Guest 209912
Επισκέπτης

Ξεκίνησες με το αξίωμα πως ο άνθρωπος είναι ψεύτης και είπε ότι είναι ψεύτης ενώ δεν μπορεί να πει την αλήθεια ως ψεύτης και αυτό που είπε είναι μια αλήθεια. Άρα έφτασες σε ένα άτοπο και άρα η λογική μας λέει πως το αξίωμα σου είναι λάθος. Είτε ο άνθρωπος δεν ει αι ψεύτης, είτε ο ψεύτης δεν λέει πα τα ψέμματα.
Το επόμενο το "αυτή η πρόταση είναι ψέμματα" δεν έχει καμία σχέση με το προηγούμενο προβλήμα και δεν είναι εφαμιλλα όπως νομίζεις. Αυτό είναι εφάμιλλο της πρότασης "έχω μια πράσινη μπάλα που ειναι κόκκινη". Είναι μια πρόταση που περιέχει μια εσωτερική αντίφαση, η οποία δεν είναι παράδοξη, είναι απλά λάθος νοηματικά ή κενή νοηματικά. Είναι σαν να λες "15 πράσινο τρέχω" είναι απλά nonsense.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Guest 515609
Επισκέπτης

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Βλα
Πολύ δραστήριο μέλος

Εγώ είμαι Αθηναία και λέω ''Όλοι οι Αθηναίοι είναι ψεύτες''. Αν η πρόταση που λέω είναι αληθινή , τότε λέω ψέμματα , οπότε αυτό που λέω δεν είναι αληθινό .
Guest 209912
Επισκέπτης

Η απλά δεν είσαι Αθηναία.Το παράδοξο λέει :
Εγώ είμαι Αθηναία και λέω ''Όλοι οι Αθηναίοι είναι ψεύτες''. Αν η πρόταση που λέω είναι αληθινή , τότε λέω ψέμματα , οπότε αυτό που λέω δεν είναι αληθινό .
Βλα
Πολύ δραστήριο μέλος

Guest 209912
Επισκέπτης

Προκείμενη 1: Ο Θεός είναι παντοδύναμος.
Προκείμενη 2: Ο Θεός φτιάχνει ένα βράχο τόσο βαρύ που δεν μπορεί να τον σηκώσει.
Και οι δύο προκείμενες μπορεί να είναι ορθές ξεχωριστά για τον ίδιο λόγο που το χ = 3 είναι ορθό όπως και το χ= 2 είναι ορθό. Όταν πας και βάζεις αυτές τις προκείμενες όμως στην ίδια πρόταση λες ουσιαστικά ότι ο Θεός είναι παντοδύναμος και ο Θεός δεν είναι παντοδύναμος. Λες χ = 3 και χ = 2 το οποίο μαθηματικά είναι απλά λάθος.
Βάζετε λοιπόν δύο αντιφατικές έννοιες σε μία πρόταση και λέτε πως προκύπτει ένα παράδοξο εκμεταλλευόμενοι το γεγονός πως στην φυσική γλώσσα όπως τα Ελληνικά δεν υπάρχει αυστηρή σειρά με την οποία αναλύεται μία έκφραση.
Για παράδειγμα αν είχατε πει τη συγκεκριμένη πρόταση σε μια γλώσσα προγραμματισμού, η απάντηση θα ήταν πως ο Θεός δεν είναι παντοδύναμος καθώς μία μεταβλητή έχει πάντα την τελευταία τιμή που της ανατέθηκε καθώς αυτό ορίζει η προτεραιότητα έκφρασης της γλώσσας κάτι που σε μια φυσική γλώσσα δεν υπάρχει, καθώς το νόημα της φυσικής γλώσσας είναι η περιγραφή καταστάσεων και στην φύση δεν θα δεις πουθενά μια "Πράσινη μπάλα που είναι κόκκινη" καθώς αυτά είναι δυο αυτοαποκλυόμενες έννοιες και συνεπώς η φυσική γλώσσα δεν διαθέτει τρόπο επίλυσης αυτής της έκφρασης καθώς θεωρείται "nonsense" εξ αρχής.
Δεν είναι λοιπόν παράδοξα, είναι απλά nonsense, εκτώς και αν αυτό θεωρείτε παράδοξο.

