Πότε θα αρχίσει η επανάσταση ;

ark178

Διάσημο μέλος

Ο ark178 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 3.131 μηνύματα.
Καλά τωρα λες αδιάκριτα όλα τα παιδια που πηγαίνουν στο στρατο "στρατόκαυλους"; Οι μισθοφόροι οκ, τους αξιζει.
Κάποιοι είναι επειδή θέλουν να είναι έτοιμοι όταν μπει ο Τούρκος στην Αθήνα. Τουρκοφάγος wanna be. Κάποιοι δεν εχουν επιλογή επειδή ειναι υποχρεωτικό.

Βέβαια υπάρχει και το ι5. Το χρησιμοποιούν πολλά άτομα και καλά κάνουν. 12 μήνες χαμένης ζωής.

ark178

Διάσημο μέλος

Θα ήθελα πολύ να πω μεγάλα λόγια του στυλ με μεγάλη μου τιμή να μπω στη κάσα για την χώρα μου αλλά καλλίτερα τα μεγάλα λόγια εν καιρώ ειρήνης να περισσεύουν και να δούμε στους χαλεπούς καιρούς τι θα γίνει. Για τώρα πάντως θα την έδινα την ζωή μου για αυτή τη χώρα όπως έκανε το σόι μου σε πολλές περιπτώσεις.
Θα δώσετε τη ζωή σας για ανούσιους πολεμους, πιόνια κάποιων που διαθέτουν εξουσία. Τι να πω, αν αυτό είναι που δίνει νόημα στη ζωή κάποιου, οκ. Προσωπικά προτιμώ να παραμείνω...ζωντανός.

nearos

Επιφανές μέλος

Ο Giorgos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 18 ετών και επαγγέλλεται Χημικός. Έχει γράψει 9.533 μηνύματα.
Κάποιοι είναι επειδή θέλουν να είναι έτοιμοι όταν μπει ο Τούρκος στην Αθήνα. Τουρκοφάγος wanna be. Κάποιοι δεν εχουν επιλογή επειδή ειναι υποχρεωτικό.

Βέβαια υπάρχει και το ι5. Το χρησιμοποιούν πολλά άτομα και καλά κάνουν. 12 μήνες χαμένης ζωής.
Μαλακας ειναι οποιος χρησιμοποιεί το ι5 ενω ειναι πολύ καλά υγειής και μπορεί να κανει τη θητεία του.
Δεν ειναι 12 μηνες χαμένη ζωή, ειναι 12 μηνες σκληρή ζωη, με καψονια, σκληρη δουλειά και ιδρώτα, που εκει μεσα μαθαινεις να συμβιβάζεσαι, να εργάζεσαι σκληρά.. Αυτοι που μπαίνουν στρατό δεν μπαίνουν απαραίτητα για να φανε τον μπροστά τους αλλα να υπερασπιστούν τον πίσω τους.

Δηλαδη εσυ μας λες οταν και αν καυλωσει στον τουρκο να επιτεθει , απλα να τον αφήσουμε να περάσει;;

Buggs

Διάσημο μέλος

Ο Buggs αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 3.366 μηνύματα.
Θα δώσετε τη ζωή σας για ανούσιους πολεμους, πιόνια κάποιων που διαθέτουν εξουσία.
Αυτό είναι η αρχή της επανάστασης. Να διαλεγουμε δηλαδή ουσιώδεις πολέμους. Και οι πλεον ουσιώδεις πολεμοι σήμερα δεν νομίζω ότι γίνονται με τις σφαίρες και τις βόμβες.

giannhs2001

Επιφανές μέλος

Ο Ιωάννης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 23 ετών, επαγγέλλεται Ιστορικός και μας γράφει από Κατερίνη (Πιερία). Έχει γράψει 22.022 μηνύματα.
Αυτή η άποψη είναι κυρίως για τους υλιστές. Δηλαδή αν δεν πας στρατό και περάσεις 12 μήνες επιπλέον στην μίζερη ζωούλα σου (γενικά μιλάω με το σου) με τον κατώτερο μισθό και το μεροδούλι μεροφάι έζησες κάτι καλλίτερο;

Ο στρατός είναι μια προσφορά στη κοινωνία. Η κοινωνία πλήρωσε με τους φόρους της τις σπουδές μου και τα νεανικά μου όνειρα, της το ανταποδίδω τώρα με το να εκπαιδευτώ για να πέσω για εκείνην αν χρειαστεί. Για να είμαι ένα κομμάτι αυτών που θα υπερασπιστούν ας πούμε την κόρη του γείτονα που θα βιάζονταν από έναν κατακτητή ή την περιουσία του απέναντι γείτονα που θα γίνονταν ζμπαράλια από εχθρικά πυρά. Για εμένα ο στρατός είναι μια υποχρέωση εμάς των νεότερων προς την κοινωνία. Δεν έχει όμως σχέση με την επανάσταση και δεν ξέρω γιατί το συζητάμε εδώ.

