Πρόσκληση Εθελοντικής Στράτευσης Γυναικών

Ποια θα στρατευτεί;

Αποτελέσματα της δημοσκόπησης (Ψήφισαν 5)
  • Είμαι γυναίκα και θα πάω εθελοντικά στο στρατό

Ψήφοι: 0 0,0%
  • Είμαι γυναίκα και δεν θα πάω

Ψήφοι: 2 40,0%
  • Δεν είμαι γυναίκα, αλλά πιστεύω ότι καλο θα ήταν οι γυναίκες να πάνε

Ψήφοι: 2 40,0%
  • Δεν είμαι γυναίκα, αλλά πιστεύω ότι καλό θα ήταν να μην πάνε

Ψήφοι: 0 0,0%
  • Δεν ξέρω / Δεν απαντώ

Ψήφοι: 1 20,0%

• Σύνολο ψηφοφόρων
    5
Η γυναίκα οφείλει να μην κινδυνεύει, καθώς αν και η ζωή ενός άντρα είναι ισάξια με τη ζωή μιας γυναίκας βιολογικά πολλές είναι πιο αδύναμες από τους άντρες και οφείλουν να επιτελούν άλλους εξίσου αξιοπρεπείς και πολύτιμους ρόλους στην κοινωνία, όπως αυτός της μητέρας ή και της νοικοκυράς.
Πόσος σεξισμός;

Αχ τι μένει να δούμε άραγε; τους άντρες μπατριώτες να λιποτακτούν στην ώρα ανάγκης;

Όπως λέει και ένας πολύ σοφός φίλος, όλοι πατριώτες με ξένα κόλυβα @dum dum boy :inlove:

γιατι; νόμιζα η Παναγία ευλογούσε τις μαχες μας είχε ευνοήσει κιόλας

μπερδεμένα τα πράγματα

Ίσως η Αγία Βαρβάρα που είναι του πυροβολικού. Η Παναγία μας βοηθούσε το 40. Από εκεί και έπειτα πόσο να αγιασει πια και εκείνη;

Ίσως η Αγία Βαρβάρα που είναι του πυροβολικού. Η Παναγία μας βοηθούσε το 40. Από εκεί και έπειτα πόσο να αγιασει πια και εκείνη;
Βρε κορίτσι τί της λες ; Θα βγάλει σπυράκια με την Παναγία...

Και θα γα@ηθεί και αυτό το θέμα. Προς τα εκεί πάει, άλλωστε...

Πες μου λίγο τη χρήση του πεζικού στον πόλεμο που γίνεται αυτή τη στιγμή. Επίσης πες μου αν γίνεται μάχη σώμα με σώμα οπουδήποτε εκτός από ίσως στο Πακιστάν.
Για να καταλάβεις λίγο τη σημασία του σε οποιαδήποτε σύρραξη, το πεζικό είθισται να αποκαλείται "ο βασιλιάς των όπλων".

Προχωρώντας στον σκοπό του τώρα, στην ουσία το πεζικό είναι υπεύθυνο για την κατάληψη εχθρικών περιοχών καθώς και τη διατήρηση αυτών υπό την κατοχή του. Πχ είσαι σε μια μάχη, ωραία; Βάζεις το πυροβολικό να επιτίθεται, στέλνεις μετά τα άρματα πολλές φορές μαζί με το πεζικό (εντάξει τώρα αν τα διαβάζει κανένας που ξέρει και λέω ανακρίβειες ας με συγχωρέσει), και έπειτα όταν το πεδίο είναι ελεύθερο πάει το πεζικό και καταλαμβάνει την περιοχή. Κάπως έτσι, πολύ χονδρικά.
Πεζικό λοιπόν δε σημαίνει μάχη σώμα με σώμα, μιας και είναι ένα όπλο που από αρχαιοτάτων χρόνων εξελίσσεται (είναι μάλιστα το αρχαιότερο όπλο). Εκεί είναι που έχεις το λάθος δηλαδή στο συλλογισμό σου, το πεζικό δεν είναι πλέον μάχη με σπαθιά και με χατζάρια, ο σκοπός του όμως παραμένει ο ίδιος με πάντα.
Αν θες να εμβαθύνεις λίγο παραπάνω για να μη βγαίνουμε παραπάνω οφφ, ορίστε και ο πλέον αξιόπιστος σύνδεσμος:
Αποστολή Πεζικού

Να μάχεται δια πυρός, ελιγμού και κινήσεως, κάτω από οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες, σε οποιοδήποτε έδαφος, να κατακτά το έδαφος, να καταστρέφει ή να αιχμαλωτίζει τον εχθρό, να τον εκδιώκει από τις θέσεις του και να εξασφαλίζει τη διατήρηση του καταληφθέντος εδάφους, αποκρούοντας την έφοδο του εχθρού με πυρά, αγώνα εκ του συστάδην και αντεπιθέσεις.
Αξίζει βέβαια να σημειωθεί πως πλέον το πεζικό δεν είναι φυσικά πεζό αλλά έχει τα γνωστά ΤΟΜΑ, ΤΟΜΠ κλπ (γενικά υπάρχουν πολλά αλλά εντάξει δεν τα ξέρω και εγώ), μιλάμε δηλαδή για μηχανοκίνητο πεζικό.

Για να καταλάβεις λίγο τη σημασία του σε οποιαδήποτε σύρραξη, το πεζικό είθισται να αποκαλείται "ο βασιλιάς των όπλων".

