Guest 209912
Επισκέπτης
αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.

17-09-20

14:17
Σε ποια βιβλιογραφία τέθηκε το παρόν πρόβλημα; Δεν είναι φιλοσοφικά προβλήματα αυτά είναι μαθηματικά προβλήματα στα οποία φτάνουμε σε μια εις άτοπον απαγωγή επειδή έχουμε ένα λάθος αξίωμα. Στα μαθηματικά όταν το κανεις αυτό μετά πας και διορθώνεις το αξίωμα σου και λύνεται έτσι κάθε παράδοξο.
Ξεκίνησες με το αξίωμα πως ο άνθρωπος είναι ψεύτης και είπε ότι είναι ψεύτης ενώ δεν μπορεί να πει την αλήθεια ως ψεύτης και αυτό που είπε είναι μια αλήθεια. Άρα έφτασες σε ένα άτοπο και άρα η λογική μας λέει πως το αξίωμα σου είναι λάθος. Είτε ο άνθρωπος δεν ει αι ψεύτης, είτε ο ψεύτης δεν λέει πα τα ψέμματα.
Το επόμενο το "αυτή η πρόταση είναι ψέμματα" δεν έχει καμία σχέση με το προηγούμενο προβλήμα και δεν είναι εφαμιλλα όπως νομίζεις. Αυτό είναι εφάμιλλο της πρότασης "έχω μια πράσινη μπάλα που ειναι κόκκινη". Είναι μια πρόταση που περιέχει μια εσωτερική αντίφαση, η οποία δεν είναι παράδοξη, είναι απλά λάθος νοηματικά ή κενή νοηματικά. Είναι σαν να λες "15 πράσινο τρέχω" είναι απλά nonsense.
Ξεκίνησες με το αξίωμα πως ο άνθρωπος είναι ψεύτης και είπε ότι είναι ψεύτης ενώ δεν μπορεί να πει την αλήθεια ως ψεύτης και αυτό που είπε είναι μια αλήθεια. Άρα έφτασες σε ένα άτοπο και άρα η λογική μας λέει πως το αξίωμα σου είναι λάθος. Είτε ο άνθρωπος δεν ει αι ψεύτης, είτε ο ψεύτης δεν λέει πα τα ψέμματα.
Το επόμενο το "αυτή η πρόταση είναι ψέμματα" δεν έχει καμία σχέση με το προηγούμενο προβλήμα και δεν είναι εφαμιλλα όπως νομίζεις. Αυτό είναι εφάμιλλο της πρότασης "έχω μια πράσινη μπάλα που ειναι κόκκινη". Είναι μια πρόταση που περιέχει μια εσωτερική αντίφαση, η οποία δεν είναι παράδοξη, είναι απλά λάθος νοηματικά ή κενή νοηματικά. Είναι σαν να λες "15 πράσινο τρέχω" είναι απλά nonsense.
Guest 515609
Επισκέπτης

17-09-20

14:32
Ύλη Τεχνητής Νουμοσύνης, Λογικού Προγραμματισμού περιγράφεται, τουλάχιστον ο hacker από το λίγο που διάβασα στα post του. Σίγουρα θα υπάρχει και στα μαθηματικά αλλά τελευταία τα είδα εκεί πέρα. Ωραία είναι αλλά δεν καίω τον εγκέφαλο μου για το steki. Έχω να δώσω Βάσεις Δεδομένων 2 

17-09-20

16:15
Το παράδοξο λέει :
Εγώ είμαι Αθηναία και λέω ''Όλοι οι Αθηναίοι είναι ψεύτες''. Αν η πρόταση που λέω είναι αληθινή , τότε λέω ψέμματα , οπότε αυτό που λέω δεν είναι αληθινό .
Εγώ είμαι Αθηναία και λέω ''Όλοι οι Αθηναίοι είναι ψεύτες''. Αν η πρόταση που λέω είναι αληθινή , τότε λέω ψέμματα , οπότε αυτό που λέω δεν είναι αληθινό .
Guest 209912
Επισκέπτης

17-09-20

16:28
Η απλά δεν είσαι Αθηναία.Το παράδοξο λέει :
Βλα
Πολύ δραστήριο μέλος
Ο Βλαδίμηρος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 30 ετών και επαγγέλλεται Μεταπτυχιακός Φοιτητής/τρια. Έχει γράψει 1.637 μηνύματα.

