Δεν δέχεσαι να συμμετάσχεις σε μια παρωδία που ονομάζεται ''προστασία του λαού''. Δεν έχει καμία σχέση με αυτό, ο στρατός είναι μηχανή η οποία κυρίως των εσωτερικό εχθρό αλλά και εξωτερικό έχει σαν στόχο. Επιπλέον, είναι σαν να βλέπω δύο groups χιμπατζήδων που τσακώνονται μεταξύ τους.
Οι τούρκοι ουκ ολίγες φορές διέπραξαν αισχρά εγκλήματα ενάντια στον ελληνικό λαό. Και οι έλληνες στην εισβολή της σμύρνης, αλλα τι να κανουμε; Για αυτό ειμαστε κατά του ιμπεριαλιστικού και του επεκτατικού πολέμου. Καμια ομως σχέση ο ιμπεριαλιστικός με τον αμυντικό, που οταν μπει ο ξενος και ο καθε ξενος να πάρει τη χώρα σου, αυτη που σε μεγάλωσε και σε έθρεψε οφείλεις να την υπερασπιστείς. Το 40, οταν επιτέθηκαν οι γερμανοί, δεξιοί και αριστεροί πολεμούσαν διπλα διπλα, ακριβώς γιατι στον αμυντικό πόλεμο δεν πολεμάς για να σφάξεις τον εισβολέα, ή για τον μητσοτακη και τον καθε μητσοτακη, αλλα για την πατρίδα σου, την οικογένεια σου και τον γείτονα σου
Τόσο γελοίος ειναι και ένας πόλεμος, τσακώνεσαι για μαλακίες με άτομα που δεν εχετε τίποτα να χωρίσετε οπως πχ οι Ρωσσοί με τους Ουκρανούς.
Συμφωνώ απολύτως.
Πρακτικά τσακώνεσαι με πιθανούς συγγενείς σου αν είχες γεννηθεί λίγα χιλιόμετρα πιο μακριά.
Αν. Με το αν αλλάζουν πολλά πραγματα, αν ο παπούς μου είχε ρόδες θα 'τανε πατίνι. Σε μια αλλη ζωή ειμαι πλούσιος και για τα συμφεροντα μου γίνονται οι πολεμοι.
Ως αριστεροί που θέλουμε μια κοινωνία ίση, πολεμάμε υπέρ της πατρίδος για να μην ειμαστε εμεις κατωτεροι κανενος.
Είπα και εγώ, δεν γράψεις ένα ομοφοβικό, γεμάτο ανακρίβειες, που αν η βιολογία ήταν άνθρωπος, θα έσκιζε τα ρούχα της ? You didn't disapoint....
Πες μου τι ηταν ανακριβές εδώ πέρα; Δεν μίλησα για την ιμαν η οποια ητανε βιολογική γυναίκα.
Ενας βιολογικος αντρας ο οποίος δεν εχει κανει φυλομετάβαση δεν υφίσταται να διαγωνίζεται εναντια βιολογικής γυναίκας, η ισχυς εξαρταται απο τη βιολογία, οχι την κοινωνια, κοινωνικα μπορω και γω να πω οτι ειμαι γυναικα και να θεωρηθώ μια. Πολύ μιλάς για βιολογία και ανακρίβειες, ποιες ειναι οι σπουδές σου;
coping mechanism. Επειδή δεν μπορείς να τον αποφύγεις έχεις εφεύρει διάφορες παρηγοριές για τον άρρωστο όπως ''πρεπει να είμαι έτοιμος για να πολεμήσω σε περίπτωση πολέμου''. Το νόημα του ι5 ή της αντιρρησίας συνείδησης (που ειναι καθαρά πολιτικό το ι5 οχι απαραίτητα) είναι ότι δεν θες να συμμετέχεις σε έναν μηχανισμό καταστολής και βίας.
Ο στρατός είναι από την φύση του βία, πλήση εγκεφάλου για να μάθεις ότι ο ''αλλος'' ειναι κατώτερος, δεν ειναι άνθρωπος αλλα κάτι χειρότερο και αξίζει την σφαίρα.
Ναι, ο εισβολέας αξίζει σφαίρα. Οποιος παει να καταπατήσει την πατρίδα αξίζει σφαίρα, το ιδιο και για τους δικούς μας στρατιώτες αν τυχόν υπάρξει επεκτατικός πόλεμος.
Ο στρατός εχει δυο φύσεις, επιθετική και αμυντική. Εγω ειμαι ξεκάθαρα κατά του επιθετικού κομματιού.
συνειδηση αντιρρησης μπορεις να εχεις και μεσα στον στρατό. Φερειπειν ο πατέρας μου, κομμουνιστής το 80 στα τεθωρακισμένα, τον είχανε βάλει σε μια φάση στρατοδικειο επειδή διάβαζε στον ελεύθερό του χρόνο ριζοσπάστη και δεν φώναζε συνθήματα υπέρ του έθνους. Και λέει οτι ο στρατός ήτανε το πιο σημαντικό πράγμα που πέρασε ποτέ.
Εγώ προσωπικά λυπάμαι που δε θα μπορέσω να το ζήσω, και θα ήθελα να το κάνω, ακόμα και γραφειοκρατικά.
ομως απορώ, εσυ ως αριστερός, αντιτίθεσσαι και κατά του κοκκινου στρατού πυου πήρε το βερολίνο λίγοντας τον πόλεμο, ή είσαι κανα αναρχας αντιεξουσιαστής;