nPb
Επιφανές μέλος
Ο nPb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Μαθηματικός και μας γράφει από Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 22.583 μηνύματα.

05-10-24

10:50
Σε όλες τις δήθεν ανεπτυγμένες χώρες δίνουν καλό μισθό ως μεικτό. Μόνο να το ακούς. Δεν λένε ποτέ πόσο σκληρή είναι η φορολογία εισοδήματος και πόσο κερδοσκοπικά λειτουργεί η κοινωνική εισφορά σε διάφορα funds ασφαλιστικών, ιατρικών και νοσηλευτικών υπηρεσιών που πρέπει να πληρώνεται. Ο κόσμος πληρώνει με αδιαφανείς μεθόδους επί % φόρων σε ακαταλαβίστικες νομοθεσίες ειδικά αν κάποιος είναι και μετανάστης.
Για έναν Έλληνα που δεν έχει ζήσει πάνω από 6 μήνες σε μια χώρα ως κανονικός φορολογούμενος σαφώς και τρώει το παραμύθι ότι αλλού δίνουν καλύτερο μισθό. Το θέμα είναι τι ποσοστό του μισθού έχει ήδη φύγει από τις 3 του μήνα.
Για έναν Έλληνα που δεν έχει ζήσει πάνω από 6 μήνες σε μια χώρα ως κανονικός φορολογούμενος σαφώς και τρώει το παραμύθι ότι αλλού δίνουν καλύτερο μισθό. Το θέμα είναι τι ποσοστό του μισθού έχει ήδη φύγει από τις 3 του μήνα.

Grand Duchess
Περιβόητο μέλος
Η Grand Duchess αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια. Έχει γράψει 6.417 μηνύματα.

05-10-24

11:00
Προφανώς υπάρχουν calculators στο ίντερνετ που υπολογίζεις πόσα λεφτά θα σου μείνουν τον μήνα μετά τις φορολογίες + ασφάλεια υγείας.Σε όλες τις δήθεν ανεπτυγμένες χώρες δίνουν καλό μισθό ως μεικτό. Μόνο να το ακούς. Δεν λένε ποτέ πόσο σκληρή είναι η φορολογία εισοδήματος και πόσο κερδοσκοπικά λειτουργεί η κοινωνική εισφορά σε διάφορα funds ασφαλιστικών, ιατρικών και νοσηλευτικών υπηρεσιών που πρέπει να πληρώνεται. Ο κόσμος πληρώνει με αδιαφανείς μεθόδους επί % φόρων σε ακαταλαβίστικες νομοθεσίες ειδικά αν κάποιος είναι και μετανάστης.
Για έναν Έλληνα που δεν έχει ζήσει πάνω από 6 μήνες σε μια χώρα ως κανονικός φορολογούμενος σαφώς και τρώει το παραμύθι ότι αλλού δίνουν καλύτερο μισθό. Το θέμα είναι τι ποσοστό του μισθού έχει ήδη φύγει από τις 3 του μήνα.![]()
Εγώ αυτό που έχω να πω είναι ότι να φύγεις χωρίς να είσαι σίγουρος ότι θα έχεις καλή δουλειά, είναι τρελό ρίσκο, εκτός αν μείνεις, όπως κάνουν πολλοί, με συγκατοίκους (που μετά από δυσκολίες βγαίνει μετά, όσοι έχουν πείσμα)
Επίσης η Ολλανδία για παράδειγμα, έχει ευνοϊκή μεταρρύθμιση φορολογίας * με αφορολογιτο το 30% του μικτου μισθου (άρα φορολογία πληρώνεις όσο λίγο όσο και 17% αν δεν παίρνεις πολλά χρήματα, ο μέσος Ολλανδός πληρώνει 22%. Στην Ελλάδα είναι γύρω στο 24-25% για καθαρό μισθό 1100-1200€) σε εξειδικευμένο προσωπικό που πάει να δουλέψει εκεί.
Επιπλέον, σε αντίθεση με εμάς που τα τέκνα σου δίνουν μόνο μια γελοία αύξηση 100€~ τον χρόνο μισθολογικά, εκεί τα ποσά αύξησης είναι μεγαλύτερα+ υπάρχουν μειώσεις στην φορολογία για τους παντρεμένους με ή χωρίς παιδιά.
Καταλαβαίνω τι θες να πεις, αλλά πίστεψέ με, πάλι ζεις σκαλιά καλύτερα στην Ελβετία απ' ότι στην Ελλάδα, αν έχεις μια καλή δουλειά σαφώς. Αν είσαι με συντροφο και έρχονται δύο μισθοι στο σπίτι, ζείτε άνετα.
Στην Ελλάδα με τους δύο μισθούς και με το ζόρι βγαίνουν.
nPb
Επιφανές μέλος
Ο nPb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Μαθηματικός και μας γράφει από Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 22.583 μηνύματα.