Προχωρώντας στον σκοπό του τώρα, στην ουσία το πεζικό είναι υπεύθυνο για την κατάληψη εχθρικών περιοχών καθώς και τη διατήρηση αυτών υπό την κατοχή του. Πχ είσαι σε μια μάχη, ωραία; Βάζεις το πυροβολικό να επιτίθεται, στέλνεις μετά τα άρματα πολλές φορές μαζί με το πεζικό (εντάξει τώρα αν τα διαβάζει κανένας που ξέρει και λέω ανακρίβειες ας με συγχωρέσει), και έπειτα όταν το πεδίο είναι ελεύθερο πάει το πεζικό και καταλαμβάνει την περιοχή. Κάπως έτσι, πολύ χονδρικά.
Πεζικό λοιπόν δε σημαίνει μάχη σώμα με σώμα, μιας και είναι ένα όπλο που από αρχαιοτάτων χρόνων εξελίσσεται (είναι μάλιστα το αρχαιότερο όπλο). Εκεί είναι που έχεις το λάθος δηλαδή στο συλλογισμό σου, το πεζικό δεν είναι πλέον μάχη με σπαθιά και με χατζάρια, ο σκοπός του όμως παραμένει ο ίδιος με πάντα.
Αν θες να εμβαθύνεις λίγο παραπάνω για να μη βγαίνουμε παραπάνω οφφ, ορίστε και ο πλέον αξιόπιστος σύνδεσμος:

Αξίζει βέβαια να σημειωθεί πως πλέον το πεζικό δεν είναι φυσικά πεζό αλλά έχει τα γνωστά ΤΟΜΑ, ΤΟΜΠ κλπ (γενικά υπάρχουν πολλά αλλά εντάξει δεν τα ξέρω και εγώ), μιλάμε δηλαδή για μηχανοκίνητο πεζικό.
Μπράβο, Κατερινιώ...

Τί ωραίο να έχουν οι γυναίκες γνώσεις και να μιλάνε για τέτοια θέματα...

Πολύ ωραία και αναλυτική παρουσίαση του θέματος. Μπράβο σου Κατερίνα που είσαι ενημερωμένη ακόμα και σε αυτά τα θέματα. Μετράει πολύ να ξέρεις ο τρόπος που παρουσιάζεις κάτι. Μετράει καθώς όταν οι 99/100 απλά ειρωνεύονται και προκαλούν με την απροσάρμοστη συμπεριφορά τους (χωρίς να λένε τίποτα στο τέλος) εσύ μένεις to the point!!!​

....όταν οι 99/100 απλά ειρωνεύονται και προκαλούν με την απροσάρμοστη συμπεριφορά τους (χωρίς να λένε τίποτα στο τέλος) εσύ μένεις to the point!!!​
Ναι...Και παίρνουν και μέτρο να μετρήσουν τις αληθινές πατριώτισσες από τις γιαλαντζί...

Να δω πόσο πάτο θα πιάσει πια, όλο αυτό που συμβαίνει...

Ναι...Και παίρνουν και μέτρο να μετρήσουν τις αληθινές πατριώτισσες από τις γιαλαντζί...

Να δω πόσο πάτο θα πιάσει πια, όλο αυτό που συμβαίνει...

Όσο ασχολείστε παιδιά τόσο θα διαιωνίζονται αυτές οι συμπεριφορές, τόσο εδώ μέσα όσο και έξω στην κοινωνία. Θέλει ο άλλος να ειρωνεύεται και να προσβάλλει σε όλα τα threads? Ας το κάνει όσο θέλει. Θέλει να σε αποκαλεί ρατσιστή επειδή τόλμησες να πεις τη κοινή λογική; Ας το κάνει επίσης. Εσύ κοίτα να είσαι καλά με τον εαυτό σου και σίγουρος για τις απόψεις σου, αυτό μετράει στο τέλος της ημέρας. Μακαρι το μόνο πρόβλημα μου να ήταν αν με αποκαλέσει κάποιο ανώνυμο μέλος στο Esteki ρατσιστή ή Εθνικιστή. Και όχι μόνο στο Steki, αλλά γενικά στην κοινωνία.

Τουλάχιστον εγώ έτσι το βλέπω. 🙂🙂

Δεν πρέπει να τα ισοπεδώνουμε όλα. Έχουμε πει πως τα φύλα είναι ίσα αλλά όχι ίδια. Το να δίνεται η δυνατότητα για εθελοντική στράτευση στις γυναίκες είναι το ιδεατό αφού έχουμε παραδείγματα άξιων μαχητριών στην ιστορία. Δεν χρειάζεται να γίνει υποχρεωτικό όμως. Οπότε με βάση τη δεύτερη πρόταση που έγραψα αυτό πάει και για τους άντρες που για να την πουν στις φεμινίστριες θέλουν είτε υποχρεωτικότητα για τις γυναίκες είτε να γίνει και η δική τους θητεία εθελοντική. Δεν είστε το ίδιο, οι άντρες καλώς έχουμε υποχρεωτική θητεία.

Το θέμα είναι η ποιότητα της θητείας και η αναξιοκρατία του δημοσιοϋπαλληλικού στρατού το οποίο βέβαια είναι άλλη συζήτηση σε αντίστοιχο θρεντ.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Επίσης @nimbus να ξες, το πεζικό παίζει μεγάλο ρόλο ακόμα. Ελάχιστες χώρες έχουν τη δυνατότητα να κάνουν πόλεμο με κουμπιά. Το Ουκρανικό είναι ένα τρανταχτό παράδειγμα αυτού, υπάρχουν χαρακώματα λες και είμαστε στο 1914.

Τελευταία επεξεργασία:
το πεζικο παιζει ρολο οταν τιθεται θεμα κατοχης εδαφων.

εξαρταται λοιπον, τι θελει να κερδισει κανεις απο ενα πολεμο.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back