Πρώην βασιλική οικογένεια της Ελλάδας

Valder

Τιμώμενο Μέλος

Ο Αυτοκράτωρ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 41 ετών, επαγγέλλεται Χρηματιστής και μας γράφει από Αυστρία (Ευρώπη). Έχει γράψει 34.196 μηνύματα.
Αυτο το λεει ποιος;ΣΚΑΤΑ ΠΡΕΣΤΙΖ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΒΑΣΙΛΙΑΔΕΣ . Κια ποιος λεει οτι ο βασιλιας εχιε λιγοτερο κοστος απο τον προεδρο της δημοκρατιας; Κια σε ποιον μεσαιωνα ζεις τελος παντων;ΚΙΑ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΙΩς ΤΟ ΠΡΕΣΤΙΖ ΤΟΥ ΠΡΙΓΚΗΠΑ ΑΠΟ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΗ;Γιατι ειναι καλυτερο του πριγκηπα οεο;
Έχω μια απορία.

Σαν άνθρωπος, μπορείς να μιλήσεις όμορφα, στρωτά και με σεβασμό στον συνομιλητή σου, ή αυτό δεν έχει εγγραφεί στο σύνολο δεξιοτήτων σου;

Πουπουλίνα

Επιφανές μέλος

Η Πουπουλίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Ζωγράφος και μας γράφει από Κόρινθος (Κόρινθος). Έχει γράψει 32.108 μηνύματα.
Έχω μια απορία.

Σαν άνθρωπος, μπορείς να μιλήσεις όμορφα, στρωτά και με σεβασμό στον συνομιλητή σου, ή αυτό δεν έχει εγγραφεί στο σύνολο δεξιοτήτων σου;
Έχω μια απορία.

Σαν άνθρωπος,μπορεις να βλεπεις την ουσια και οχι το περιτυλιγμα; ΕΓΩ ΛΕΩ..ΟΧΙ.Εσυ κρατα την τυπολαγνια..εγω κρατω την ΟΥΣΙΑ.
Ευχαριστω.
Επισης..μπορεις να μην ασχολησαι μαζι μου οπως κανω και εγω; Ευχαριστω.
ΥΓ Δεν ηξερα οτι δεν σεβομαι τον συνομιλητη μου οταν λεω σκατα για τους βασιλειαες..σορυ αγαπουλα που θιγω τους βασιλιαδες σου.

nearos

Επιφανές μέλος

Ο Giorgos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 18 ετών και επαγγέλλεται Χημικός. Έχει γράψει 9.533 μηνύματα.
Έχω μια απορία.

Φύσης αδύνατον.

Πίσω στο θέμα
ΕΜΕΙΣ ΤΟΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΙΑ ΕΜΕΙΣ ΤΟΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΠΑΜΕ ΣΤΟ ΠΑΛΑΤΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΙ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ ΚΙ ΟΤΙ ΑΛΛΟ ΤΟΥ ΠΡΟΣΤΑΞΕΙ Η ΕΡΓΑΤΙΑ

nPb

Επιφανές μέλος

Ο nPb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Μαθηματικός και μας γράφει από Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 22.582 μηνύματα.
Ο πρίγκηπας ξέρουμε ότι έχει 4-5 άτομα της άμεσης οικογένειας που δεν έχουν θεσμικό ρόλο απλά τρώνε ένα ποσό από τον προϋπολογισμό. Σκέψου πόσα λεφτά μας τρώνε κάτι ειδικοί και άνευ χαρτοφυλακίου υπάλληλοι ειδικών καθηκόντων και γραμματειών και αυτό που παράγουν είναι μόνο σκατά στις τουαλέτες των υπηρεσιών από τις πολλές συσκέψεις. Ο πρόεδρος βάση Συντάγματος διορίζει και τα μέλη της προεδρίας που μπορεί να είναι αρκετοί υπάλληλοι από γραμματείες μέχρι στρατιωτικούς που εκπροσωπούν τα σώματα στρατού.

Ο σύντροφος ή σύζυγος του εκάστοτε προέδρου έχει και αυτός μισθό; :P :hmm:

Valder

Τιμώμενο Μέλος

Ο Αυτοκράτωρ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 41 ετών, επαγγέλλεται Χρηματιστής και μας γράφει από Αυστρία (Ευρώπη). Έχει γράψει 34.196 μηνύματα.
Έχω μια απορία.

