Εγώ εδώ και χρόνια έχω καθιερώσει την άνοιξη ένα... ας το πω fasting, δεν ξέρω, πώς λέγεται, με τους εξής κανόνες:
1.Τρώω τρόφιμα χαμηλής χοληστερίνης, λόγω του γνωστού μου θέματος. Δηλ απαγορεύω χοιρινό, αρνί, κυμάδες, αλλαντικά, τυριά, βούτυρο και σαντιγύ
2. απαγορεύω γλυκίσματα (κέικ, πάστες και όλα τα κατασκευασμένα). Επειδή δίχως τη γλυκιά γεύση δεν μπορώ, μου επιτρέπω μόνο ζάχαρη στον καφέ, μέλι και και μούσλι, τα οποία έχουν λίγη ζάχαρη. Φυσικά μου επιτρέπω αποξηραμενα φρούτα και νωπά.
Αυτή τη διατροφή κανονικά πρέπει να την κάνω όλο το χρόνο, αλλά έλα ντε που είμαι λιχουδιάρα. Έτσι την έχω επιβάλλει εδώ και χρόνια το διάστημα της μεγάλης σαρακοστής. Όχι ότι έχει κάποια σχέση με θρησκευτική νηστεία, απλά καθώς έρχεται η άνοιξη, μου είναι πιο εύκολο να αντέξω λίγη πείνα. Και κάθε χρόνο, μεσα σ αυτές τις 49 μέρες, χάνω 2 κιλά και νοιώθω πολύ ανάλαφρη, δηλ το καταλαβαίνω πως πετώ.
Έχω προσπαθήσει να το κάνω και πριν τα Χριστούγεννα, αλλά πεινάω με το κρύο. Το θέλω και το γουρουνάκι και το τυράκι
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων: 14 Μαρτίου 2024
σταφίδες
ακατεργαστη ζαχαρη
μέλι
χυμοί.
Εγώ κάνω και χαλβά σιμιγδαλένιο, δίχως ζαχαρη, απλά στο τέλος από πάνω βάζω κανέλα και μέλι, όταν είναι ζεστός. Γίνεται σα σιρόπι!