Πόσο ψεύτες είστε;

Πόσο ψεύτες είστε;

Αποτελέσματα της δημοσκόπησης (Ψήφισαν 70)
 • Καθόλου

  Ψήφοι: 7 10.0%
 • Ελάχιστα

  Ψήφοι: 25 35.7%
 • Λίγο

  Ψήφοι: 20 28.6%
 • Μέτρια

  Ψήφοι: 12 17.1%
 • Αρκετά

  Ψήφοι: 3 4.3%
 • Ντροπή Μου

  Ψήφοι: 3 4.3%

Silver Queen

Active member

Η (StormBorn) αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 151 μηνύματα.

hack3r

Well-known member

Ο Τολης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 30 ετών, επαγγέλεται Υδραυλικός και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 5,607 μηνύματα.

Silver Queen

Active member

Η (StormBorn) αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 151 μηνύματα.

Fast

Well-known member

Ο Θεόδωρος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Barman/Barwoman και μας γράφει απο Ελβετία (Ευρώπη). Έχει γράψει 2,507 μηνύματα.
Ο σωκράτης ήταν γνωστός ψεύτης και όντως αποτυχημένος παιδιά.
 

Silver Queen

Active member

Η (StormBorn) αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 151 μηνύματα.

Λένω

Well-known member

Η Λένω αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 4,016 μηνύματα.
Υπάρχουν πολλών ειδών ψέματα.
Θα μου πείτε όλα ψέματα είναι! Σύμφωνοι αλλά δεν έχοιυν όλα την ίδια σκοπιμότητα και βαρύτητα!


΄Εχουμε τα κατά συνθήκη ψεύδη τα οποία λέγονται καθημερινά και είναι ανώδυνα. Ποια δεν έχει πει στη φίλη της ότι της πάει το φόρεμα ενώ θα μπορουσε να διαλέξει κάποιο άλλο που θα την κολάκευε περισσότερο; Ποιος δεν έχει πει σ΄έναν φίλο του που επί μέρες ζορίζεται από μια αποτυχία, "τι όμορφος είσαι σήμερα;" ενώ στην πραγματικότητα μοιάζει με χαλασμένο μύδι; Ποιος δεν έχει επαινέσει το πιάτο φαγητό που του πρόσφερε μια συγγενής ενώ το πέταξε στα σκουπίδια; Ποιος δεν θα πει σε μια μικρομάνα "δεν έχω δει πιο χαριτωμένο παιδάκι" ενώ μπορεί να είναι το πιο άσχημο παιδί που έχει δει στη ζωή του; Ποιος δεν έχει αρνηθεί μια πρόσκληση για κάπου που ήξερε ότι δεν θα περάσει καλά και επειδή δεν ήθελε να προσβάλει αυτόν που τον κάλεσε προφασίστηκε έναν έντονο πονοκέφαλο;
Αυτά τα ψέματα προσωπικά τα έλεγα, τα λέω και θα συνεχίσω ανερυθρίαστα να τα λέω!

Υπάρχουν τα παθολογικά ψέματα από λέγονται από ανθρώπους μυθομανείς που ζουν τη ζωή τους λέγοντας μικρά ή μεγάλα ψέματα ακόμα και χωρίς να έχουν κάποιο όφελος. Νομίζω ότι αυτή η κατηγορία πρέπει ν΄απασχολήσει τους ψυχολόγους και όχι εμάς.

Τα νέου τύπου ψέματα της σύγχρονης εποχής για "ωραιοποίηση" του εαυτού μας στα social media δεν μπορώ να τα σχολιάσω επειδή είναι πολύ μακριά από μένα. Τα social media τα χρησιμοποιώ ελάχιστα και μόνο για να μ΄εξυπηρετούν και καθόλου μα καθόλου δεν μ΄ενδιαφέρει τι θα πει ο κάθε άγνωστος ακόλουθος. Εμένα μ΄ενδιαφέρει τι θα πουν "οι άνθρωποί μου" στην πραγματική ζωή.
Φαντάζομαι όμως ότι λέγονται προς απόκτηση πόντων αυτοπεποίθησης αυτού που τα λέει.

Τέλος υπάρχουν τα ψέματα που λέγονται προκειμένου να εξαπατήσουν κάποιον προς όφελός μας. Αυτά που όσο εκπαιδεύουμε τον εγκέφαλο και το συναίσθημά μας στην ανειλικρίνεια εξαιτίας ενός σημαντικού κινήτρου, τόσο μεγαλύτερα γίνονται!
Η ψευδής εικόνα στη διεκδίκηση μιας δουλειάς, η εξαπάτηση του κάθε περιβάλλοντος μέσα στο οποίο κινούμαστε με σκοπό την ταύτιση με τις προϋπόθεσεις ύπαρξής μας μέσα σ΄αυτό, η πεποίθηση ότι "ο σκοπός αγιάζει τα μέσα" οπότε θα κάνω ο,τιδήποτε προκειμένου να πετύχω τον σκοπό μου, ακόμα και η προσέλκυση κάποιου που μας ενδιαφέρει ερωτικά με προβολή στον εαυτό μας του προτύπου που εκείνος έχει αφήσει να εννοηθεί ότι προτιμά ακόμα κι αν αυτό δεν έχει καμιά σχέση μ΄αυτό που είμαστε εμείς.
Για μένα προς αποφυγή με κάθε τίμημα! Ποιος μπορεί να ζήσει μια ολόκληρη ζωή μέσα στο ψέμα; Ποιος μπορεί να ζήσει μια ζωή φοβούμενος μήπως αποκαλυφθεί; Πόσο μπορεί να "κοιμίσει" τους δαίμονές του; Κι ακόμα και να μπορέσει, πόσο ευτυχισμένος μπορεί να είναι; Και το χειρότερο, πώς θα μπορέσει ν΄αντιμετωπίσει τον ίδιο του τον εαυτό όταν όλα αυτά κάποια στιγμή στο μέλλον, καταλαγιάσουν;
(Επειδή αυτό δεν το γλιτώνουμε με τίποτα.΄Ολοι μας κάποια στιγμή θα κληθούμε να κάνουμε τον απολογισμό μας και ν΄αντιμετωπίσουμε τον εαυτό μας.)
 

nPb

Well-known member

Ο nPb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Μαθηματικός και μας γράφει απο Σουηδία (Ευρώπη). Έχει γράψει 12,787 μηνύματα.
Tα πολιτικά ψέματα σε ποια κατηγορία υπάγονται; :tongue:
 

Valder

Τιμώμενο Μέλος

Ο Valder αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Χρηματιστής και μας γράφει απο Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 8,288 μηνύματα.
Tα πολιτικά ψέματα σε ποια κατηγορία υπάγονται; :tongue:
Έχεις υπάρξει ποτέ σε πολιτική παράταξη; Αν ναι, θα ξέρεις γιατί υπάγονται στην κατηγορία "το 7ο* πάτωμα της Κόλασης όπου θα τους "χαιδεύουν" ορδές από γουρούνια όλους τους" :jester:

*Μπορεί να είναι και το 6ο πάτωμα δεν ξέρω, με την τοπολογία της Κολάσεως δεν τα πήγαινα ποτέ καλά, έχω και χρόνια να κατέβω εκεί κάτω.
 
Top