Σαν άνθρωπος,μπορεις να βλεπεςι την ουσια και οχι το περιτυλιγμα; ΕΓΩ ΛΕΩ..ΟΧΙ.
Ευχαριστω.
Επισης..μπορεις να μηνα σχολησαι μαζι μμου οπως κανω και εγω; Ευχαριστω.
Γιατί να μην ασχολούμαι; Για να κανεις ότι απρέπεια θέλεις μέσα στο φόρουμ και να φοβίζεις τον κόσμο απο το να γράφει;

Εσυ δεν είναι οτι δεν ασχολείσαι μαζί μου, πονηρουλα. Είναι οτι ανακάλυψες ή δασκαλεύτηκες απο αλλού, πως κάθε φορά που τσακώνεσαι μαζί μου, σε έπαιζα και ξέφευγες και μετα έτρωγες μπαν. Οπότε δεν μου μιλάς για να μη χάσεις την ψυχραιμία σου.

Θα τη χάσεις. Είσαι επιρρεπής στο να τη χάνεις. Θα περιμένω...

American Economist

Επιφανές μέλος

Ο Fotis. αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 25 ετών, επαγγέλλεται Οικονομολόγος και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 33.844 μηνύματα.
Γιατί να μην ασχολούμαι; Για να κανεις ότι απρέπεια θέλεις μέσα στο φόρουμ και να φοβίζεις τον κόσμο απο το να γράφει;

Εσυ δεν είναι οτι δεν ασχολείσαι μαζί μου, πονηρουλα. Είναι οτι ανακάλυψες ή δασκαλεύτηκες απο αλλού, πως κάθε φορά που τσακώνεσαι μαζί μου, σε έπαιζα και ξέφευγες και μετα έτρωγες μπαν. Οπότε δεν μου μιλάς για να μη χάσεις την ψυχραιμία σου.

Θα τη χάσεις. Είσαι επιρρεπής στο να τη χάνεις. Θα περιμένω...

Φύσης αδύνατον.

Πίσω στο θέμα
ΕΜΕΙΣ ΤΟΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΙΑ ΕΜΕΙΣ ΤΟΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΠΑΜΕ ΣΤΟ ΠΑΛΑΤΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΙ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ ΚΙ ΟΤΙ ΑΛΛΟ ΤΟΥ ΠΡΟΣΤΑΞΕΙ Η ΕΡΓΑΤΙΑ

Σε λίγο θα βάλει στην συζήτηση και τον Trump. Stay tuned folks.

akikos

Επιφανές μέλος

Ο Ανδρέας αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Η.Μ.Μ.Υ. και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 13.079 μηνύματα.
Δεν έχω καταλάβει ακριβώς πέρα από την πλάκα, γιατί ο μέσος Έλληνας ΝΑ θέλει βασιλιά;
Γιατί ο βασιλιάς είναι καλύτερος για την θέση αυτή από τον ΠΤΔ.
1) Δεν εξαρτάται η εκλογή του από καμία από τις εξουσίες της δημοκρατίας
2) Αναπαριστά τη συνέχεια του κράτους. Τα πάντα αλλάζουν. Ο βασιλιάς μένει ίδιος.
3) Ξέρει το πρωτόκολλα και έχει καλύτερες διεθνές σχέσεις από τους περισσότερους αν όλους ΠΤΔ
4) Μπορεί να συμβουλέψει καλύτερα τον αρχηγούς των άλλων θεσμών της δημοκρατίας.
5) Ποιο φθηνός. Ούτε εκπαίδευση από μηδέν κάθε λίγο θέλει και έχει σταθερούς συμβούλους

Αν εξαιρέσεις το 5 που είναι αμφιλεγόμενο τα άλλα δεν μπορούν να αμφισβητούν. Τα επιχειρήματα υπέρ του ΠΤΔ ποια είναι; Ότι σε λίγο θα έχουμε τον Καραμανλή ΠΤΔ που χρεοκόπησε τη χώρα ή πιο παλιά που είχαμε τον Παυλόπουλο που διόρισε την μισή Αθήνα στην ΔΕΗ...