Θα δώσετε τη ζωή σας για ανούσιους πολεμους, πιόνια κάποιων που διαθέτουν εξουσία. Τι να πω, αν αυτό είναι που δίνει νόημα στη ζωή κάποιου, οκ. Προσωπικά προτιμώ να παραμείνω...ζωντανός.
Ένας αμυντικός πόλεμος δεν είναι ποτέ ανούσιος. Αν όλοι σκέπτονταν με αυτήν την λογική ακόμα σκλάβος θα ήσουν κάποιου Σερκέτ Πασά ή το γιουσουφάκι του. Το πάθος για την ελευθερία είναι πιο δυνατό από την ατομικιστική αντίληψη του δεν δίνω την ζωή μου.

nearos

Επιφανές μέλος

Ο Giorgos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 18 ετών και επαγγέλλεται Χημικός. Έχει γράψει 9.533 μηνύματα.
Εσυ δεν εισαι αυτος που με αποκαλούσε σύντροφο; Δε ξερω αν το εκανες ειρωνικά ή αν οντως είσαι αριστερός, γιατι αυτό μου βγάζεις ενα αριστεριστικο βαιμπ.

Ο αληθινός αριστερός ομως ειναι διατεθιμένος να παλέψει για την πατρίδα του. Ο πραγματικος αριστερός είναι πατριώτης, και περήφανος (οχι εθνικιστής).
Το καναμε στην κατοχή οταν μπήκαν οι τούρκοι, το κάναμε στον εμφύλιο πόλεμο, θα το κανουμε παλι αν μπεί εχθρος στη χώρα, ισως γινει και αν η χωρα προχωρησει και γινει πιο διεφθαρμένη απο οτι είναι τώρα.

Αυτό το "δε θα πεθανω για καμια πατρίδα" είναι απλα οππορτουνιστικό και δειλό . Ειναι πραγματικά κρίμα που μπορούν ατομα να πανε στρατό και τον παραλείπουν, υποστηρίζοντας την δηθεν ματσο λεβεντια τους με αερολογα του "εγω θελω να ζήσω", ενω υπάρχουν ατομα που θελουν να στηριξουν την πατρίδα τους και να την κανουνε καλύτερη πολιτιστικοπολιτικά και δεν εχουνε την ικανοτητα εκεινη.. "Συντροφε"

ark178

Διάσημο μέλος

Μαλακας ειναι οποιος χρησιμοποιεί το ι5 ενω ειναι πολύ καλά υγειής και μπορεί να κανει τη θητεία του.
Δεν ειναι 12 μηνες χαμένη ζωή, ειναι 12 μηνες σκληρή ζωη, με καψονια, σκληρη δουλειά και ιδρώτα, που εκει μεσα μαθαινεις να συμβιβάζεσαι, να εργάζεσαι σκληρά.. Αυτοι που μπαίνουν στρατό δεν μπαίνουν απαραίτητα για να φανε τον μπροστά τους αλλα να υπερασπιστούν τον πίσω τους.

Δηλαδη εσυ μας λες οταν και αν καυλωσει στον τουρκο να επιτεθει , απλα να τον αφήσουμε να περάσει;;
Τώρα κάνεις επίκληση στο συναίσθημα. ''Τα σκληρά νεαρά αγόρια, έτοιμα για να υπερασπιστούν τους αδύναμους, τις μάνες τους, μέσα στον ιδρώτα...'' (no homo).

Η ουσία είναι ότι είσαι πιόνι κάποιων παπαρων που για γεωπολιτικούς λόγους που αφορούν το δικό τους συμφέρων, κάνουν πόλεμο. Εγώ δεν θέλω να είμαι πιόνι.

Στρατόκαυλος είναι ο ελληνας αλλα και ο τουρκος average Γιαννης + Mustafa που είναι έτοιμος να πολεμήσει.

