Ρομά και η θέση τους στην ελληνική κοινωνία

adams33

Πολύ δραστήριο μέλος

Η adams33 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Μοντέλο. Έχει γράψει 1.004 μηνύματα.
Παντως για να πανε σχολειο οι ρομα ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΕΠΙΔΟΜΑ.Σε σχολειο ΚΑΙ με ρομα δουλευω.
Αυτο εμενα μου ακουγεται σαν ενα σπουδαιο κινητρο εφοσον δινουν βαση σε αυτα .
Αν ειναι οι ρομα να μπουν σε σχολικά πλαισια και να παραμενουν μονο για το επιδομα ας δουμε και την θετικη πλευρα .

Pyotr_Krasnov

Δραστήριο μέλος

Ο Pyotr_Krasnov αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 18 ετών. Έχει γράψει 431 μηνύματα.

Πουπουλίνα

Επιφανές μέλος

Η Πουπουλίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Ζωγράφος και μας γράφει από Κόρινθος (Κόρινθος). Έχει γράψει 32.770 μηνύματα.
Αν ειναι οι ρομα να μπουν σε σχολικά πλαισια και να παραμενουν μονο για το επιδομα ας δουμε και την θετικη πλευρα .
Παραβλεπεις οτι τους νοιαζει μονο το επιδομα.Μπαινουν..δεν ξερουν τιποτα απο το δημοτικο που απο εκει μας ερχονται παλι λογω επιδοματος...κανουν τις συμμοριες τους στο σχολειο..κλεβουν κανονικοτατα περιπτερα καιε ρχονατι στα σχολεια να πουλανε κλεμενα ηλεκτρονικα τσιγαρα...μεχρι που την παιζουν και μεσα στην ταξη...στο σχολειο μου εγινε αυτο..παιρνουν το επιδομα και φευγπυν.Τον επομενο χρονο παλι τα ιδια.
Η ΛΥΣΗ ΔΝΕ ΕΙΝΑΙΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ..ΑΛΛΑ ΕΙΔΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΕΝΤΑΞΗΣ.
Οποιος δεν ειναι μεσα στο προβλημα να μην τα πετα τοσο ευκολα.

Στα τοσα χρονια που δουλεω 2 ρομα ενταχθηκαν και συνεχισαν το σχολριο.2 ΛΕΜΕ!

Pyotr_Krasnov

Δραστήριο μέλος

Ο Pyotr_Krasnov αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 18 ετών. Έχει γράψει 431 μηνύματα.
Ε εμενα γιατι δεν μου διναν επιδομα για να παω σχολειο ; Εφοσον ολοι ειμαστε ισοι μεταξυ μας με βαση το κρατος, γιατι αυτοι παιρνουν επιδοματα και γω οχι ή καποιος αλλος Έλληνας... ;

Paragontas7000

Περιβόητο μέλος

Ο Paragontas7000 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 22 ετών. Έχει γράψει 5.952 μηνύματα.
Αν και σε καταλαβαίνω απόλυτα (και ξέρεις γιατί, και γιατί δεν εχω παιδιά και γιατί εναντιώνομαι στη σκλαβιά της δουλειάς με αυτη της την μορφή έστω), δε θα είναι αυτο ενας πιο γρήγορος δρόμος για την παράδοση της Γης στα παιδια και στα εγγόνια των ολιγαρχών; Αυτοί γεννάνε, εμείς όχι.
Η αφρικη και η ασια γενναει , οχι η ευρωπη και η αμερικη.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

δε θα είναι αυτο ενας πιο γρήγορος δρόμος για την παράδοση της Γης στα παιδια και στα εγγόνια των ολιγαρχών;
Ποια παραδοση ρε βαλντερ. Ηδη τους ανηκει.

Για ενα μηνα καθονται , ισα ισα για το επιδομα. Μετα δεν πατανε. Ειχα και εγω γυφτο συμμαθητη στο δημοτικο, μετα τον οκτωβριο παταγε μια-δυο φορες την εβδομαδα.

adams33

Πολύ δραστήριο μέλος

Η adams33 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Μοντέλο. Έχει γράψει 1.004 μηνύματα.
Για ενα μηνα καθονται , ισα ισα για το επιδομα. Μετα δεν πατανε. Ειχα και εγω γυφτο συμμαθητη στο δημοτικο, μετα τον οκτωβριο παταγε μια-δυο φορες την εβδομαδα.
Οκ απλα πιστευα οτι το λάμβαναν τμηματικά οποτε δεν μπορουσαν να το εκμεταλευτουν ΚΑΙ ΑΥΤΟ :)

