Chem2000
Διάσημο μέλος
Η Chem2000 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 24 ετών, επαγγέλλεται Μεταπτυχιακός Φοιτητής/τρια και μας γράφει από Νίκαια (Αττική). Έχει γράψει 3.118 μηνύματα.

14-06-24

22:46
Επειδή έχω τη τύχη να μένω σε περιοχή με πάαααρα πολλούς Ρομά και να πηγαίνω σε σχολείο με πολλούς από αυτούς θα σου πω ότι, όχι μόνο περιθωριοποιημένοι δεν ήταν, αλλά δε τους άγγιζε κανένας. ΔΕ μπορούσες να τους κάνεις ΤΙΠΟΤΑ. Οι καθηγητές προσπαθούσαν με νύχια και με δόντια να κάνουν μάθημα και δεν άφηναν καν να γίνει. Και οι καθηγητές ΔΕ μπορούσαν να κάνουν κάτι γιατί κινδύνευαν με σκασμένα λάστιχα κτλ.Και το σχολείο και οι δάσκαλοι αντί να τα περιθωριοποιούν καλό θα ήταν να σκύβουν πάνω τους με ζήλο και μανία για να τους βοηθήσουν.
1)Πρώτη γυμνασίου θυμάμαι που ένας καθηγητής φώναξε σε ένα παιδί ρομά να ανοίξει τη πόρτα γιατί είχαν κλείσει το σχολείο για κατάληψη και έφερε τον πατέρα του και του έριξαν μπουνιά στο μάτι.
2)Μας έκαναν bullying και οι καθηγητές δε μπορούσαν να βοηθήσουν γιατί τους φοβόντουσαν. Αν αντιδρούσες στο bullying σε απειλούσαν ότι θα σε βρουν και θα σου κάψουν το σπίτι.
3) Μια φορά η μητέρα μου δεν είχε ψιλά να δώσει σε δύο ρομα παιδάκια και την έβριζαν με πάρα πολύ άσχημο τρόπο και όταν άρχισα να φωνάζω να πάμε να φύγουμε γιατί θα αρχίσω τις παναγίες, η μάνα τους με κοίταζε καλά καλά λες και αυτό που έκαναν τα καλόπαιδα της ήταν φυσιολογικό.
4) Πριν 5 χρόνια μας έκλεψαν 4 λίτρα λάδι.
5) Πριν 7 χρόνια έκλεψαν από την αδελφή της γιαγιάς μου 2000 ευρώ.
και πολλά πολλά άαααααλλλα.
Δε μπορώ καθόλου να τους λυπηθώ. Βασικά τους μόνους που λυπάμαι είναι αυτούς που ενσωματώνονται (γιατί όντως υπάρχουν) και ταλαιπωρούνται με τη κοινωνική κατακραυγή. Τους υπόλοιπους όμως δε τους λυπάμαι καν. Έτσι όπως έστρωσαν, ας κοιμηθούν. Αν ποτέ γίνουν άνθρωποι, το συζητάμε. Στο μεταξύ όμως, αν είναι να κάνουν έτσι στα σχολεία, δε τους θέλουμε (όχι μόνο αυτούς, αλλλλλά και οποιοδήποτε κωλόπαιδο). Δε με νοιάζει πως έχουν μεγαλώσει. Κι άλλοι έχουν περάσει άσχημα αλλά φέρονται σαν άνθρωποι και όχι σαν πίθηκοι. Αν ποτέ πάρουν απόφαση ότι έχουν μετανιώσει και έχουν ωριμάσει, η πόρτα είναι ανοιχτή για όλους στην εκπαίδευση. Μέχρι τότε όμως κάτι πρέπει να γίνει. Όχι μόνο στα σχολεία, αλλά γενικά. Η πλήρη ασυδοσία τους μόνο κακό έχει φέρει.
ΥΓ να ξέρεις ότι δε σου επιτίθεμαι. Καταλαβαίνω πως τα λες. Απλώς επειδή έχω μεγαλώσει στα δυτικά της Αθήνας τα μάτια μου έχουν δει πολλά. Τους ξέρω και από τη καλή και από την ανάποδη. Δε τους σταματάει τίποτα και δεν είναι τόσο αθώοι όσο φαίνονται.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:
Μίλησες μέσα στη ψυχή μου.Γιατί το να είσαι ανθρωπιστής όταν κοντά σου δεν έχεις ούτε δομή φιλοξενίας λαθρομεταναστών ούτε καταυλισμό τσιγγάνων μάλλον εύκολο είναι.
nearos
Επιφανές μέλος
Ο Giorgos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 18 ετών και επαγγέλλεται Χημικός. Έχει γράψει 9.533 μηνύματα.