17-09-20

17:02
Δηλαδή στο παράδοξο του κουρέα θα έλεγες αυτό το κλασικό ότι ο κουρέας είναι γυναίκα; Τέτοιες απόπειρες είναι διάλυση του προβλήματος που απλά το βάζουν στο ψυγείο, δεν αποτελούν λύση σε καμία περίπτωση.
Guest 209912
Επισκέπτης

17-09-20

19:16
Παιδιά δεν ξέρω που δυσκολεύεστε. Πάρτε το εξής παράδειγμα.
Προκείμενη 1: Ο Θεός είναι παντοδύναμος.
Προκείμενη 2: Ο Θεός φτιάχνει ένα βράχο τόσο βαρύ που δεν μπορεί να τον σηκώσει.
Και οι δύο προκείμενες μπορεί να είναι ορθές ξεχωριστά για τον ίδιο λόγο που το χ = 3 είναι ορθό όπως και το χ= 2 είναι ορθό. Όταν πας και βάζεις αυτές τις προκείμενες όμως στην ίδια πρόταση λες ουσιαστικά ότι ο Θεός είναι παντοδύναμος και ο Θεός δεν είναι παντοδύναμος. Λες χ = 3 και χ = 2 το οποίο μαθηματικά είναι απλά λάθος.
Βάζετε λοιπόν δύο αντιφατικές έννοιες σε μία πρόταση και λέτε πως προκύπτει ένα παράδοξο εκμεταλλευόμενοι το γεγονός πως στην φυσική γλώσσα όπως τα Ελληνικά δεν υπάρχει αυστηρή σειρά με την οποία αναλύεται μία έκφραση.
Για παράδειγμα αν είχατε πει τη συγκεκριμένη πρόταση σε μια γλώσσα προγραμματισμού, η απάντηση θα ήταν πως ο Θεός δεν είναι παντοδύναμος καθώς μία μεταβλητή έχει πάντα την τελευταία τιμή που της ανατέθηκε καθώς αυτό ορίζει η προτεραιότητα έκφρασης της γλώσσας κάτι που σε μια φυσική γλώσσα δεν υπάρχει, καθώς το νόημα της φυσικής γλώσσας είναι η περιγραφή καταστάσεων και στην φύση δεν θα δεις πουθενά μια "Πράσινη μπάλα που είναι κόκκινη" καθώς αυτά είναι δυο αυτοαποκλυόμενες έννοιες και συνεπώς η φυσική γλώσσα δεν διαθέτει τρόπο επίλυσης αυτής της έκφρασης καθώς θεωρείται "nonsense" εξ αρχής.
Δεν είναι λοιπόν παράδοξα, είναι απλά nonsense, εκτώς και αν αυτό θεωρείτε παράδοξο.
Προκείμενη 1: Ο Θεός είναι παντοδύναμος.
Προκείμενη 2: Ο Θεός φτιάχνει ένα βράχο τόσο βαρύ που δεν μπορεί να τον σηκώσει.
Και οι δύο προκείμενες μπορεί να είναι ορθές ξεχωριστά για τον ίδιο λόγο που το χ = 3 είναι ορθό όπως και το χ= 2 είναι ορθό. Όταν πας και βάζεις αυτές τις προκείμενες όμως στην ίδια πρόταση λες ουσιαστικά ότι ο Θεός είναι παντοδύναμος και ο Θεός δεν είναι παντοδύναμος. Λες χ = 3 και χ = 2 το οποίο μαθηματικά είναι απλά λάθος.
Βάζετε λοιπόν δύο αντιφατικές έννοιες σε μία πρόταση και λέτε πως προκύπτει ένα παράδοξο εκμεταλλευόμενοι το γεγονός πως στην φυσική γλώσσα όπως τα Ελληνικά δεν υπάρχει αυστηρή σειρά με την οποία αναλύεται μία έκφραση.
Για παράδειγμα αν είχατε πει τη συγκεκριμένη πρόταση σε μια γλώσσα προγραμματισμού, η απάντηση θα ήταν πως ο Θεός δεν είναι παντοδύναμος καθώς μία μεταβλητή έχει πάντα την τελευταία τιμή που της ανατέθηκε καθώς αυτό ορίζει η προτεραιότητα έκφρασης της γλώσσας κάτι που σε μια φυσική γλώσσα δεν υπάρχει, καθώς το νόημα της φυσικής γλώσσας είναι η περιγραφή καταστάσεων και στην φύση δεν θα δεις πουθενά μια "Πράσινη μπάλα που είναι κόκκινη" καθώς αυτά είναι δυο αυτοαποκλυόμενες έννοιες και συνεπώς η φυσική γλώσσα δεν διαθέτει τρόπο επίλυσης αυτής της έκφρασης καθώς θεωρείται "nonsense" εξ αρχής.
Δεν είναι λοιπόν παράδοξα, είναι απλά nonsense, εκτώς και αν αυτό θεωρείτε παράδοξο.

17-09-20

22:08
Είναι φαύλος κύκλος
Εδώ κάτι λέει αλλά δεν καταλαβαίνω τίποτα προσωπικά με τόσα μαθηματικά
Εδώ αναφέρει ότι γίνεται ταυτόχρονα α=β και α> β όπως στη κβαντική τα σωματίδια είναι και κύματα και σωματίδια. Μοιάζει με αυτό που λες εσύ αλλά το πήγε ένα βήμα παραπέρα.
Εγώ αυτά ζορίζομαι να τα αντιληφθώ . Όπως και με το οντολογικό επιχείρημα για την ύπαρξη του Θεού που δεν αντιλήφθηκα ποτέ κανένα επιχείρημα .
Εδώ κάτι λέει αλλά δεν καταλαβαίνω τίποτα προσωπικά με τόσα μαθηματικά
Εδώ αναφέρει ότι γίνεται ταυτόχρονα α=β και α> β όπως στη κβαντική τα σωματίδια είναι και κύματα και σωματίδια. Μοιάζει με αυτό που λες εσύ αλλά το πήγε ένα βήμα παραπέρα.
Εγώ αυτά ζορίζομαι να τα αντιληφθώ . Όπως και με το οντολογικό επιχείρημα για την ύπαρξη του Θεού που δεν αντιλήφθηκα ποτέ κανένα επιχείρημα .
Βλα
Πολύ δραστήριο μέλος
Ο Βλαδίμηρος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 30 ετών και επαγγέλλεται Μεταπτυχιακός Φοιτητής/τρια. Έχει γράψει 1.637 μηνύματα.

18-09-20

01:55
Ρε χάκερ αν εγώ, ως Έλληνας, δηλώσω ότι "κάθε έλληνας λέει μόνο ψέματα" τι αληθοτιμή θα έδινες σε αυτή την πρόταση;
Guest 209912
Επισκέπτης

18-09-20

02:09
Ρε Βλα, αν x = 1 και χ = 2 τι αληθοτιμή δίνεις στην πρόταση x+1=3?
Βλα
Πολύ δραστήριο μέλος

18-09-20

02:15
Μα τι σχέση έχει αυτό το παράδειγμα με αυτό που σου λέω;
Χώρια που αυτό που λες εσύ όντως παίρνει αληθοτιμή γιατί είναι
(χ=1 & χ=2) --> (χ+1=3)
ψ --> (χ+1=3)
άρα είναι ένας αληθής συλλογισμός
Χώρια που αυτό που λες εσύ όντως παίρνει αληθοτιμή γιατί είναι
(χ=1 & χ=2) --> (χ+1=3)
ψ --> (χ+1=3)
άρα είναι ένας αληθής συλλογισμός
Guest 209912
Επισκέπτης