05-10-24

11:09
Ναι, η Ελλάδα σκέψου ότι για πολλά χρόνια (δεν ξέρω αν έχει καταργηθεί) χρέωνε μέσω φορολογίας ειδική αλληλεγγύη για κάτι προνομοιούχα ασφαλιστικά ταμεία του δημοσίου π.χ. δικηγόρων, δημοσιογράφων κτλ, αυτοδίκαια και απαρέγκλιτα. Δηλαδή ένας που μπορεί να είχε μαγαζί με ρούχα πλήρωνε εισφορές στο ταμείο δικηγόρων!
Έχουν γίνει πολλές αδικίες και φυσικά το περιβόητο στη φορολογία, όπου πιστώνεται από το 1ο σέντς ενώ στην Ευρώπη έχουν μεγάλο ποσό αφορολόγητο ξεκινώντας από κάποια χιλιάρικα ευρώ και άνω. Βέβαια όπως θα ξέρει και ο Φώταρος, το πρόβλημα ξεκινάει από το γεγονός ότι η Ελλάδα έχει αμοιγώς τριτογενή οικονομία, μη παραγωγική σε ΦΠΑ με αποτέλεσμα να τίθεται μόνιμα θέμα αυτοτροφοδότησης της οικονομίας για την πληρωμή μισθών, επιδομάτων, συντάξεων και λειτουργικών δαπανών του δημοσίου. Όλοι μας αυτό ξεχνάμε. Ότι η φορολογία στην Ελλάδα είναι ο μοναδικός τρόπος ύπαρξης του κράτους ως κράτος παροχής (δωρεάν παιδείας κτλ) ενώ με ευθύνη συντεχνιών και πολιτικών, υπήρχε για πολλές δεκαετίες άδικη συνεισφορά στα δημόσια βάρη. Δεν γίνεται οι εκπαιδευτικοί ως ιδιώτες καθηγητές να διδάσκουν αφορολόγητα, ή οι νομικοί να δηλώνουν ετησίως 1000 ευρω.

Grand Duchess
Περιβόητο μέλος
Η Grand Duchess αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια. Έχει γράψει 6.417 μηνύματα.

05-10-24

11:16
Τρέλα ΕλλάδαςΔηλαδή ένας που μπορεί να είχε μαγαζί με ρούχα πλήρωνε εισφορές στο ταμείο δικηγόρων!![]()

Ακριβώς.Ότι η φορολογία στην Ελλάδα είναι ο μοναδικός τρόπος ύπαρξης του κράτους ως κράτος παροχής (δωρεάν παιδείας κτλ) ενώ με ευθύνη συντεχνιών και πολιτικών, υπήρχε για πολλές δεκαετίες άδικη συνεισφορά στα δημόσια βάρη.
Χωρίς τους φόρους δεν θα μπορούσαμε να είμαστε κράτος, αλλά παλιά έκαναν κάκιστη διαχείριση των χρημάτων που εισέπραξαν μέσω ΦΠΑ.
"Τα φάγαμε" με λίγα λόγια.
nPb
Επιφανές μέλος

05-10-24

11:22
Ή ότι πληρώνουμε όλοι μας φορολογικά πρόωρες συντάξεις για τους αξιωματικούς των ενόπλων δυνάμεων, σωμάτων ασφαλείας ή/και υπαλλήλων της τράπεζας με κάτι ειδικές διατάξεις. Δηλαδή, μέσα στο δημοσιονομικό χάος της Ελληνικής πολυνομίας, κάποιοι "συμπατριώτες" μας κατόρθωναν να ευνοούνται με συνεισφορά άλλων συμπατριωτών που αυτό είναι μια συνεχή ζημιά καθώς δεν υπήρχε κίνητρο φιλελεύθερης οικονομικής ανάπτυξης. Ένας συνταξιούχος στρατιωτικός στη Γερμανία ... πάει και εργάζεται σε μια εταιρία, αλλάζοντας καριέρα και δεν τρώει από το κράτος. Δεν νοείται συνταξιούχος από τα 45. 
Συντάξεις για άγαμες κόρες στρατιωτικών, δικαστικών, τραπεζοϋπαλλήλων κτλ.

Συντάξεις για άγαμες κόρες στρατιωτικών, δικαστικών, τραπεζοϋπαλλήλων κτλ.
American Economist
Επιφανές μέλος
Ο Fotis. αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 25 ετών, επαγγέλλεται Οικονομολόγος και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 33.846 μηνύματα.