giannhs2001

Επιφανές μέλος

Ο Ιωάννης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 23 ετών, επαγγέλλεται Ιστορικός και μας γράφει από Κατερίνη (Πιερία). Έχει γράψει 22.023 μηνύματα.
Αστείο ότι όσοι κόπτεστε για έθνη και φυλές δεν σας νοιάζει ότι σας κυβερνούσε ένας ξένος και μάλιστα από ένα έθνος βλαβερότατο για τα συμφέροντα της χώρας διαχρονικά .
Δεν κυβερνούσε ακριβώς. Ένα απλό σύμβολο ήταν. Αλλά συμβόλιζε κάτι καλλίτερο από την ανυπαρξία του τίτλου του προέδρου της δημοκρατίας. Μια κομψή ευγένεια της ψυχής και του πνεύματος που έχουν χαθεί. Λάμβαναν και στρατιωτική παιδεία. Η βασιλική οικογένεια πρόσφερε κάτι καλλίτερο από το σημερινό σε επικοινωνιακό επίπεδο. Το ότι δεν ήταν Έλληνες ισχύει αλλά είναι κάπως περίεργο. Οι γαλαζοαίματοι θεωρούνταν μια κλειστή οικογενειακή κάστα καθώς μέσω των προξενιών (ως μέσο διπλωματικής προσέγγισης) είχαν όλοι συγγένειες μεταξύ τους. Ήταν μια μεγάλη υπερεθνική οικογένεια. Και οι Ουίσδωρ της Αγγλίας έχουν τις ρίζες τους από το Αννόβερο και συγγενεύουν με τους Γκλυξμπουργκ ενώ έφταναν μέχρι και τους Ρομανόφ της Ρωσσίας.

physicscrazy

Δραστήριο μέλος

Ο physicscrazy αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 744 μηνύματα.
Αυτούς τους χαραμοφάηδες (τέως βασιλιάδες κλπ) τους πληρώνει ακόμα ο Έλληνας φορολογούμενος? Αυτή είναι η πραγματική απορία.

giannhs2001

Επιφανές μέλος

Ο Ιωάννης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 23 ετών, επαγγέλλεται Ιστορικός και μας γράφει από Κατερίνη (Πιερία). Έχει γράψει 22.023 μηνύματα.

nPb

Επιφανές μέλος

Ο nPb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Μαθηματικός και μας γράφει από Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 22.582 μηνύματα.
Η τέως βασιλική οικογένεια της Ελλάδας από ποιον πληρώνεται; Πώς βιοπορίζεται που δεν έχει επίσημο θεσμικό ρόλο;

giannhs2001

Επιφανές μέλος

Η τέως βασιλική οικογένεια της Ελλάδας από ποιον πληρώνεται; Πώς βιοπορίζεται που δεν έχει επίσημο θεσμικό ρόλο;
Έχουν πλούτη για μια ζωή. Και αυτοί έκαναν τις σπατάλες τους και έτρωγαν με χρυσά κουτάλια. Ο λαός πλήρωνε τα προυκιά κάθε πριγκίπισσας που γεννιούνταν. Δεν είναι άμοιροι ευθυνών για το μίσος που υπάρχει γύρω από το όνομα τους. Ο στόχος μου όμως δεν είναι να ξεπλύνω τις ατασθαλίες τους. Άλλως τε και ιστορικά είμαι Βενιζελικός κόκαλο. Ο Λευτεράκης μας και το όραμα του μας πλησίασαν στην ιστορική εκπλήρωση της Μεγάλης Ιδέας και ο βασιλεύς Κωνσταντίνος Α' αυτός που με την καιροσκοπική πολιτική του την κατέστρεψε. Ασυγχώρητο για πάντα στην ιστορία...