Ε εμενα γιατι δεν μου διναν επιδομα για να παω σχολειο ; Εφοσον ολοι ειμαστε ισοι μεταξυ μας με βαση το κρατος, γιατι αυτοι παιρνουν επιδοματα και γω οχι ή καποιος αλλος Έλληνας... ;
Γιατι εσυ προφανος ανήκεις σε μια αλλη φυλη . :)

Παραβλεπεις οτι τους νοιαζει μονο το επιδομα.Μπαινουν..δεν ξερουν τιποτα απο το δημοτικο που απο εκει μας ερχονται παλι λογω επιδοματος...κανουν τις συμμοριες τους στο σχολειο..κλεβουν κανονικοτατα περιπτερα καιε ρχονατι στα σχολεια να πουλανε κλεμενα ηλεκτρονικα τσιγαρα...μεχρι που την παιζουν και μεσα στην ταξη...στο σχολειο μου εγινε αυτο..παιρνουν το επιδομα και φευγπυν.Τον επομενο χρονο παλι τα ιδια.
Η ΛΥΣΗ ΔΝΕ ΕΙΝΑΙΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ..ΑΛΛΑ ΕΙΔΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΕΝΤΑΞΗΣ.
Οποιος δεν ειναι μεσα στο προβλημα να μην τα πετα τοσο ευκολα.

Στα τοσα χρονια που δουλεω 2 ρομα ενταχθηκαν και συνεχισαν το σχολριο.2 ΛΕΜΕ!
Κανεις δεν ειπε το αντιθετα απλα το ανεφερα σαν κινητρο ..
Μην βγαζεται ρε σεις αμέσως αυθαίρετα συμπερασματα και λετε πραγματα που προφανώς δεν εβαλα στο τραπεζι.. ..

Απο το να δωθει ενα εξτρα κινητρο μεχρι το πως θα ενταχθει ολο αυτο μεσολαβουν 150 αλλα ζητηματα ,ΔΕΝ ειπα γι αυτο !

Τελευταία επεξεργασία:

Pyotr_Krasnov

Δραστήριο μέλος

Γιατι εσυ προφανος ανήκεις σε μια αλλη φυλη . :)
Ε και τι με ξεχωριζει λοιπον; Συμφωνα με το κρατος ολοι ειμαστε ισοι, γιατι να μπορει να παρει ο Ρομα επιδομα για το παιδι του που παει στο σχολειο, αλλα όχι ο Ελληνας ή ο Κοζακός, Ουκρανος, Ρωσος κτλ.. Εδω φαινεται πως υπαρχει αδικια, οποτε δεν πρεπει να παιρνουν τετοια επιδοματα οι Ρομα.

Paragontas7000

Περιβόητο μέλος

Ο Paragontas7000 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 22 ετών. Έχει γράψει 5.952 μηνύματα.
Ε και τι με ξεχωριζει λοιπον; Συμφωνα με το κρατος ολοι ειμαστε ισοι, γιατι να μπορει να παρει ο Ρομα επιδομα για το παιδι του που παει στο σχολειο, αλλα όχι ο Ελληνας ή ο Κοζακός, Ουκρανος, Ρωσος κτλ.. Εδω φαινεται πως υπαρχει αδικια, οποτε δεν πρεπει να παιρνουν τετοια επιδοματα οι Ρομα.
Οχι δεν ειμαστε ολοι ισοι. Παρτε το χαμπαρι. Οι γυφτοι ειναι οι χαιδεμενοι του συστηματος και του κρατους. Οι λογοι πολλοι και δεν ειναι αυτο το πρεπων θρεντ να το αναλυσουμε

Το ζητημα ειναι πολιτικο και ταξικο.

Pyotr_Krasnov

Δραστήριο μέλος

Οχι δεν ειμαστε ολοι ισοι. Παρτε το χαμπαρι. Οι γυφτοι ειναι οι χαιδεμενοι του συστηματος και του κρατους. Οι λογοι πολλοι και δεν ειναι αυτο το πρεπων θρεντ να το αναλυσουμε
Ε ναι, εγω το γνωριζω αυτο προφανως... απλως το λεω γιατι με βαση το συστημα, ολοι ειμαστε ισοι. Αλλα η ισοτητα αυτη δεν εχει αποδειχθει.

adams33

Πολύ δραστήριο μέλος

Δεν ειμαστε ολοι ισοι και ειναι μια καραμελα που δυστυχώς καλλιεργεί το αισθημα της αδικιας και το καταλαβαινω αυτο που μου λες .
Μιλαμε για διαφορετικη φυλη με διαφορετικες αποψεις οποτε για να μπορεσει να ενσωματωθει χρειαζεται να λαμβανονται και αυτα τα μετρα .