nearos

Επιφανές μέλος

Τώρα κάνεις επίκληση στο συναίσθημα. ''Τα σκληρά νεαρά αγόρια, έτοιμα για να υπερασπιστούν τους αδύναμους, τις μάνες τους, μέσα στον ιδρώτα...'' (no homo).
Καμία επίκληση στο συναίσθημα. Ο στρατός είναι μίζερος, ο στρατός ειναι σκληρός, στον στρατό είσαι απλα ενας αναλώσιμος αριθμός, εκει περα κανεις όλες τις δουλειές, απο γραφειοκρατικές εως καθάρισμα τουαλετών ως κουβάλημα πυρομαχικών, συντήρηση κλπ κλπ. Πώς δεν ιεναι αυτό σκληρό;
Δεν ειμαστε εν καιρώ πολέμου, και λογικα δε θα ειμαστε για αρκετό χρόνο ακόμα. Αρα δεν κινδυνεύεις να χάσεις τη ζωή σου σα πιόνι, ποιο το νοημα αρα να πάρεις ι5; Επειδή δε θες να περάσεις εναν χρονο σκατά. Βολεψάκιας (β προσωπο χρησιμοποιώ γενικα και αόριστα, δεν σου κανω επιθεση επι του προσωπικού).
Η ουσία είναι ότι είσαι πιόνι κάποιων παπαρων που για γεωπολιτικούς λόγους που αφορούν το δικό τους συμφέρων, κάνουν πόλεμο. Εγώ δεν θέλω να είμαι πιόνι.
Ε, και οταν εργάζεσαι εισαι πιονι καποιων παπαρων που για συμφεροντολογικούς λογους σε βαζουν να είσαι σκλαβος. Θα παμε να ζήσουμε ερημιτικά; Συμφωνω μεν οτι ο στρατιώτης ειναι ενα απρόσωπο πιονι που για γεωπολιτικούς λόγους κανουν πόλεμο οι κυβερνώντες, και γω σε επιθετικό πόλεμο (αμα μπορούσα) δε θα πήγαινα ποτέ, και ας με βάζανε φυλακή. Ο Αμυντικός είναι εντελός άλλο θέμα, στρατόκαυλος είναι αυτός που λέει να παρουμε κωνσταντινουπολη και σμυρνη, οχι αυτός που λέει να προστατέψουμε ηπειρο και θεσσαλονίκη.
Στρατόκαυλος είναι ο ελληνας αλλα και ο τουρκος average Γιαννης + Mustafa που είναι έτοιμος να πολεμήσει.
Ξερεις ποιοι αλλοι ηταν ετοιμοι να πολεμήσουν;
1724858428227.jpeg
1724858446156.jpeg
1724858456996.jpeg

Σίγουρα οι αντάρτες του εαμ ελας με τα μηνες λερωμενα ρουχα τους και την απλυσία τους με το τουφεκι παραμασχαλα ονειρευονταν τους μελλοντικούς αριστερούς να υπερασπίζονται γυναίκες με πεη να αγωνιζονται επαγγελματικα με γυναικες με αιδοια και να σκιπαρουν τον στρατό γιατι βαριούνται, συντροφε :P

ark178

Διάσημο μέλος

Καμία επίκληση στο συναίσθημα. Ο στρατός είναι μίζερος, ο στρατός ειναι σκληρός, στον στρατό είσαι απλα ενας αναλώσιμος αριθμός, εκει περα κανεις όλες τις δουλειές, απο γραφειοκρατικές εως καθάρισμα τουαλετών ως κουβάλημα πυρομαχικών, συντήρηση κλπ κλπ. Πώς δεν ιεναι αυτό σκληρό;
Δεν ειμαστε εν καιρώ πολέμου, και λογικα δε θα ειμαστε για αρκετό χρόνο ακόμα. Αρα δεν κινδυνεύεις να χάσεις τη ζωή σου σα πιόνι, ποιο το νοημα αρα να πάρεις ι5; Επειδή δε θες να περάσεις εναν χρονο σκατά. Βολεψάκιας (β προσωπο χρησιμοποιώ γενικα και αόριστα, δεν σου κανω επιθεση επι του προσωπικού).
Δεν δέχεσαι να συμμετάσχεις σε μια παρωδία που ονομάζεται ''προστασία του λαού''. Δεν έχει καμία σχέση με αυτό, ο στρατός είναι μηχανή η οποία κυρίως των εσωτερικό εχθρό αλλά και εξωτερικό έχει σαν στόχο. Επιπλέον, είναι σαν να βλέπω δύο groups χιμπατζήδων που τσακώνονται μεταξύ τους. Τόσο γελοίος ειναι και ένας πόλεμος, τσακώνεσαι για μαλακίες με άτομα που δεν εχετε τίποτα να χωρίσετε οπως πχ οι Ρωσσοί με τους Ουκρανούς. Πρακτικά τσακώνεσαι με πιθανούς συγγενείς σου αν είχες γεννηθεί λίγα χιλιόμετρα πιο μακριά.
Σίγουρα οι αντάρτες του εαμ ελας με τα μηνες λερωμενα ρουχα τους και την απλυσία τους με το τουφεκι παραμασχαλα ονειρευονταν τους μελλοντικούς αριστερούς να υπερασπίζονται γυναίκες με πεη να αγωνιζονται επαγγελματικα με γυναικες με αιδοια και να σκιπαρουν τον στρατό γιατι βαριούνται, συντροφε :P
Είπα και εγώ, δεν γράψεις ένα ομοφοβικό, γεμάτο ανακρίβειες, που αν η βιολογία ήταν άνθρωπος, θα έσκιζε τα ρούχα της ? You didn't disapoint....:bleh:

coping mechanism. Επειδή δεν μπορείς να τον αποφύγεις έχεις εφεύρει διάφορες παρηγοριές για τον άρρωστο όπως ''πρεπει να είμαι έτοιμος για να πολεμήσω σε περίπτωση πολέμου''. Το νόημα του ι5 ή της αντιρρησίας συνείδησης (που ειναι καθαρά πολιτικό το ι5 οχι απαραίτητα) είναι ότι δεν θες να συμμετέχεις σε έναν μηχανισμό καταστολής και βίας.