05-10-24

11:28
Προφανώς υπάρχουν calculators στο ίντερνετ που υπολογίζεις πόσα λεφτά θα σου μείνουν τον μήνα μετά τις φορολογίες + ασφάλεια υγείας.
Εγώ αυτό που έχω να πω είναι ότι να φύγεις χωρίς να είσαι σίγουρος ότι θα έχεις καλή δουλειά, είναι τρελό ρίσκο, εκτός αν μείνεις, όπως κάνουν πολλοί, με συγκατοίκους (που μετά από δυσκολίες βγαίνει μετά, όσοι έχουν πείσμα)
Επίσης η Ολλανδία για παράδειγμα, έχει ευνοϊκή μεταρρύθμιση φορολογίας * με αφορολογιτο το 30% του μικτου μισθου (άρα φορολογία πληρώνεις όσο λίγο όσο και 17% αν δεν παίρνεις πολλά χρήματα, ο μέσος Ολλανδός πληρώνει 22%. Στην Ελλάδα είναι γύρω στο 24-25% για καθαρό μισθό 1100-1200€) σε εξειδικευμένο προσωπικό που πάει να δουλέψει εκεί.
Επιπλέον, σε αντίθεση με εμάς που τα τέκνα σου δίνουν μόνο μια γελοία αύξηση 100€~ τον χρόνο μισθολογικά, εκεί τα ποσά αύξησης είναι μεγαλύτερα+ υπάρχουν μειώσεις στην φορολογία για τους παντρεμένους με ή χωρίς παιδιά.
Καταλαβαίνω τι θες να πεις, αλλά πίστεψέ με, πάλι ζεις σκαλιά καλύτερα στην Ελβετία απ' ότι στην Ελλάδα, αν έχεις μια καλή δουλειά σαφώς. Αν είσαι με συντροφο και έρχονται δύο μισθοι στο σπίτι, ζείτε άνετα.
Στην Ελλάδα με τους δύο μισθούς και με το ζόρι βγαίνουν.
Όπως έχω πει στόχος μου ήταν να πάω στις ΗΠΑ κάποια στιγμή για εργασία, όχι μόνιμα αλλά για καμιά 10ετια ώστε να αποκτήσω αποκτήσω εμπειρία και να δω νέους πολιτισμούς. Όμως με αυτά που βλέπω στις ΗΠΑ δεν το ψήνω πλέον, μιλάμε όλες οι μεγάλες πόλεις έχουν γίνει ghetto αστέγων και ναρκομανων με αποτέλεσμα η ποιότητα ζωής να είναι χάλια. Έτσι πλέον, κοιτάω για Καναδά και Ελβετία οπου έχουν ισχυρό τραπεζικό τομέα και καλή ποιότητα ζωής. Βέβαια σε όποια χώρα και να πας πρέπει πρώτα να έχεις μια καλή πρόταση και μια ισχυρή προϋπηρεσία στην Ελλάδα, τα χρόνια που πήγαινες στο εξωτερικό ως ανειδίκευτος εργάτης και ζούσες άνετα εχουν περάσει και δεν ξαναγυρίζουν πίσω. Με το σκεπτικό αυτό έφυγαν πολλοί Έλληνες το 2010-2014 και τελικά γύρισαν πίσω με το ίδιο εισιτήριο.
Οι πόλεις των ΗΠΑ σήμερα.
Grand Duchess
Περιβόητο μέλος

