Ρομά και η θέση τους στην ελληνική κοινωνία

amarelia

Διακεκριμένο μέλος

Η amarelia αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Εργάτης/τρια και μας γράφει από Αλβανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 7.138 μηνύματα.
Ε οχι, μισος μισος
τοτε πως ζητάς επίδομα που δίνεται στις μειονότητες για συγκεκριμένο σκοπό; Και επίδομα αναπηρίας δίνει το κράτος αλλά δε θα αναρωτηθώ γιατι δεν το παιρνω εφοσον δεν εχω διαγνωσμένη αναπηρία. Γιατι ρωτατε παράλογα πράγματα;

Pyotr_Krasnov

Δραστήριο μέλος

Ο Pyotr_Krasnov αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 18 ετών. Έχει γράψει 431 μηνύματα.
τοτε πως ζητάς επίδομα που δίνεται στις μειονότητες για συγκεκριμένο σκοπό; Και επίδομα αναπηρίας δίνει το κράτος αλλά δε θα αναρωτηθώ γιατι δεν το παιρνω εφοσον δεν εχω διαγνωσμένη αναπηρία. Γιατι ρωτατε παράλογα πράγματα;
Οταν το ειπα αυτο, εννοουσα για ολους, τους Ελληνες και τις μεινοτητες, δηλαδη οχι μονο συγκεκριμενα για τους Ρομα.

amarelia

Διακεκριμένο μέλος

Η amarelia αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Εργάτης/τρια και μας γράφει από Αλβανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 7.138 μηνύματα.
Οταν το ειπα αυτο, εννοουσα για ολους, τους Ελληνες και τις μεινοτητες, δηλαδη οχι μονο συγκεκριμενα για τους Ρομα.
ρωτησες γιατι ολοι οι ελληνες δεν παιρνουν επίδομα που δίνεται σε μειονότητες για να πάνε σχολείο;

Pyotr_Krasnov

Δραστήριο μέλος

Ο Pyotr_Krasnov αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 18 ετών. Έχει γράψει 431 μηνύματα.

amarelia

Διακεκριμένο μέλος

Pyotr_Krasnov

Δραστήριο μέλος

ρωτάς γιατι ολος ο πλήθυσμος δεν παιρνει επιδομα που προοριζεται για μειονότητες;Δεν καταλαβαίνεις πως δεν στέκει αυτο που ρωτας;
Μονο στους Ρομα νομιζω δινεται αυτο... Δεν εχω ακουσει για τους Μουσουλμανους της Δυτικης θρακης να παιρνουν κανενα τετοιο επιδομα...

amarelia

Διακεκριμένο μέλος

Δεν εχω ακουσει για τους Μουσουλμανους της Δυτικης θρακης να παιρνουν κανενα τετοιο επιδομα...
οι μουσουλμάνοι της Δυτικης Θράκης παίρνουν άλλου είδους επιδόματα.

Τέλος πάντων Πιότρ, άστο δεν σου βγήκε αυτό που πήγες να κάνεις.
Κι εγώ ξέρω ποιο είναι κι εσύ ξέρεις.

Pyotr_Krasnov

Δραστήριο μέλος

οι μουσουλμάνοι της Δυτικης Θράκης παίρνουν άλλου είδους επιδόματα.

Τέλος πάντων Πιότρ, άστο δεν σου βγήκε αυτό που πήγες να κάνεις.
Κι εγώ ξέρω ποιο είναι κι εσύ ξέρεις.
Ε ναι αλλα παιρνουν για το σχολειο ; Και τι αλλου ειδους... δεν εχω ακουσει ποτε...

Chem2000

Διάσημο μέλος

Η Chem2000 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 24 ετών, επαγγέλλεται Μεταπτυχιακός Φοιτητής/τρια και μας γράφει από Νίκαια (Αττική). Έχει γράψει 3.159 μηνύματα.
Αχ οι ρομά είναι πραγματικά ένα θλιβερό θέμα συζήτησης... δε ξέρεις από που να το πιάσεις και από που να το αφήσεις.

adams33

Πολύ δραστήριο μέλος

Η adams33 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Μοντέλο. Έχει γράψει 1.004 μηνύματα.
Ε ναι αλλα παιρνουν για το σχολειο ; Και τι αλλου ειδους... δεν εχω ακουσει ποτε...
Γιατί να πάρουν για το σχολείο εφόσον πηγαίνουν τα παιδιά τους ;

Οι μουσουλμάνοι είναι μια άλλη κατηγορία, καμία σχέση με τους γύφτους...

ilias90

Περιβόητο μέλος

Ο White Privilege αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 35 ετών. Έχει γράψει 5.106 μηνύματα.