Εδώ κάτι λέει αλλά δεν καταλαβαίνω τίποτα προσωπικά με τόσα μαθηματικά
Εδώ αναφέρει ότι γίνεται ταυτόχρονα α=β και α> β όπως στη κβαντική τα σωματίδια είναι και κύματα και σωματίδια. Μοιάζει με αυτό που λες εσύ αλλά το πήγε ένα βήμα παραπέρα.
Εγώ αυτά ζορίζομαι να τα αντιληφθώ . Όπως και με το οντολογικό επιχείρημα για την ύπαρξη του Θεού που δεν αντιλήφθηκα ποτέ κανένα επιχείρημα .
Βλα
Πολύ δραστήριο μέλος

Guest 209912
Επισκέπτης

Βλα
Πολύ δραστήριο μέλος

Χώρια που αυτό που λες εσύ όντως παίρνει αληθοτιμή γιατί είναι
(χ=1 & χ=2) --> (χ+1=3)
ψ --> (χ+1=3)
άρα είναι ένας αληθής συλλογισμός
Guest 209912
Επισκέπτης

Ο καλύτερος τρόπος για να καταλάβεις γιατί αυτά τα πράγματα είναι nonsense είναι να προσπαθήσεις να προγραμματισεις έναν υπολογιστή να τα επιλύσει. Εκεί θα καταλάβεις τι σημαίνει υπολογισμός μιας γλωσσικής έκφρασης και θα καταλάβεις ακριβώς που είναι το πρόβλημα με την γλωσσα που χρησιμοποιείς για να περιγράψεις αυτά τα προβλήματα.

χ + χ = 3
Αν χ= 1 τότε χ= 2

Guest 292010
Επισκέπτης

Joji
Επιφανές μέλος

Aleksa
Τιμώμενο Μέλος

Ψέμα "για το ψέμα" δεν θα πω, π.χ. δεν θα συκοφαντήσω πλάθοντας φανταστικά σενάρια για να βλάψω κάποιον (κι ας είναι κι ο χειρότερος εχθρός μου).
Συνοπτικά τις σπάνιες φορές που θα καταφύγω στο ψέμα,θα είναι για μένα και όταν φοβάμαι πολύ.
Τέλος, θεωρώ αυτούς που λένε "εγώ δεν λέω ποτέ ψέματα", τους χειρότερους ψεύτες.

Ariana2018
Πολύ δραστήριο μέλος

Ariana2018
Πολύ δραστήριο μέλος

Ψευτρα δεν είμαιΘεωρώ πως όλοι μας είμαστε ψεύτες, έστω και λίγο. Θα ήθελα λοιπόν να δω τη γνώμη έχει ο καθένας για τον εαυτό του και κατά πόσο το ψέμα είναι μέρος της καθημερινότητας μας.
Αν δεν είμαστε ψεύτες ο κόσμος θα ήταν καλύτερος; Το ψέμα είναι ένα αναγκαίο "καλό;" για να αποφευχθούν κάποιες δυσάρεστες καταστάσεις; Γιατί η αλήθεια πολλές φορές είναι σκληρή και καλύτερα να μην λέγεται; Γενικά οποιαδήποτε σκέψη πάνω στο θέμα πότε πρέπει να παραμερίζουμε την αλήθεια και γιατί το ψέμα είναι μέρος των σχέσεων μας θα με ενδιέφερε.
Ανοίγω και μια δημοσκόπηση... Βάζω και την επιλογή καθόλου για τους ψεύτες![]()
Είμαι όμως αρκετά διπλωματική
Διπλαρωνω οσους θέλω με μεγάλη ευκολία
Ανακαλύπτω σχετικά γρήγορα τα κουμπια όσων θέλω και τους φέρνω εκεί που θέλω
Αποκρυπτω αληθειες, τους δουλευω λίγο, αλλά ψέμματα δε λεω και πρόθεση μου δεν είναι ποτε να βλαψω άνθρωπο. Όμως έχω το χάρισμα ας πουμε στη διπλωματία και μόνο καλό μου έχει κάνει αλλά και στους ανθρώπους που αγαπώ κ μαγαπουν
Παραδέχομαι.

Α μπα. Εχω ξαναγραψει. Τα ίδια λέω ευτυχώς.

Wonderful
Πολύ δραστήριο μέλος

Τα μόνα ψέματα που έχω πει ειναι στο γιο μου κάθε Χριστούγεννα για το δώρο που του έφερνε ο Άη Βασίλης , το έβαζε κάτω από το δέντρο και έτρωγε και μπισκοτάκια από αυτά που φτιάχναμε για να τον ευχαριστήσουμε που ερχόταν στο

rafaela11
Περιβόητο μέλος

Πολλές φορές αναγκαζόμαστε να πούμε ψέματα για καλό, για να αποφύγουμε κάποια φασαρία που δεν είναι σημαντική, για εκπλήξεις κτλ.
Η ειλικρίνεια είναι η καλύτερη λύση τις περισσότερες φορές.
Πρώτη φορά συναντώ άνθρωπο που λέει " τα κουμπιά" για τα χαρακτηριστικά ενός ανθρώπου όπως εγω, και το "για" στο τέλος της πρότασης! Δεν ξέρω πότε θα μπεις να το δεις, αλλά χάρηκα μονη μου πρωί πρωίΨευτρα δεν είμαι
Είμαι όμως αρκετά διπλωματική
Διπλαρωνω οσους θέλω με μεγάλη ευκολία
Ανακαλύπτω σχετικά γρήγορα τα κουμπια όσων θέλω και τους φέρνω εκεί που θέλω
Αποκρυπτω αληθειες, τους δουλευω λίγο, αλλά ψέμματα δε λεω και πρόθεση μου δεν είναι ποτε να βλαψω άνθρωπο. Όμως έχω το χάρισμα ας πουμε στη διπλωματία και μόνο καλό μου έχει κάνει αλλά και στους ανθρώπους που αγαπώ κ μαγαπουν
Παραδέχομαι.
Α μπα. Εχω ξαναγραψει. Τα ίδια λέω ευτυχώς.αφου έτσι είναι για...

Είναι σα να το έγραψα εγώ όλο

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 135 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- Requiem
- Wanda
- Kate1914
- rafaela11
- Luludaki
- taketrance
- Paragontas7000
- chester20080
- johnsala
- Wonderkid
- Alessandra Eliza
- Scandal
- justanerd
- Ariana2018
- spring day
- Εριφύλη
- jj!
- camil
- tslef8
- Joji
- Stelios725
- charmander
- giannhs2001
- ggl
- kogba
- harry akritas
- Snoopy Doo
- Memetchi
- Βλα
- fretoe
- louminis
- Εχέμυθη
- Rene2004
- PromitheasGatos
- Μάρκος Βασίλης
- Meow
- Lathy
- Αλκης Κ.
- ZENEVIEV
- uni77
- orchidea
- T C
- books_dreams_phane
- gwgw_5
- Arvacon
- Viedo
- Κλημεντίνη
- Έμμα
- fmarulezkd
- American Economist
- grtt
- tomicrotroll
- mrbench
- Serotonin
- panagiotis econ
- Libertus
- Georgiapon25
- GiorgosAsi
- Trolling Stones
- Johnny15
- Panagiotis849
- SkyBlu
- Unseen skygge
- tsiobieman
- kiyoshi
- MarcoReus
- maroutsalo
- Nickx
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.