Συζήτηση για δίαιτα, διατροφή και fasting

Valder

Τιμώμενο Μέλος

Ο Αυτοκράτωρ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 41 ετών, επαγγέλλεται Χρηματιστής και μας γράφει από Αυστρία (Ευρώπη). Έχει γράψει 34.192 μηνύματα.
Κριμα που δεν ειναι πια εδω ο χακερ να πει κατι σχετικο με το 72ωρο φαστινγκ και οτι πινει νερο με αλατι και μαγειρικη σοδα.

Δεν επινε μαγειρική σόδα. Συγκεκριμενα αλάτια έπρεπε να πίνεις για να μη διωξεις χρήσιμα στοιχεια με την ούρηση.

Εγω κανω φαστινγκ, αλλα διαφορετικού τυπου.

Δευτέρα με Τριτη εκανα 24ωρο
Τρίτη - Τετάρτη έφαγα ελαφριά (για τα κυβικά μου)
Χτες έκανα 4/20 ώρες με υποθερμιδική (2 σνιτσελάκια κοτοπουλο και λίγο φέτα, μόνο)
Σήμερα πάλι 24ωρο να καθαρίσω μέσα μου, μέχρι αύριο.

touvlo

Διάσημο μέλος

Η touvlo αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει από Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 2.896 μηνύματα.

Εριφύλη

Περιβόητο μέλος

Η Εριφύλη αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 5.991 μηνύματα.
Σήμερα, σηκώθηκα και περπάτησα πολύ και σχετικά γρήγορα. Και τώρα που γύρισα σπίτι ζαλίζομαι λίγο.. είναι το ζάχαρο που πέφτει, διότι έχω ήδη πολύ χαμηλό..

Γνωρίζετε κάποιο τρόφιμο που να έχει γλυκόζη αλλά όχι επεξεργασμένη και όχι γλυκά;

touvlo

Διάσημο μέλος

Η touvlo αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει από Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 2.896 μηνύματα.
Εγώ εδώ και χρόνια έχω καθιερώσει την άνοιξη ένα... ας το πω fasting, δεν ξέρω, πώς λέγεται, με τους εξής κανόνες:
1.Τρώω τρόφιμα χαμηλής χοληστερίνης, λόγω του γνωστού μου θέματος. Δηλ απαγορεύω χοιρινό, αρνί, κυμάδες, αλλαντικά, τυριά, βούτυρο και σαντιγύ
2. απαγορεύω γλυκίσματα (κέικ, πάστες και όλα τα κατασκευασμένα). Επειδή δίχως τη γλυκιά γεύση δεν μπορώ, μου επιτρέπω μόνο ζάχαρη στον καφέ, μέλι και και μούσλι, τα οποία έχουν λίγη ζάχαρη. Φυσικά μου επιτρέπω αποξηραμενα φρούτα και νωπά.

Αυτή τη διατροφή κανονικά πρέπει να την κάνω όλο το χρόνο, αλλά έλα ντε που είμαι λιχουδιάρα. Έτσι την έχω επιβάλλει εδώ και χρόνια το διάστημα της μεγάλης σαρακοστής. Όχι ότι έχει κάποια σχέση με θρησκευτική νηστεία, απλά καθώς έρχεται η άνοιξη, μου είναι πιο εύκολο να αντέξω λίγη πείνα. Και κάθε χρόνο, μεσα σ αυτές τις 49 μέρες, χάνω 2 κιλά και νοιώθω πολύ ανάλαφρη, δηλ το καταλαβαίνω πως πετώ.
Έχω προσπαθήσει να το κάνω και πριν τα Χριστούγεννα, αλλά πεινάω με το κρύο. Το θέλω και το γουρουνάκι και το τυράκι
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Σήμερα, σηκώθηκα και περπάτησα πολύ και σχετικά γρήγορα. Και τώρα που γύρισα σπίτι ζαλίζομαι λίγο.. είναι το ζάχαρο που πέφτει, διότι έχω ήδη πολύ χαμηλό..

Γνωρίζετε κάποιο τρόφιμο που να έχει γλυκόζη αλλά όχι επεξεργασμένη και όχι γλυκά;
σταφίδες
ακατεργαστη ζαχαρη
μέλι
χυμοί.
Εγώ κάνω και χαλβά σιμιγδαλένιο, δίχως ζαχαρη, απλά στο τέλος από πάνω βάζω κανέλα και μέλι, όταν είναι ζεστός. Γίνεται σα σιρόπι!

Τελευταία επεξεργασία:

Εριφύλη

Περιβόητο μέλος

Η Εριφύλη αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 5.991 μηνύματα.
σταφίδες
ακατεργαστη ζαχαρη
μέλι
χυμοί.
Εγώ κάνω και χαλβά σιμιγδαλένιο, δίχως ζαχαρη, απλά στο τέλος από πάνω βάζω κανέλα και μέλι, όταν είναι ζεστός. Γίνεται σα σιρόπι!
Μέλι ναι, σκέφτομαι κι εγώ να τρώω 1-2 κουταλάκια την μέρα, αν και το σιχαίνομαι🥺

amarelia

Περιβόητο μέλος

Η amarelia αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 5.282 μηνύματα.

Valder

Τιμώμενο Μέλος

Ο Αυτοκράτωρ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 41 ετών, επαγγέλλεται Χρηματιστής και μας γράφει από Αυστρία (Ευρώπη). Έχει γράψει 34.192 μηνύματα.

touvlo

Διάσημο μέλος

Αν φας πρατίνα μετα απο φαστινγκ 72 ωρων, θα τρέχει νερό το έντερο για άλλες 72 μετά.
πράγματι!
Μετά τη νηστεία, απαγορεύεται ξαφνικά το πολύ λιπαρό φαγητό. Όχι μόνο για διάρροιες, αλλά και για χειρότερα στο πάγκρεας. Κάποτε, που νηστευαν πολύ και έπεφταν ξαφνικά με τα μούτρα στο πασχαλινό αρνί, συνέβηκαν και θάνατοι.

Μέλι ναι, σκέφτομαι κι εγώ να τρώω 1-2 κουταλάκια την μέρα, αν και το σιχαίνομαι🥺
με το ψωμί ή με τα δημητριακά χάνεται η μυρωδιά του

Valder

Τιμώμενο Μέλος

πράγματι!
Μετά τη νηστεία, απαγορεύεται ξαφνικά το πολύ λιπαρό φαγητό. Όχι μόνο για διάρροιες, αλλά και για χειρότερα στο πάγκρεας. Κάποτε, που νηστευαν πολύ και έπεφταν ξαφνικά με τα μούτρα στο πασχαλινό αρνί, συνέβηκαν και θάνατοι.
Ετσι, ενα ντοκιμαντερ που ειχα δει με εναν παχουλούλη που εκανε- 40 μερες βεβαια εκανε εκεινος- φάστινγκ, τον ειχαν βαλει σε κατι μωρουδοτροφές, μπλεντερ, σμουθι δεν ξερω κι εγω τι πρώτα να ξαναξεκινησει το εντερο να λειτουργει.

Εγω το χω δει και σε 72 ωρες φάστινγκ πάντως, τελευταιο μαμ Τριτη μεσημερι - ΤΕ ΠΕ κενό - Παρασκευή μεσημερι μετά πάλι. Μπαμ, νερό. Ενω αμα Τεταρτη Πέμπτη φας κατι ελαφρύ, εστω και λίγο, δε στρεσσαρεσαι την Παρασκευή μετά έτσι.

ilias90

Περιβόητο μέλος

Ο White Privilege αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 35 ετών. Έχει γράψει 4.532 μηνύματα.
Η προβατίνα που λέτε είναι όνειρο πάντως. Πριν κάνα τρίμηνο ήμουν Λάρισα και φάγαμε τέσσερα άτομα 3 κιλά παϊδάκια και άλλα 3 κεμπάπ (αυτοί κεμπάπ λένε κάτι σαν αρνίσιο κοντοσούβλι.) Έχουν κρεατάρες τα τυριά, όχι αστεία.
Κρίμα που στη Μακεδονία δεν έχουμε σε τόσο μεγάλη εκτίμηση τα αμνοερίφια :(

Ariana2018

Πολύ δραστήριο μέλος

Η Ariana2018 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 38 ετών. Έχει γράψει 1.491 μηνύματα.
Εγώ εδώ και χρόνια έχω καθιερώσει την άνοιξη ένα... ας το πω fasting, δεν ξέρω, πώς λέγεται, με τους εξής κανόνες:
1.Τρώω τρόφιμα χαμηλής χοληστερίνης, λόγω του γνωστού μου θέματος. Δηλ απαγορεύω χοιρινό, αρνί, κυμάδες, αλλαντικά, τυριά, βούτυρο και σαντιγύ
2. απαγορεύω γλυκίσματα (κέικ, πάστες και όλα τα κατασκευασμένα). Επειδή δίχως τη γλυκιά γεύση δεν μπορώ, μου επιτρέπω μόνο ζάχαρη στον καφέ, μέλι και και μούσλι, τα οποία έχουν λίγη ζάχαρη. Φυσικά μου επιτρέπω αποξηραμενα φρούτα και νωπά.

Αυτή τη διατροφή κανονικά πρέπει να την κάνω όλο το χρόνο, αλλά έλα ντε που είμαι λιχουδιάρα. Έτσι την έχω επιβάλλει εδώ και χρόνια το διάστημα της μεγάλης σαρακοστής. Όχι ότι έχει κάποια σχέση με θρησκευτική νηστεία, απλά καθώς έρχεται η άνοιξη, μου είναι πιο εύκολο να αντέξω λίγη πείνα. Και κάθε χρόνο, μεσα σ αυτές τις 49 μέρες, χάνω 2 κιλά και νοιώθω πολύ ανάλαφρη, δηλ το καταλαβαίνω πως πετώ.
Έχω προσπαθήσει να το κάνω και πριν τα Χριστούγεννα, αλλά πεινάω με το κρύο. Το θέλω και το γουρουνάκι και το τυράκι

σταφίδες
ακατεργαστη ζαχαρη
μέλι
χυμοί.
Έχεις χοληστερίνη;

touvlo

Διάσημο μέλος

Ετσι, ενα ντοκιμαντερ που ειχα δει με εναν παχουλούλη που εκανε- 40 μερες βεβαια εκανε εκεινος- φάστινγκ, τον ειχαν βαλει σε κατι μωρουδοτροφές, μπλεντερ, σμουθι δεν ξερω κι εγω τι πρώτα να ξαναξεκινησει το εντερο να λειτουργει.

Εγω το χω δει και σε 72 ωρες φάστινγκ πάντως, τελευταιο μαμ Τριτη μεσημερι - ΤΕ ΠΕ κενό - Παρασκευή μεσημερι μετά πάλι. Μπαμ, νερό. Ενω αμα Τεταρτη Πέμπτη φας κατι ελαφρύ, εστω και λίγο, δε στρεσσαρεσαι την Παρασκευή μετά έτσι.
αυτό με τον παχούλη που λες, δεν το ήξερα. Δηλ περισσότερο για τις ίνες τα έλιωναν ε; Λογικό ακούγεται.
Εγώ ήξερα για το λίπος. Και μάλιστα μας το είχε πει άνθρωπος γνώστης, καθηγητής πανεπιστημίου, πως θέλει μεγάλη προσοχή για το πάγκρεας. Αυτός είναι αδενας που παραγει το παγκρεατικό υγρό, που βοηθά την πέψη λιπών. Όταν λοιπόν ξαφνικά ζητείται απ το πάγκρεας να παραγει μεγάλη ποσοτητα παγκρεατικού υγρού, ενώ τεμπέλιαζε 40 μέρες, μέχρι σηψαιμία μπορεί να πάθει.
Λεπτομέρειες τους γιατρούς της ομάδας, μην πω καμιά ανακρίβεια

Έχεις χοληστερίνη;
ναι, αλλά την ελέγχω με άσκηση και διατροφή, όσο μπορώ

Himela

Συντονίστρια

Η Himela αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 33.510 μηνύματα.

glayki

Περιβόητο μέλος

Η Ευα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Εκπαιδευτικός. Έχει γράψει 6.444 μηνύματα.
Ίσως είναι υπερβολικός ο συσχετισμός διαλειματικης και κινδύνων . Εξάλλου δεν θα το υιοθετήσει κανείς ως πλάνο διατροφικό εφ όρου ζωής. Πλην όμως όσων την ακολουθούν, πολλοί άνθρωποι παραλείπουν γεύματα.

teacher_40

Νεοφερμένο μέλος

Η teacher_40 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 44 ετών και επαγγέλλεται Ελεύθερος επαγγελματίας. Έχει γράψει 107 μηνύματα.
Αποφάσισα να ξεκινήσω δίαιτα. Θέλω να χάσω 8 κιλά. Τώρα τι θα καταφέρω μες στο καλοκαίρι και ενώ σε λίγο θα φύγω για διακοπές...θα δείξει....η απορία μου είναι η εξής: η δίαιτα που μου έδωσαν έχει περισσότερες ποσοτητες φαγητοόυ από όσες συνήθως τρωω....σας έχει τύχει;

Εριφύλη

Περιβόητο μέλος

Πάχυνα πάλι η μοσχάρα, πάχυνα..🥲

Από αύριο οικτρή δίαιτα.

γιαννης_00

Επιφανές μέλος

Ο γιαννης_00 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει από Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 13.008 μηνύματα.
Πάχυνα πάλι η μοσχάρα, πάχυνα..🥲

Από αύριο οικτρή δίαιτα.
ε κοψε το ψωμι και τα πυτογυρα .
Η ελειψη ψωμιου ομως κανει ψοφια μαλια..καταστροφη για κοριτσακι.
Οποτε παρε παξιμαδια σιταρι κριθαρι ..θα τρως το 1/4 της ποσοτητας του ψωμιου.
Εκει στην αγορα του ρεντη φευγοντας υπαρχει το κρητικο παξιμαδι ..μια μεγαλη σακουλα εχει 6.5€ και περνας ενα μηνα.

Υδροχόος

Περιβόητο μέλος

Η Χριστίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 6.026 μηνύματα.
ε κοψε το ψωμι και τα πυτογυρα .
Η ελειψη ψωμιου ομως κανει ψοφια μαλια..καταστροφη για κοριτσακι.
Οποτε παρε παξιμαδια σιταρι κριθαρι ..θα τρως το 1/4 της ποσοτητας του ψωμιου.
Εκει στην αγορα του ρεντη φευγοντας υπαρχει το κρητικο παξιμαδι ..μια μεγαλη σακουλα εχει 6.5€ και περνας ενα μηνα.
Ναι. Έχεις δίκιο. Ξέρω ποιο κατάστημα λες. Το συγκεκριμένο μάλιστα έχει και e-shop. Αξίζει να το επισκεφθεί κανείς. Έχει ωραία προϊόντα...

Αναφορικά με αυτά τα κρίθινα παξιμάδια, θα συμφωνήσω. Είναι υγιεινά. Το μόνο που είναι σκληρά. Τα χρησιμοποιώ σε μπιφτέκια, κεφτεδάκια, κ.λπ. αντί ψωμιού. Για μια πιο υγιεινή version. Και τρίβω, με τα χέρια μου, και στις σαλάτες κανά δυο σαν κρουτόν. Σκέτα...μόνο βρεγμένα. Διαφορετικά φεύγει και το δόντι μαζί...

Χρήστες Βρείτε παρόμοια