18-09-20

02:32
Αυτή είναι το μαθηματικό ανάλογο του παραδείγματος που λες. Προσπαθείς να αποδόσεις μια αληθοτιμή σε μία πρόταση ενώ η ίδια πρόταση έχει σαν παράμετρο την προηγούμενη τιμή της από την οποία εξαρτάται η επόμενη και συνεπώς αυτό που καταλήγεις να κάνεις είναι ένα ατέρμονο lopp. Η καλύτερη απάντηση λοιπόν που μπορώ να σου δώσω είναι πως η αληθοτιμή είναι undefined ή αλλιώς nonsense.
Ο καλύτερος τρόπος για να καταλάβεις γιατί αυτά τα πράγματα είναι nonsense είναι να προσπαθήσεις να προγραμματισεις έναν υπολογιστή να τα επιλύσει. Εκεί θα καταλάβεις τι σημαίνει υπολογισμός μιας γλωσσικής έκφρασης και θα καταλάβεις ακριβώς που είναι το πρόβλημα με την γλωσσα που χρησιμοποιείς για να περιγράψεις αυτά τα προβλήματα.
Ο καλύτερος τρόπος για να καταλάβεις γιατί αυτά τα πράγματα είναι nonsense είναι να προσπαθήσεις να προγραμματισεις έναν υπολογιστή να τα επιλύσει. Εκεί θα καταλάβεις τι σημαίνει υπολογισμός μιας γλωσσικής έκφρασης και θα καταλάβεις ακριβώς που είναι το πρόβλημα με την γλωσσα που χρησιμοποιείς για να περιγράψεις αυτά τα προβλήματα.

18-09-20

11:14
Εγώ αλλιώς το καταλαβαινω
χ + χ = 3
Αν χ= 1 τότε χ= 2

χ + χ = 3
Αν χ= 1 τότε χ= 2

Guest 292010
Επισκέπτης

03-05-22

18:10
Εγώ κυρίως αποκρύπτω την αλήθεια όταν χρειάζεται.
Joji
Επιφανές μέλος
Η Ιωάννα αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένη. Είναι 21 ετών και επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια. Έχει γράψει 8.410 μηνύματα.

03-05-22

18:17
Δεν είμαι καλή στα ψέματα. Είμαι καλή στο να το παίζω ότι δεν ξέρω τίποτα για μια υπόθεση και στο να αποκρύπτω πράγματα, αλλά το να διαστρεβλώσω εντελώς μια ιστορία, όχι, I can’t do that, όχι μόνο επειδή δεν θέλω, κυρίως επειδή καρφώνομαι. Όσο πιο σημαντικό είναι για εμένα το άτομο στο οποίο απευθύνομαι, τόσο πιο πολύ με «τρώει» το guilt μέσα μου, τόσο πιο απίθανο είναι να πω κάτι το οποίο δεν ισχύει.
Aleksa
Τιμώμενο Μέλος
Η Aleksa αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 19.546 μηνύματα.