Ο στρατός είναι από την φύση του βία, πλήση εγκεφάλου για να μάθεις ότι ο ''αλλος'' ειναι κατώτερος, δεν ειναι άνθρωπος αλλα κάτι χειρότερο και αξίζει την σφαίρα.

dum dum boy

Διάσημο μέλος

Ο Νάσος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Εργάτης/τρια και μας γράφει από Αλβανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 3.651 μηνύματα.
Ο στρατός είναι από την φύση του βία, πλήση εγκεφάλου για να μάθεις ότι ο ''αλλος'' ειναι κατώτερος, δεν ειναι άνθρωπος αλλα κάτι χειρότερο και αξίζει την σφαίρα.

είστε πασιφιστής κύριε; :hmm:

ark178

Διάσημο μέλος

Αυτή η άποψη είναι κυρίως για τους υλιστές. Δηλαδή αν δεν πας στρατό και περάσεις 12 μήνες επιπλέον στην μίζερη ζωούλα σου (γενικά μιλάω με το σου) με τον κατώτερο μισθό και το μεροδούλι μεροφάι έζησες κάτι καλλίτερο;
Δεν μπορώ να μιλήσω για όλους αλλά εγώ προσωπικά δεν δίνω δώδεκα μήνες από την ζωή μου. Δεν τους χρωστάω. Εχω πολυ πράγματα να κανω που όντως θα βοηθήσουν την κοινωνία (οπως πχ να γίνω σκουπιδιάρης και δεν το γράφω ειρωνικά, το εννοώ).
Ο στρατός είναι μια προσφορά στη κοινωνία. Η κοινωνία πλήρωσε με τους φόρους της τις σπουδές μου και τα νεανικά μου όνειρα, της το ανταποδίδω τώρα με το να εκπαιδευτώ για να πέσω για εκείνην αν χρειαστεί. Για να είμαι ένα κομμάτι αυτών που θα υπερασπιστούν ας πούμε την κόρη του γείτονα που θα βιάζονταν από έναν κατακτητή ή την περιουσία του απέναντι γείτονα που θα γίνονταν ζμπαράλια από εχθρικά πυρά. Για εμένα ο στρατός είναι μια υποχρέωση εμάς των νεότερων προς την κοινωνία. Δεν έχει όμως σχέση με την επανάσταση και δεν ξέρω γιατί το συζητάμε εδώ.
Ξανά, τα παραπάνω περί προστασίας των αδύναμων είναι συναίσθημα. Ο στρατός λειτουργεί για να συντηρήσει τον εαυτό του (πολλα τα φράγκα της στρατιωτικής βιομηχανίας) αλλά και για το συμφέρων όποιου βρίσκεται στην κορυφή της πυραμίδας. Είναι εντελώς ρομαντική η ανάλυση που βασίζεται στην προστασία των αδύναμων κοριτσιών του έθνος μας από τους βιασμούς ξένων.

Ο στρατός σε μαθαίνει ότι ειναι οκ να βιάσεις κοριτσόπουλα του εχθρού. Έχουμε ονομάσει ''προστασία του έθνους'' το να είσαι έτοιμη μηχανή που κόβει λαιμούς και κάνει καφρίλες σε άλλα κράτη.

giannhs2001

Επιφανές μέλος

Ο Ιωάννης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 23 ετών, επαγγέλλεται Ιστορικός και μας γράφει από Κατερίνη (Πιερία). Έχει γράψει 22.022 μηνύματα.
Δεν μπορώ να μιλήσω για όλους αλλά εγώ προσωπικά δεν δίνω δώδεκα μήνες από την ζωή μου. Δεν τους χρωστάω. Εχω πολυ πράγματα να κανω που όντως θα βοηθήσουν την κοινωνία (οπως πχ να γίνω σκουπιδιάρης και δεν το γράφω ειρωνικά, το εννοώ).
Απόρροια των καιρών. Όλοι θέλουν δικαιώματα αλλά δεν θέλουν υποχρεώσεις. Υπάρχουν και τα πρέπει.

Ξανά, τα παραπάνω περί προστασίας των αδύναμων είναι συναίσθημα. Ο στρατός λειτουργεί για να συντηρήσει τον εαυτό του (πολλα τα φράγκα της στρατιωτικής βιομηχανίας) αλλά και για το συμφέρων όποιου βρίσκεται στην κορυφή της πυραμίδας. Είναι εντελώς ρομαντική η ανάλυση που βασίζεται στην προστασία των αδύναμων κοριτσιών του έθνος μας από τους βιασμούς ξένων.
Ο στρατός έχει αρκετή διαφθορά και συμφέροντα από πίσω προφανώς. Δεν πέφτουμε από τα σύννεφα. Η ύπαρξη του όμως αφορά και την προστασία της πατρίδας.

Δεν είναι ρομαντική είναι ρεαλιστική. Αυτά κάνει ένας κατακτητής πάντα. Αν ένας λαός αποτελείται από δειλούς που δεν πάνε να υπερασπιστούν τη χώρα τους τότε ο λαός που αποτελείται από ισχυρούς θα έρθει και θα του επιβληθεί. Οι μαλθακοί λαοί εξαφανίζονται για να κάνουν χώρο στους δυνατούς. Αυτή η πρόταση είναι ολόκληρη η ανθρώπινη ιστορία.

Ο στρατός σε μαθαίνει ότι ειναι οκ να βιάσεις κοριτσόπουλα του εχθρού. Έχουμε ονομάσει ''προστασία του έθνους'' το να είσαι έτοιμη μηχανή που κόβει λαιμούς και κάνει καφρίλες σε άλλα κράτη.
Δεν μαθαίνει τίποτα τέτοιο. Ο στρατός σε μαθαίνει στην σιδηρά πειθαρχία και στην εγκράτεια. Τα εγκλήματα πολέμου συνήθως γίνονται από τάγματα χωρίς πειθαρχία όπου οι στρατιώτες ανεξέλεγκτοι δεν υπακούν σε κανέναν και βγάζουν τα αδαμαστα ζωώδη ένστικτα τους. Η προστασία του Έθνους πρώτον δεν είναι μόνο στο στρατό (και στον εξωτερικό εχθρό) είναι η στάση μας σε όλη μας την ζωή. Αυτό που λες εσύ μάλλον είναι η επέκταση του έθνους παρά η άμυνα του.

nearos

Επιφανές μέλος

Δεν δέχεσαι να συμμετάσχεις σε μια παρωδία που ονομάζεται ''προστασία του λαού''. Δεν έχει καμία σχέση με αυτό, ο στρατός είναι μηχανή η οποία κυρίως των εσωτερικό εχθρό αλλά και εξωτερικό έχει σαν στόχο. Επιπλέον, είναι σαν να βλέπω δύο groups χιμπατζήδων που τσακώνονται μεταξύ τους.
Οι τούρκοι ουκ ολίγες φορές διέπραξαν αισχρά εγκλήματα ενάντια στον ελληνικό λαό. Και οι έλληνες στην εισβολή της σμύρνης, αλλα τι να κανουμε; Για αυτό ειμαστε κατά του ιμπεριαλιστικού και του επεκτατικού πολέμου. Καμια ομως σχέση ο ιμπεριαλιστικός με τον αμυντικό, που οταν μπει ο ξενος και ο καθε ξενος να πάρει τη χώρα σου, αυτη που σε μεγάλωσε και σε έθρεψε οφείλεις να την υπερασπιστείς. Το 40, οταν επιτέθηκαν οι γερμανοί, δεξιοί και αριστεροί πολεμούσαν διπλα διπλα, ακριβώς γιατι στον αμυντικό πόλεμο δεν πολεμάς για να σφάξεις τον εισβολέα, ή για τον μητσοτακη και τον καθε μητσοτακη, αλλα για την πατρίδα σου, την οικογένεια σου και τον γείτονα σου
Τόσο γελοίος ειναι και ένας πόλεμος, τσακώνεσαι για μαλακίες με άτομα που δεν εχετε τίποτα να χωρίσετε οπως πχ οι Ρωσσοί με τους Ουκρανούς.
Συμφωνώ απολύτως.
Πρακτικά τσακώνεσαι με πιθανούς συγγενείς σου αν είχες γεννηθεί λίγα χιλιόμετρα πιο μακριά.
Αν. Με το αν αλλάζουν πολλά πραγματα, αν ο παπούς μου είχε ρόδες θα 'τανε πατίνι. Σε μια αλλη ζωή ειμαι πλούσιος και για τα συμφεροντα μου γίνονται οι πολεμοι.

Ως αριστεροί που θέλουμε μια κοινωνία ίση, πολεμάμε υπέρ της πατρίδος για να μην ειμαστε εμεις κατωτεροι κανενος.

Είπα και εγώ, δεν γράψεις ένα ομοφοβικό, γεμάτο ανακρίβειες, που αν η βιολογία ήταν άνθρωπος, θα έσκιζε τα ρούχα της ? You didn't disapoint....:bleh:
Πες μου τι ηταν ανακριβές εδώ πέρα; Δεν μίλησα για την ιμαν η οποια ητανε βιολογική γυναίκα.
Ενας βιολογικος αντρας ο οποίος δεν εχει κανει φυλομετάβαση δεν υφίσταται να διαγωνίζεται εναντια βιολογικής γυναίκας, η ισχυς εξαρταται απο τη βιολογία, οχι την κοινωνια, κοινωνικα μπορω και γω να πω οτι ειμαι γυναικα και να θεωρηθώ μια. Πολύ μιλάς για βιολογία και ανακρίβειες, ποιες ειναι οι σπουδές σου;
coping mechanism. Επειδή δεν μπορείς να τον αποφύγεις έχεις εφεύρει διάφορες παρηγοριές για τον άρρωστο όπως ''πρεπει να είμαι έτοιμος για να πολεμήσω σε περίπτωση πολέμου''. Το νόημα του ι5 ή της αντιρρησίας συνείδησης (που ειναι καθαρά πολιτικό το ι5 οχι απαραίτητα) είναι ότι δεν θες να συμμετέχεις σε έναν μηχανισμό καταστολής και βίας.