14-06-24

23:22
Μου θύμισε μια προσωπική ιστορία, γύρω οταν ήμουν 6η δημοτικού, είχαμε στην 5η δημοτικου ενα παιδί ρομά νταβατζή που θα έπρεπε να είναι γυμνάσιο(!), είχα παραπάνω κιλά και με κορόιδευε, ζητησα βοηθεια απο καθηγητές, δε κανανε τίποτα, απο πατέρα, πηγε και μίλησε και προσπάθησε να μας κανει "φιλαράκια". Ε, συνεχίστηκε και δεν άντεξα και έπιασα έναν φίλο μου και τον είχαμε πλακώσει στις μπουνιές (μέγα λάθος, το ξέρω.)2)Μας έκαναν bullying και οι καθηγητές δε μπορούσαν να βοηθήσουν γιατί τους φοβόντουσαν. Αν αντιδρούσες στο bullying σε απειλούσαν ότι θα σε βρουν και θα σου κάψουν το σπίτι.
Την επόμενη μέρα καθώς γύρναγα με πήραν στο κυνηγητό 2 με μαχαίρι και ίσα που πρόλαβα να μπώ μέσα και να κλείσω την πόρτα της πυλωτής (τα ρούχα μου απο τις χλέπες τους δε γλύτωσαν).
Η μάνα μου είναι πολυ πιο επιθετική απο τον πατέρα μου, και αμέσως πήρε το 100 (οι οποίοι με συνόδεψαν στο σχολείο) και διέκοψε την πρωινή συνάντηση και τα έκανε όλα λαμπόγιαλο, με επιθέσεις στην διευθύντρια οτι θα κάνει μήνυση, και η διευθύντρια να λέει οτι δε μπορεί να κάνει τίποτα. Ο μπάτσος είπε στη μάνα μου κρυφά "βάρα εκεί που δε σε βλέπουν", και οτι ούτε η αστυνομία μπορούσε να κάνει κάτι.
Ευτυχώς ήτανε κοντά στο τέλος του σχολείου και για έναν μήνα με συνόδευε μπατσικό προς και απο το δημοτικό μου.
Δεν ειναι ανθρωποι αυτοί.
ilias90
Περιβόητο μέλος
Ο White Privilege αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 35 ετών. Έχει γράψει 4.559 μηνύματα.

15-06-24

10:08
Είχα γνωστή που έμενε Δεντροπόταμο (παλαιότερα υπήρχαν και δικοί μας, αυτή ήταν από τους -υπερβολικά- άτυχους που έμειναν.) Δεν θα κάτσω να μιλήσω για τα όσα τράβηξε, αλλά ήταν κάθε μέρα μέσα στα κλάματα, υπέφερε από αϋπνία (όποιος έχει συναναστραφεί με γύφτο και όχι οι ανθρωπιστές της δεκάρας ξέρει ότι κάνουν απίστευτη φασαρία και δεν σέβονται τίποτα και καμία ώρα) και, όταν επιτέλους κατάφερε να μετακομίσει, ελευθερώθηκε. Ήταν η ωραιότερη μέρα της ζωής της.Μου θύμισε μια προσωπική ιστορία, γύρω οταν ήμουν 6η δημοτικού, είχαμε στην 5η δημοτικου ενα παιδί ρομά νταβατζή που θα έπρεπε να είναι γυμνάσιο(!), είχα παραπάνω κιλά και με κορόιδευε, ζητησα βοηθεια απο καθηγητές, δε κανανε τίποτα, απο πατέρα, πηγε και μίλησε και προσπάθησε να μας κανει "φιλαράκια". Ε, συνεχίστηκε και δεν άντεξα και έπιασα έναν φίλο μου και τον είχαμε πλακώσει στις μπουνιές (μέγα λάθος, το ξέρω.)
Την επόμενη μέρα καθώς γύρναγα με πήραν στο κυνηγητό 2 με μαχαίρι και ίσα που πρόλαβα να μπώ μέσα και να κλείσω την πόρτα της πυλωτής (τα ρούχα μου απο τις χλέπες τους δε γλύτωσαν).
Η μάνα μου είναι πολυ πιο επιθετική απο τον πατέρα μου, και αμέσως πήρε το 100 (οι οποίοι με συνόδεψαν στο σχολείο) και διέκοψε την πρωινή συνάντηση και τα έκανε όλα λαμπόγιαλο, με επιθέσεις στην διευθύντρια οτι θα κάνει μήνυση, και η διευθύντρια να λέει οτι δε μπορεί να κάνει τίποτα. Ο μπάτσος είπε στη μάνα μου κρυφά "βάρα εκεί που δε σε βλέπουν", και οτι ούτε η αστυνομία μπορούσε να κάνει κάτι.
Ευτυχώς ήτανε κοντά στο τέλος του σχολείου και για έναν μήνα με συνόδευε μπατσικό προς και απο το δημοτικό μου.
Δεν ειναι ανθρωποι αυτοί.
nearos
Επιφανές μέλος
Ο Giorgos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 18 ετών και επαγγέλλεται Χημικός. Έχει γράψει 9.533 μηνύματα.