05-10-24

13:33
Πολύ σωστά!Βέβαια σε όποια χώρα και να πας πρέπει πρώτα να έχεις μια καλή πρόταση και μια ισχυρή προϋπηρεσία στην Ελλάδα,
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:
Δεν θα μπορούσα ποτέ να μένω ΗΠΑ για Πάντα, ειλικρινά.Οι πόλεις των ΗΠΑ σήμερα.
Να στέλνεις το παιδί σου σε σχολείο και να κάνεις τον σταυρό σου να έρθει ζωντανό (γίνονται school shootings κάθε εβδομάδα!! Άλλα σε μεγαλύτερο άλλα σε μικρότερο βαθμό σοβαρότητας, αλλά εξίσου απαράδεκτο)
Ως γυναίκα κι ολας θεωρώ η Ελβετία είναι ιδανική χώρα. Έχουν πολύ σοβαρό σύστημα που στηρίζει και την άδεια μητρότητας των γυναικών, και την φροντίδα του παιδιού για να μπορείς να γυρίσεις στην δουλειά μετά, όπως και δωρεάν επισκέψεις στον παιδίατρο, πέρα από το οικονομικό κομμάτι.
Αν θα φύγω από την Ελλάδα θέλω να είναι μια χώρα που ξέρω ότι όχι μόνο εγώ, αλλά και οι άνθρωποι που ενδεχομένως να έρθουν από εμένα (τα παιδιά μου), να ζούνε αξιοπρεπώς με ασφάλεια, καλή υγεία, καλό σύστημα εκπαίδευσης, ευκαιρίες, και εννοείται να είμαστε κοντά στην Ελλάδα ώστε να μπορούμε να την επισκεπτόμαστε συχνά.
Φίλε μου συγχαρητήρια αλλά βλέπω έχεις ακόμη αρκετές αποφάσεις να πάρεις. Ξεκάθαρα σε ενδιαφέρει η πληροφορική (φαντάζομαι), αλλά μας γράφεις και βαριά μηχανολογικά τμήματα , ένα οικονομικό τμήμα, και δύο γεωπονίας.@Kate1914 Χρόνια πολλά ρε Κατερινάκι για χθες , με το καλό στην Ευελπίδων
@giannhs2001 Άντε Γιάννη να υπηρετήσεις και εσύ τη πατρίδα.
Λοιπόν μετά από 3 χρόνια brainstorming αποφάσισα τι σκατά θέλω να κάνω με τη ζωή μου!
Όπως ξέρετε κάποιοι είμαι σε μία σχολή που δε με πολύ τρελάνει, συγκεκριμένα ένα τμήμα που ασχολείται με την Επικοινωνία, δε σκέφτομαι να ασχοληθώ με το αντικείμενο μου καθώς δεν με ενδιαφέρουν οι κλάδοι του Marketing/PR/HR/Πολιτική Επικοινωνία, μάλιστα τα μαθήματα μου με κρατήσαν στη σχολή είναι όλα όσα έχουν να κάνουν με τη δημοσιογραφία, την οποία (για ευνόητους λόγους) θα κάποιες στιγμές θα την ασκώ ερασιτεχνικά και ημιεπαγγελματικά.
Τώρα αυτό που θέλω να κάνω μετά τη σχολή είναι να δώσω κατατακτήριες για την Πολιτισμική Πληροφορική στη Μυτιλήνη τον Δεκέμβριο του 2026 και έχοντας προετοιμαστεί σε Μαθηματικά, Φυσική και Χημεία το ΄27 να δώσω Πανελλαδικές στο αντίστοιχο πεδίο, και ανάλογα τα μόρια να πετύχω συγκεκριμένες σχολές, να κάνω το μηχανογραφικό, αν έχω ήδη περάσει στην σχολή που έδωσα κατατακτήριες (στην οποία απλά θα έχω εγγραφεί), θα επιλέξω ποια θα παρακολουθήσω.
Τα τμήματα που με ενδιαφέρουν είναι:
- ΗΜΜΥ/ΗΗΜ (Άθηνα (ΕΜΠ και ΠΑΔΑ), Πάτρα, Θεσσαλονίκη)
- CEID Πάτρα
- Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών ΕΚΠΑ
- Πληροφορικής και Τηλεματικής Χαροκοπείου
- Πληροφορικής ΠΑΠΕΙ
- Πληροφορικής ΑΠΘ
- Μηχανικών Πληροφορικής και Υπολογιστών ΠΑΔΑ
- Μηχανικών Πληροφορικής και Ηλεκτρονικών Συστημάτων ΔΙΠΑΕ
- Μηχανολόγων Μηχανικών (Και Αεροναυπηγών) ΕΜΠ/ Πάτρα/ ΠΑΔΑ
Και Τεχνολογία Τροφίμων ΔΙΠΑΕ έτσι για την τιμή των όπλων
- Ναυπηγών Μηχανικών ΕΜΠ/ ΠΑΔΑ
- Χημικών Μηχανικών ΕΜΠ/Πάτρα
- Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων Δυτ. Μακεδονίας.
- Φυτικής Παραγωγής ΓΠΑ
- Γεωγραφίας Χαροκοπείου
- Στατιστικής και Ασφαλιστικής Επιστήμης ΠΑΠΕΙ
- Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών Θεσσαλίας
- Πληροφορικής με Εφαρμογές στην Βιοϊατρική Θεσσαλίας
Το ξέρω οτί είναι δύσκολο, αλλά το προτιμώ από την αβεβαιότητα του κλάδου της δημοσιογραφίας, και την αντιδημιουργικότητα των κλάδων του Communcation.
Και φιλική συμβουλή προς τον @Μήτσος10 :
ΑΠΕΦΥΓΕ ΤΗΝ ΘΕΩΡΗΤΙΚΗ!
Να ξέρεις είναι όλες πολύ τίμιες σχολές που έχεις γράψει.
Το θέμα είναι τι θέλεις να κάνεις στο μέλλον ως επάγγελμα;
Να ασχοληθείς με πληροφορική, να είσαι μηχανικός, ή γεωπόνος;
American Economist
Επιφανές μέλος
Ο Fotis. αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 25 ετών, επαγγέλλεται Οικονομολόγος και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 33.846 μηνύματα.

