Πώς να της πω ότι θέλω να σώσω τη χώρα από την υπογεννητικότητα χωρίς να την τρομάξω;

Με ποιο τρόπο θα το αναφέρατε στη σύντροφό σας ;
Επιτρέπονται οι πολλαπλές ψήφοι. Πρέπει να ψηφίσετε για να δείτε τα αποτελέσματα.

Αποτελέσματα της δημοσκόπησης (Ψήφισαν 6)
  • Θα της το έλεγα από τα πρώτα ραντεβού στα ίσια ότι σκέφτομαι μακροπρόθεσμα γενικά κάτι τέτοιο

• Θα το άφηνα χωρίς να της πω τίποτα για τουλάχιστον ένα χρόνο

• Θα την ρωτούσα έμμεσα πώς φαντάζεται τον εαυτό της σε 2-3 χρόνια από σήμερα

• Θα τη ρωτούσα κάπου χαλαρά στη κουβέντα αν έχει φανταστεί τον εαυτό της ποτέ ως μητέρα

• Άλλος τρόπος (να αναφερθείτε σχετικά στο θρεντ)

Πρέπει να ψηφίσετε για να δείτε τα αποτελέσματα.
Αν ήταν ακροδεξιά, θα είχες φύγει. Θα την έκανες μάνα του παιδιού σου; Αποκλείεται!
Δίκιο έχεις, αν καταλάβαινα ότι είναι ακροδεξιά θα έφευγα τρέχοντας. Απλά, ακολούθησα την προτροπή του θεματοθέτη:
Και με χιουμορ!
Πάντως, στα 33 μου έχω ήδη 1,75 παιδιά.
1776689776205.jpeg

Mακαρι γιο ψωλαρα βαλντερ.
Υγιες να ναι και οτι να ναι.
Δεν ξέρω. Δεν το είδα ποτέ έτσι να κανω γιο να γαμαει και να δέρνει. Είτε το πιστεύεις είτε όχι, δεν είναι το στυλ μου αυτό, είμαι πιο ήπιος στην πραγματική ζωή.

Θέλω κόρη, δεν ξέρω γιατί, αλλά έτσι το νιώθω. Να την βοηθάω, να μελετάμε παρέα, να της παίρνω ρούχα, να την πηγαίνω βόλτα, να μου μιλάει για ο,τι χρειάζεται, να την βλέπω χαρούμενη κλπ.

Τωρα αμα ποτέ ο Κυριος με ευλογήσει με γιο, ότι πει Εκείνος, δεν θα διαμαρτυρηθώ.

Παιδιά, θα διαφωνήσω με τους @Υδροχόος , @glayki , @Friday_k kai @Valder, (ανοίγω μέτωπα).
Δε συμφωνώ, με το να ορίσω πλαίσιο σχέσης, δηλ θέλω σχέση για τεκνοποίηση. Δε μ΄αρέσουν οι ταμπέλες στον έρωτα. Εμένα μου φαίνεται πιο ρομαντικό/λειτουργικό/όμορφο, το να ταιριάσω πρώτα με τον άλλον και έπειτα, αν μας βγει αμοιβαία, να προχωρήσουμε σε τεκνοποίηση.
Ούτε και με τον κανόνα της @Himela , απ την αρχή να πω, δεν κάνω παιδιά. Όπως κυλήσει το πράμα και αν νιώσουμε και οι δυο την ανάγκη, τότε.
Ίσως γιατί όταν σε μένα ήρθε η ηλικία <<καμπανάκι>> (που δεν το ένιωσα ποτέ ως καμπανάκι απειλή), ήμουν ήδη σε σταθερή σχέση, δεν ξέρω. Ίσως πάλι να κάνω λάθος και το ρομαντικό της υπόθεσης, να είναι πιο ασήμαντο απ το πρακτικό

Παιδιά, θα διαφωνήσω με τους @Valder, (ανοίγω μέτωπα).
Δε συμφωνώ, με το να ορίσω πλαίσιο σχέσης, δηλ θέλω σχέση για τεκνοποίηση. Δε μ΄αρέσουν οι ταμπέλες στον έρωτα. Εμένα μου φαίνεται πιο ρομαντικό/λειτουργικό/όμορφο, το να ταιριάσω πρώτα με τον άλλον και έπειτα, αν μας βγει αμοιβαία, να προχωρήσουμε σε τεκνοποίηση.
Προσωπικά δεν με πειράζει που διαφωνείς. Κανένα μέτωπο. Γι αυτό αυτά λέγονται εξ' άλλου προσωπικά θέματα. Τα αντιμετωπίζει κανείς όπως επιθυμεί.