Ναι, ο εισβολέας αξίζει σφαίρα. Οποιος παει να καταπατήσει την πατρίδα αξίζει σφαίρα, το ιδιο και για τους δικούς μας στρατιώτες αν τυχόν υπάρξει επεκτατικός πόλεμος.
Ο στρατός εχει δυο φύσεις, επιθετική και αμυντική. Εγω ειμαι ξεκάθαρα κατά του επιθετικού κομματιού.

συνειδηση αντιρρησης μπορεις να εχεις και μεσα στον στρατό. Φερειπειν ο πατέρας μου, κομμουνιστής το 80 στα τεθωρακισμένα, τον είχανε βάλει σε μια φάση στρατοδικειο επειδή διάβαζε στον ελεύθερό του χρόνο ριζοσπάστη και δεν φώναζε συνθήματα υπέρ του έθνους. Και λέει οτι ο στρατός ήτανε το πιο σημαντικό πράγμα που πέρασε ποτέ.

Εγώ προσωπικά λυπάμαι που δε θα μπορέσω να το ζήσω, και θα ήθελα να το κάνω, ακόμα και γραφειοκρατικά.

ομως απορώ, εσυ ως αριστερός, αντιτίθεσσαι και κατά του κοκκινου στρατού πυου πήρε το βερολίνο λίγοντας τον πόλεμο, ή είσαι κανα αναρχας αντιεξουσιαστής; :hmm:

nearos

Επιφανές μέλος

Απο τη στιγμή που πατάς πόδι σε άλλο κράτος παύεις να υπερασπίζεσαι την πατρίδα και αρχίζεις να μάχεσαι υπέρ της πατρίδος.
Δεν μαθαίνει οτι ειναι οκ να βιάσεις κοριτσόπουλα του εχθρού, όπως η ιατρική σου μαθαίνει οτι ειναι οκ να βιάσεις ασθενεις ενω κοιμούνται, η οπως τα παιδαγωγικά δε σου μαθαίνουν οτι ειναι οκ να βιάσεις μικρα παιδιά, ή οπως το χημικό δε σου μαθαίνει να παράγεις και να πουλάς σκληρά ναρκωτικά.
Μπορω να φερω αλλα εκατο παραδείγματα. Δε ξερω τι προσπαθούσες να δείξεις με αυτό;;;;

αν και καταλαβα οτι γαι αναρχικός το πάς αφού ουτε υπερ στρατού (ούτε ακομα και του κόκκινου, ακομα και ο πιο αντικκετζης αριστερός θα έγλυφε απο πανω ως κατω), θα πρότεινα να κοιτάξετε μέσα σας. Τετοιο προτζέκτινγκ δεν υπάρχει. Ουκ ολίγες φορές αναρχικοί (που λενε οτι η χ μορφη εξουσίας ασελγεί πανω σε ψ) εχουν βρεθεί να είναι και αυτοί ενας απο τους σκατάνθρωπους που μισούν :P

ark178

Διάσημο μέλος

Απο τη στιγμή που πατάς πόδι σε άλλο κράτος παύεις να υπερασπίζεσαι την πατρίδα και αρχίζεις να μάχεσαι υπέρ της πατρίδος.
Δεν μαθαίνει οτι ειναι οκ να βιάσεις κοριτσόπουλα του εχθρού, όπως η ιατρική σου μαθαίνει οτι ειναι οκ να βιάσεις ασθενεις ενω κοιμούνται, η οπως τα παιδαγωγικά δε σου μαθαίνουν οτι ειναι οκ να βιάσεις μικρα παιδιά, ή οπως το χημικό δε σου μαθαίνει να παράγεις και να πουλάς σκληρά ναρκωτικά.
Μπορω να φερω αλλα εκατο παραδείγματα. Δε ξερω τι προσπαθούσες να δείξεις με αυτό;;;;

αν και καταλαβα οτι γαι αναρχικός το πάς αφού ουτε υπερ στρατού (ούτε ακομα και του κόκκινου, ακομα και ο πιο αντικκετζης αριστερός θα έγλυφε απο πανω ως κατω), θα πρότεινα να κοιτάξετε μέσα σας. Τετοιο προτζέκτινγκ δεν υπάρχει. Ουκ ολίγες φορές αναρχικοί (που λενε οτι η χ μορφη εξουσίας ασελγεί πανω σε ψ) εχουν βρεθεί να είναι και αυτοί ενας απο τους σκατάνθρωπους που μισούν :P
Η ιατρική σου μαθαίνει ότι ειναι οκ να βιάσεις ασθενείς ενώ κοιμούνται ? wtf.
Σχετικά με την πατρίδα, μια κατασκευασμένη έννοια είναι. Σε έναν πλανήτη ζούμε, το ότι τον έχουμε χωρίσει σε μικρά κομμάτια έχει να κάνει με το γεγονός ότι δεν έχουμε απαλλαγεί από τα ζωώδη ένστικτα.

nearos

Επιφανές μέλος

Η ιατρική σου μαθαίνει ότι ειναι οκ να βιάσεις ασθενείς ενώ κοιμούνται ? wtf.
Ακριβως, καταλαβαίνεις ποσο παράλογο ακούγεται; Ομως υπάρχουν περιστατικά γιατρών να να βιαζουν ασθενείς ενω κοιμούνται. Τι σημαίνει, τους το δίδαξε η σχολή; Ο μαλάκας ειναι μαλάκας, άνευ επαγγέλματος.

Να, δες. @giannhs2001 τώρα που θα πάς στη θητεία σου πες μας αν σου μαθαίνουν πως να βιάζεις μικρά αλλοδαπά κοριτσάκια, η αν θα φοράς χακί και θα βαράς τραπέζια με το μπαγιάτικο ψωμί και θα "ξυρίζεις τις εικόνες" για καψόνι. :P

Σχετικά με την πατρίδα, μια κατασκευασμένη έννοια είναι.
Βεβαίως ειναι μια κατασκευασμένη έννοια. Όπως κατασκευασμένη εννοια ειναι και οι προσωπικες αντωνυμιες που τοσο θες να χρησιμοποιούνται σωσ΄τα (αυτα τα νεα xe xem xeir που δε καταλαβαινω εγω).
Οπως κατασκευασμένες ειναι κυριολεκτικά όλες οι εννοιες του ανθρώπου. Τι και αν;
Σε έναν πλανήτη ζούμε, το ότι τον έχουμε χωρίσει σε μικρά κομμάτια έχει να κάνει με το γεγονός ότι δεν έχουμε απαλλαγεί από τα ζωώδη ένστικτα.
Δηλαδη τα αλλα ζωα δεν εχουν αγέλες; Δεν κανουνε turf wars? δεν εχεις δει γάτες να αλληλοσφάζονται για να προστατέψουν την περιοχή τους; Δεν εχεις δει σκύλο να την σημάνει την περιοχή του;
Τι σε πειράζουν τα ζωώδη ενστικτα τώρα; Εσύ δε μου έλεγες οτι ο άνθρωπος είναι ζώο οταν σου έλεγα οτι η λογική ειναι αυτη που χωρίζει τον μεν απο τα δε;; :hmm:

nPb

Επιφανές μέλος

Ο nPb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Μαθηματικός και μας γράφει από Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 22.580 μηνύματα.
Το άσχημα με τις "επαναστάσεις" είναι ότι όταν είναι επιτυχημένες είναι πάντοτε εις βάρος του λαού.

Δες πχ τα τελευταία παραδείγματα που έχουμε υπόψη - το 1789 και το 1848 κ τι ακολούθησε.

Για το 1917 δεν μιλάω καν.

Και φυσικά ότι αφήνει μίση και μνήμες, τα οποία σε λαούς χαμηλού μορφωτικού επιπέδου, επιδρούν αρνητικά στην μελλοντική εξέλιξή τους. Όταν ένας λαός έχει έντονο παρελθόν σε πολέμους, εμφύλιες έριδες και επαναστάσεις, καλώς ή κακώς δεν ζει στον παρόν. Οι απώλειες αθώων δεν αφήνουν την ηρεμία σκέψης. Αντιθέτως άλλοι λαοί που συμφιλιώνονται με το παρελθόν που δεν αλλάζει, κοιτάνε το σύντομο παρόν της ζωής και προοδεύουν.

Επίσης να τονίσουμε ότι οι λαϊκοί καθοδηγητές (του κράτους και της εκκλησίας ή των διαφόρων εκκλησιών) δεν αφήνουν τον λαό να ξεχάσει ειδικά αν πρόκειται για συμφέροντα πολιτικής. Δηλαδή, οι επαναστάσεις δεν έχουν ποτέ ηθικά και αγνά κίνητρα. Ο λαός καθοδηγείται σαν κοπάδι. Αυτοί που "χρήζονται" ως επαναστάτες εννοείται ότι εξετάζουν τα οφέλη τους μετά την επανάσταση. Έτσι δημιουργούνται οι εθνικές επέτειοι και οι ημέρες μνήμες για την τάδε επανάσταση επειδή κάποιοι βολεύονται με ένα παραμύθι που συντηρεί το άλλωθι της επανάστασης. Επειδή τα χρόνια περνάνε και οι νεότερες γενιές δεν ήταν παρούσες ή άνθρωποι που έζησαν γεγονότα μπορεί να μην θυμούνται ακριβώς, η ιστορία αλλοιώνεται και το παραμύθι προσαρμόζεται ανάλογα πως αυτοί που γράφουν για την επανάσταση που έγινε, επωφελούνται.