05-10-24

13:59
Πολύ σωστά!
Δεν θα μπορούσα ποτέ να μένω ΗΠΑ για Πάντα, ειλικρινά.
Να στέλνεις το παιδί σου σε σχολείο και να κάνεις τον σταυρό σου να έρθει ζωντανό (γίνονται school shootings κάθε εβδομάδα!! Άλλα σε μεγαλύτερο άλλα σε μικρότερο βαθμό σοβαρότητας, αλλά εξίσου απαράδεκτο)
Ως γυναίκα κι ολας θεωρώ η Ελβετία είναι ιδανική χώρα. Έχουν πολύ σοβαρό σύστημα που στηρίζει και την άδεια μητρότητας των γυναικών, και την φροντίδα του παιδιού για να μπορείς να γυρίσεις στην δουλειά μετά, όπως και δωρεάν επισκέψεις στον παιδίατρο, πέρα από το οικονομικό κομμάτι.
Αν θα φύγω από την Ελλάδα θέλω να είναι μια χώρα που ξέρω ότι όχι μόνο εγώ, αλλά και οι άνθρωποι που ενδεχομένως να έρθουν από εμένα (τα παιδιά μου), να ζούνε αξιοπρεπώς με ασφάλεια, καλή υγεία, καλό σύστημα εκπαίδευσης, ευκαιρίες, και εννοείται να είμαστε κοντά στην Ελλάδα ώστε να μπορούμε να την επισκεπτόμαστε συχνά.
Φίλε μου συγχαρητήρια αλλά βλέπω έχεις ακόμη αρκετές αποφάσεις να πάρεις. Ξεκάθαρα σε ενδιαφέρει η πληροφορική (φαντάζομαι), αλλά μας γράφεις και βαριά μηχανολογικά τμήματα , ένα οικονομικό τμήμα, και δύο γεωπονίας.
Να ξέρεις είναι όλες πολύ τίμιες σχολές που έχεις γράψει.
Το θέμα είναι τι θέλεις να κάνεις στο μέλλον ως επάγγελμα;
Να ασχοληθείς με πληροφορική, να είσαι μηχανικός, ή γεωπόνος;
Η Ελβετία είναι πολύ καλή χώρα για να ζήσεις καθώς συνδυάζει εκπληκτικό εργασιακό περιβάλλον και την φύση. Όμως θα την έβαζα ως 2η επιλογή μετά τον Καναδά, όπου τον έχω βάλει στην πρώτη θέση της λίστας μου. Ο λογος είναι ότι ο Καναδάς συνδυάζει στοιχεία απι τις ΗΠΑ και την Ευρώπη γεγονός που είναι μοναδικό ενώ παράλληλα είναι πολύ μεγαλύτερη αγορά με περισσότερες ευκαιρίες σε σχέση με την Ελβετία. Παράλληλα προσφέρει ένα καλό κοινωνικό κράτος σε συνδυασμό με την χαμηλή εγκληματικοτητα ενώ τα τοπία που θα δεις είναι μοναδικά, βασικά δεν υπάρχουν στην Ευρώπη. Απλά το αρνητικό εκεί είναι ο χαμηλές θερμοκρασίες, το υψηλό κόστος ζωής αλλά και το γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια πήγαν πολλά άτομα από Ινδία με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένας πανικός σε μερικές περιοχές. Βέβαια σε καμία περίπτωση δεν βλέπεις το χάλι των ΗΠΑ όπου οι πόλεις μετατρέπονται σε ghetto ενώ οι συμμορίες κάνουν party, ο Biden τα έκανε πολύ χειρότερα τα πράγματα. Είναι αξιο απορίας το πως η μεγαλύτερη οικονομική δύναμη του πλανήτη άφησε τις πόλεις της σε αυτό το χάλι, ακόμα και η Ελλάδα που είναι φτωχό κράτος δεν έχει τέτοια χάλια ακόμα.
Μετά καλή επιλογή είναι και η Σκανδιναβία αλλά με πιο περιορισμένες επιλογές όσο αφορά τα επαγγελματικά, αν και η Σουηδία έχει αναπτύξει διάφορους κλάδους ειδικά οσο αφορά την τεχνολογία και την ιατρική.
Grand Duchess
Περιβόητο μέλος

05-10-24

14:11
Τον Καναδά τον θεωρώ ζορικο. Κάποτε ήταν πολύ καλά, πλέον 1) είναι πολύ δύσκολο να βγάλεις βίζα 2) πανάκριβο κόστος ζωής, καλύτερο σύστημα υγείας από της Αμερικής βέβαιαΗ Ελβετία είναι πολύ καλή χώρα για να ζήσεις καθώς συνδυάζει εκπληκτικό εργασιακό περιβάλλον και την φύση. Όμως θα την έβαζα ως 2η επιλογή μετά τον Καναδά, όπου τον έχω βάλει στην πρώτη θέση της λίστας μου. Ο λογος είναι ότι ο Καναδάς συνδυάζει στοιχεία απι τις ΗΠΑ και την Ευρώπη γεγονός που είναι μοναδικό ενώ παράλληλα είναι πολύ μεγαλύτερη αγορά με περισσότερες ευκαιρίες σε σχέση με την Ελβετία. Παράλληλα προσφέρει ένα καλό κοινωνικό κράτος σε συνδυασμό με την χαμηλή εγκληματικοτητα ενώ τα τοπία που θα δεις είναι μοναδικά, βασικά δεν υπάρχουν στην Ευρώπη. Απλά το αρνητικό εκεί είναι ο χαμηλές θερμοκρασίες, το υψηλό κόστος ζωής αλλά και το γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια πήγαν πολλά άτομα από Ινδία με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένας πανικός σε μερικές περιοχές. Βέβαια σε καμία περίπτωση δεν βλέπεις το χάλι των ΗΠΑ όπου οι πόλεις μετατρέπονται σε ghetto ενώ οι συμμορίες κάνουν party, ο Biden τα έκανε πολύ χειρότερα τα πράγματα. Είναι αξιο απορίας το πως η μεγαλύτερη οικονομική δύναμη του πλανήτη άφησε τις πόλεις της σε αυτό το χάλι, ακόμα και η Ελλάδα που είναι φτωχό κράτος δεν έχει τέτοια χάλια ακόμα.
Μετά καλή επιλογή είναι και η Σκανδιναβία αλλά με πιο περιορισμένες επιλογές όσο αφορά τα επαγγελματικά, αν και η Σουηδία έχει αναπτύξει διάφορους κλάδους ειδικά οσο αφορά την τεχνολογία και την ιατρική.
3) πέρα του Τορόντο (τουλάχιστον όσοι έχουν πάει αυτό λένε), η διαβίωση είναι πολύ δύσκολη λόγω θερμοκρασιών και σχεδόν ανύπαρκτης ηλιοφάνειας (ίδιο μειονέκτημα με την Σκανδιναβία), πόλεις που θυμίζουν Σιβηρία, και μεγαλη κοινωνική απομόνωση.
Το μόνο Πλας είναι το οικονομικό κομμάτι δηλαδή.
Αν έχεις την επιλογή της Ελβετίας (έχει και από τις πιο φατ τράπεζες στον κόσμο), που δεν έχεις ανάγκη για βίζα (η βίζα είναι μεγάλο αγκάθι, δεν είναι καθόλου εύκολη, πολλοί αναγκάζονται να γυρισουν), εχεις φύση ακαταμάχητη (οι Άλπεις είναι όνειρο) ,ωραία κτήρια ασφάλεια+ ηλιοφάνεια κτλ δεν βλέπω λόγο να ασχοληθείς με τον Καναδά.
Εκτός αν βρεις την σούπερ ευκαιρία.
Θα μου πεις καλά καλά δεν έχουμε αρχίσει ούτε να δουλεύουμε σοβαρά (και όχι ως πρακτικαριοι), τι καθόμαστε και κάνουμε πλάνα από τωρα

Skiyo
Διάσημο μέλος
Ο George αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 2.603 μηνύματα.

05-10-24

14:40
Δε θέλει βίζα αλλά πρέπει να έχεις άδεια παραμονής άρα συμβόλαιο εργασίας για να παραμείνεις στη Ελβετία. Επειδή δε είναι μέσα στη ευρωπαϊκή ένωση έχει δικούς της κανόνες. Αν πας στη Ελβετία χωρίς δουλειά θεωρείσαι ως τουρίστας και μένεις μέχρι 3 μήνες.Τον Καναδά τον θεωρώ ζορικο. Κάποτε ήταν πολύ καλά, πλέον 1) είναι πολύ δύσκολο να βγάλεις βίζα 2) πανάκριβο κόστος ζωής, καλύτερο σύστημα υγείας από της Αμερικής βέβαια
3) πέρα του Τορόντο (τουλάχιστον όσοι έχουν πάει αυτό λένε), η διαβίωση είναι πολύ δύσκολη λόγω θερμοκρασιών και σχεδόν ανύπαρκτης ηλιοφάνειας (ίδιο μειονέκτημα με την Σκανδιναβία), πόλεις που θυμίζουν Σιβηρία, και μεγαλη κοινωνική απομόνωση.
Αν έχεις την επιλογή της Ελβετίας (έχει και από τις πιο φατ τράπεζες στον κόσμο), που δεν έχεις ανάγκη για βίζα (η βίζα είναι μεγάλο αγκάθι, δεν είναι καθόλου εύκολη, πολλοί αναγκάζονται να γυρισουν), εχεις φύση ακαταμάχητη (οι Άλπεις είναι όνειρο) ,ωραία κτήρια ασφάλεια+ ηλιοφάνεια κτλ δεν βλέπω λόγο να ασχοληθείς με τον Καναδά.
Θα μου πεις καλά καλά δεν έχουμε αρχίσει ούτε να δουλεύουμε σοβαρά (και όχι ως πρακτικαριοι), τι καθόμαστε και κάνουμε πλάνα από τωρα, υγεία να έχουμε και ο,τι είναι να γίνει θα γίνει.
Guest 881237
Επισκέπτης
αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.

05-10-24

14:46
Την είχα σκεφτεί κι εγώ την Ελβετία(Γενεύη συγκεκριμένα) αλλά δεν μου άρεσαν κάποια πράγματα όπως : το διάλειμμα δεν συμπεριλαμβάνεται στο ωράριο , αυτό μέχρι και εδώ πέρα δεν ισχύει ... Επίσης είναι λίγο "ρατσιστες" στην αγορά εργασίας με την έννοια ότι προτιμάνε Ελβετούς, και τους μετανάστες συνήθως τους προσλαμβάνουν για πιο απλές δουλειές ενώ για τις πιο "καλές" προτιμούν Ελβετούς... Και φυσικά η ακρίβεια...Τον Καναδά τον θεωρώ ζορικο. Κάποτε ήταν πολύ καλά, πλέον 1) είναι πολύ δύσκολο να βγάλεις βίζα 2) πανάκριβο κόστος ζωής, καλύτερο σύστημα υγείας από της Αμερικής βέβαια
Θα μου πεις καλά καλά δεν έχουμε αρχίσει ούτε να δουλεύουμε σοβαρά (και όχι ως πρακτικαριοι), τι καθόμαστε και κάνουμε πλάνα από τωρα, υγεία να έχουμε και ο,τι είναι να γίνει θα γίνει.
Grand Duchess
Περιβόητο μέλος

05-10-24

14:53
Αυτό ισχύει και στην Γερμανία δυστυχώς.το διάλειμμα δεν συμπεριλαμβάνεται στο ωράριο , αυτό μέχρι και εδώ πέρα δεν ισχύει ...
Δεν μου φαίνεται παράλογο αυτό, σε οποιαδήποτε χώρα θα προτιμήσουν ντόπιο ή κάποιο πολίτη ΕΕ. Για διάφορους λόγους.Επίσης είναι λίγο "ρατσιστες" στην αγορά εργασίας με την έννοια ότι προτιμάνε Ελβετούς
Αν πας εκεί δεν αξίζει να πας για μεροκάματο. Θα πας ως επαγγελματίας στον κλάδο σου. Προσωπικά, στους φαρμακοποιούς υπάρχει παγκόσμια έλλειψη οπότε θέλουμε δεν θέλουμε, πιο εύκολο πόστο δεν μπορούμε να κάνουμεκαι τους μετανάστες συνήθως τους προσλαμβάνουν για πιο απλές δουλειές ενώ για τις πιο "καλές" προτιμούν Ελβετούς... Και φυσικά η ακρίβεια...

Guest 881237
Επισκέπτης

05-10-24

14:53
Είναι πιο απλό από το να πας Αγγλία μετά το Brexit?Δε θέλει βίζα αλλά πρέπει να έχεις άδεια παραμονής άρα συμβόλαιο εργασίας για να παραμείνεις στη Ελβετία. Επειδή δε είναι μέσα στη ευρωπαϊκή ένωση έχει δικούς της κανόνες. Αν πας στη Ελβετία χωρίς δουλειά θεωρείσαι ως τουρίστας και μένεις μέχρι 3 μήνες.
Grand Duchess
Περιβόητο μέλος

05-10-24

14:54
Σίγουρα, αλλά και αυτό δεν είναι τόσο δύσκολο συγκριτικά με την βίζα (η οποία θέλει και πολλά χρήματα).Δε θέλει βίζα αλλά πρέπει να έχεις άδεια παραμονής άρα συμβόλαιο εργασίας για να παραμείνεις στη Ελβετία.
Σαφώς. Αν δεν δουλεύεις, είσαι τουρίστας.Αν πας στη Ελβετία χωρίς δουλειά θεωρείσαι ως τουρίστας και μένεις μέχρι 3 μήνες.
Ναι, η Ελβετία είναι πιο ευκολη. Αγγλία πήγα πέρυσι τέτοια εποχή.Είναι πιο απλό από το να πας Αγγλία μετά το Brexit?
Εκτός αν είσαι στον κλάδο υγείας, και πρόθυμη να εργαστείς στο εθνικό σύστημα υγείας της Αγγλίας. Εκεί είναι πρόθυμοι να γίνουν σπονσορ της βίζας σου.
Σε άλλα επαγγέλματα είναι πολύ ζορικη η κατάσταση γι'αυτό και οι Έλληνες στρέφονται προς την εναλλακτική Ολλανδία (ζεις και με αγγλικά)
Skiyo
Διάσημο μέλος
Ο George αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 2.603 μηνύματα.