Παιδιά, θα διαφωνήσω με τους @Υδροχόος , @glayki , @Friday_k kai @Valder, (ανοίγω μέτωπα).
Ούτε και με τον κανόνα της @Himela , απ την αρχή να πω, δεν κάνω παιδιά. Όπως κυλήσει το πράμα και αν νιώσουμε και οι δυο την ανάγκη, τότε.
Ίσως γιατί όταν σε μένα ήρθε η ηλικία <<καμπανάκι>> (που δεν το ένιωσα ποτέ ως καμπανάκι απειλή), ήμουν ήδη σε σταθερή σχέση, δεν ξέρω. Ίσως πάλι να κάνω λάθος και το ρομαντικό της υπόθεσης, να είναι πιο ασήμαντο απ το πρακτικό
Δεν κατάλαβες...

Η ερώτηση που έκανε ο Ντέβιλ που "άνοιξε" το θέμα ήταν συγκεκριμένη. Διάβασε και θα δεις. Πάνω σε αυτό απαντήσαμε, λοιπόν...

Δε μιλάμε για όταν ήμασταν στα 25 π.χ. τί κάναμε. Τότε ναι. Το ζούσαμε, αγαπούσαμε και ήταν κάπως σαν φυσικό συνεπακόλουθο ο γάμος και τα παιδιά...

Εδώ μιλάμε για άλλες ηλικίες...

Καλά βρε παιδιά δε θα πεις με το καλημέρα ξέρεις εγώ θέλω παιδί από αυτή τη σχέση. Σχεδόν δεν τον ξέρεις τον άλλον. Απλά. Επικοινωνείς σε τι φάση είσαι, τι θα ήθελες από τη ζωή ( προφανώς και είσαι μετά τα 30 και ψάχνεις κάτι πιο ουσιαστικό). Τώρα αν λάβεις απάντηση " Παιδί ;;;;με τίποτε, ούτε που θέλω να το σκεφτώ " αρχίζουν καμπανάκια περι συμβατότητας, αν εσυ το θεωρείς πολυ σημαντικό για τη συνέχεια της ζωής σου.

Δηλαδή έστω πως ενώ έχω παιδιά, με ρωτά ο άλλος θα ήθελες άλλο ( όπου ο άλλος δεν έχει, αλλά θα ήθελε πολυ ) .. Οφείλει να ξέρει πως δεν πρόκειται να θελήσω ποτε ξανά .

Και παλι δεν ειναι λιγο μιζερο?
Αν οι άνθρωποι είναι μίζεροι, μίζερο θα βγει και αυτό...

Το να πεις τί θέλεις, όμορφα και καλά, στον άνθρωπο που σου αρέσει και θες να ξεκινήσεις (ή ξεκίνησες...) μια σοβαρή σχέση μαζί του πού είναι το μίζερο ; Το να έχετε κοινά και να βαδίζετε στο ίδιο μονοπάτι (γάμος/παιδιά...όχι γάμος/όχι παιδιά) είναι μίζερο ; Ειλικρινές και ξεκάθαρο το λέω εγώ.

Δε σου είπα να το βάλει(ς) και ταμπέλα στο μέτωπο...

Και εξαρτάται την ηλικία...Στις δικές σας ηλικίες, θα πηγαίναμε και όπου βγει (και αυτό κάναμε...). Σε μεγαλύτερες ηλικίες, αν δεν συμφωνήσετε σε όλα αυτά τα βασικά, δεν προχωράς. Γιατί θα το βρεις μπροστά και δεν υπάρχει καιρός για χάσιμο (χρόνου, συναισθημάτων, κ.λπ.).

Ξεκαθαρίζεις και αν όλα πάνε κατ΄ ευχήν συνεχίζετε ωραία και καλά...Και μην το βλέπεις σαν συμφωνία μεταξύ δύο μερών (ίσως γι΄ αυτό σου φαίνεται και μίζερο και κάπως...). Είναι πολύ πιο απλό απ΄ ό,τι ακούγεται...