15-06-24

10:10
Δεν είναι άνθρωποι αυτοί σου λέω, ούτε ιερό ούτε όσιο έχουν, οτι τους κατέβει και εμεις τους επιβραβεύουμε.Είχα γνωστή που έμενε Δεντροπόταμο (παλαιότερα υπήρχαν και δικοί μας, αυτή ήταν από τους -υπερβολικά- άτυχους που έμειναν.) Δεν θα κάτσω να μιλήσω για τα όσα τράβηξε, αλλά ήταν κάθε μέρα μέσα στα κλάματα, υπέφερε από αϋπνία (όποιος έχει συναναστραφεί με γύφτο και όχι οι ανθρωπιστές της δεκάρας ξέρει ότι κάνουν απίστευτη φασαρία και δεν σέβονται τίποτα και καμία ώρα) και, όταν επιτέλους κατάφερε να μετακομίσει, ελευθερώθηκε. Ήταν η ωραιότερη μέρα της ζωής της.
Έχεις τον αλλον τον παιδοβιαστή να μη σέβεται ώρα κοινής ησυχίας να απειλεί τους υπαλλήλους που έρχεται και κόβουν το νερό γιατι δε πληρωσαν λογαριασμό 30 χιλιάδων ευρώ και δε του κάνουνε τίποτα και εχεις την γιαγιάκα την φουκαριάρα που πούλαγε καλτσες και πλεκτά και την πήγανε μέσα γιατι δεν είχε άδεια. Ενα κωμικό κράτος. Και σου μιλάνε για δημοκρατία και ιση απονομή δικαιοσύνης
ilias90
Περιβόητο μέλος
Ο White Privilege αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 35 ετών. Έχει γράψει 4.559 μηνύματα.

15-06-24

10:21
Ευτυχώς δεν έχουν ξυπνήσει ακόμα και δεν έχουν εμπλακεί οι ΜΚΟ και οργανωμένοι προοδευτικοί με δαύτους (μάλλον φοβούνται μην τους ψειρίσουν), γιατί κάποια στιγμή το μόνο σίγουρο είναι ότι θα δούμε κάνα κίνημα «Roma lives matter» και δεν θα είναι καθόλου αστείο. Όπως οι προδότες λευκοί αμερικάνοι έβγαλαν έξω στους δρόμους τους μαύρους για να τα διαλύσουν όλα και απαιτούν να τους κάνουν όλοι simping, φαντάσου κάτι αντίστοιχο και εδώ.Δεν είναι άνθρωποι αυτοί σου λέω, ούτε ιερό ούτε όσιο έχουν, οτι τους κατέβει και εμεις τους επιβραβεύουμε.
Έχεις τον αλλον τον παιδοβιαστή να μη σέβεται ώρα κοινής ησυχίας να απειλεί τους υπαλλήλους που έρχεται και κόβουν το νερό γιατι δε πληρωσαν λογαριασμό 30 χιλιάδων ευρώ και δε του κάνουνε τίποτα και εχεις την γιαγιάκα την φουκαριάρα που πούλαγε καλτσες και πλεκτά και την πήγανε μέσα γιατι δεν είχε άδεια. Ενα κωμικό κράτος. Και σου μιλάνε για δημοκρατία και ιση απονομή δικαιοσύνης
nearos
Επιφανές μέλος

15-06-24

10:25
Τι με θύμισες τώρα! Μια τεράστια στροφή που συνεβαλε στις πολιτικές πεποιθήσεις που διαμορφωσα πρόσφατα ήτανε αυτή η περίοδος, ειδικά στο tiktok, να βλέπεις τα 8 στα 10 βιντεο να ειναι απο μαύρους εκ των οποίων οι 5 λέγανε για το πόσο σκατά είναι οι άσπροι.. ΝΝα βλέπεις βίντεο απο λευκούς να γονατίζουν μπροστά απο μαύρους και να τους φυλάνε τα πόδια και να ζητάνε συγνώμη για πριν 200 χρόνια, ενώ απέξω γίνονταν lootings και πυρκαγιές και βίαια εγκλήματα και οι προοδευτικοί γκάριζαν "ACAB" στους μπατσους.Όπως οι προδότες λευκοί αμερικάνοι έβγαλαν έξω στους δρόμους τους μαύρους για να τα διαλύσουν όλα και απαιτούν να τους κάνουν όλοι simping, φαντάσου κάτι αντίστοιχο και εδώ.
paskmak
Διάσημο μέλος
Ο paskmak αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 31 ετών, επαγγέλλεται Γιατρός και μας γράφει από Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 2.986 μηνύματα.

15-06-24

10:35
Μπορεί να γίνει αρκεί ο άνθρωπος να ξεφύγει από τις territorial ape συνήθειες που έχει. Πρέπει να φτάσουμε στον άνθρωπο όπως και έλεγε ο Νιτσε(βασικά υπεράνθρωπο έλεγε αλλά εγώ είμαι με τον Αποστολίδη που θεωρούσε ότι ακόμα ούτε τον άνθρωπο έχουμε φτάσει
)
Παρε και κανέναν στωικο, κανέναν Πλούταρχο και κανέναν Ροβεσπιέρο να πας στα τσαντίρια να τους κανείς διάλεξη περί ηθικής, σωστής διαπαιδαγώγησης και του πως πρέπει να συμπεριφέρεται ο ενάρετος άνθρωπος.
Οι άνθρωποι ποτε δεν ήταν , δεν είναι και δεν θα ειναι και στο μέλλον όλοι ίσοι. Όσοι νομίζετε ότι αυτή η αρχέγονη αντίληψη περί επικρατησης του υποφυλων του ανθρώπινου είδους μπορει να ξεριζωθεί από κάποιους ονειροπαρμενους πρασινομαλληδες LGBT+++, μόνο και μόνο επειδή είναι τώρα στην μόδα, είστε βαθιά νυχτωμένοι. Η πολλή ανάπτυξη της Δύσης και η επακόλουθη ευμάρεια έχει οδηγήσει στην πνευματικη αποβλάκωση, η υπερπληθώρα αγαθών στην άσκοπη κατανάλωση τους σε τέτοιου είδους έρευνες και σε συζητήσεις, όπου το αυτονόητο θεωρείται ξεπερασμένο, πατριαρχικό, συντηρητικό, και οπισθοδρομικό. Σε τέτοιο βαθμό πνευματικής αποτελμάτωσης η Δύσης και γενικότερα μια κοινωνία, σπάνια παίζει ποτε να εισήλθε , σ όλον τον του της ανθρώπινης ιστορίας.
giannhs2001
Επιφανές μέλος
Ο Ιωάννης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 23 ετών, επαγγέλλεται Ιστορικός και μας γράφει από Κατερίνη (Πιερία). Έχει γράψει 22.040 μηνύματα.

15-06-24

10:57
Δεν είχα ποτέ την «τύχη» να μένω κοντά με αυτούς αλλά στο σιδηροδρομικό σταθμό ντάλα μέρα την έπεσαν στον παππού μου καμμία δεκαριά μικρά και η μάννα τους και του ψείρισαν πενηντάρικο. Είναι ό,τι πιο προβληματικό υπάρχει στην Ελλάδα και κάποιοι στο μυαλό τους τους έχουν ως καταπιεσμένους και θύματα που δέχονται bullying από την ελληνική κοινωνία. Δεν είναι καθ'όλου έτσι, κάνουν ό,τι θέλουν ανενόχλητοι και αν μπεις στο στόχαστρο τους την έκατσες. Άμα έχεις φροντίσει να καλλιεργήσεις τέτοιο φόβο στη κοινωνία που ζεις μετά μην απορείς που οι γονείς των άλλων παιδιών είναι επιφυλακτικοί με τα δικά σου και γενικά η κοινωνία έχει μία αρνητική προκατάληψη. Δυστυχώς βέβαια γίνεται και αυτό που λες, συχνά την νύφη την πληρώνουν οι λίγοι που προσπαθούν να ξεφύγουν από την λούμπα και να ενταχθούν στην κοινωνία με προσωπική ανέλιξη.Μίλησες μέσα στη ψυχή μου.
ilias90
Περιβόητο μέλος

15-06-24

11:59
Τότε ήταν πολύ πιο κοντά ο εμφύλιος από ό,τι στην εισβολή των οπαδών του Τραμπ στο Καπιτώλιο. Και γενικά το μόνο σίγουρο είναι ότι στις ΗΠΑ θα γίνει εμφύλιος κάποια στιγμή, αν πρώτα δεν γίνει ΓΠΠ. Όταν επιμένεις στην παγκοσμιοποίηση με τέτοιον τραγικό τρόπο και με τόση καταπίεση, όταν επηρεάζεις την ίδια την επιστήμη για να αποδείξεις ότι δεν υπάρχουν καθόλου βιολογικοί παράγοντες στη διαφορετικότητα και όταν, σημαντικό κι αυτό, κάποια στιγμή τα φράγκα αρχίζουν και τελειώνουν (για τον λαουτζίκο) ο άνθρωπος θυμάται τα αρχέγονα ένστικτά του, δηλαδή τον διαχωρισμό σε φυλές. Ο σύγχρονος δυτικός πολιτισμός είναι μια ψευδαίσθηση, είναι αμιγώς υλιστικός και σβήνει με τις πρώτες οικονομικές δυσκολίες. Άλλος ένας λόγος της σημαντικότητας που έχει για τη ζωή μας το να πιστεύουμε σε κάτι ανώτερο.Τι με θύμισες τώρα! Μια τεράστια στροφή που συνεβαλε στις πολιτικές πεποιθήσεις που διαμορφωσα πρόσφατα ήτανε αυτή η περίοδος, ειδικά στο tiktok, να βλέπεις τα 8 στα 10 βιντεο να ειναι απο μαύρους εκ των οποίων οι 5 λέγανε για το πόσο σκατά είναι οι άσπροι.. ΝΝα βλέπεις βίντεο απο λευκούς να γονατίζουν μπροστά απο μαύρους και να τους φυλάνε τα πόδια και να ζητάνε συγνώμη για πριν 200 χρόνια, ενώ απέξω γίνονταν lootings και πυρκαγιές και βίαια εγκλήματα και οι προοδευτικοί γκάριζαν "ACAB" στους μπατσους.
nearos
Επιφανές μέλος

15-06-24

12:02
Οι ΗΠΑ προσπαθούν να κρατηθούν με νύχια και με δόντια, οι εσωτερικές διαμάχες είναι τεράστιες, ειδικότερα με το χάσμα φιλοισραηλινών και φιλοπαλαιστίνιων και τις εντελώς εξωπραγματικές προτάσεις που κανει το κογκρέσσο. Ψάξε και project 2025 που εχουνε σκοπο να σταματήσουν τη χρηματοδότηση του σχολείου οι ρεπουμπλικάνοι. Επίσης, έχουν χάσει τη μούρη που είχανε, ειδικά με τους ταλιμπάν που κυριολεκτικά ανενόχλητοι ελαβαν την εξουσία, και τώρα με τον νετανιάχου που κυριολεκτικά έγραψε τον μπαιντεν και συνέχισε να επιτίθεται στη Ράφα. Καποια στιγμή ολοένα και περισσότερο θα αμφισβητείται και απο το εξωτειρκο και απο τους ιδιους τους αμερικάνους και θα πέσει, ήδη εχει πεσει κατα πολύ, μπορεί μεσα στη γενιά μας να μην εξαφανιστεί, αλλα σίγουρα θα παει απο παγκόσμια δυναμη σε τοπικήΤότε ήταν πολύ πιο κοντά ο εμφύλιος από ό,τι στην εισβολή των οπαδών του Τραμπ στο Καπιτώλιο. Και γενικά το μόνο σίγουρο είναι ότι στις ΗΠΑ θα γίνει εμφύλιος κάποια στιγμή, αν πρώτα δεν γίνει ΓΠΠ. Όταν επιμένεις στην παγκοσμιοποίηση με τέτοιον τραγικό τρόπο και με τόση καταπίεση, όταν επηρεάζεις την ίδια την επιστήμη για να αποδείξεις ότι δεν υπάρχουν καθόλου βιολογικοί παράγοντες στη διαφορετικότητα και όταν, σημαντικό κι αυτό, κάποια στιγμή τα φράγκα αρχίζουν και τελειώνουν (για τον λαουτζίκο) ο άνθρωπος θυμάται τα αρχέγονα ένστικτά του, δηλαδή τον διαχωρισμό σε φυλές. Ο σύγχρονος δυτικός πολιτισμός είναι μια ψευδαίσθηση, είναι αμιγώς υλιστικός και σβήνει με τις πρώτες οικονομικές δυσκολίες. Άλλος ένας λόγος της σημαντικότητας που έχει για τη ζωή μας το να πιστεύουμε σε κάτι ανώτερο.
Μήτσος10
Διάσημο μέλος
Ο Μήτσος10 αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 16 ετών και επαγγέλλεται Μαθητής/τρια. Έχει γράψει 2.612 μηνύματα.

15-06-24

12:10
Αυτοί οι άνθρωποι απλά δεν είναι άνθρωποι, είναι κτ πολύ χειρότερο, δεν υπάρχει κτ άλλο να συζητήσουμε
American Economist
Επιφανές μέλος
Ο Fotis. αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 25 ετών, επαγγέλλεται Οικονομολόγος και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 33.870 μηνύματα.

15-06-24

12:11
Οι ΗΠΑ προσπαθούν να κρατηθούν με νύχια και με δόντια, οι εσωτερικές διαμάχες είναι τεράστιες, ειδικότερα με το χάσμα φιλοισραηλινών και φιλοπαλαιστίνιων και τις εντελώς εξωπραγματικές προτάσεις που κανει το κογκρέσσο. Ψάξε και project 2025 που εχουνε σκοπο να σταματήσουν τη χρηματοδότηση του σχολείου οι ρεπουμπλικάνοι. Επίσης, έχουν χάσει τη μούρη που είχανε, ειδικά με τους ταλιμπάν που κυριολεκτικά ανενόχλητοι ελαβαν την εξουσία, και τώρα με τον νετανιάχου που κυριολεκτικά έγραψε τον μπαιντεν και συνέχισε να επιτίθεται στη Ράφα. Καποια στιγμή ολοένα και περισσότερο θα αμφισβητείται και απο το εξωτειρκο και απο τους ιδιους τους αμερικάνους και θα πέσει, ήδη εχει πεσει κατα πολύ, μπορεί μεσα στη γενιά μας να μην εξαφανιστεί, αλλα σίγουρα θα παει απο παγκόσμια δυναμη σε τοπική
Δεν υπάρχει περίπτωση οι ΗΠΑ να γίνουν τοπική δύναμη για άπειρους λόγους. Αν κοιτάξεις την λίστα fortune Global 500 η οποία καταγραφεί τις 500 μεγαλύτερες εταιρείες του πλανήτη βάση εσόδων τότε θα δεις ότι οι μισές είναι Αμερικανικές. Όταν ελέγχεις την τεχνολογία, βιομηχανία και την ιατρική δεν μπορείς πάρα να είσαι ηγεμονικη οικονομία για πολλά χρόνια ακόμη. Όσο και να ανέβουν Κίνα και Ινδία δεν μπορούν να φτάσουν σε κύρος τις ΗΠΑ ενώ οι μισθοί μεταξύ ΗΠΑ - Κίνα/Ινδία έχουν Gap άνω των $50.000 ετησίως. Δεν θα σχολιάσω ότι τα καλύτερα πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα είναι στις ΗΠΑ. Άρα δεν καταλαβαίνω ούτε το μίσος ούτε τις καταστροφικες απόψεις σχετικά με την Αμερική.
ilias90
Περιβόητο μέλος

15-06-24

12:16
To μίσος γιατί δεν το καταλαβαίνεις; Μεγάλο μερίδιο του εκφυλισμού του δυτικού πολιτισμού, της αθεϊας και όλης αυτής της παράνοιας που ζούμε, οφείλεται στις ΗΠΑ.Άρα δεν καταλαβαίνω ούτε το μίσος ούτε τις καταστροφικες απόψεις σχετικά με την Αμερική.
nearos
Επιφανές μέλος

15-06-24

12:16
Κοιτα, αυτο δε θα το αμφισβητήσω, αφου ως οικονομολόγος και ως φιλοαμερικάνος σιγουρα εχεις περισσότερες γνώσεις επι του θέματος, εγώ ομως βλέπω τη πολιτική αστάθεια και την αμφισβήτηση των γύρω χωρών. Ίσως φτιάξει η κατάσταση αμα βγει ενας πρόεδρος που δεν ειναι ανοϊκός και πηγαίνει βόλτες στις g7 και χαιδεύει λουλούδια και πρεπει να τον επαναφέρει η μελ΄όνι, ομως και το project2025 μου φαίνεται ιδιαίτερα προβληματικό και θα διευρύνει το χάσμα μεταξύ φτωχων και πλουσιων και των κοινωνικων ταξεωνΔεν υπάρχει περίπτωση οι ΗΠΑ να γίνουν τοπική δύναμη για άπειρους λόγους. Αν κοιτάξεις την λίστα fortune Global 500 η οποία καταγραφεί τις 500 μεγαλύτερες εταιρείες του πλανήτη βάση εσόδων τότε θα δεις ότι οι μισές είναι Αμερικανικές. Όταν ελέγχεις την τεχνολογία, βιομηχανία και την ιατρική δεν μπορείς πάρα να είσαι ηγεμονικη οικονομία για πολλά χρόνια ακόμη. Όσο και να ανέβουν Κίνα και Ινδία δεν μπορούν να φτάσουν σε κύρος τις ΗΠΑ ενώ οι μισθοί μεταξύ ΗΠΑ - Κίνα/Ινδία έχουν Gap άνω των $50.000 ετησίως. Δεν θα σχολιάσω ότι τα καλύτερα πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα είναι στις ΗΠΑ. Άρα δεν καταλαβαίνω ούτε το μίσος ούτε τις καταστροφικες απόψεις σχετικά με την Αμερική.
Καταστροφική αποψη δεν εχω για καμία χώρα. Μίσος, δυνατη λέξη που αρμόζει. Η Αμερική διευθύνει τον κόσμο, όλες οι πολιτικές της Ελλάδας και κατ' επέκταση της ΕΕ ρέεουν σύμφωνα με το συμφέρον των ΗΠΑ, και όχι το εθνικό μας συμφέρον, οπως και θα 'πρεπε. Συν οτι απλά δε γουστάρω να βλέπω Αμερικάνικα πλοία, τανκς, αεροπλάνα και στρατό στην χώρα μου, είναι ειλικρινά λες και είμαστε υπο κατοχή. Μια χαρά ζωάρα εχουνε στην αμερική εις βάρος του αλλου κοσμουΆρα δεν καταλαβαίνω ούτε το μίσος ούτε τις καταστροφικες απόψεις σχετικά με την Αμερική.
American Economist
Επιφανές μέλος
Ο Fotis. αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 25 ετών, επαγγέλλεται Οικονομολόγος και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 33.870 μηνύματα.

15-06-24

12:30
To μίσος γιατί δεν το καταλαβαίνεις; Μεγάλο μερίδιο του εκφυλισμού του δυτικού πολιτισμού, της αθεϊας και όλης αυτής της παράνοιας που ζούμε, οφείλεται στις ΗΠΑ.
Αυτό είναι μια οπτική που σε έναν βαθμό ισχύει όμως δεν είναι η μοναδική αιτία οι ΗΠΑ. Ίσα ίσα οι ΗΠΑ παραμένουν μέχρι και σήμερα πολύ πιο συντηρητικές κοινωνικά σε σχέση με την δυτική και βόρεια Ευρώπη ενώ τα ποσοστά χριστιανισμού ξεπερνούν το 60% όταν στην Βρετανία είναι κάτω από το 45%. Τέλος όσο αφορά τα θέματα μετανάστευσης είναι πολύ πιο σκληρές από κάθε Ευρωπαϊκή χώρα εφαρμόζοντας πολύ αυστηρούς νόμους. Εσυ λογικά αναφέρεσαι στο Hollywood και στην Woke agenda που προωθεί με κάθε μέσο όμως οι ΗΠΑ δεν είναι μόνο η California, ίσα ίσα οι Αμερικανοί μόνο υπερήφανοι δεν είναι για την κατάντια της συγκεκριμένης πολιτείας και του Hollywood ειδικότερα. Ίσα ίσα δεν νομίζω οι Ρομα να μπορούσαν να εγκληματούν ελεύθερα στις ΗΠΑ όπως γίνεται στην Ευρώπη εδώ και δεκαετίες.
akikos
Επιφανές μέλος
Ο Ανδρέας αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Η.Μ.Μ.Υ. και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 13.079 μηνύματα.

15-06-24

13:43
Εμάς μας ξύλωσαν καλώδια με ζημιά 20.000 ευρώ. Καταγράφηκαν σε κάμερα, αναγνωρίστηκαν και ερχόταν όλοι οι συγγενείς τους να αποσύρουμε τη μήνυση κάτι που τελικά έγινε και ελευθερώθηκε. Πλέον δεν τους αγγίζει τίποτα γιατί έχουν μεγάλη εκλογική δύναμη. Όποιος τους πάρει με το μέρος τους γίνεται Δήμαρχος ή Βουλευτής. Μετά από αυτό το περιστατικό δεν είχαμε ούτε μια κλοπή σε αντίθεση με γείτονες.1)Πρώτη γυμνασίου θυμάμαι που ένας καθηγητής φώναξε σε ένα παιδί ρομά να ανοίξει τη πόρτα γιατί είχαν κλείσει το σχολείο για κατάληψη και έφερε τον πατέρα του και του έριξαν μπουνιά στο μάτι.
2)Μας έκαναν bullying και οι καθηγητές δε μπορούσαν να βοηθήσουν γιατί τους φοβόντουσαν. Αν αντιδρούσες στο bullying σε απειλούσαν ότι θα σε βρουν και θα σου κάψουν το σπίτι.
3) Μια φορά η μητέρα μου δεν είχε ψιλά να δώσει σε δύο ρομα παιδάκια και την έβριζαν με πάρα πολύ άσχημο τρόπο και όταν άρχισα να φωνάζω να πάμε να φύγουμε γιατί θα αρχίσω τις παναγίες, η μάνα τους με κοίταζε καλά καλά λες και αυτό που έκαναν τα καλόπαιδα της ήταν φυσιολογικό.
4) Πριν 5 χρόνια μας έκλεψαν 4 λίτρα λάδι.
5) Πριν 7 χρόνια έκλεψαν από την αδελφή της γιαγιάς μου 2000 ευρώ.
και πολλά πολλά άαααααλλλα.
Η 11χρονη που δολοφονήθηκε από συγγενής της ήταν ελεύθερος μετά τη καταδίκη του γιατί ολόκληρη η κοινότητα πίεσε να είναι ελεύθερος.
Dreamweaver
Πολύ δραστήριο μέλος
Ο Competitive Racist αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Άεργος/η. Έχει γράψει 1.890 μηνύματα.

16-06-24

15:27
Νομιζω οτι εναι ξεκαθαρο οτι μιλαω για τους γυφτους, δεν ξερω σε τι διαφωνουμεΗ λογική σου καταρρίπτεται πανηγυρικά με ένα απλό αντεπιχείρημα.
Αν αντί για Ρομά, αυτός που διέπραττε το αδιαμφισβήτητα ειδεχθές αυτό έγκλημα ήταν ένας πλούσιος εφοπλιστής στη Γλυφάδα Αθηνών, οι ίδιοι που τώρα προσπαθούν να αβαντάρουν τους ρουμανόγυφτους θα έβγαιναν τώρα και θα άρχιζαν τις κλασικές αριστερές πίπες περί eat the rich και τα σχετικά.
Δεν ειναι θεμα χρηματων, η Ελλαδα ή οποιαδηποτε αλλη χωρα θα μπορουσε να ριχνει και το 100% του ΑΕΠ τους στην ενταξη των γυφτων και δεν θα αλλαζε τιποτα απολυτως. Πρωταρχικο ρολο παιζει το κατα ποσο θελουν οι ιδιοι να ενταχθουνΑυτο ειναι το θεμα. Δε θελει ουτε μπορει να διαθεσει το κρατος τους πορους για να τους ενταξει πληρως στο δυτικο τροπο ζωης.
Guest 030894
Επισκέπτης
αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.

16-06-24

18:42
Συμφωνω και ρεαλιστικα προσθετω οτι δεν εχει τους πορους (ουτε τη διαθεση) να σπαταλησει εκατομμυρια σε re-education camps, το μονο προσφορο μετρο προς αντιμετωπιση δηλαδηΔεν ειναι θεμα χρηματων, η Ελλαδα ή οποιαδηποτε αλλη χωρα θα μπορουσε να ριχνει και το 100% του ΑΕΠ τους στην ενταξη των γυφτων και δεν θα αλλαζε τιποτα απολυτως. Πρωταρχικο ρολο παιζει το κατα ποσο θελουν οι ιδιοι να ενταχθουν
Scandal
Διαχειριστής
Ο Πέτρος αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 36 ετών, επαγγέλλεται Web developer και μας γράφει από Περιστέρι (Αττική). Έχει γράψει 20.093 μηνύματα.

16-06-24

21:05
Εδώ στο Περιστέρι κοντά έχω ακούσει το εξής σκηνικό: οι Ρομά, που κλασικά αφήνουν τα παιδιά τους με το που περπατάνε, να κυκλοφορούν στο δρόμο αέρα, αυτό είχε ως αποτέλεσμα ένα παιδί - μωρό να το πατήσει αυτοκίνητο.
Ε και μετά βρήκε τον μπελά του ο οδηγός.
Μέσες άκρες, μια ιστορία που έχω ακούσει λέω.
Πάντως και οι Ρομά έχουν διαβαθμίσεις.
Εδώ στη γειτονιά μας, πέραν του αν κάνουν κανένα γλέντι αραιά και που, δεν ενοχλούν και είναι καθαροί και κάνουν παρέα με τους άλλους γείτονες. Ένα γεια το λέμε.
Ε και μετά βρήκε τον μπελά του ο οδηγός.
Μέσες άκρες, μια ιστορία που έχω ακούσει λέω.
Πάντως και οι Ρομά έχουν διαβαθμίσεις.
Εδώ στη γειτονιά μας, πέραν του αν κάνουν κανένα γλέντι αραιά και που, δεν ενοχλούν και είναι καθαροί και κάνουν παρέα με τους άλλους γείτονες. Ένα γεια το λέμε.
giannhs2001
Επιφανές μέλος
Ο Ιωάννης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 23 ετών, επαγγέλλεται Ιστορικός και μας γράφει από Κατερίνη (Πιερία). Έχει γράψει 22.040 μηνύματα.

24-07-24

22:51
53χρονη Μολδαβή δέχθηκε σφαλιάρα από τα ορκ επειδή μία παρατήρηση της είχε ως αποτέλεσμα να απειληθεί και κάλεσε την αστυνομία. Μην ξεχνώντας τα φυσικά τους ένστικτα έτσι για να κλείσει καλά το συμβάν της άρπαξαν και το κινητό.
www.iefimerida.gr
Κανείς βέβαια δεν σχολίασε το ότι οι ξένες τουρίστριες δεν είχαν την ίδια υπομονή. Μακράν από τα πιο απολαυστικά βίντεο που έχουν κυκλοφορήσει. Greek paranoia.
www.lifo.gr

Τρόμος για 53χρονη μέσα σε λεωφορείο από Αρτέμιδα: «Γιατί κάλεσες την Αστυνομία; Θα σε πάρουν σηκωτή» - iefimerida.gr
Τον απόλυτο τρόμο έζησε μια 53χρονη γυναίκα με καταγωγή από τη Μολδαβία, επιβάτιδα σε λεωφορείο της γραμμής Αρτέμιδα - Νομισματοκοπείο.

Κανείς βέβαια δεν σχολίασε το ότι οι ξένες τουρίστριες δεν είχαν την ίδια υπομονή. Μακράν από τα πιο απολαυστικά βίντεο που έχουν κυκλοφορήσει. Greek paranoia.
Τουρίστριες και Ρομά πιάστηκαν στα χέρια στη Σαντορίνη | LiFO
Αγγλόφωνοι τουρίστες και γυναίκες Ρομά ήρθαν στα χέρια σε κάποιο σοκάκι στα Φηρά της Σαντορίνης

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 151 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- Wonderkid
- johnsala
- ck_chrysiis
- AggelikiGr
- American Economist
- fmarulezkd
- Paragontas7000
- taketrance
- charmander
- giannhs2001
- Joji
- Kate1914
- Scandal
- chester20080
- Memetchi
- A350
- GeorgePap2003
- Δροσουλίτης
- Dr. Gl. Luminous
- tsiobieman
- Vasiliis
- back2967
- anni.sfk
- synthnightingale
- ChristosM89
- giorgos5002
- plot
- J.Cameron
- touvlo
- Arxiepiskopos_Roma
- Maximum
- Libertus
- Jack of Spades
- Reader
- Andante
- Hased Babis
- Lights
- Sosstoss
- Αντικειμενικός
- Fernando_A
- hirasawayui
- bibliofagos
- Debugging_Demon
- kost28
- Hecticism
- Jim175
- rafaela11
- millennial
- Εριφύλη
- ghоul
- Helen06
- Unboxholics
- Μαυρίκιος
- fourkaki
- phleidhs
- camil
- Alessandra Eliza
- Μήτσος10
- physicscrazy
- Antonia Alexandra
- grtt
- eukleidhs1821
- kalhkardia
- jj!
- Anastasia_01
- Esperos1
- Ilma
- ΘανάσοςG4
- User2350
- Dreamer_SW
- Meow
- Appolon
- harry akritas
- korlef
- Αναστασία197
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.