Στόχος μου όμως είναι να δείξω την ανοησία του Έλληνα. Που του έμεινε το μίσος για τους βασιλείς του που του έτρωγαν τα λεφτά και δεν βλέπει τώρα που του τα τρώνε οι δημοκράτες και εις διπλούν μάλιστα. Και να έλεγα ότι εκλέγονταν ο ΠτΔ να πω άντε τουλάχιστον έχει την ψευδαίσθηση πως επιλέγει ο ίδιος ποιος θα είναι ο ανώτατος ρυθμιστής του πολιτεύματος. Ένας αχυράνθρωπος που εμπιστεύεται το κοινοβούλιο είναι χωρίς λαϊκή ετυμηγορία. Οπότε αντικαταστήσαμε τους βασιλιάδες μας για αυτό... Well done. Οι βασιλιάδες προσδίδουν στην χώρα έναν ιστορικό θεσμό αλλά και συχνά γίνονται τα παραδείγματα του λαού μέσω της ευγένειας και των καλών τρόπων τους. Δεν περιορίζονται απλά ως ρυθμιστές του πολιτεύματος. Ο ΠτΔ είναι καθαρά ρυθμιστής και μόνο. Ένας τυπικός ρόλος χωρίς καμμία ισχύ και προβολή. Άσε που η προβολή που λαμβάνει είναι συχνά αρνητική (η Σακελλαροπούλου είναι τρομερά αντιδημοφιλής).

nPb

Επιφανές μέλος

Περίμενε λίγο. Τα λεφτά από πού τα έκαναν; Έναν μισθό έπαιρναν και με τόσες σπατάλες υπάρχει μια λογική μείωσης των χρημάτων εφόσον δεν πληρώνονται από το ελληνικό κράτος. Αυτοί αντιθέτως δείχνουν ότι έχουν την ίδια πολυτέλεια αλλά και αστυνομική προστασία σαν να είναι εν ενεργεία θεσμός βασιλείας.

physicscrazy

Δραστήριο μέλος

Ο physicscrazy αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 744 μηνύματα.

nPb

Επιφανές μέλος

Αυτούς τους επιλέγεις, αν θεωρείς ότι είναι χαραμοφάηδες, άλλαξε τους.

Ενώ το βασιλιά, που είναι χαραμοφάης, δεν μπορείς.

Είναι σαν τους συγγενείς και τους φίλους και τα πεθερικά. Τους φίλους τους διαλέγεις. :P Τους συγγενείς και τα πεθερικά τους τρώς στη μάπα.

paskmak

Διάσημο μέλος

Ο paskmak αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 31 ετών, επαγγέλλεται Γιατρός και μας γράφει από Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 2.978 μηνύματα.
Στόχος μου όμως είναι να δείξω την ανοησία του Έλληνα. Που του έμεινε το μίσος για τους βασιλείς του που του έτρωγαν τα λεφτά και δεν βλέπει τώρα που του τα τρώνε οι δημοκράτες και εις διπλούν μάλιστα. Και να έλεγα ότι εκλέγονταν ο ΠτΔ να πω άντε τουλάχιστον έχει την ψευδαίσθηση πως επιλέγει ο ίδιος ποιος θα είναι ο ανώτατος ρυθμιστής του πολιτεύματος. Ένας αχυράνθρωπος που εμπιστεύεται το κοινοβούλιο είναι χωρίς λαϊκή ετυμηγορία. Οπότε αντικαταστήσαμε τους βασιλιάδες μας για αυτό... Well done. Οι βασιλιάδες προσδίδουν στην χώρα έναν ιστορικό θεσμό αλλά και συχνά γίνονται τα παραδείγματα του λαού μέσω της ευγένειας και των καλών τρόπων τους. Δεν περιορίζονται απλά ως ρυθμιστές του πολιτεύματος. Ο ΠτΔ είναι καθαρά ρυθμιστής και μόνο. Ένας τυπικός ρόλος χωρίς καμμία ισχύ και προβολή. Άσε που η προβολή που λαμβάνει είναι συχνά αρνητική (η Σακελλαροπούλου είναι τρομερά αντιδημοφιλής).

Το θέμα είναι ότι κανένας δεν θα έπρεπε να τρώει τα λεφτά του απλού λαού. Είτε βασιλιάδες είτε μη βασιλιάδες πολιτικοί. Το ζήτημα ότι αυτό όμως συμβαίνει, δεν προσδίδει κανένα λόγο ύπαρξης στην βασιλική οικογένεια, και δη στην ελληνική πολιτική σκηνή.

Διότι δεν αποτελούν κάποιο γνήσιο γέννημα της ίδιας γης που θέλουν να κυβερνήσουν, αλλά στάλθηκαν φυτευτοί για λογαριασμό άλλων.

Αν ήσουν Αγγλος ή Ισπανός να καταλάβω να είσαι υπέρ της μοναρχίας, μια και οι αντίστοιχοι αυτοί βασιλιάδες προσέφεραν κάτι ουσιαστικό στην ευημερία του κράτους τους στο παρελθόν. Σαν έλληνας όμως, είναι εξαιρετικά γελοίο να υποστηρίζεις άτομα ξένα και επιβλαβή για τα συμφέροντα της χώρας , τα οποία σχεδόν αποκλειστικά μόνο είτε μπέρδευαν τις εκάστοτε πολιτικές καταστάσεις, είτε προκάλεσαν άμεσα ή έμμεσα, συμφορές.

Ναι στους βασιλιάδες , σαν πρότυπα για τον λαό από τον οποίο προέρχονται. Όχι όμως για μια χώρα σαν την Ελλάδα , που δεν είχε καμία σύνδεση μ αυτούς, στην νεότερη της ιστορία, εκτός από την ξενη επιβολή, που επιβλήθηκε βιαίως.

nPb

Επιφανές μέλος

Ναι στους βασιλιάδες , σαν πρότυπα για τον λαό από τον οποίο προέρχονται. Όχι όμως για μια χώρα σαν την Ελλάδα , που δεν είχε καμία σύνδεση μ αυτούς, στην νεότερη της ιστορία, εκτός από την ξενη επιβολή, που επιβλήθηκε βιαίως.

Ναι αλλά τώρα έγινε ακόμη πιο γελοίο επειδή παίζει να είναι οι μόνοι πρώην βασιλείς με ... αστείο επώνυμο και μη ελληνικό. Όπως είπε ένας, το επώνυμο Ντεγκρές είναι και στο χωριό του, ο Τάκης ο Δεγρές, ανηψιός της Κούλας, θείος του Μήτσου. Αχχ... τόσο απλό. Ο Παύλος ο Δεγρές, πρώην πρίγκηπας. Θα ήταν καλύτερο να λεγόταν Παύλος Παρλάτος για παράδειγμα;

Για την ιστορία, ο βασιλικός θεσμός δεν επιβλήθηκε βιαίως απλά οι έλληνες ζήτησαν αρχηγό επειδή μόνοι τους έβγαζαν τα μάτια τους και είπαν να βρούν κάποιον άλλον να τους βγάζει τα μάτια. Πρώην οπλαρχηγοί, καπεταναίοι, μούτσοι, και λοιποί ζήτησαν τη βοήθεια των Μ.Δυνάμεων να ηρεμήσει ο εμφύλιος μετά τη δολοφονία του πολιτισμένου Καποδίτρια για να μας έρθει ο πολιτισμός από τη Βαυαρία. Βέβαια ούτε και αυτό θέλαμε. Γενικώς θέλαμε κάτι δικό μας, με ... ερεθίσματα από τον οθωμανικό μεσαίωνα αφού οι προσλαμβάνουσες των Ελλήνων του 19ου αιώνα ήταν μόνο από την οθωμανική περίοδο. Δεν υπήρχε τηλεόραση να βλέπουν τι γίνεται στο δυτικό κόσμο. Ακόμη και τότε, αντί να στρώσουμε, κυβερνούσαν κάτι λαμόγια του νεποτισμού π.χ. Κωλέττης, Μαυροκορδάτος.

Θα μπορούσε χίλιες φορές η Ελλάδα να είχε γίνει προτεκτοράτο της Βαυαρίας του 19ου αιώνα με τα ωραία κτίρια της Γερμανίας μόνο! Γι' αυτό θα άξιζε τον κόπο και όχι για την άναρχη δόμηση του Ελληνικού κράτους και τις χαμοκέλες, τις λάσπες με την τσίγκινη σκεπή. Αντί να υπάρχουν πεινασμένοι μικροκληρούχοι αγρότες θα μπορούσε το κράτος να παρεμβαίνει σε αναγκαστική συνιδιοκτησία και συνεταιρισμούς και να φτιάχνεται οργανωμένο σχέδιο πόλης, τετραγωνιζέ, και ωραίο. Τα ποτάμια εδώ, τα σκατά από εκεί, τα σκουπίδια συλλογικά από εκεί, κτλ και ο κόσμος να δουλεύει αποδοτικά. Αυτό που έκαναν οι Γερμανοί, οι Ολλανδοί εκείνης της περιόδου.

parafernalia

Περιβόητο μέλος

Ο Νίκος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Προγραμματιστής/τρια και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 5.827 μηνύματα.
Φυσικά και δεν θέλουμε βασιλιά, μόνο ένας ηλίθιος λαός θέλει ένα μονάρχη στο σβέρκο του. Τουλάχιστον με τους ΠτΔ βλέπουμε τις φάτσες τους μια θητεία, άντε 2, μετά τους αλλάζουν και ξεκινάει η πλάκα απ' την αρχή.

Πάντως ο ΝτεΓκρες δείχνει πιο σοβαρός απ' τον οποιοδήποτε έλληνα πολιτικό. Να πάρει την ιθαγένεια, να φτιάξει κόμμα πατριωτικόν να τον ψηφίσουν οι ελληνοραγιάδες μπας και γλιτώσουμε απ' το κουλιστάν.

giannhs2001

Επιφανές μέλος

Αυτούς τους επιλέγεις, αν θεωρείς ότι είναι χαραμοφάηδες, άλλαξε τους.

Ενώ το βασιλιά, που είναι χαραμοφάης, δεν μπορείς.
Η επιλογή είναι πλαστή, όπως όλη η δημοκρατία κάλπικη. Τα πρόσωπα αλλάζουν, όχι η ουσία. Επίσης τον ΠτΔ δεν τον επιλέγουμε, μας τον επιλέγουν.

Το θέμα είναι ότι κανένας δεν θα έπρεπε να τρώει τα λεφτά του απλού λαού. Είτε βασιλιάδες είτε μη βασιλιάδες πολιτικοί. Το ζήτημα ότι αυτό όμως συμβαίνει, δεν προσδίδει κανένα λόγο ύπαρξης στην βασιλική οικογένεια, και δη στην ελληνική πολιτική σκηνή.

Διότι δεν αποτελούν κάποιο γνήσιο γέννημα της ίδιας γης που θέλουν να κυβερνήσουν, αλλά στάλθηκαν φυτευτοί για λογαριασμό άλλων.

Αν ήσουν Αγγλος ή Ισπανός να καταλάβω να είσαι υπέρ της μοναρχίας, μια και οι αντίστοιχοι αυτοί βασιλιάδες προσέφεραν κάτι ουσιαστικό στην ευημερία του κράτους τους στο παρελθόν. Σαν έλληνας όμως, είναι εξαιρετικά γελοίο να υποστηρίζεις άτομα ξένα και επιβλαβή για τα συμφέροντα της χώρας , τα οποία σχεδόν αποκλειστικά μόνο είτε μπέρδευαν τις εκάστοτε πολιτικές καταστάσεις, είτε προκάλεσαν άμεσα ή έμμεσα, συμφορές.

Συμφωνώ με πολλά που λες απλά ξεχνάς να αναφέρεις πως μας επιβλήθηκαν οι ξένοι βασιλείς μεν αλλά εμείς το προκαλέσαμε αυτό δε. Είχαμε έναν Καποδίστρια που υπήρξε κορυφαίος έως και σήμερα. Πρόσφερε τρομερό έργο σε σύντομο χρονικό διάστημα και η οικογενειοκρατία εν Ελλάδι τον σκότωσε διότι έθιξε τα συμφέροντα. Έτσι οι Μεγάλες Δυνάμεις μας θεώρησαν ανώριμους για πολιτική αυτοκυβέρνηση και μας έφεραν Δερβέναγα. Οι βασιλείς όμως συνδέθηκαν με την σύγχρονη Ελληνική ιστορία και δεν ήταν πάντα επιβλαβείς. Ο Γεώργιος Α' υπήρξε αρκετά ωφέλιμος. Ο διάδοχος του ο Κωνσταντίνος Α', ως στρατηλάτης υπήρξε τρομερός για το Έθνος, η απελευθέρωση των εδαφών μας στους Βαλκανικούς σε στρατιωτικό επίπεδο πιστώνεται σε αυτόν και σε πολιτικό επίπεδο στον Βενιζέλο μας. Άσχετα αν μετά ως Βασιλέας τα έκανε μαντάρα στο μικρασιατικό.

nPb

Επιφανές μέλος

Χρήστες Βρείτε παρόμοια