Πρότυπα ομορφιάς: Ανυπέρβλητο παράδειγμα χειραγώγησης;

Εσείς έχετε επηρεαστεί από το σύγχρονο πρότυπο του γυναικείου σώματος;

Αποτελέσματα της δημοσκόπησης (Ψήφισαν 58)
  • Είμαι άνδρας και έχω επηρεαστεί.

Ψήφοι: 11 19,0%
  • Είμαι άνδρας και δεν έχω επηρεαστεί.

Ψήφοι: 9 15,5%
  • Είμαι γυναίκα και έχω επηρεαστεί.

Ψήφοι: 21 36,2%
  • Είμαι γυναίκα και δεν έχω επηρεαστεί.

Ψήφοι: 14 24,1%
  • ΔΞ/ΔΑ

Ψήφοι: 3 5,2%

• Σύνολο ψηφοφόρων
    58
twin peaks waitress GIF
Εγώ αν ήμουν ο agent Cooper θα 'μπαινα Audrey και θα 'βγαινα μετά από 25 χρόνια στην 3η σεζόν!:rolleyes:

twin peaks waitress GIF

Πάντως αντικειμενικά ο μεγαλύτερος κόμματος σ' αυτή τη σειρά ήταν η υπερmilf (υπερcougar το 2017) Peggy Lipton (R.I.P.), από τις σπάνιες περιπτώσεις γυναικών που όσο μεγαλώνουν ομορφαίνουν!
Κάθομαι και βλέπω το τρέιλερ που βάλατε από παλιότερα, και διαπιστώνω ότι η καθεμία είχε άλλη ομορφιά - είχε η καθεμία τον δικό της "τύπο"...
Αυτό που αποκαλούμε «τύπος» (του/της καθενός/καθεμιάς) έχει χαθεί γενικότερα στις μέρες μας, τα ίδια βλέπεις και στους άντρες όλοι π.χ. faux hawk κλαρινοκουρέματα, πουκάμισα με ανοιχτό γιακά μέχρι τον αφαλό, 1.000.000 αξεσουάρ κ.ο.κ.

Τελευταία επεξεργασία:
Η ειρήνη παπά σίγουρα θα θεωρούνταν χοντρή σήμερα.

Δεν θα θαυμάσω ποτέ μια γυναίκα που έχει κάνει επεμβάσεις, απλά δεν. Είναι δικό μου το θέμα.

Από μικρή θαύμαζα τις πιο αλαβάστρινες ομορφιές, που είχαν αγαλματένια χαρακτηριστικά. Αυτό μου αρέσει ακόμα κι αν μου συγκρίνεις μια τέτοια γυναίκα με την μεγαλύτερη σεξομπομπα που υπάρχει, την πρώτη θα προτιμήσω.
Δεν ταυτίζεται η ομορφιά με την σεξουαλικοτητα.
Τελείως άτοπη σύγκριση...

Ευχαριστώ για αυτό γιατί θα τρελαθούμε εδώ μέσα.

και ναι. Συγγνώμη αλλά όσο κάνουν πλαστικές, τόσο θα τις αποκαλώ πλαστικές.
Αν κάποια έκανε πλαστική να μοιάσει στην Κίτσου πως θα σου φαινόταν ; :hypno:

Εγώ θα μαι αυτή 🥹

Ε ναι, για αυτόν τον λόγο θα την έκανα κι εγώ
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Βέβαια πρέπει και από το 1.66 να πάω στο 1.80🥹

Δεν χρειάζεται αρκεί να κάνεις το μακιγιαΖ να πάρεις αυτό το καταθλιπτικό ύφος που ανοίγει η καρδιά σου όταν την βλέπεις και της μοιάζεις :bleh: :bleh: :bleh:

Εγώ θα μαι αυτή 🥹

Ε ναι, για αυτόν τον λόγο θα την έκανα κι εγώ
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Βέβαια πρέπει και από το 1.66 να πάω στο 1.80🥹
Βάλε τα παιδάκια του πάνω ορόφου να σε τραβήξουν. Θα σε πιάζει το ένα απ τα πόδια, το άλλο απ τους ώμους και τράβα

30 χρονών δεν είναι η Kendall;
Minimum 45άρα θα την έκανα.
Μα, ο σκοπός δεν είναι να κάνουν επεμβάσεις για να φαίνονται φρέσκες και νεότερες;
Εδώ ρε συ κάνουν από τα 20+ τους πλέον και δεν είναι λίγες που κάνουν. Είχα συνάδελφο 28 και γνωστή λίγο μικρότερη που έκαναν και ήταν σε φάση «αυτά τα κάνεις πριν τα 30, Ηλία» και κάτι τέτοια γυναικεία που δεν τα καταλαβαίνω και εν τέλει ενώ ήταν μια χαρά όμορφες κοπέλες μετά έγιναν σαν να έχουν κάτι ψεύτικο. Αυτό ειδικά με τα χείλια που κάνουν φαίνεται τόσο ψεύτικο.

