Grand Duchess
Περιβόητο μέλος
Η Grand Duchess αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια. Έχει γράψει 6.417 μηνύματα.

12-01-25

15:57
Σαφώς. Εδώ πολλα ζευγάρια έχουν πετύχει στην "αντισύλληψη" με το pull out method χωρίς καν η κοπέλα να παίρνει αντισυλληπτικά.Δηλαδή αν «τελειώσει» μέσα, υπάρχει μεγαλύτερη πιθανότητα να μείνει έγκυος η κοπέλα;
Αλλά η πιθανότητα να μείνεις έγκυος ενώ είσαι σε αντισυλληπτικά (και να τα παίρνεις σωστά, πολύ σημαντικό), είναι απειροελάχιστες.
Οπότε, η φίλη σου δεν χρειάζεται να αγχώνεται (και αν αγχώνεται πολύ, μπορεί να κάνει ένα τεστ τις επόμενες εβδομάδες).
touvlo
Διάσημο μέλος
Η touvlo αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει από Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 2.905 μηνύματα.

12-01-25

16:03
όχι γούνα! Είμαστε οικολόγοι!με μια γούνα
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:
εάν παίρνει και αντιβιωτικά, τότε μπορεί να επηρεάσουν και να μη δράσουν τα αντισυλληπτικά και να γίνει ωορρηξία και να μείνει έγκυος.Να ρωτήσω. Κάποιος που παίρνει αντισυλληπτικά δεν μπορεί να μείνει έγκυος σε καμία περίπτωση;
(Όταν το κάνει χωρίς προφυλάξεις)
Υ.Γ. Δεν ρωτάω για εμένα ΛΟΛ
νομίζω και αν ξεχάσεις ένα χάπι, μορείς να μείνεις σε ....πχ 5 μέρες. Δηλ ξέχασες στις 1.1. πήρες κανονικά στις 2.1 και έπειτα και μένεις στις 8.1 . Γιαυτό λένε οι οδηγίες, αν ξεχάσεις ένα χάπι, τις επόμενες δυο εβδομάδες παίρνε 2η αντισύλληψη.ξέρω επίσης κοπέλα που έχει μείνει μια μέρα εφόσον έκοψε την αγωγή
GeorgePap2003
Διάσημο μέλος
Ο GeorgePap2003 αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 21 ετών, επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 3.114 μηνύματα.

12-01-25

18:49
Υπάρχουν περιπτώσεις που μπορείς να μείνεις έγκυος πάντως. Η πιο ασφαλής μέθοδος είναι το προφυλακτικό! Αν ένα ζευγάρι δεν θέλει να κάνει παιδί είναι επιτακτική ανάγκη η επιλογή 2Κάποιος που παίρνει αντισυλληπτικά δεν μπορεί να μείνει έγκυος σε καμία περίπτωση;
Δεν παίζεις με τέτοια πράγματα
Η άχρηστη πληροφορία της ημέραςένα τεστ τις επόμενες εβδομάδες
Αν κάποιος άντρας κάνει τεστ εγκυμοσύνης και βγει θετικό έχει καρκίνο στον προστάτη
nearos
Επιφανές μέλος
Ο Giorgos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 18 ετών και επαγγέλλεται Χημικός. Έχει γράψει 9.533 μηνύματα.

12-01-25

18:56
Αν θυμάμαι καλά είναι καρκίνος στους όρχεις και όχι στον προστάτη.Αν κάποιος άντρας κάνει τεστ εγκυμοσύνης και βγει θετικό έχει καρκίνο στον προστάτη
Νομίζω δουλεύει επειδή *ΚΑΠΟΙΟΙ* καρκίνοι παράγουν μια πρωτεΐνη την οποία ανιχνεύ το τεστ εγκυμοσύνης, η οποία επίσης δημιουργείται στον πλακούντα της μητέρας.
Grand Duchess
Περιβόητο μέλος
Η Grand Duchess αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια. Έχει γράψει 6.417 μηνύματα.