Σε μια φυλη που η μορφωση δεν εχει τοση αξια πως θα μπορεσει να ενσωματωθει σε μια αλλη χωρις να δωθει κινητρο ;

Pyotr_Krasnov

Δραστήριο μέλος

Δεν ειμαστε ολοι ισοι και ειναι μια καραμελα που δυστυχώς καλλιεργεί το αισθημα της αδικιας και το καταλαβαινω αυτο που μου λες .
Μιλαμε για διαφορετικη φυλη με διαφορετικες αποψεις οποτε για να μπορεσει να ενσωματωθει χρειαζεται να λαμβανονται και αυτα τα μετρα .

Σε μια φυλη που η μορφωση δεν εχει τοση αξια πως θα μπορεσει να ενσωματωθει σε μια αλλη χωρις να δωθει κινητρο ;
Σωστα, ωστοσο, ακομη και μετα απο τοσα χρονια, που προσπαθουμε να τους ενσωματοσουμε στην κοινωνια μας, εχει αποτυχει. Το τι θα πρεπε να γινει, θα ηταν το κρατος να βαλει πιο αυστηρους νομους, δηλαδη θα πρεπει το Ρομα παιδι να πηγαινει στο σχολειο καθε μερα (εκτος αν ειναι αρρωστος) και να ελεγχεται. Το κακο ειναι οτι οι Ρομα, θα απειλησουν τους παντες αμα γινει κατι κακο προς αυτους. Απλως δεν γινεται να ενσωματοθουν, ακομη και οι Καζακοι μπορεσαν να ενσωματοθουν στην ΕΣΣΔ, αυτοι οι Ρομα ομως ποτε δεν θα μπορεσουν ουτε ελαχιστα.

adams33

Πολύ δραστήριο μέλος

Σωστα, ωστοσο, ακομη και μετα απο τοσα χρονια, που προσπαθουμε να τους ενσωματοσουμε στην κοινωνια μας, εχει αποτυχει. Το τι θα πρεπε να γινει, θα ηταν το κρατος να βαλει πιο αυστηρους νομους, δηλαδη θα πρεπει το Ρομα παιδι να πηγαινει στο σχολειο καθε μερα (εκτος αν ειναι αρρωστος) και να ελεγχεται.
Ακριβως ενα πιο σωστα δομημενο πλαίσιο και σιγουρα πιο αυστηρο οσο αφορα την παραμεληση ανηλίκου .
Αν εγω αυτη την στιγμη δω ενα παιδι μονο του στα φαναρια και ειναι γυφτακι θα παρω οτι πουλαει ή θα του δωσω χρηματα και θα το ονομάζω φιλανθρωπια ,ευαισθησία...

Σε αναλογη περιπτωση αν δω ενα μικρο παιδι στα φαναρια που δεν ειναι γυφτακι ή ρομα(μην τα ταυτιζεις δεν ειναι το ιδιο ) θα καλεσω την αστυνομια και μαλιστα οι γονεις του θα συλληφθούν και για παραμεληση ...

Δεν ειναι μονο το κρατος ,ολοι ειμαστε συν υπευθυνοι ,ο καθενας με το δικο του ποσοστο .

Το κακο ειναι οτι οι Ρομα, θα απειλησουν τους παντες αμα γινει κατι κακο προς αυτους. Απλως δεν γινεται να ενσωματοθουν, ακομη και οι Καζακοι μπορεσαν να ενσωματοθουν στην ΕΣΣΔ, αυτοι οι Ρομα ομως ποτε δεν θα μπορεσουν ουτε ελαχιστα.
Ναι γιατι ετσι πράττει η φυλη τους !
Δεν εχουμε τους ιδιους νομους και σε καμια των περιπτωσεων δεν θα ενσωματωθούν αυτο να το ξερεις .
Θα προτιμησουν την μετανάστευση σε ενα αναλογο κρατος παρα την αλλαγή .

Ειναι λιγακι ακυρο να προσπαθουμε να συγκρίνουμε φυλες με το ιδιο μετρο .

Pyotr_Krasnov

Δραστήριο μέλος

Ακριβως ενα πιο σωστα δομημενο πλαίσιο και σιγουρα πιο αυστηρο οσο αφορα την παραμεληση ανηλίκου .
Αν εγω αυτη την στιγμη δω ενα παιδι μονο του στα φαναρια και ειναι γυφτακι θα παρω οτι πουλαει ή θα του δωσω χρηματα και θα το ονομάζω φιλανθρωπια ,ευαισθησία...

Σε αναλογη περιπτωση αν δω ενα μικρο παιδι στα φαναρια που δεν ειναι γυφτακι ή ρομα(μην τα ταυτιζεις δεν ειναι το ιδιο ) θα καλεσω την αστυνομια και μαλιστα οι γονεις του θα συλληφθούν και για παραμεληση ...

Δεν ειναι μονο το κρατος ,ολοι ειμαστε συν υπευθυνοι ,ο καθενας με το δικο του ποσοστο .
Για αυτο, πρεπει να συμβαλουμε ολοι στο να ενσωματοθουν στην κοινωνια - κατι πολυ δυσκολο. Δεν το λεω και οτι δεν μπορει να γινει, απλως γνωριζοντας απο την συμπεριφορα τους εδω και χρονια, φαινεται ακομη δυσκολο για να γινει ενσωματοσει. Καλα, οκ, και τα μεις λιγο φταιμε που ειμαστε ρατσιστες (ειδικα τα παιδια στο δημοτικο που δεν θελουν να μιλανε με αυτους) αλλα να σου πω την αληθεια, οκ, οταν βλεπεις ενα Ρομα, λογω του τροπους ζωης που ζουνε, δεν θες να τους μιλησεις καθολου

adams33

Πολύ δραστήριο μέλος

Για αυτο, πρεπει να συμβαλουμε ολοι στο να ενσωματοθουν στην κοινωνια - κατι πολυ δυσκολο. Δεν το λεω και οτι δεν μπορει να γινει, απλως γνωριζοντας απο την συμπεριφορα τους εδω και χρονια, φαινεται ακομη δυσκολο για να γινει ενσωματοσει. Καλα, οκ, και τα μεις λιγο φταιμε που ειμαστε ρατσιστες (ειδικα τα παιδια στο δημοτικο που δεν θελουν να μιλανε με αυτους) αλλα να σου πω την αληθεια, οκ, οταν βλεπεις ενα Ρομα, λογω του τροπους ζωης που ζουνε, δεν θες να τους μιλησεις καθολου
Δεν μπορουμε να το κανουμε αυτο , δεν ειναι επιθυμια των ιδιων .
Γι αυτο η επλογη τους ειναι η μεταναστευση ...
Οποια χωρα ,τοπος μερος δεν τους επιτρεπει να τηρουν τα ηθη και εθιμα τους φευγουν .

Ο ρατσισμος ειναι κατι βαρυ για εμενα .
Δεν ειμαι ρατσιστρια και τ γνωριζω αρκετα καλα !
Το να επιλεγω να διατηρώ τα ηθη και τα εθιμα της δικης μου φυλης δεν με κανει ρατσιστή .
Ο ρατσισμος εχει διαστρεβλωθεί πληρως στις μερες μας και να γνωριζεις οτι χρησιμοποιείται αυθαίρετα απο ανθρωπους που κρυβουν αλλα στοιχεια του χαρακτηρα τους πισω απο αυτο .

Προσωπικα οταν βλεπω ειτε ρομα ειτε γυφτο αυτοματα μου ερχεται στο μυαλο η παιδεραστία(μεσα απο τους γαμους τους ) και τα ναρκωτικα (ευκολο χρημα )..μην μιλησω για τον φοβο που εχω ...

Paragontas7000

Περιβόητο μέλος

Το να επιλεγω να διατηρώ τα ηθη και τα εθιμα της δικης μου φυλης δεν με κανει ρατσιστή .
Aμα τα εθιμα της φυλης σου ρε μαργαριτα ειναι ο βιασμος των εφηβων(αυτοι το ονομαζουν γαμο),η μηδενικη σου αναμειξη με την υπολοιπη κοινωνια, η μαντιλα στις γυναικες(στους μουσουλμανους), νομιζω οτι πρεπει να αναγκαστεις να τα αποβαλεις. Ευρωπαικο κρατος ειμαστε...

Για αυτο, πρεπει να συμβαλουμε ολοι στο να ενσωματοθουν στην κοινωνια - κατι πολυ δυσκολο
Δεν γινετε αυτο. Δεν το επιθυμουν οι ιδιοι. Οσοι γυφτοι εχουν προσπαθησει να ενσωματωθουν με την υπολοιπη κοινωνια, αντιμετωπιστηκαν πολυ ασχημα απο την υπολοιπη κοινοτητα τους .

adams33

Πολύ δραστήριο μέλος

Aμα τα εθιμα της φυλης σου ρε μαργαριτα ειναι ο βιασμος των εφηβων(αυτοι το ονομαζουν γαμο),η μηδενικη σου αναμειξη με την υπολοιπη κοινωνια, η μαντιλα στις γυναικες(στους μουσουλμανους), νομιζω οτι πρεπει να αναγκαστεις να τα αποβαλεις. Ευρωπαικο κρατος ειμαστε...
Αυτο λεω ...
Δεν ανήκω σε αυτή γι αυτο και δεν την αναγνωρίζω .

Pyotr_Krasnov

Δραστήριο μέλος

Δεν μπορουμε να το κανουμε αυτο , δεν ειναι επιθυμια των ιδιων .
Γι αυτο η επλογη τους ειναι η μεταναστευση ...
Οποια χωρα ,τοπος μερος δεν τους επιτρεπει να τηρουν τα ηθη και εθιμα τους φευγουν .

Ο ρατσισμος ειναι κατι βαρυ για εμενα .
Δεν ειμαι ρατσιστρια και τ γνωριζω αρκετα καλα !
Ο ρατσισμος εχει διαστρεβλωθεί πληρως στις μερες μας και να γνωριζεις οτι χρησιμοποιείται αυθαίρετα απο ανθρωπους που κρυβουν αλλα στοιχεια του χαρακτηρα τους πισω απο αυτο .

Προσωπικα οταν βλεπω ειτε ρομα ειτε γυφτο αυτοματα μου ερχεται στο μυαλο η παιδεραστία(μεσα απο τους γαμους τους ) και τα ναρκωτικα (ευκολο χρημα )..μην μιλησω για τον φοβο που εχω ...
Πιστευω η εθνικη ταυτοτητα ειναι σημαντικοτερη απο ολα. Οι κουλτουρες ανα πολιτισμο διαφερουν, και ειναι πανω μας, να κανουμε οτι χρειαστει για να την προστατευσουμε, οπως καναν γεννιες και γεννιες. Δεν ειμαι ρατσιστης, και ποτε δεν θα ειμαι, αγαπω ολους τους ανθρωπους. Προς θεου, δεν πρεπει να υπαρξουν γεννοκτονιες εναντια πληθυσμων για να προστατεψουμε την ταυτοτητα μας, και για αυτο πολεμησαμε εναντια του Ναζισμου και Φασισμου, για να εχουμε ειρηνη.

amarelia

Διακεκριμένο μέλος

Η amarelia αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Εργάτης/τρια και μας γράφει από Αλβανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 7.138 μηνύματα.

adams33

Πολύ δραστήριο μέλος

Πιστευω η εθνικη ταυτοτητα ειναι σημαντικοτερη απο ολα. Οι κουλτουρες ανα πολιτισμο διαφερουν, και ειναι πανω μας, να κανουμε οτι χρειαστει για να την προστατευσουμε, οπως καναν γεννιες και γεννιες. Δεν ειμαι ρατσιστης, και ποτε δεν θα ειμαι, αγαπω ολους τους ανθρωπους. Προς θεου, δεν πρεπει να υπαρξουν γεννοκτονιες εναντια πληθυσμων για να προστατεψουμε την ταυτοτητα μας, και για αυτο πολεμησαμε εναντια του Ναζισμου και Φασισμου, για να εχουμε ειρηνη.
Η γενοκτονία είναι κάτι τελείως διαφορετικό από αυτό που συζητάμε.

Το να μην ξεχνάς την ιστορία σου ,να τιμάς το αίμα των προγόνων σου και να προσπαθείς να διατηρείς τα ήθη και τα εθιμα του λαου σου , καλύπτει την βασικη ανθρώπινη αναγκη του ανήκειν ώστε να υπάρχει η βασική ηρεμία μέσα σου ή όποια θα σου δώσει τεράστια ώθηση για να πετύχεις τον οποιοδήποτε μετέπειτα σκοπό σου !!!

Στην παρούσα φάση για να προστατευτεί η ελληνική ταυτότητα χρειάζεται να κάνουμε πολύ πιο βασικά πράγματα απ ότι παλιότερα που είχαμε μόνο τους ρομα ...

Χρήστες Βρείτε παρόμοια