Πόλεμος στο Ιράν (2026)

Ναι..σημερα ληγει αλλα κατι μου λεει οτι παλι ο τραμπουκος θα πει...αααααα..κατι ειδα..ενα σημαδι θετικο..παμε αλλες 10 μερες διορια.Γενικα δεν ειναι να εμπιστευεσαι αυτα που λεει.
Μήπως είναι καιρός να του φορέσει κάποιος ένα ζουρλομανδύα, να τελειώνουμε;
 
Το ιραν δεν κερδιζει με τις δικες του δυναμεις..να το εχουν υποψην αυτο οι υποστηριχτες των τρομοκρατων/ιρανων
 
Δεν είναι καθόλου παράξενο που οι Ρώσοι βοηθούν τους Ιρανούς μουλάδες τρομοκράτες.
 
Η Ουκρανία χτυπάει ρωσσικούς στόχους με τη βοήθεια δυτικών δορυφόρων. Τι περιμένατε; Η βοήθεια που παρέχει το ευρασιατικό στρατόπεδο στο Ιράν είναι κυριολεκτικά ντροπιαστική μπροστά σε αυτήν που παρέχει το ευρωατλαντικό στην Ουκρανία. Αυτό δεν είναι καν το bare minimum. Το Ιράν είναι πραγματικά μόνο του σε αυτό και η μόνη σωτηρία τους είναι η ευφυΐα τους. Προετοιμάστηκαν άψογα για αυτό που έρχονταν. Ήξεραν πως ο εχθρός τους είναι τρομερά ανώτερος τεχνολογικά οπότε βρήκαν άλλους τρόπους να τον αντιμετωπίσουν. Αν τα είχαν όλα φόρα παρτίδα τώρα δεν θα τους είχε μείνει πύραυλος ή πυρηνικά.

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι αμερικανοσιωνιστές τα κάνουν αυτά. Χτύπησαν και κατέστρεψαν τις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράκ επί Σαντάμ το 1981 (Operation Opera). Το 2003 με την ανώτερη αεροπορική τεχνολογία οι ΗΠΑ διέλυσαν τον ισχυρό στρατό του Ιράκ χωρίς να πέσει σφαίρα δείχνοντας παγκόσμια το πόσο έχει αλλάξει ο πόλεμος. Το Ιράν έμαθε από όλα αυτά. Για αυτό και τώρα έχουν σκυλιάσει. Ούτε τα πυραυλικά του συστήματα ούτε τους πυρηνικούς αντιδραστήρες έχουν καταφέρει να πλήξουν τα σκυλιά. Η επιχείρηση μεταμεσονύκτιο σφυρί (midnight hammer) το καλοκαίρι αποδείχθηκε αποτυχία τελικά παρά τα όσα έλεγαν.

Το Ιράν ζει και συνεχίζει να πονάει μυτόγκες και ιμπεριαλιστές...
 
Εγώ είμαι υπέρ των Ιρανων γυναικων κ των διαδηλωτών κ προφανώς ενάντια στους μουλαδες όπως ακριβως είμαι κ ενάντια στον Τραμπ κ ενάντια στον αντισημιτισμό κ στον ρωσικό επεκτατισμό.
 
Συμφώνησαν αμφότεροι σε εκεχειρία δύο εβδομάδων και διαπραγματεύσεις στο Ισλαμαμπάντ. Όλα δείχνουν πως θα δεν θα έρθει τελικά η κόλαση σήμερα όπως είχε προαναγγείλει ο Τραμπ. Μην είμαστε και σίγουροι όμως...

Το Ιράν έχει αποστείλει μία πρόταση δέκα σημείων στις ΗΠΑ. Ο Τραμπ ανέφερε πως είναι μία καλή βάση για διαπραγματεύσεις. Προσωπικά αν και βρίσκω σωστούς αυτούς τους όρους και μακάρι να τους αποδέχονταν οι δυτικοί, είμαι σίγουρος πως ΔΕΝ θα τους αποδεχτούν. Ειδικά αυτό με τις βάσεις και τις αποζημιώσεις δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει. Μακάρι τουλάχιστον να βρουν καμμία win-win συμφωνία να το παρουσιάζουν αμφότεροι ως νίκη και να τελειώσει το όλο θέμα μια και καλή. Αυτό είναι το πιο ρεαλιστικό που μπορεί να γίνει.

Σύμφωνα με ιρανικά μέσα ενημέρωσης, η πρόταση 10 σημείων που απέστειλε το Ιράν στις Ηνωμένες Πολιτείες προβλέπει ελεγχόμενη διέλευση μέσω του Στενού του Ορμούζ υπό συντονισμό με τις ιρανικές ένοπλες δυνάμεις, τον τερματισμό του πολέμου κατά του Ιράν και των συμμάχων του, καθώς και την αποχώρηση των αμερικανικών στρατιωτικών δυνάμεων από όλες τις περιφερειακές βάσεις.