12-01-25

20:20
Ούτε και αυτό, πολλές φορές σπάνε. Αντικειμενικά τα αντισυλληπτικά είναι πιο σίγουρα αλλά αρκετά "βαριά" θα έλεγα για το σώμα της γυναίκας.Η πιο ασφαλής μέθοδος είναι το προφυλακτικό
Τα προφυλακτικά από την άλλη είναι τα πιο ακίνδυνα. Δεν κάνουν ολόκληρη παρέμβαση στην υγεία.
Guest 881237
Επισκέπτης
αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.

12-01-25

20:25
Κ το χάπι της επόμενης μέραςαλλά αρκετά "βαριά" θα έλεγα για το σώμα της γυναίκας.
Grand Duchess
Περιβόητο μέλος

12-01-25

21:34
Το χάπι της επόμενης ημέρας έχει (σε πολλά σκευάσματα τουλάχιστον) πολλές φορές την ίδια ουσία με τα αντισυλληπτικά καθημερινής χρήσης , αλλά σε πολύ μεγαλύτερη δόση.Κ το χάπι της επόμενης μέρας
Με λίγα λόγια, είναι και τα δύο....

Αλλά το χάπι της επόμενης ημέρας είναι μεγάλη σωτηρία για τις γυναίκες. Έχουν προστατεύει πολλές.
Guest 881237
Επισκέπτης

12-01-25

21:41
Ναι αλλά το χάπι της επόμενης είναι μόνο για έκτακτες περιπτώσεις ενώ τα αντισυλληπτικά για κάθε μέραΤο χάπι της επόμενης ημέρας έχει (σε πολλά σκευάσματα τουλάχιστον) πολλές φορές την ίδια ουσία με τα αντισυλληπτικά καθημερινής χρήσης , αλλά σε πολύ μεγαλύτερη δόση.
Με λίγα λόγια, είναι και τα δύο....![]()
Grand Duchess
Περιβόητο μέλος

12-01-25

23:27
Σωστά.Ναι αλλά το χάπι της επόμενης είναι μόνο για έκτακτες περιπτώσεις ενώ τα αντισυλληπτικά για κάθε μέρα
Ναι ισχύει.Ρε Δούκισσα, ισχύει ότι τα αντισυλληπτικά θα έπρεπε να τα παίρνεις μόνο αν πρόκειται για θέμα υγείας;
Όλοι οι καθηγητές της ιατρικής στο ΕΚΠΑ φωνάζουν γι'αυτό.
Δεν χρειάζεται να κάνεις αναστολή ολόκληρης της ωορρηξίας σου (και να πάρεις τον ρίσκο των γνωστών παρενεργειών) μόνο για λόγους αντισύλληψης.
Υπάρχουν πολλοί άλλοι τρόποι για τον σκοπό αυτό, χωρίς να κάνεις ορμονική παρέμβαση.
Guest 881237
Επισκέπτης

13-01-25

00:07
Υπάρχουν πολλοί γυναικολόγοι δυστυχώς που επιμένουν να τα παίρνειςΔεν χρειάζεται να κάνεις αναστολή ολόκληρης της ωορρηξίας σου (και να πάρεις τον ρίσκο των γνωστών παρενεργειών) μόνο για λόγους αντισύλληψης.
Jack of Spades
Περιβόητο μέλος
Ο Κωνσταντίνος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 35 ετών, επαγγέλλεται Μηχανολόγος μηχανικός και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 6.483 μηνύματα.

13-01-25

00:31
Μόνο στο δικό μου το μυαλό έρχεται η σκηνή στο 0:30 όταν ακούω/διαβάζω γι' αντισυλληπτικά χάπια;

Chem2000
Διάσημο μέλος
Η Chem2000 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 24 ετών, επαγγέλλεται Μεταπτυχιακός Φοιτητής/τρια και μας γράφει από Νίκαια (Αττική). Έχει γράψει 3.117 μηνύματα.