Ήταν από εσάς κανείς παρόν σε κάποια εξέγερση του 1520 μ.Χ.; Άρα πώς να δεχθούμε το γεγονός ότι έγινε, όπως αυτό περιγράφεται σήμερα; Ακόμη και οι καταγραφές ήταν αποσπασματικές. Εδώ για πολλές αρχαίες Ελληνικές ανακαλύψεις αν έγιναν για παράδειγμα, τον 3ο αιώνα π.Χ. μπορεί να καταγράφηκαν τον 4ο αιώνα μ.Χ. και όχι απαραίτητα από Έλληνες. Υπάρχει ένα κενό αιώνων που αφήνει πολλά κενά ως προς την αλήθεια. Η καταγραφή έγινε αν έγινε, με άγνωστη αιτία τότε και αν όχι αργότερα. Στο αντικείμενό μου, πολλά μαθηματικά του Ευκλείδη υπάρχει άποψη ότι γράφτηκαν και ξαναγράφτηκαν πολλές φορές μέχρι τη νεότερη μεσαιωνική περίοδο από ανώνυμους Βυζαντινούς (μοναχούς ή όσους γνώριζαν να γράφουν) για να μπορέσουν να είναι κατανοητά και να μελετηθούν. Καθώς δεν υπάρχει χρονική ακρίβεια μέρα και ώρας για τον 3ο αιωνα, πώς να δεχθώ ακριβώς ότι υπήρξε και ο Μέγας Αλέξανδρος όπως τον παρουσιάζουν σήμερα ή αν υπήρξε, πολλές ιστορίες να διογκώθηκαν ανάλογα την κάθε πλευρά, όπως αυτή βολεύεται να εξετάζει την ιστορία.

Buggs

Διάσημο μέλος

Ο Buggs αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 3.366 μηνύματα.
Επιπλέον, είναι σαν να βλέπω δύο groups χιμπατζήδων που τσακώνονται μεταξύ τους. Τόσο γελοίος ειναι και ένας πόλεμος, τσακώνεσαι για μαλακίες με άτομα που δεν εχετε τίποτα να χωρίσετε
Μόνον αμυντικά πρέπει να αναγκαζεσαι να πολεμησεις και πάλι πολλές φορές οι πολιτικοι δεν λένε ότι οι ιδιοι εχουν προδωσει τον πόλεμο στον οποιο εσυ πας να κάνεις τον ήρωα. Αυτοι θέλουν να μπει ο εισβολέας κι εσυ πας και σκοτώνεσαι ίσα για το θεατρο τους.

Στο μεταξυ όταν υπάρχουν πυρηνικά και μη επανδρωμένα, αλήθεια γιατι δεν κανουν τους πολέμους τους με αυτά οι ηλίθιοι και στέλνουν τους ταλαίπωρους να σακατεύονται
είστε πασιφιστής κύριε; :hmm:
Μοιαζει να σας πειράζει κύριε :-)

glayki

Περιβόητο μέλος

Η Ευα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Εκπαιδευτικός. Έχει γράψει 6.447 μηνύματα.
Δηλαδή, οι επαναστάσεις δεν έχουν ποτέ ηθικά και αγνά κίνητρα. Ο λαός καθοδηγείται σαν κοπάδι. Αυτοί που "χρήζονται" ως επαναστάτες εννοείται ότι εξετάζουν τα οφέλη τους μετά την επανάσταση. Έτσι δημιουργούνται οι εθνικές επέτειοι και οι ημέρες μνήμες για την τάδε επανάσταση επειδή κάποιοι βολεύονται με ένα παραμύθι που συντηρεί το άλλωθι της επανάστασης. Επειδή τα χρόνια περνάνε και οι νεότερες γενιές δεν ήταν παρούσες ή άνθρωποι που έζησαν γεγονότα μπορεί να μην θυμούνται ακριβώς, η ιστορία αλλοιώνεται και το παραμύθι προσαρμόζεται ανάλογα πως αυτοί που γράφουν για την επανάσταση που έγινε, επωφελούνται.
Ενώ τα αίτια που οδηγούν τους ανθρώπους να επαναστατήσουν και οι αφορμές που τους δίνουν το έναυσμα είναι σχετικά εύκολο να διερευνηθούν, τα πραγματικά κίνητρα , ιδίως από την πλευρά των καθοδηγητων μπορεί να παρουσιάζουν αρκετά μελανά σημεία.
Αυτό δε σημαίνει όμως πως δεν υπάρχουν αγνοί Ιδεολόγοι που προτάσσουν το σώμα τους για εναν ευγενή συλλογικό σκοπό.
Και μόνο για αυτούς θα έπρεπε να υπάρχουν μέρες ιστορικής μνήμης , γιατί χωρίς αυτούς η σημερινή πραγματικότητα θα ήταν αλλιώς διαμορφωμένη.

dum dum boy

Διάσημο μέλος

Ο Νάσος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Εργάτης/τρια και μας γράφει από Αλβανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 3.651 μηνύματα.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια