Το e-steki είναι μια από τις μεγαλύτερες ελληνικές διαδικτυακές κοινότητες με 68.515 εγγεγραμμένα μέλη και 3.574.157 μηνύματα σε 106.275 θέματα. Αυτή τη στιγμή μαζί με εσάς απολαμβάνουν το e-steki άλλα 474 άτομα.
Τι μας λέει το "αθώο" και "αστείο" ποιηματάκι; Ένα μικρό κορίτσι από χωριό που οι γονείς του δεν μπορούσαν να το θρέψουν, το έστειλαν υπηρέτρια στην πόλη. Ένα φαινόμενο συνηθισμένο κάποια, όχι και τόσο παλιά, εποχή όπου κορίτσια 10 -12 χρονών τα έστελναν "δουλάκια" με τις όποιες φρικτές συνέπειες, π.χ η Σπυριδούλα. Στο ποίημα η Μαριγούλα κατηγορείται γιατί αντί να κάνει τη δουλειά της υπηρέτριας σωστά, σαν παιδί που είναι σκέφτεται διαρκώς το χωριό της, κλαίει και κάνει ζημιές, με συνέπεια να απολύεται. Μπορεί το τραγουδάκι να παρουσιάζεται σαν "σκωπτικό" , αλλά νομίζω ότι είναι απαράδεκτο και τραγικό.
άλλα χρονια τότε.....
Σοφό αυτό που είπες και έχω υπογραμμίσει. Πολλά γίνονταν και με τις ευλογίες των γονιών των κοριτσιών, ή μάλλον καλύτερα να το πω, οι γονείς έκαναν πως δεν ήξεραν
Η γιαγιά μου από ανήλικη εργαζόταν σε σπίτια πλουσίων και μη (καθάριζε, μαγείρευε, τους φρόντιζε).
Σχολείο δεν πήγε ποτέ και δεν είχε τους γονείς της δίπλα της, η μάνα της την είχε εγκαταλείψει (για τον πατέρα της δεν ξέρω).
Τουλάχιστον εκείνης της φέρθηκαν πολύ καλά και την πλήρωναν καλά. Θα έπεσε σε σωστούς ανθρώπους.
Γιατί όταν βγαίνεις ανήλικη (εδώ και ως ενήλικας) στην κοινωνία αντιμετωπίζεις πολλή σαπίλα.
και η δική μου...Καλά εσύ είναι πολύ νεώτερός μου. Θα μπορούσες να είσαι γιος μου, αν είχα μικροπαντρευτεί. Η γιαγιά σου άργησε μια γενιά; Η μητέρα μου, που θα είναι ηλικία γιαγιάς σου, πήγε και πανεπιστήμιο. Οι γονείς της, παρά το ότι οι ίδιοι ήταν αγράμματοι, όπως η γιαγιά σου, είχαν πει, πως όσο είναι καλή μαθήτρια, δε θα την σταματήσουν απ το σχολείο.
Ο Πέτρος αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 36 ετών, επαγγέλλεται Web developer και μας γράφει από Περιστέρι (Αττική). Έχει γράψει 20.464 μηνύματα.
άλλα χρονια τότε.....
Σοφό αυτό που είπες και έχω υπογραμμίσει. Πολλά γίνονταν και με τις ευλογίες των γονιών των κοριτσιών, ή μάλλον καλύτερα να το πω, οι γονείς έκαναν πως δεν ήξεραν
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:
και η δική μου...Καλά εσύ είναι πολύ νεώτερός μου. Θα μπορούσες να είσαι γιος μου, αν είχα μικροπαντρευτεί. Η γιαγιά σου άργησε μια γενιά; Η μητέρα μου, που θα είναι ηλικία γιαγιάς σου, πήγε και πανεπιστήμιο. Οι γονείς της, παρά το ότι οι ίδιοι ήταν αγράμματοι, όπως η γιαγιά σου, είχαν πει, πως όσο είναι καλή μαθήτρια, δε θα την σταματήσουν απ το σχολείο.
Ήταν από επαρχία, πολύ φτωχή οικογένεια και παίζει να έπρεπε να επιβιώσει χωρίς γονείς. Τρέμω στην ιδέα να είσαι ανηλικο και μάλιστα κοριτσάκι και να μπαίνεις σε σπίτια διαφόρων φραγκατων για δουλειά.
Ήταν πολύ δυνατή γυναίκα, κολωνα του σπιτιού και βράχος για τα παιδιά της, όλοι έχουμε να το λεμε μέχρι τα 80 κατι της που έφυγε.
Ο Πέτρος αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 36 ετών, επαγγέλλεται Web developer και μας γράφει από Περιστέρι (Αττική). Έχει γράψει 20.464 μηνύματα.
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.