Πώληση Χρυσού

Υδροχόος

Περιβόητο μέλος

Η Χριστίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 6.026 μηνύματα.
Ο σταυρός που έχω δεν ανταλλάσσεται, είναι πολύ μεγάλης αξίας. Η θεία μου μου τον είχε πάρει γύρω στα 2.000€. και δεν έχει και νόημα να ανταλλάξω
Ούτε να τον πουλήσεις έχει νόημα. Εκτός αν συντρέχει κάποιος πάρα πάρα πολύ σοβαρός λόγος. Δεν είναι...αχρείαστο ένα κόσμημα των 2.000 ευρώ, που θα στο αγοράσουν για 500...

Εριφύλη

Περιβόητο μέλος

Η Εριφύλη αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 5.991 μηνύματα.
Ούτε να τον πουλήσεις έχει νόημα. Εκτός αν συντρέχει κάποιος πάρα πολύ σοβαρός λόγος. Δεν είναι...αχρείαστο ένα κόσμημα των 2.000 ευρώ, που θα στο αγοράσουν στα 500...
Ε και τι να το κάνω; Τέτοιο πράγμα δεν μπορώ ούτε καν να το φορέσω έξω

Valder

Τιμώμενο Μέλος

Ο Αυτοκράτωρ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 41 ετών, επαγγέλλεται Χρηματιστής και μας γράφει από Αυστρία (Ευρώπη). Έχει γράψει 34.196 μηνύματα.
ξέρετε κάποιο μαγαζί στο κέντρο της Αθήνας που να μπορείς να πουλήσεις χρυσά κοσμήματα;
Έχω πολλά, αχρειαστα οπότε θέλω να τα δώσω... Και γενικά ξέρετε όλη την διαδικασία;

Νομίζω υπάρχουν και ιδιαίτερα ενεχυροδανειστήρια για προνομιούχους ανθρώπους του κύκλου μας. Ψάξε εξωτερικό, θα βρεις. Ειδικά για κοσμήματα άνω των 100 δισεκατομμυρίων Ευρώ, είναι ένα μαγαζί στο Κουρασάο στην Καραϊβική, καταπληκτικό.

Υδροχόος

Περιβόητο μέλος

Scandal

Διαχειριστής

Ο Πέτρος αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 36 ετών, επαγγέλλεται Web developer και μας γράφει από Περιστέρι (Αττική). Έχει γράψει 20.063 μηνύματα.
Το θέμα είναι ότι σαν κόσμημα μπορεί να αξίζει πολλά, όμως θα στο αγοράσουν το βάρος του σε χρυσό.
Το ασήμι αν έχει, δεν αξίζει πολύ.
Οπότε θα πρέπει να περιμένεις πιο κάτω τιμή πώλησης.

Εγώ είχα πάει σε ένα κοντά στο μετρό Ομόνοια κάποτε.
Μια χαρά, τα ζύγισαν και με πλήρωσαν αμέσως.

Συνήθως τα περνάνε με κάτι σαν μανό σε ένα σημείο αφού τα τρίψουν λίγο για να δουν τα καράτια του χρυσού και έχουν και μια ζυγαριά μεγάλης ακριβείας. Και σε ενημερώνουν ότι το κόσμημα θα καταστραφεί.

Εριφύλη

Περιβόητο μέλος

Η Εριφύλη αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 5.991 μηνύματα.
Το θέμα είναι ότι σαν κόσμημα μπορεί να αξίζει πολλά, όμως θα στο αγοράσουν το βάρος του σε χρυσό.
Το ασήμι αν έχει, δεν αξίζει πολύ.
Οπότε θα πρέπει να περιμένεις πιο κάτω τιμή πώλησης.

Εγώ είχα πάει σε ένα κοντά στο μετρό Ομόνοια κάποτε.
Μια χαρά, τα ζύγισαν και με πλήρωσαν αμέσως.

Συνήθως τα περνάνε με κάτι σαν μανό σε ένα σημείο αφού τα τρίψουν λίγο για να δουν τα καράτια του χρυσού και έχουν και μια ζυγαριά μεγάλης ακριβείας. Και σε ενημερώνουν ότι το κόσμημα θα καταστραφεί.
Αυτός είναι και απ' ότι βλέπετε παραειναι φορτωμένος για να τον φοράω.. οπότε για αυτό σκέφτηκα να το δώσω
IMG_20230603_185513.jpg

Υδροχόος

Περιβόητο μέλος

Αν εσύ νομίζεις ότι...παραείναι φορτωμένος, κάνεις αυτό που θεωρείς σωστό. Δεν μπορεί κανείς να σου αλλάξει γνώμη. Αν και καλό θα ήταν να ρωτήσεις και τη μανούλα σου, πριν κάνεις κάποια κίνηση...

Τις απαντήσεις σου τις πήρες - θεωρώ - για το πού μπορεί να τον πουλήσεις αν θέλεις...

Dias

Επιφανές μέλος

Ο Dias αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Φυσικός. Έχει γράψει 10.315 μηνύματα.

Valder

Τιμώμενο Μέλος

Ο Αυτοκράτωρ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 41 ετών, επαγγέλλεται Χρηματιστής και μας γράφει από Αυστρία (Ευρώπη). Έχει γράψει 34.196 μηνύματα.
Α για τόσο απλό κόσμημα μιλάμε ρε παιδιά; Ε νταξ, αυτά τα φόραγε κι η δικιά μου θεία για να πεταχτεί ως το μπακάλικο.

Για τις δεξιώσεις στην πρεσβεία, είχαμε "τα καλά" μας.

Βέβαια αν έχει ένα κακό, είναι ότι είναι πολύ...χριστιανικό. Δε νομίζω ότι είναι αρμόζον μια ηθοποιός να φοράει χριστιανοπληξίες.

Dias

Επιφανές μέλος

Ο Dias αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Φυσικός. Έχει γράψει 10.315 μηνύματα.

Scandal

Διαχειριστής

Ο Πέτρος αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 36 ετών, επαγγέλλεται Web developer και μας γράφει από Περιστέρι (Αττική). Έχει γράψει 20.063 μηνύματα.
Αυτός είναι και απ' ότι βλέπετε παραειναι φορτωμένος για να τον φοράω.. οπότε για αυτό σκέφτηκα να το δώσωView attachment 116571
Sorry για το σχόλιο αλλά μοιάζει πολύ παλιομοδητικος στυλ 80s 70s. Ούτε εγώ θα τον φόραγα :P
Τα διαμαντάκια θα τα βγάλουν με εργαλείο πριν τον ζυγίζουν.

Εριφύλη

Περιβόητο μέλος

Α ναι, επανέρχομαι γιατί θέλω να τα πουλήσω όλα. Έχω αρκετά χρυσά κοσμήματα τα οποία ούτε τα θέλω μέσα στο σπίτι, με κίνδυνο να χαθούν κιόλας, ούτε τα φοράω πλέον.

Πού μπορώ να τα πουλήσω και αυτά και χρυσές λίρες; Όταν λέω να τα πουλήσω εννοώ να τα πάω εκεί, να τα εκτιμήσουν και τα πάρω τα χρήματα εκείνη την ώρα σε μετρητά.

glayki

Περιβόητο μέλος

Η Ευα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Εκπαιδευτικός. Έχει γράψει 6.450 μηνύματα.
Α ναι, επανέρχομαι γιατί θέλω να τα πουλήσω όλα. Έχω αρκετά χρυσά κοσμήματα τα οποία ούτε τα θέλω μέσα στο σπίτι, με κίνδυνο να χαθούν κιόλας, ούτε τα φοράω πλέον.

Πού μπορώ να τα πουλήσω και αυτά και χρυσές λίρες; Όταν λέω να τα πουλήσω εννοώ να τα πάω εκεί, να τα εκτιμήσουν και τα πάρω τα χρήματα εκείνη την ώρα σε μετρητά.
Θα πας σε καταστήματα αγοράς χρυσού, αλλά πρώτα θα επισκεφτείς μερικά ( πριν αποφασίσεις ) για να πάρεις εκτιμήσεις . Μην τα δώσεις στο πρώτο που θα μπεις.

finesse

Πολύ δραστήριο μέλος

Η finesse αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 826 μηνύματα.

Ο χρυσός είναι επένδυση. Για μένα, αν δεν είσαι σε τρομερή ανάγκη, να τ' αφήσεις ως έχουν.

Scandal

Διαχειριστής

@Εριφύλη πρέπει να δεις και την τιμή του χρυσού (που ανεβοκατεβαίνει καθημερινά) πριν πας, ώστε να κάνεις τον πολλαπλασιασμό τα γραμμάρια των κοσμημάτων σου που θα σου ζυγίσουν εκεί επί της τιμής του χρυσού. Υπολόγιζε ότι τα στολίδια πάνω στα κοσμήματα τα αφαιρούν.
Επίσης κάθε κόσμημα - μπορεί να - έχει διαφορετικό αριθμό καρατίων, που το κοιτάνε εκείνη την ώρα. Όσο πιο υψηλός ο αριθμός καρατίων τόσο πιο ακριβός ο χρυσός.
Μπορεί να στο εξηγήσει κάποιος καλύτερα, πάνε πολλά χρόνια που πούλησα εγώ αλλά όχι τπτ τρομερό :P

Εριφύλη

Περιβόητο μέλος

@Εριφύλη πρέπει να δεις και την τιμή του χρυσού (που ανεβοκατεβαίνει καθημερινά) πριν πας, ώστε να κάνεις τον πολλαπλασιασμό τα γραμμάρια των κοσμημάτων σου που θα σου ζυγίσουν εκεί επί της τιμής του χρυσού. Υπολόγιζε ότι τα στολίδια πάνω στα κοσμήματα τα αφαιρούν.
Επίσης κάθε κόσμημα - μπορεί να - έχει διαφορετικό αριθμό καρατίων, που το κοιτάνε εκείνη την ώρα. Όσο πιο υψηλός ο αριθμός καρατίων τόσο πιο ακριβός ο χρυσός.
Μπορεί να στο εξηγήσει κάποιος καλύτερα, πάνε πολλά χρόνια που πούλησα εγώ αλλά όχι τπτ τρομερό :P
Καλά,οι λίρες ίδιες δεν είναι; (Νομίζω)

Κοίτα, θέλω να τα δώσω τα περισσότερα γιατί δεν τα φοράω και όπως ξανά είπα, φοβάμαι και να μη τα χάσω μέσα στο σπίτι. Οπότε δεν ξέρω τι άλλο να τα κάνω🥺

Scandal

Διαχειριστής

Καλά,οι λίρες ίδιες δεν είναι; (Νομίζω)

Κοίτα, θέλω να τα δώσω τα περισσότερα γιατί δεν τα φοράω και όπως ξανά είπα, φοβάμαι και να μη τα χάσω μέσα στο σπίτι. Οπότε δεν ξέρω τι άλλο να τα κάνω🥺
Ναι οι λίρες κι εγώ ξέρω ότι είναι το ίδιο.
Αλλά τα κοσμήματα μπορεί να έχουν διαφορετικά καράτια χρυσού.

Εριφύλη

Περιβόητο μέλος

Ναι οι λίρες κι εγώ ξέρω ότι είναι το ίδιο.
Αλλά τα κοσμήματα μπορεί να έχουν διαφορετικά καράτια χρυσού.
Τα ξέρω τα καράτια κι εγώ κοσμήματα φτιάχνω (επιχρυσωμένα) οπότε γνωρίζω πάνω κάτω..

Απλά αυτό που δεν ξέρω είναι πως γίνεται η διαδικασία της πώλησης

Scandal

Διαχειριστής

Τα ξέρω τα καράτια κι εγώ κοσμήματα φτιάχνω (επιχρυσωμένα) οπότε γνωρίζω πάνω κάτω..

Απλά αυτό που δεν ξέρω είναι πως γίνεται η διαδικασία της πώλησης
Εμείς είχαμε πουλήσει κάτι κοσμήματα κάπου 1000 ευρώ είχανε πιάσει. Πίσω στο 2013.
Είχα πάει κι εγώ μόνος μου για κάτι άλλα λίγα: πας εκεί, κάθεσαι στο γραφείο, σου ζυγίζουν τα κοσμήματα, σε ενημερώνουν ότι το κόσμημα θα καταστραφεί. Μετράνε τα καράτια ανά κόσμημα με ένα ειδικό μανό, τα ταξινομούν βάσει καρατίων στο γραφείο, αφαιρούν τα στολίδια, τα ξανά ζυγίζουν, σου δίνουν τα χρήματα και φεύγεις.

Επειδή εσύ από ότι καταλαβαίνω είναι να λάβεις μεγάλο ποσό, πήγαινε από εκεί και ρώτα. Γιατί τώρα για μεγάλα ποσά ίσως σου πουν για τραπεζική μεταφορά, δεν ξέρω. Είναι ευγενικοί, τουλάχιστον σε αυτούς που έπεσα εγώ, όχι μπακάληδες.
Εμείς είχαμε πάει και σε ένα κατάστημα κοντά στο μετρό Ομόνοια, δε θυμάμαι πως το λένε και μην κάνω διαφήμιση.

Εριφύλη

Περιβόητο μέλος

Εμείς είχαμε πουλήσει κάτι κοσμήματα κάπου 1000 ευρώ είχανε πιάσει. Πίσω στο 2013.
Είχα πάει κι εγώ μόνος μου για κάτι άλλα λίγα: πας εκεί, κάθεσαι στο γραφείο, σου ζυγίζουν τα κοσμήματα, σε ενημερώνουν ότι το κόσμημα θα καταστραφεί. Μετράνε τα καράτια ανά κόσμημα με ένα ειδικό μανό, τα ταξινομούν βάσει καρατίων στο γραφείο, αφαιρούν τα στολίδια, τα ξανά ζυγίζουν, σου δίνουν τα χρήματα και φεύγεις.

Επειδή εσύ από ότι καταλαβαίνω είναι να λάβεις μεγάλο ποσό, πήγαινε από εκεί και ρώτα. Γιατί τώρα για μεγάλα ποσά ίσως σου πουν για τραπεζική μεταφορά, δεν ξέρω. Είναι ευγενικοί, τουλάχιστον σε αυτούς που έπεσα εγώ, όχι μπακάληδες.
Εμείς είχαμε πάει και σε ένα κατάστημα κοντά στο μετρό Ομόνοια, δε θυμάμαι πως το λένε και μην κάνω διαφήμιση.
Καλά θα ξεκινήσω με τις λίρες.. αυτά γίνονται επιτόπου δηλαδή ε;

Χρήστες Βρείτε παρόμοια