Τελευταία επεξεργασία:
Είναι απλό παιδια.... " Είμαι σε μια φάση που θα με ενδιέφερε να προχωρησω τη ζωή μ και γιατί όχι αν ταιριάζω με τη συντροφο να σκεφτω και ένα παιδακι... Αλλά όχι αυριο όλα αυτά φυσικά... Μιλάμε για μετά από κάποιο διάστημα... "

Τώρα αν η άλλη σ πει " Σορρυ φίλε εγώ δεν.... Το χω αποκλείσει σαν σενάριο εεε προφανως κ έχετε δομικό θέμα πλεον. "

Σαν έναν άλλον που είχε μπλέξει με μια κ του έλεγε ότι μέχρι να παντρευτουμε θα σ παιρνω μόνο πιπα...

Εντάξει. Όλα καλά.

Στα πρώτα ραντεβού, κι ενώ βλέπεις οτι υπάρχουν προοπτικές, απλές ερωτήσεις τύπου "πώς βλέπεις τον εαυτό σου σε 5 χρόνια;" - κι όταν σου απαντήσει, αν δεν αναφέρει για παιδί, ρωτάς επιπλέον "η απόκτηση παιδιών είναι μέσα στα σχέδια αυτά;".

Ο τίτλος τα λέει όλα! Και με χιουμορ!

Θεωρώ ότι ειναι ενα σημαντικό ζήτημα σίγουρα για τους πιο μεγαλυτερους άντρες σε ηλικία καθώς οι νεότεροι έχουν το χρόνο με το μέρος τους!!!

Η ερώτηση λοιπόν χωρίς πολλες αναλυσεις είναι η εξής :

Να αναφέρετε έναν διακριτικό τρόπο... Οι άντρες και οι γυναίκες που θα σας φαινόταν ωραίος, κατάλληλος και μη πιεστικος για να πείτε σε μια γνωριμία ότι θέλετε στο μέλλον κάτι τέτοιο....

Δεδομένου ότι άντρες κ γυναίκες π έχουν φτάσει σε μια ηλικία πχ 35 και άνω ειδικότερα κ ειναι ακόμη ελευθεροι η διαζευγμενοι από έναν πρωτο η και δευτερο ;;;!!! Γάμο ειναι πιο κατασταλαγμενοι κ δε θέλουν να χάνουν το χρόνο τους με ανθρώπους που κατηγορηματικά και εκ πεποιθησεως δεν θέλουν κάτι τέτοιο ;

Πχ γιατί να χάσω σε εισαγωγικά 6-12 μήνες σε μια σχέση που θα μπορουσα να μάθω εξαρχής και πανω πχ στο δίμηνο ότι η κοπέλα η ο άντρας δεν σκοπεύουν να κάνουν ποτε αυτο το βήμα; !

Προσοχή δεν θέλω να κρίνουμε το θέμα.... Θέλω να παραθεσουμε τρόπους κ απόψεις επί αυτών.
Πάντως Κώστα σε τέτοιες ηλικίες απ'οτι έχω ακούσει και από γνωστές δηλαδή που ψάχνουν έναν άνθρωπο για οικογένεια 30+, θέλουν και αυτές να ρωτήσουν από την αρχή αλλά ντρέπονται μην τις βγάλουν "τρελές και πιεστικές" (κακές εμπειρίες με άνδρες που δεν ήθελαν παιδιά και τις έβγαλαν παρανοϊκές που ήθελαν). Άλλες εξηγήθηκαν από την αρχή και μέσα σε 2 χρόνια έκαναν παιδί όταν βρήκαν τον σωστό άνθρωπο.

Θεωρώ ότι δεν θα έπρεπε καν να υπάρχει ντροπή/στίγμα να πεις σε ραντεβού σου ότι είσαι σε φάση που ψάχνεις κάτι σοβαρό και όχι περιστασιακο, πόσο μάλλον σε αυτή την ηλικία.

Πιστεύω με τρόπο στο 2μηνο που λες πολύ εύλογο, να πεις ότι ενδιαφέρεσαι για σοβαρή σχέση με σκοπό να προχωρήσει παρακάτω.
Τώρα αν η άλλη φρικαρει στα 30 από τέτοια δήλωση ε ας πάει να βγει για καφέ με καμία φοιτήτρια (εκτος αν τίμια πει ότι δεν ενδιαφέρεται ώστε να προχωρήσει ο καθένας στον δρόμο του).
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Θέλω κόρη, δεν ξέρω γιατί, αλλά έτσι το νιώθω. Να την βοηθάω, να μελετάμε παρέα, να της παίρνω ρούχα, να την πηγαίνω βόλτα, να μου μιλάει για ο,τι χρειάζεται, να την βλέπω χαρούμενη κλπ.
Κάτι μου λέει ότι δική σου κόρη θα βγει 100% αστυνομικός ή ένστολη. Δεν φαντάζομαι ήρεμο επάγγελμα :laugh:

....αν δεν αναφέρει για παιδί, ρωτάς επιπλέον "η απόκτηση παιδιών είναι μέσα στα σχέδια αυτά;".
Και να του απαντήσει κανένα "Τσου...Εκτός από ραγάδες κάνουν και πολλή φασαρία τα διαολεμένα..."...

Το επόμενο που θ' ακουστεί είναι "Γκαρσόν το λογαριασμό και γρήγορα..."...

Βασικά βρήκα καλύτερο τρόπο. Βάζεις ringtone αυτό και βάζεις κάποιον να σε παίρνει τηλέφωνο την ώρα του ραντεβού:

Ε θα το πιάσει το νόημα.

Γιατί εκεινο που δεν μ αρέσει ειναι να ξεγελάσεις τον άλλο οτι θες να κανεις παιδιά για να μη σου φύγει, ενω μεσα σου το χεις κατασταλάξει οτι δεν... Και το χω ζήσει παλιά αυτό το γυρισμα της μπιφτέκας και το θεώρησα χοντρή ατιμία. Δεν ήταν τόσο δε η αναγκη μου για παιδί, όσο η διαπίστωση αυτής της ασυνέπειας που με χάλασε.
Ω ναι. Και πολύ βαρύ όταν το κάνουν οι άνδρες αυτό σε γυναίκα. Γιατί μετά τα 35, μέχρι να βρει νεο σύντροφο, να να να, θα πάει σε ηλικία που θέλει υποβοήθηση. Διαβολικό είναι. Γι'αυτό πρέπει ο καθένας να είναι λίγο συνειδητοποιημένος. Αν βλέπει όταν περνάνε τα χρόνια και μένει στο "θααα" τότε αντιος.

Ίσως γιατί όταν σε μένα ήρθε η ηλικία <<καμπανάκι>> (που δεν το ένιωσα ποτέ ως καμπανάκι απειλή), ήμουν ήδη σε σταθερή σχέση, δεν ξέρω
Γι'αυτό ακριβώς.
Ξέρεις πόσες κοπέλες έχω ακούσει που χωρίζουν στην ηλικία "καμπανάκι" και δεν βρίσκουν εύκολα μετά; Γιατί; Γιατι έχασαν χρόνο σε σχέσεις που δεν είχε ξεκαθαριστεί το επόμενο στάδιο.
Εκει σφίγγει ο κλοιός πολύ.
Καποιες στρέφονται σε υιοθεσίες αν δεν μπορούν να βρουν τον κατάλληλο ή να τεκνοποιήσουν. Άλλες χρησιμοποιούν μέχρι δότη μόνες τους.
Θέλει μια ειλικρίνεια.

Τώρα αν η άλλη σ πει " Σορρυ φίλε εγώ δεν.... Το χω αποκλείσει σαν σενάριο εεε προφανως κ έχετε δομικό θέμα πλεον
Ε τότε όχι προφανώς δεν χάνεις χρόνο. Εκτός αν έχεις ίδια άποψη.

Τελευταία επεξεργασία:
Στα πρώτα ραντεβού, κι ενώ βλέπεις οτι υπάρχουν προοπτικές, απλές ερωτήσεις τύπου "πώς βλέπεις τον εαυτό σου σε 5 χρόνια;" - κι όταν σου απαντήσει, αν δεν αναφέρει για παιδί, ρωτάς επιπλέον "η απόκτηση παιδιών είναι μέσα στα σχέδια αυτά;".

Λίγο ανακριτικό μου φαινεται αυτό....

Καλυτερα να πεις... Κάτι σε στυλ... Εχω έναν φίλο που γέννησε η γυναίκα του πωπωκαι τρέχουν με το παιδι...εκει πανω κάτι θα πεταξει... Θα πεις τυπου ωραία τα παιδια αλλά το πρωτο καιρό δε κοιμάσαι κτλ.

Πάντως Κώστα σε τέτοιες ηλικίες απ'οτι έχω ακούσει και από γνωστές δηλαδή που ψάχνουν έναν άνθρωπο για οικογένεια 30+, θέλουν και αυτές να ρωτήσουν από την αρχή αλλά ντρέπονται μην τις βγάλουν "τρελές και πιεστικές" (κακές εμπειρίες με άνδρες που δεν ήθελαν παιδιά και τις έβγαλαν παρανοϊκές που ήθελαν). Άλλες εξηγήθηκαν από την αρχή και μέσα σε 2 χρόνια έκαναν παιδί όταν βρήκαν τον σωστό άνθρωπο.

Θεωρώ ότι δεν θα έπρεπε καν να υπάρχει ντροπή/στίγμα να πεις σε ραντεβού σου ότι είσαι σε φάση που ψάχνεις κάτι σοβαρό και όχι περιστασιακο, πόσο μάλλον σε αυτή την ηλικία.

Πιστεύω με τρόπο στο 2μηνο που λες πολύ εύλογο, να πεις ότι ενδιαφέρεσαι για σοβαρή σχέση με σκοπό να προχωρήσει παρακάτω.
Τώρα αν η άλλη φρικαρει στα 30 από τέτοια δήλωση ε ας πάει να βγει για καφέ με καμία φοιτήτρια (εκτος αν τίμια πει ότι δεν ενδιαφέρεται ώστε να προχωρήσει ο καθένας στον δρόμο του).

Κάτι μου λέει ότι δική σου κόρη θα βγει 100% αστυνομικός ή ένστολη. Δεν φαντάζομαι ήρεμο επάγγελμα :laugh:

Εμένα θα μ έκανε καλή εντυπωση η κοπέλα να ρωτήσει κάτι τέτοιο... Θα ένιωθα δηλαδή μια ασφάλεια.

32-33 θα ηταν ωραία ηλικία για μένα...

Ε τότε όχι προφανώς δεν χάνεις χρόνο. Εκτός αν έχεις ίδια άποψη.

Το προβλημα ειναι οτι αμα είσαι και εσυ μονος καιρό... Μπορεί να παρασυρθεις στην αρχή και να κάνετε σεξ... Χωρίς να το χετε συζητήσει αυτό κ μετα να έχουμε πικρες...

Ε μπορεί να βγείτε μια φορά να βγεις κ μια δευτερη να πατε κάπου μόνοι κ να παρασυρθειτε. Από την άλλη λες... Οκ το κόβω κ από αυριο παλι στην "ανεργία " 😄😄 στελνω ξανά βιογραφικά... Ξεκινάω παλι προσεγγισεις... Σε κοίταξε... Τράβα μιλάς της αντε παλι πρωτο ραντεβου μπλα μπλα μπλα... 😄
Είναι και λίγο κουραστικό να είσαι στο ψάξιμο σε εισαγωγικά...

Τελευταία επεξεργασία:
Λίγο ανακριτικό μου φαινεται αυτό....
Δε θα έχεις και την ανακριτική λάμπα μαζί...Θα το φέρεις γλυκά και ομαλά. Πάνω σε μια συζήτηση. Όπως θα ρολάρει...
Καλυτερα να πεις... Κάτι σε στυλ... Εχω έναν φίλο που γέννησε η γυναίκα του πωπωκαι τρέχουν με το παιδι...εκει πανω κάτι θα πεταξει... Θα πεις τυπου ωραία τα παιδια αλλά το πρωτο καιρό δε κοιμάσαι κτλ.
Θα το καταλάβει ότι το πας...πλαγίως. Άσε που αν πεις για έλλειψη ύπνου κ.λπ..μη θεωρήσει η κοπέλα ότι δε θες εσύ παιδιά...Πες "ωραία τα παιδιά" και βάλε τελεία...

Δε θα έχεις και την ανακριτική λάμπα μαζί...Θα το φέρεις γλυκά και ομαλά. Πάνω σε μια συζήτηση. Όπως θα ρολάρει...

Θα το καταλάβει ότι το πας...πλαγίως. Άσε που αν πεις για έλλειψη ύπνου κ.λπ..μη θεωρήσει η κοπέλα ότι δε θες εσύ παιδιά...Πες "ωραία τα παιδιά" και βάλε τελεία...

Ωραία τα παιδια αλλά και ο υπνος ωραίος.... 😄

Ρε @Grand Duchess αυτές οι 30 που λες γνωστές σ που ψάχνουν έναν άνθρωπο για family... Που τριγυρνανε ; φαντάζομαι Αθήνα εντάξει αλλά σε ποια μέρη συχναζουν ; 😄

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back