13-01-25

01:28
Ρε παιδιά είμαι η μόνη που τα παίρνω αυτά τα χάπια για λόγους υγείας ακόμα και σήμερα και δε μου έχουν κάνει κανένα θέμα;
Επίσης πως γίνεται να σκούζουν και να βελάζουν οι γιατροί να μη τα παίρνουμε, και εγώ να έχω πάει σε πάνω από 10 ενδοκρινολόγους και 5 γυναικολόγους και να μου λένε ότι ο,τι ακούγεται αφορά στατιστικά μικρό ποσοστό και δε χρειάζεται να πανικοβαλόμαστε εφόσον είμαστε καλά με αυτά;
Επίσης πως γίνεται να σκούζουν και να βελάζουν οι γιατροί να μη τα παίρνουμε, και εγώ να έχω πάει σε πάνω από 10 ενδοκρινολόγους και 5 γυναικολόγους και να μου λένε ότι ο,τι ακούγεται αφορά στατιστικά μικρό ποσοστό και δε χρειάζεται να πανικοβαλόμαστε εφόσον είμαστε καλά με αυτά;
Grand Duchess
Περιβόητο μέλος

13-01-25

07:54
Γενικά πολύ προσοχή στους γυναικολόγους (και γενικά γιατρούς) ειδικά όσους βλέπετε να διαφημίζουν και να επιμένουν πχ σε μια εταιρεία μόνο.Υπάρχουν πολλοί γυναικολόγοι δυστυχώς που επιμένουν να τα παίρνεις
Σε πολλούς κι όλας, απουσιάζει και η γνώση. Το τι γιατρούς που πρέπει να περάσουν ξανά από την σχολή, έχω συναντήσει στην Αθήνα, δεν περιγράφεται.
rafaela11
Περιβόητο μέλος
Η Ραφαηλία αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένη. Είναι 24 ετών και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4.117 μηνύματα.

13-01-25

09:16
Δημιουργούν γενικά θέματαΡε παιδιά είμαι η μόνη που τα παίρνω αυτά τα χάπια για λόγους υγείας ακόμα και σήμερα και δε μου έχουν κάνει κανένα θέμα;
Κυρίως σε ψυχολογικούς παράγοντες, επίσης αν παίρνεις πολύ καιρό πρέπει να κοιτάς για πήξη στο αίμα γιατί μπορεί να κάνουν θρομβοφιλιες
Και επίσης ρίχνουν τους γαλακτοβακιλλους.
Γενικά το θέμα των αντισυλληπτικών πρέπει να παρακολουθείται από τον γυναικολόγο μαζί με ενδοκρινολόγο γιατί ο μόνος σοβαρός λόγος για να παίρνει κανείς είναι για ορμονικο θέμα.
εγώ ας πούμε παίρνω αλλά είναι όντως ορμονικό το θέμα
αποφύγετε τα σαν το διάολο αν δεν υπάρχει λόγος. Είναι πραγματικά χαζό
Και αν επιμένει ο γυναικολόγος, αλλάξτε γυναικολόγο .
Grand Duchess
Περιβόητο μέλος

13-01-25

10:00
Προφανώς αν είχαν τεράστιες παρενέργειες δεν θα είχαν καν την άδεια κυκλοφορίας.χάπια για λόγους υγείας ακόμα και σήμερα και δε μου έχουν κάνει κανένα θέμα;
Υπάρχουν κάποιες παρενέργειες τις οποίες εξήγησε η Ραφαέλα πολύ αναλυτικά πιο πάνω, για τις οποίες χρειάζεται παρακολούθηση, κυρίως όταν τα παίρνεις για πολύ καιρό ή και ακαριαία με τις πρώτες δόσεις αν είσαι τόσο άτυχη (θρομβοεμβολη).
Για κοπέλες με ΣΠΩ για παράδειγμα, είναι απαραίτητα.
Αν υπάρχει θέμα υγείας, τότε ναι θα τα πάρεις. Αν θέλεις απλά αντισύλληψη, δεν προτείνεται.
Επίσης εδώ να πούμε ότι τα αντισυλληπτικά δεν συνταγογραφουνται, συνεπώς όλη η μπιζνα (που είναι τεράστια) είναι στα χέρια των γιατρών.Και αν επιμένει ο γυναικολόγος, αλλάξτε γυναικολόγο .
Όσοι καταλαβαίνουν τι εννοώ, ξέρουν.
touvlo
Διάσημο μέλος
Η touvlo αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει από Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 2.905 μηνύματα.