03-05-22

18:29
Έχω πει ψέματα (και θα ξαναπώ). Δεν μου αρέσουν και τα αποφεύγω, όμως υπάρχουν φορές που τα θεωρώ ως "έξοδο διαφυγής" από καταστάσεις που η αλήθεια δεν θα ωφελούσε σε κάτι και, παράλληλα, το ψέμα δεν θα είχε βλαβερές συνέπειες σε κάποιον. Κυρίως, τα "κατά συνθήκην ψεύδη", που λένε..
Ψέμα "για το ψέμα" δεν θα πω, π.χ. δεν θα συκοφαντήσω πλάθοντας φανταστικά σενάρια για να βλάψω κάποιον (κι ας είναι κι ο χειρότερος εχθρός μου).
Συνοπτικά τις σπάνιες φορές που θα καταφύγω στο ψέμα,θα είναι για μένα και όταν φοβάμαι πολύ.
Τέλος, θεωρώ αυτούς που λένε "εγώ δεν λέω ποτέ ψέματα", τους χειρότερους ψεύτες.
Ψέμα "για το ψέμα" δεν θα πω, π.χ. δεν θα συκοφαντήσω πλάθοντας φανταστικά σενάρια για να βλάψω κάποιον (κι ας είναι κι ο χειρότερος εχθρός μου).
Συνοπτικά τις σπάνιες φορές που θα καταφύγω στο ψέμα,θα είναι για μένα και όταν φοβάμαι πολύ.
Τέλος, θεωρώ αυτούς που λένε "εγώ δεν λέω ποτέ ψέματα", τους χειρότερους ψεύτες.

Ariana2018
Πολύ δραστήριο μέλος
Η Ariana2018 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 38 ετών. Έχει γράψει 1.491 μηνύματα.

10-06-22

23:54
Μπα ψέμματα δε λεω. Να στρίβω πλαγιως ναι, αλλά ψέμματα όχι. Μπορεί να μην πω την αλήθεια όμως. Άλλο αυτό.!
Ariana2018
Πολύ δραστήριο μέλος
Η Ariana2018 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 38 ετών. Έχει γράψει 1.491 μηνύματα.

18-03-23

01:10
Ψευτρα δεν είμαιΘεωρώ πως όλοι μας είμαστε ψεύτες, έστω και λίγο. Θα ήθελα λοιπόν να δω τη γνώμη έχει ο καθένας για τον εαυτό του και κατά πόσο το ψέμα είναι μέρος της καθημερινότητας μας.
Αν δεν είμαστε ψεύτες ο κόσμος θα ήταν καλύτερος; Το ψέμα είναι ένα αναγκαίο "καλό;" για να αποφευχθούν κάποιες δυσάρεστες καταστάσεις; Γιατί η αλήθεια πολλές φορές είναι σκληρή και καλύτερα να μην λέγεται; Γενικά οποιαδήποτε σκέψη πάνω στο θέμα πότε πρέπει να παραμερίζουμε την αλήθεια και γιατί το ψέμα είναι μέρος των σχέσεων μας θα με ενδιέφερε.
Ανοίγω και μια δημοσκόπηση... Βάζω και την επιλογή καθόλου για τους ψεύτες![]()
Είμαι όμως αρκετά διπλωματική
Διπλαρωνω οσους θέλω με μεγάλη ευκολία
Ανακαλύπτω σχετικά γρήγορα τα κουμπια όσων θέλω και τους φέρνω εκεί που θέλω
Αποκρυπτω αληθειες, τους δουλευω λίγο, αλλά ψέμματα δε λεω και πρόθεση μου δεν είναι ποτε να βλαψω άνθρωπο. Όμως έχω το χάρισμα ας πουμε στη διπλωματία και μόνο καλό μου έχει κάνει αλλά και στους ανθρώπους που αγαπώ κ μαγαπουν
Παραδέχομαι.

Α μπα. Εχω ξαναγραψει. Τα ίδια λέω ευτυχώς.

Wonderful
Πολύ δραστήριο μέλος
Η Αγγελική αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Ιδιωτικός υπάλληλος και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 1.621 μηνύματα.