Η πρόταση περιλαμβάνει επίσης την άρση όλων των πρωτογενών και δευτερογενών κυρώσεων, την καταβολή πλήρους αποζημίωσης στο Ιράν και την απελευθέρωση των παγωμένων ιρανικών κεφαλαίων.


 


IMG_6258.png
 
Πρέπει να ξεκουμπιστεί ο Trump μια και καλή. Όταν λέγαμε το 2024 ότι δεν κάνει για πρόεδρος, μας τα κάνατε πλανήτες με την woke agenda, DEI και άλλα ωραία τσιτάτα.

Τώρα, πληρώστε τα κέρατα σας.
 
Τι ελεγα; Αυτα ειναι.

1775628759289.png

Μια βασικη αρχη για να σε σεβονται οι μαθητες και να σε υπολογιζουν ειναι να τηρεις αυτα που λες.
ΠΟΤΕ δεν νθα απειλησω με κατι το οποιο ειτε ξερω οτι δεν μπορω να το κανω ή δενε χω τα κοτσια να το κανω,.Απαξ και δουνε οτι οι απειλες σουν δεν ισχυουν και τα μποτυρδουκλωνεις..εχασες το παιχνιδι.

Αν δεν μπορεις δεν απειλεις.

Σε εισαγωγικα το ΑΠΕΙΛΕΙΣ για τα παιδια.

ΠΟΣΟ ΜΑΛΛΟΝ ΟΤΑΝ ΕΙΣΑΙ ΠΛΑΝΗΤΑΡΧΗΣ.
Του κλωτσου και του μπατσου ο τραμπακουλας.
Κανεις δεν τον πιστευει πλεον

Και.....ολο αυτο γιατι;
Ημουν υπερ για να φυγει ολο αυτο το θεοκρατικο και ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΟ καθεστως.
Ολοι κερδισμενοι;
Πηγαν τα έτρελαιοα στον θεο γιατι;
ΕΥΕΛΠΙΣΤΩ ΜΟΝΟ στο ισραηλ να εχιε κανει καλη δουλεια και να μην μπορεσουν να σηκωσουν κεφαλι ΟΧΙ ΟΙ ΙΡΑΝΟΙ...αλλα το τρομοκρατικο καθεστως να μην μπορει να ριχνει πυραυλους αν και...το κυριοτερο να μην μπορει να παιζει πια τον νταη της περιοχης.
 
Αν η βάση για την επερχόμενη συμφωνία είναι πράγματι οι 10 όροι παρακάτω, γιατί έγινε όλο αυτό τελικά;
Ο μόνος στόχος που επιτεύχθηκε είναι ότι κονόμησαν κάποιοι στα χρηματιστήρια και στο πετρέλαιο.
Το Ιράν υποστηρίζει ότι οι ΗΠΑ αποδέχθηκαν το σχέδιο 10 σημείων ως βάση διαπραγμάτευσης. Μεταξύ των βασικών όρων περιλαμβάνονται:

1. Δέσμευση για μη επιθετικότητα
2. Ο έλεγχος του Ιράν επί του Στενού του Ορμούζ
3. Αποδοχή του εμπλουτισμού ουρανίου του Ιράν
4. Άρση όλων των πρωτογενών κυρώσεων
5. Άρση όλων των δευτερογενών κυρώσεων
6. Λήξη όλων των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ
7. Λήξη όλων των αποφάσεων του Διοικητικού Συμβουλίου
8. Καταβολή αποζημίωσης στο Ιράν
9. Απόσυρση των μαχητικών δυνάμεων των ΗΠΑ από την περιοχή
10. Παύση του πολέμου σε όλα τα μέτωπα, συμπεριλαμβανομένου του Λιβάνου

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ έχει χαρακτηρίσει το σχέδιο «λειτουργική βάση» για συμφωνία.
 
Χρονολόγιο (χρηματιστηριακών) τελεσιγραφων του Τραμπ. :laugh:
 
Τελευταία επεξεργασία:
Επίτηδες έβαλα μονο 20-30 ευρω με αυξημένες τις τιμές της βενζίνης και τωρα ακουω οτι θα πέσει και άλλο...
Λογω ανακοίνωσης της εκεχειρίας.
θα τσιμπησουμε και ενα 50αρι απο το fuel pass και εντάξει παίζει να βγηκαμε και κερδισμένοι :D
 

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back
Top