13-01-25

10:07
Υπάρχουν πολλοί γυναικολόγοι δυστυχώς που επιμένουν να τα παίρνεις
Νομίζω, η αντισύλληψη είναι απόφαση του ζευγαριού. Ο γυναικολόγος κάνει ενημέρωση, συμβουλεύει, αλλά δεν μπορεί να επιμείνει, νομίζω. Τώρα, αν μια γυναίκα πχ αλλάζει εραστές σαν τα πουκάμισα και παίρνει μόνο χάπι, ε, μια φωνή επιτρέπεται να της βάλει.Δημιουργούν γενικά θέματα
Κυρίως σε ψυχολογικούς παράγοντες, επίσης αν παίρνεις πολύ καιρό πρέπει να κοιτάς για πήξη στο αίμα γιατί μπορεί να κάνουν θρομβοφιλιες
Και επίσης ρίχνουν τους γαλακτοβακιλλους.
Γενικά το θέμα των αντισυλληπτικών πρέπει να παρακολουθείται από τον γυναικολόγο μαζί με ενδοκρινολόγο γιατί ο μόνος σοβαρός λόγος για να παίρνει κανείς είναι για ορμονικο θέμα.
εγώ ας πούμε παίρνω αλλά είναι όντως ορμονικό το θέμα
αποφύγετε τα σαν το διάολο αν δεν υπάρχει λόγος. Είναι πραγματικά χαζό
Και αν επιμένει ο γυναικολόγος, αλλάξτε γυναικολόγο .
Και γω πριν χρόνια πήρα αρκετά αντισυλληπτικά, καλώς ή κακώς. Και τα έπαιρνα μόνο για αντισύλληψη, δηλ φαρμακωνόμουν για να @@@

Τέλος πάντων, έγινε. Έλεγε τότε η γυναικολόγος, πως τα χάπια για καθαρή αντισύλληψη, όχι θεραπείες, είναι <<ελαφριά>>. Τώρα πόσο ελαφριά, εφόσον στην ουσία σταματούσαν μια βασική γυναικεία λειτουργία, δεν ξέρω. Επίσης μου έλεγε, να μην καπνίζω, να μην τρώω λιπαρά, να γυμνάζομαι, δηλ μου είχε ένα πρόγραμμα, για αποφυγή παρενεργειών.
Όταν σε μια περίοδο της ζωής μου έκανα φουλ ακμή, μου πρότεινε κάποια αντισυλληπτικά, ως υποτίθεται ένα ελαφρύ φαρμακο για την ακμή, δηλ το θεωρούσε πιο αθώο από άλλα φάρμακα.
Τώρα παιδιά, τι γίνεται, θα ξέρουν οι γιατροί