Έχει κι εκεί γύφτους. Οι μουσουλμάνοι της Θράκης χωρίζονται σε τρεις κατηγορίες, στους Πομάκους, τους Τούρκους και τους γύφτους (μαντέψτε ποιοι προκαλούν τα περισσότερα προβλήματα από τους τρεις).

adams33

Πολύ δραστήριο μέλος

Η adams33 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Μοντέλο. Έχει γράψει 1.004 μηνύματα.
Έχει κι εκεί γύφτους. Οι μουσουλμάνοι της Θράκης χωρίζονται σε τρεις κατηγορίες, στους Πομάκους, τους Τούρκους και τους γύφτους (μαντέψτε ποιοι προκαλούν τα περισσότερα προβλήματα από τους τρεις).
Αν κατάλαβα δεν εννοούσε αυτούς που ζουν στα πομακοχωρια που εκεί είναι ένα καθεστώς από μόνοι τους ..

Αν και έχω βρεθεί για μεγάλο διάστημα μαζί τους στα συγκεκριμένα χωριά, λόγο έργου και προσωπικά έχω άλλη οπτική...

Δεν είχα κανένα θέμα μαζί τους ίσα ίσα μας βοήθησαν...

Το πρόβλημα σε αυτούς τους οικισμούς είναι αυτοί που πάνε για αλλους σκοπούς...

Ποιο πολύ έχω βιώσει το μισογυνισμο από Έλληνες και Αλβανούς στο χώρο μου πάρα από τους συγκεκριμένους που ως γνωστό θεωρούν και την γυναικα κατώτερη ...

Δεν είμαι εύκολο να δεχτούν γυναίκα στον κλάδο μου..

chester20080

Επιφανές μέλος

Ο Μπάμπης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 30 ετών και επαγγέλλεται Η.Μ.Μ.Υ.. Έχει γράψει 8.493 μηνύματα.

nearos

Επιφανές μέλος

Ο nearos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Άεργος/η. Έχει γράψει 10.706 μηνύματα.
Κονδύλια έχουμε δώσει, εμείς έχουμε προσπαθήσει να τους εντάξουμε και να τους αφομοιώσουμε, αυτοί επιλέγουν να ζουν μια ζωή παραβατική αποκλεισμένη από την κοινωνία στα τσαντίρι α τους

Pyotr_Krasnov

Δραστήριο μέλος

Αποτελουν και αυτοι μια μειονοτητα που ειναι πιστευω αρκετα πιο σημαντικα απο οτι αυτη των Ρομα... Οι Ρομα κανουν εγκληματα και απο οτι φαινεται δεν μπορουν να ενταχθουν στην κοινωνια. Τουλαχιστον οι Μουσουλμανοι της Δυτικης θρακης, εχουν ενταχθει στην Ελληνικη κοινωνια. Ομως οι Ρομα ποτε.

American Economist

Επιφανές μέλος

Ο Fotis. αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 25 ετών, επαγγέλλεται Οικονομολόγος και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 34.602 μηνύματα.

Ετσι μπράβο, πετάμε τα χρήματα των φορολογουμένων σε μαλακίες.

amarelia

Διακεκριμένο μέλος

πετάμε τα χρήματα των φορολογουμένων σε μαλακίες.
Μετά κλαίτε και φταίνε οι Ρομά που "Δεν ενσωματώνονται με τίποτα" κατα τα άλλα σε κάθε προσπάθεια σκούζετε και την ονομάζετε μαλακίες. μετά σας φταίνει οι Ρομά. Για παραβατικα ποστς μονο ειδοποιηση δεν εχεται βαλει να σας ερχεται με keyword στον browser για "Ρομά". Για μια δυνητικά καλή είδηση ομως "μαλακίες".

🤡🤡🤡🤡🤡🤡🤡🤡🤡🤡

Επίσης κοιτάτε που τα λεφτά των φορολογούμενων τα ροκανίζετε σε μίζες και ρουσφέτια με την ψήφο σας κι αφήστε τις οποιες άλλες καλόβουλες δράσεις.

adams33

Πολύ δραστήριο μέλος

Αποτελουν και αυτοι μια μειονοτητα που ειναι πιστευω αρκετα πιο σημαντικα απο οτι αυτη των Ρομα... Οι Ρομα κανουν εγκληματα και απο οτι φαινεται δεν μπορουν να ενταχθουν στην κοινωνια. Τουλαχιστον οι Μουσουλμανοι της Δυτικης θρακης, εχουν ενταχθει στην Ελληνικη κοινωνια. Ομως οι Ρομα ποτε.
Δεν έχουν ενταχθεί δρουν υπό δικο του καθεστώς και μάλιστα με τους ανάλογα πολιτικά εκλεγμένους...

Όσο για την μειονότητα ρωτήστε η μάλλον ζήστε για λίγο στη Θράκη και αντιλαμβάνεται ότι μειονότητα είναι ο Έλληνας!

Η Θράκη ειναι ενα μικρό "φίδι "που θρέφεται στον κόρφο μας ..
Φάνηκε και στις τελευταίες εκλογές αλλά η τύφλα του Έλληνα καλά κρατεί...

ilias90

Περιβόητο μέλος

Ο White Privilege αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 35 ετών. Έχει γράψει 5.106 μηνύματα.
Επειδή τους έχω ζήσει, είναι φυσικά σε καλύτερη μοίρα από τους γύφτους αλλά δεν τους λες και ενταγμένους. Είναι μεταξύ τους περισσότερο, οι μουσουλμάνοι πάνε σε μαγαζιά μουσουλμάνων επί το πλείστον και γενικά οι δικοί μας με τους δικούς μας και αυτοί μεταξύ τους (φυσικά υπάρχουν και εξαιρέσεις). Το σίγουρο όμως είναι ότι είναι μια χαρά άνθρωποι, δεν εγκληματούν ούτε ενοχλούν τους άλλους. Οι γιούφτοι (και) εκεί είναι το θέμα και σκέψου ότι είναι μουσουλμανόγυφτοι.

American Economist

Επιφανές μέλος

Ο Fotis. αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 25 ετών, επαγγέλλεται Οικονομολόγος και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 34.602 μηνύματα.
Μετά κλαίτε και φταίνε οι Ρομά που "Δεν ενσωματώνονται με τίποτα" κατα τα άλλα σε κάθε προσπάθεια σκούζετε και την ονομάζετε μαλακίες. μετά σας φταίνει οι Ρομά. Για παραβατικα ποστς μονο ειδοποιηση δεν εχεται βαλει να σας ερχεται με keyword στον browser για "Ρομά". Για μια δυνητικά καλή είδηση ομως "μαλακίες".

Επίσης κοιτάτε που τα λεφτά τον φορολογούμενων τα ροκανίζετε σε μίζες και ρουσφέτια με την ψήφο σας κι αφήστε τις οποιες άλλες καλόβουλες δράσεις.

Καλό είναι πριν τρέχεις να κάνεις laundry service σε όποια μειονότητα βρεις (καθώς μόνο εκεί σε πιάνει ο ανθρωπισμός σου, σε όλα τα υπόλοιπα thread εύχεσαι να πεθάνει η ανθρωπότητα) να μάθεις οτι το κράτος ήδη έχει δώσει αμέτρητα χρήματα για την ένταξη των Ρομά, και μάλιστα πολύ περισσότερα από ότι χρειάζονται. Ομως εντελώς τυχαία έχουν αποτύχει σε μεγάλο βαθμό. Καταλαβαίνω ότι θέλεις να προκαλείς ώστε να κερδίζεις την προσοχή, με λάθος τρόπο πάντα, όμως από ένα σημείο και μετά γίνεσαι εντελώς κουραστική και προβλέψιμη. Ναι δυστυχώς δεν είμαστε ανθρωπιστές όπως εσύ, πήρες εσύ το προνόμιο στον μέγιστο βαθμό.

Η @Πουπουλίνα θα ξέρει καλύτερα πάνω στο θέμα. Μπορείς να ρωτήσεις εκείνη το πόσα χρήματα δίνει το κράτος σε Ρομά ώστε να ενταχθούν.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια