Σκορδομακαρονάδα με λιαστή ντομάτα

torry

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η Χριστίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 36 ετών και επαγγέλεται Τηλ. Εξυπηρέτηση πελατών . Έχει γράψει 364 μηνύματα.
Μια ωραία συνταγή με μακαρόνια πολύ γρήγορη αλλά και νόστιμη είναι σκορδομακαρονάδα με λιαστή ντομάτα.
Μακαρονάκια(σπαγγγέτι ή σπαγγετίνι) αναλόγως τα άτομα
σκληρό τυρί για τρίψιμο(κεφαλογραβιέρα αμφιλοχίας=top)
1,5 κουτ.σούπας λιαστές ντομάτες(σε λάδι) ανα πιάτο
1-2 σκελίδες σκόρδο(αναλόγως το πόσο σας αρέσει) τριμένο ανα πιάτο
ελαιόλαδο(σε τηγάνι μεσαίο ίσα που να βρέχεται ο πάτος)
λίγο αλατι, πιπέρι
μαϊντανό ψιλοκωμένο
Βράζουμε τα μακαρόνια και απλά σουρώνουμε. Λιώνουμε τις λιαστές ντομάτες σε ένα μπλεντεράκι με λίγο ελαιόλαδο. Βάζουμε το λαδάκι σε αντκολητικό τηγάνι και πριν αυτό κάψει ρίχνουμε το σκόρδο .Μόλις ψιλοροδίσει το σκόρδο ρίχνουμε περίπου 1-1.5 κουτ.σούπας πολτό από τις λιαστές ντομάτες και αλατοπίπερο, ανακατεύουμε λίγο,(αν είναι πολύ στεγνό ρίχνουμε 2κουτ.σούπας νερό)και βάζουμε 1μερίδα μακαρόνια. Ανακατεύουμε συνεχεια να μην κολήσουν και μόλις αρχίσει να τραβάει τα υγρά σβήνουμε το μάτι και ρίχνουμε μπόλικο τριμένο τυράκι. Ανακατεύουμε να πάει παντού και σερβίρουμε ρίχνοντας απο πάνω λίγο ψιλοκωμμένο μαϊντανό.
Άν τώρα δεν θέλετε κανονικό σκόρδο και προτιμάτε την σκόνη απλά το ρίχνετε πριν τα μακαρόνια για να μην προλάβει να βράσει πολύ.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Top