touvlo
Διάσημο μέλος

13-01-25

14:23
Μπορείς λίγο να μας ενημερώσεις γιαυτό;Για κοπέλες με ΣΠΩ για παράδειγμα, είναι απαραίτητα.
Κάποτε, πριν χρόοοονια, είχα μια μεγάλη καθυστέρηση και πήγα σε γυναικολόγο και μου διέγνωσε τέτοιο πράμα και είπε να μου δώσει. Εγώ επειδή ήθελα να μείνω έγκυος, πήγα και αλλού, να ρωτήσω. Ο 2ος γυναικολόγος δε συμφώνησε με τη διάγνωση του 1ου. Μου έκανε εξετάσεις αίματος, βρήκε ανεβασμένη τεστοστερόνη αλλά μου είπε, πως θα ξεκινήσουμε θεραπεία, όταν έρθει η περίοδος. Η περίοδος όμως δεν ήρθε, γιατί για καλή μου τύχη ήμουν ήδη έγκυος.
Από τότε δεν ξαναασχολήθηκα. Σε μια φιλική κουβέντα πολύ αργότερα, με μια συγγενή μου δερματολόγο, μου είπε, πως όλες οι κοπέλες, τις έχουν βγάλει με ΣΠΩ και αμφέβαλλε για την ορθότητα των διαγνώσεων.
Τελικά, ποια είναι τα συμπτώματα;
glayki
Περιβόητο μέλος
Η Ευα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Εκπαιδευτικός. Έχει γράψει 6.448 μηνύματα.

13-01-25

15:10
Ναι αλλά το χάπι της επόμενης είναι μόνο για έκτακτες περιπτώσεις ενώ τα αντισυλληπτικά για κάθε μέρα

Το χάπι της επόμενης ημέρας
Καθηγητής Μαιευτικής, Γυναικολογίας και Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγ Ιατρική Σχολή, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο.
www.nikolaosvlahos.gr
Αχρείαστο να είναι, αλλά καλό είναι να ξέρουμε πότε και πως το παίρνουμε
rafaela11
Περιβόητο μέλος
Η Ραφαηλία αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένη. Είναι 24 ετών και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4.117 μηνύματα.

13-01-25

15:15
Οταν μια κοπέλα έχει ΣΠΩ τα αντισυλληπτικά βοηθούν στη ρύθμιση του κύκλουΜπορείς λίγο να μας ενημερώσεις γιαυτό;
Κάποτε, πριν χρόοοονια, είχα μια μεγάλη καθυστέρηση και πήγα σε γυναικολόγο και μου διέγνωσε τέτοιο πράμα και είπε να μου δώσει. Εγώ επειδή ήθελα να μείνω έγκυος, πήγα και αλλού, να ρωτήσω. Ο 2ος γυναικολόγος δε συμφώνησε με τη διάγνωση του 1ου. Μου έκανε εξετάσεις αίματος, βρήκε ανεβασμένη τεστοστερόνη αλλά μου είπε, πως θα ξεκινήσουμε θεραπεία, όταν έρθει η περίοδος. Η περίοδος όμως δεν ήρθε, γιατί για καλή μου τύχη ήμουν ήδη έγκυος.
Από τότε δεν ξαναασχολήθηκα. Σε μια φιλική κουβέντα πολύ αργότερα, με μια συγγενή μου δερματολόγο, μου είπε, πως όλες οι κοπέλες, τις έχουν βγάλει με ΣΠΩ και αμφέβαλλε για την ορθότητα των διαγνώσεων.
Τελικά, ποια είναι τα συμπτώματα;
ΔΕΝ κάνουν όμως ορμονική θεραπεία, απλώς δημιουργούν έμμηνο ρύση.
touvlo
Διάσημο μέλος

13-01-25

15:23
δηλ το ΣΠΩ είναι ορμονική δυσλειτουργία;Οταν μια κοπέλα έχει ΣΠΩ τα αντισυλληπτικά βοηθούν στη ρύθμιση του κύκλου
ΔΕΝ κάνουν όμως ορμονική θεραπεία, απλώς δημιουργούν έμμηνο ρύση.
και επομένως τα αντισυλληπτικά γιατί τα παίρνει, αν δε θεραπεύουν; Τι να τον κάνει τον ρυθμισμένο κύκλο; Εφόσον ούτε έγκυος μπορεί να μείνει (χάπια);
Ραφ, σόρυ για το ύφος μου, αλλά προσπαθώ με τη μέθοδο <θέση/αντίθεση/σύνθεση> να βρω το γίνεται. Έτσι, όταν κάνω ανάποδες ερωτήσεις, όπως τώρα σε σένα, είμαι στην <αντίθεση>
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 56 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.