο Lancelot γιατί σκοτωνόταν να μας πείσει ότι έξω οι δουλειές είναι τόσο ανώδυνες; :upside:
Σ' αυτό έχει δίκιο, οι απαιτήσεις στο setting που περιέγραψα προηγουμένως (προφανώς) είναι λίγες και συγκεκριμένες...δεν είσαι π.χ. στέλεχος στην ΑΒΑΞ ή στην Intrakat ξέρω 'γω στην Ελλάδα να τρέχεις ένα σωρό έργα παράλληλα να 'χεις ένα σωρό ευθύνες να μιλάς με πόσους νοματέους κ.λπ. θα πας σε μια πολυεθνική θα σε παρκάρουν σε μια από τις αμέτρητες θεσούλες του οργανογράμματος θα κάνεις τα ίδια 2-3 πραγματάκια κάθε μέρα κι ούτε γάτα ούτε ζημιά (που λέει ο λόγος, γιατί το πόσο καλά πάει συνήθως αυτό μακροπρόθεσμα είναι προφανές)...

Τελευταία επεξεργασία:

Lancelot

Περιβόητο μέλος

Ο Lancelot αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 5.377 μηνύματα.
Αφού μίλησαν οι γκουρού, μάλλον έτσι θα είναι. Εγώ ήθελα να ρωτήσω τι σημαίνουν α) τα δημοσιευμένα στοιχεία της Εργάνη κάθε έτος, β) τι σημαίνει η έλλειψη R&D σε μια χώρα που θέλει να λογίζεται ως ισάξιο μέλος της ΕΕ, γ) πώς ακριβώς γίνονται συγκρίσεις μήλων με πορτοκαλιών ;

Βέβαια σε όλο αυτό, υπάρχει και η άλλη οπτική. Γιατί λοιπόν να μην κάτσεις στην Ελλάδα ; Όλο και κάπου θα εργαστείς, κάποιο μισθό θα παίρνεις και θα έχεις και ήλιο κάθε μέρα. Άσχετα που τα δημοσιευμένα στοιχεία μας δείχνουν την οικονομική στενότητα του ιδιωτικού τομέα, εντούτοις θα πρέπει να εξυμνήσουμε την χώρα. Γιατί λοιπόν να έχεις φιλοδοξίες ; Θα αιτηθείς στην Metlen (πρώην Μυτηλιναίος), αν δεν έχεις μπάρμπα στην Κορώνη, δεν βαριέσαι...κάτι θα γίνει. Θα ενταχθείς στο πρόγραμμα ''νέος Μηχανικός'' (πραγματικό πρόγραμμα). Θα σε βάλουν σε ένα πρότζεκτ μαζί με τους υπόλοιπους του προγράμματος (''για το καλό σας βρε, για να μάθετε...γιατί μέχρι εκείνη τη χρονική στιγμή, δεν ξέρετε...αφού νοιάζονται για εσένα) και μόλις ακριβώς τελειώσει το πρόγραμμα θα σε ενημερώσουν από το αγαπητο HR ότι θα σε ενημερώσουν όταν βρεθεί η θέση. Παράλληλα εσύ μην ανησυχείς, όλο και κάποια θέση θα βρεθεί....Για παράδειγμα να πας σε ένα μηχανουργείο...αλλά να ξέρεις θα πληρώνεσαι ως ανειδίκευτος. Αν ούτε εκεί στεριώσεις, υπάρχουν και τα τεχνικά γραφεία. Εκείνα, επειδή είναι φιλεύσπλαχνα θα σου μάθουν την δουλειά τους πρώτους μήνες...μέσω καφεδικής. Μην πτοείσαι. Ασχέτως εάν έκανες διάγραμμα Mohr ή περιοδική έκλυση δινών μην ανησυχείς θα κάνεις ΚΕΝΑΚ. Μετά από κανένα χρόνο θα ανοίξεις το γραφείο σου, θα δηλώνεις εισόδημα πείνας αλλά θα τα παίρνεις μαύρα.
Αυτές είναι οι φιλοδοξίες.