Subject to change
e-steki.gr Founder


Πιστεύετε ότι ισχύει κάτι τέτοιο; Ισχύει και σε σας;
Αν ναι, που πιστεύετε ότι οφείλεται;
Είναι κάτι που το έχω διαπιστώσει ακόμα και στα πιο ανοιχτόμυαλα άτομα που γνωρίζω, και πάντα με παραξένευε...
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Tetragrammaton
Διάσημο μέλος



Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.


Εγώ προσωπικά δεν έχω κόλλημα στο να δοκιμάσω κάτι καινούργιο (εκτος από φασολάδα και πατσά, που τα σιχαίνομαι). Όμως μου έχει τύχει να μη φάω κάτι, επειδή δεν μου άρεσε οπτικά ή επειδή δε μου άρεσε η μυρωδιά του.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Nininaou
Διάσημο μέλος


Πιστεύω ότι παίζει μεγάλο ρόλο το πόσο ανοιχτή σε νέες γεύσεις είναι η οικογένεια μας. Αυτό πρώτα μας επηρεάζει. Μιλώντας για τον εαυτό μου, υπάρχουν φαγητά που ούτε να τα δοκιμάσω δεν δέχομαι και τα αποκλείω. Όσο για τις γεύσεις, δεν το συζητάω. Και μάλλον αυτό οφείλεται στο ότι ποτέ δεν φτιάχτηκε κάτι εξτριμ στο σπίτι, όσο επηρεαζόμουν ακόμα.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
fielda
Πολύ δραστήριο μέλος


Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Subject to change
e-steki.gr Founder


Αναφέρομαι πχ σε διαφορετικές κουζίνες (πχ γιαπωνέζικη), πρωτότυπες γεύσεις παγωτών, γλυκά που δεν συνηθίζονται και τόσο στην Ελλάδα (πχ cheesecake), πιο "περίεργους" καφέδες κλπ (ναι, τα παραδείγματα που ανέφερα αφορούν πιο πολύ εμένα γιατί αυτά μου έρχονται πρώτα, μην περιοριστείτε εκεί ομως).
Και δεν αναφέρομαι σε φαγητά που δεν τα δοκιμάζουμε επειδή δεν μας αρέσει η όψη/μυρωδιά τους, αλλά σε φαγητά που δεν τα έχουμε δει ποτέ και τα ξέρουμε μόνο από περιγραφή. Πχ μου έχει μείνει μια φορά που είχα πάει Haagen Dazs με αρκετά άτομα και όλοι παρείγγειλαν παγωτό βανίλια ή σοκολάτα (άντε με καμία βάφλα) ενώ είχε τέτοια ποικιλία που είμαι σίγουρη ότι αν ήταν λίγο πιο τολμηροί, όλοι θα έβρισκαν κάτι που να τους άρεσε ΠΟΛΥ περισσότερο από αυτά!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Tetragrammaton
Διάσημο μέλος



Αυτά σου κάνουν;
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
fielda
Πολύ δραστήριο μέλος



Όσον αφορά τις κουζίνες άλλων χωρών δεν μπορώ να πω ότι είμαι τόσο επιφυλακτική. Ίσα ίσα πολλές φορές έχω δοκιμάσει κάτι και δε ου έχει βγει καλό. Έχω παρατηρήσει πάντως ότι τα άτομα που δε δοκιμάζουν εύκολα καινούριες γεύσεις είναι είτε επειδή έχουν μεγαλώσει έτσι είτε επειδή δεν είναι σωστά ενημερωμένα. Πόσες φορές έχω ακούσει να επικρίνουν κάτι χωρίς καν να το έχουν δει πόσο μάλλον να το δοκιμάσουν κιόλας.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.


Κατά τ' άλλα, ναι, έχω δει το σκηνικό. Να είμαστε σε ιαπωνικό, να τρώει η φιλενάδα μου ένα ψάρι μαγειρεμένο ... ε, ιαπωνικά, και να λέει "ε και τι, ψαράκι είναι, και με λαδορίγανη καλό θα 'ταν".
Προσωπικά δοκιμάζω ευχαρίστως τα πάντα, με τον ιχλίμπεντιχ πάμε τακτικά σε λιβανέζικο, τυνησιανό, ιαπωνικό, βιετναμέζικο, θιβετιανό, αφγανικό, της καραϊβικής...
Ωστόσο σπίτι προτιμάω να μαγειρεύω πιο μεσογειακά, αν και ποτέ δεν ήμουν της παραδοσιακής κουζίνας. Εννοώ δε μεγάλωσα με παστίτσιο και γεμιστά στο σπίτι.
Αλλά, ναι, αν συγκρίνω πχ με την ελβετική κουζίνα, θα καταλάβω γιατί ο Ελβετός θα λάμπει από χαρά και μέθη στο ελληνικό εστιατόριο, έχοντας στο ένα χέρι το ούζο και στο άλλο ένα κομμάτι "ochtapodàki". Και το παραδέχονται και οι ίδιοι.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Corpse Bride
Διακεκριμένο μέλος


Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
underwater
Περιβόητο μέλος


Όταν λίγες δεκαετίες πριν οι άνθρωποι δεν είχαν τις επιλογές που έχουμε τώρα έμαθαν σε 1 πεπατημένη. Κι όλα αυτά περί του πόσο θρεπτική είναι η ντόπια κουζίνα συνέβαλλαν. Αλλά για εμάς τους νεώτερους δεν υπάρχει αυτό το θέμα.
Παρόλα αυτά, όπως ανέφερε και το Γιδάκι, όταν μαγειρεύω χρησιμοποιώ μεσογειακά υλικά. Κάτι μακριά από αυτά θα το φτιάξω για πειραματισμό και τώρα το καλοκαίρι δεν προτιμώ κάτι άλλο περισσότερο από 1 σαλατούλα ή ντάκο με ελληνικά υλικά.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.


Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
ninaki
Πολύ δραστήριο μέλος


Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.


Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.


Αναφέρομαι πχ σε διαφορετικές κουζίνες (πχ γιαπωνέζικη), πρωτότυπες γεύσεις παγωτών, γλυκά που δεν συνηθίζονται και τόσο στην Ελλάδα (πχ cheesecake), πιο "περίεργους" καφέδες κλπ (ναι, τα παραδείγματα που ανέφερα αφορούν πιο πολύ εμένα γιατί αυτά μου έρχονται πρώτα, μην περιοριστείτε εκεί ομως).
Αααα αυτό εννοείς... τα δοκιμάζω όλα. Ακόμα και φίδι θα μπορούσα να φάω. Τρελαίνομαι για κινέζικο, για σούσι και ινδικό. Επίσης μ' αρέσει και η τσέχικη κουζίνα πολύ.
Και δεν αναφέρομαι σε φαγητά που δεν τα δοκιμάζουμε επειδή δεν μας αρέσει η όψη/μυρωδιά τους, αλλά σε φαγητά που δεν τα έχουμε δει ποτέ και τα ξέρουμε μόνο από περιγραφή. Πχ μου έχει μείνει μια φορά που είχα πάει Haagen Dazs με αρκετά άτομα και όλοι παρείγγειλαν παγωτό βανίλια ή σοκολάτα (άντε με καμία βάφλα) ενώ είχε τέτοια ποικιλία που είμαι σίγουρη ότι αν ήταν λίγο πιο τολμηροί, όλοι θα έβρισκαν κάτι που να τους άρεσε ΠΟΛΥ περισσότερο από αυτά!
Σε γλυκά και παγωτά επίσης δοκιμάζω τα πάντα και συνήθως δεν μου αρέσουν τα συνηθισμένα. Δεν μ' αρέσουν δηλαδή οι τούρτες σοκολάτας ή κρέμα, επίσης και παγωτό ποτέ δεν τρώω βανίλια η κρέμα, αλλά κάθε φορά διαφορετικό. Δεν δοκίμασα βέβαια ποτέ μου παγωτό ποπ κορν, ούτε και έφαγα ποτέ μου γλυκό ποπ κορν στο σινέμα, αλλά τρελαίνομαι για ένα γλυκάκι που είναι με φύλλα από καταϊφι, έχει μέσα τσιχλοτύρι (δεν ξέρω τι είδος) και το τρως με παγωτάκι.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Neraida
Επιφανές μέλος


Βεβαια και με την ελληνικη κουζινα στο συνολο της δεν τα παω πολυ καλα....αλλα ενιγουει.....
Αααα...πολυ δυσκολα μου αρεσει επισης και η μαγειρικη καποιας αλλης εκτος αυτης με την οποια μεγαλωσα...της μαμας μου δλδ...

Τωρα οσον αφορα σε γλυκα, καφεδες, ποτα κ.ο.κ....δεν εχω κανενα μα κανενα προβλημα να δοκιμαζω το ο,τιδηποτε...
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Affliction
Εκκολαπτόμενο μέλος


Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
katerina_s
Εκκολαπτόμενο μέλος


Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Lorelai
Εκκολαπτόμενο μέλος


Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
vendetta
Πολύ δραστήριο μέλος



Το καλύτερο παράξενο που έχω δοκιμάσει είναι σνίτσελ γαλοπούλας με μαρμελάδα από βατόμουρα στην Αυστρία...Και γενικά το φαγητό σε Γερμανία και Αυστρία αν και πολύ βαρύ ήταν εμπειρία ζωής για μένα...


Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 3 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.