16-01-24

08:38
Δεν είμαι οπαδός του ψεύδους, προτιμώ να λέω και να ξέρω την αλήθεια και ας πονάει.
Τα μόνα ψέματα που έχω πει ειναι στο γιο μου κάθε Χριστούγεννα για το δώρο που του έφερνε ο Άη Βασίλης , το έβαζε κάτω από το δέντρο και έτρωγε και μπισκοτάκια από αυτά που φτιάχναμε για να τον ευχαριστήσουμε που ερχόταν στο
μας.
Τα μόνα ψέματα που έχω πει ειναι στο γιο μου κάθε Χριστούγεννα για το δώρο που του έφερνε ο Άη Βασίλης , το έβαζε κάτω από το δέντρο και έτρωγε και μπισκοτάκια από αυτά που φτιάχναμε για να τον ευχαριστήσουμε που ερχόταν στο

rafaela11
Περιβόητο μέλος
Η Ραφαηλία αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 25 ετών και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4.245 μηνύματα.

16-01-24

08:54
Δεν μου αρέσουν τα ψέματα, παρόλα αυτά φυσικά και έχω πει, απλά ποτέ για το κακό κάποιου ή για να κοροϊδεψω.
Πολλές φορές αναγκαζόμαστε να πούμε ψέματα για καλό, για να αποφύγουμε κάποια φασαρία που δεν είναι σημαντική, για εκπλήξεις κτλ.
Η ειλικρίνεια είναι η καλύτερη λύση τις περισσότερες φορές.
Είναι σα να το έγραψα εγώ όλο
Πολλές φορές αναγκαζόμαστε να πούμε ψέματα για καλό, για να αποφύγουμε κάποια φασαρία που δεν είναι σημαντική, για εκπλήξεις κτλ.
Η ειλικρίνεια είναι η καλύτερη λύση τις περισσότερες φορές.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:
Πρώτη φορά συναντώ άνθρωπο που λέει " τα κουμπιά" για τα χαρακτηριστικά ενός ανθρώπου όπως εγω, και το "για" στο τέλος της πρότασης! Δεν ξέρω πότε θα μπεις να το δεις, αλλά χάρηκα μονη μου πρωί πρωίΨευτρα δεν είμαι
Είμαι όμως αρκετά διπλωματική
Διπλαρωνω οσους θέλω με μεγάλη ευκολία
Ανακαλύπτω σχετικά γρήγορα τα κουμπια όσων θέλω και τους φέρνω εκεί που θέλω
Αποκρυπτω αληθειες, τους δουλευω λίγο, αλλά ψέμματα δε λεω και πρόθεση μου δεν είναι ποτε να βλαψω άνθρωπο. Όμως έχω το χάρισμα ας πουμε στη διπλωματία και μόνο καλό μου έχει κάνει αλλά και στους ανθρώπους που αγαπώ κ μαγαπουν
Παραδέχομαι.
Α μπα. Εχω ξαναγραψει. Τα ίδια λέω ευτυχώς.αφου έτσι είναι για...

Είναι σα να το έγραψα εγώ όλο

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 136 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- Requiem
- Wanda
- Kate1914
- rafaela11
- Luludaki
- taketrance
- Paragontas7000
- chester20080
- johnsala
- Wonderkid
- Alessandra Eliza
- Scandal
- justanerd
- Ariana2018
- spring day
- Εριφύλη
- jj!
- camil
- tslef8
- Joji
- Stelios725
- charmander
- giannhs2001
- ggl
- kogba
- harry akritas
- Snoopy Doo
- Memetchi
- Βλα
- fretoe
- louminis
- Εχέμυθη
- Rene2004
- PromitheasGatos
- Μάρκος Βασίλης
- Meow
- Athens2002
- Αλκης Κ.
- ZENEVIEV
- uni77
- orchidea
- T C
- books_dreams_phane
- gwgw_5
- Arvacon
- Viedo
- Κλημεντίνη
- Έμμα
- fmarulezkd
- American Economist
- grtt
- tomicrotroll
- mrbench
- Serotonin
- panagiotis econ
- Libertus
- Georgiapon25
- GiorgosAsi
- Trolling Stones
- Johnny15
- Panagiotis849
- SkyBlu
- Unseen skygge
- tsiobieman
- kiyoshi
- MarcoReus
- maroutsalo
- Nickx
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.