τόσο καιρό τους πουλούσαν το παραμύθι πως το υαλουρονικό το απορροφάει το δέρμα και μόλις είχαν βγεί τα MRI scans και δείχναν πως απλά μετατοπίζεται σε άλλο μέρος του προσώπου, πάθαν όλοι σοκ.

Αφήνω εδώ το βίντεο είναι πολύ βοηθητικό.

Όλα αυτά συσσωρεύονται κάτω από το δέρμα και καταλήγουν στα 40 η και πολύ νωρίτερα να εχουν αυτό που λέμε pillow face.

IMG_6391.jpeg

IMG_6393.jpeg

Αυτό που λένε πως κάνουν μπότοξ για να παγώσουν τις ρυτίδες έκφρασης και να μην εμφανιστούν ποτέ είναι επίσης ένα τεράστιο ψέμα.

Υπάρχουν επίσης περιστατικά που κάνουν face lift-χειρουργικό- από τα 30 ή και μικρότερες, που είναι τεράστιο έγκλημα καθώς στα 50 δεν θα υπάρχει κάτι άλλο να τραβήξουν και θα δείχνουν σαν τον Michael Jackson.
Αλλά ως γνωστόν, μιλάμε για βιομηχανία δισεκατομμυρίων χτισμένη στην κοινωνική πίεση που ασκείται στις γυναίκες να μείνουν για πάντα νέες.

...κάτι τέτοια γυναικεία που δεν τα καταλαβαίνω και εν τέλει ενώ ήταν μια χαρά όμορφες κοπέλες μετά έγιναν σαν να έχουν κάτι ψεύτικο. Αυτό ειδικά με τα χείλια που κάνουν φαίνεται τόσο ψεύτικο.
Καλά, μην νομίζεις και γω που είμαι γυναίκα, δεν τα καταλαβαίνω.
Και άντε πες ότι σε μεγαλύτερες ηλικίες μπορεί να κάνουν κάτι μικρό για ν΄ανέβει η ψυχολογία τους κτλ.
Αλλά τώρα 30 χρονών κοπέλα να φαίνεται σαν να φοράει μάσκα στο πρόσωπό της;
Κρίμα δεν είναι;

΄Ασε το άλλο που πρέπει να κάνει 10 ώρες να βαφτεί και άλλες 10 για να ξεβαφτεί.
Τι μαρτύριο κι αυτό...

τόσο καιρό τους πουλούσαν το παραμύθι πως το υαλουρονικό το απορροφάει το δέρμα και μόλις είχαν βγεί τα MRI scans και δείχναν πως απλά μετατοπίζεται σε άλλο μέρος του προσώπου, πάθαν όλοι σοκ.
Εδω μας ειχαν στείλει σχετική ελεγχόμενη μελέτη που δείχνει ότι το Botox μπορεί να βοηθήσει στην Κατάθλιψη, βασισμένη στη λεγόμενη “facial feedback hypothesis”
Σύμφωνα με αυτήν την ιδέα, όταν δεν μπορείς να κάνεις έντονες αρνητικές εκφράσεις (όπως το συνοφρύωμα), ο εγκέφαλος λαμβάνει λιγότερα σήματα που σχετίζονται με αρνητικά συναισθήματα, κάτι που μπορεί να επηρεάσει θετικά τη διάθεση....

Ολα αυτα βασίζονται εν μέρει στην κοινωνική πίεση για “αψεγάδιαστη” εμφάνιση και στην ανησυχία για τις ρυτίδες και τη γήρανση.

Εδω μας ειχαν στείλει σχετική ελεγχόμενη μελέτη που δείχνει ότι το Botox μπορεί να βοηθήσει στην Κατάθλιψη, βασισμένη στη λεγόμενη “facial feedback hypothesis”
Σύμφωνα με αυτήν την ιδέα, όταν δεν μπορείς να κάνεις έντονες αρνητικές εκφράσεις (όπως το συνοφρύωμα), ο εγκέφαλος λαμβάνει λιγότερα σήματα που σχετίζονται με αρνητικά συναισθήματα, κάτι που μπορεί να επηρεάσει θετικά τη διάθεση....

Ολα αυτα βασίζονται εν μέρει στην κοινωνική πίεση για “αψεγάδιαστη” εμφάνιση και στην ανησυχία για τις ρυτίδες και τη γήρανση.
Αλήθεια ισχύει αυτό; Όμως δεν είναι πονάει πόδι κόβει πόδι; Θέλω να πω αναπόφευκτα όσο μπότοξ και να κάνεις ο χρόνος δεν θα σταματήσει και θα πρέπει να κυνηγάς κάθε σημάδι, αυτό δεν προκαλεί χρόνιο άγχος και ανασφάλεια;

Μα, ο σκοπός δεν είναι να κάνουν επεμβάσεις για να φαίνονται φρέσκες και νεότερες;
Ο σκοπός είναι να βγάζουν λεφτά από τη μούρη και το σώμα τους. :rolleyes:

Εδώ ρε συ κάνουν από τα 20+ τους πλέον και δεν είναι λίγες που κάνουν. Είχα συνάδελφο 28 και γνωστή λίγο μικρότερη που έκαναν και ήταν σε φάση «αυτά τα κάνεις πριν τα 30, Ηλία» και κάτι τέτοια γυναικεία που δεν τα καταλαβαίνω και εν τέλει ενώ ήταν μια χαρά όμορφες κοπέλες μετά έγιναν σαν να έχουν κάτι ψεύτικο. Αυτό ειδικά με τα χείλια που κάνουν φαίνεται τόσο ψεύτικο.
Ποια 20 καλέ; Εγώ έχω συγγενή που δούλεψε καλοκαίρι στα 16 της για να κάνει επέμβαση στη μύτη. Και έλεγε ότι είναι κλασσικά όλα αυτά και τα κάνουν όλες.

Αλήθεια ισχύει αυτό; Όμως δεν είναι πονάει πόδι κόβει πόδι; Θέλω να πω αναπόφευκτα όσο μπότοξ και να κάνεις ο χρόνος δεν θα σταματήσει και θα πρέπει να κυνηγάς κάθε σημάδι, αυτό δεν προκαλεί χρόνιο άγχος και ανασφάλεια;
Για πολλές γυναίκες στην σημερινή εποχη το Botox είναι απλά ένα εργαλείο βελτίωσης της εικόνας τους και το βλέπουν χαλαρά όπως ένα κούρεμα ή περιποίηση. Για άλλες όμως μπορεί να γίνει “κυνηγητό τελειότητας” και να ενισχύσει ανασφάλειες, ειδικά αν συνδέεται με φόβο γήρανσης ή κοινωνική πίεση.
Από εκεί και πέρα το αν δημιουργεί άγχος ή όχι εξαρτάται πολύ από το άτομο και τον τρόπο που το προσεγγίζει κάποιος. Δεν είναι τόσο ότι το ίδιο το botox προκαλεί απαραίτητα άγχος, αλλά περισσότερο το πλαίσιο και ο τρόπος που κάποιος συνδέει την εικόνα του με την αυτοαξία του(αυτό το βλέπουμε πλέον και στους γυμναστηριακούς με επιθυμία έντονων γραμμώσεων).

Η σύνδεση με την Κατάθλιψη είναι ότι σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να ενισχύσει ήδη υπάρχουσες ανασφάλειες ή μια εμμονή με την εμφάνιση. Όταν κάποιος συνδέει έντονα την αξία του με την εικόνα του μπορεί να μπαίνει σε έναν κύκλο συνεχούς “διόρθωσης”, ο οποίος δεν έχει πραγματικό τέλος, εφόσον γνωρίζουμε ότι η τελειότητα δεν είναι εφικτή. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε χρόνιο άγχος και χαμηλή αυτοεκτίμηση, παράγοντες που σχετίζονται με συννοσηρότητες της κατάθλιψης(αρα μιλαμε για αποτέλεσμα ).

Η επίδραση δεν είναι ίδια για όλους...εξαρτάται από την ψυχολογία και τον τρόπο που ο καθένας αντιλαμβάνεται την εικόνα του.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back