05-10-24

15:01
Οπως είπε η Duchess, πολύ πιο εύκολο να πας στη Ελβετια για δουλεία.Είναι πιο απλό από το να πας Αγγλία μετά το Brexit?
Αλλα θέλουν καλη γνωση Γερμανικων
Guest 881237
Επισκέπτης

05-10-24

15:02
Σίγουρα, σαν ανειδίκευτος δεν αξίζει . Αναλόγως τον κλάδο αλλά σε γενικές γραμμές κι εγώ την θεωρώ καλή επιλογή . Αυτό όμως με το διάλειμμα πραγματικά με απογοήτευσε... Καταρχάς υποτίθεται ότι στην βόρεια Ευρώπη υπάρχει work life balance... Και ότι δουλεύουν λιγότερες ώρες ...Αυτό ισχύει και στην Γερμανία δυστυχώς.
Δεν μου φαίνεται παράλογο αυτό, σε οποιαδήποτε χώρα θα προτιμήσουν ντόπιο ή κάποιο πολίτη ΕΕ. Για διάφορους λόγους.
Αν πας εκεί δεν αξίζει να πας για μεροκάματο. Θα πας ως επαγγελματίας στον κλάδο σου. Προσωπικά, στους φαρμακοποιούς υπάρχει παγκόσμια έλλειψη οπότε θέλουμε δεν θέλουμε, πιο εύκολο πόστο δεν μπορούμε να κάνουμε![]()
Αναλόγως το καντονι ... Πχ η Γενεύη είναι γαλλόφωνη πόλη .Οπως είπε η Duchess, πολύ πιο εύκολο να πας στη Ελβετια για δουλεία.
Αλλα θέλουν καλη γνωση Γερμανικων
American Economist
Επιφανές μέλος

05-10-24

15:03
Τον Καναδά τον θεωρώ ζορικο. Κάποτε ήταν πολύ καλά, πλέον 1) είναι πολύ δύσκολο να βγάλεις βίζα 2) πανάκριβο κόστος ζωής, καλύτερο σύστημα υγείας από της Αμερικής βέβαια
Ο Καναδάς σαν χώρα δεν είναι τόσο δύσκολη υπόθεση όσο οι ΗΠΑ και η Αυστραλία καθώς το σύστημα μετανάστευσης είναι πιο απλό και βατό, λειτουργεί με point system και δεν θέλει sponsor visa από εργοδότη όπως στις ΗΠΑ, βασικά θέλει αλλά όχι με τόσους αυστηρούς κανόνες. Μάλιστα ο Καναδάς βγάζει πολλά international programs αν θέλεις να πας, θέλει μια διαδικασία αλλά δεν είναι ακατόρθωτο σε καμία περίπτωση. Τώρα όσο αφορά τον καιρό είναι ένα θέμα όντως, ειδικά για ένας που έχουμε μάθει αλλιώς. Βέβαια το Toronto και το Vancouver παλεύονται, πιο πάνω είναι κόλαση με ακραίες θερμοκρασίες όμως εκεί δεν μένει σχεδόν κανείς. Εξάλλου αυτές οι 2 πόλεις που σου ανέφερα είναι τα financial centres της χώρας, το Montreal είναι σε άλλους κλάδους όχι τόσο στα οικονομικά. Αλλά σε κάθε περίπτωση τον θεωρώ πιο ασφαλή και λογική χώρα από τις ΗΠΑ, ειδικά τώρα που θα πάρει πόδι ο Trudeau και θα αναλάβουν οι Conservatives τα πράγματα θα πάνε καλύτερα σε όλους τους τομείς. Το κόστος ζωής είναι όντως θέμα όμως παντού συμβαίνει πλέον αυτό, ίσα ίσα και στην Ελλάδα βλέπουμε τι γίνεται. Τουλάχιστον εκεί έχεις υψηλό μισθό και τα βγάζεις πέρα.
Η Ελβετία είναι πολύ ωραια χώρα καθώς έχω πάει στην Ζυριχη, ίσα ίσα θυμίζει ένα μεγάλο χωριό και σε καμία περίπτωση πόλη. Απλά η ευκαιρίες είναι πιο λίγες, οι φόροι ακόμα υψηλότεροι ενώ η γλώσσα είναι ένα μεγάλο ζήτημα. Σίγουρα όμως από Ευρώπη είναι η καλύτερη επιλογή για εμένα, ίσα ίσα σε συνθήκες πολέμου έχεις ασφάλεια και δεν φοβάσαι για ακραίες καταστάσεις.
Είναι πιο απλό από το να πας Αγγλία μετά το Brexit?
Βρετανία τι να κάνεις εν ετη 2024;; Παίζει να είναι η χειρότερη επιλογή που μπορείς να κάνεις καθώς η χώρα είναι εντελώς διαλυμένη, υπάρχουν άπειρες έρευνες που το αποδεικνύουν ενώ και σε video μπορείς να δεις την κατάσταση που επικρατεί. Μεγάλες πόλεις θυμίζουν Ινδία και third world states με την εγκληματικότητα να βαράει κόκκινο.
Grand Duchess
Περιβόητο μέλος

05-10-24

15:09
Το τι reality check έχω φάει από Γερμανίδα φίλη δεν μπορείτε να φανταστείτε.Αυτό όμως με το διάλειμμα πραγματικά με απογοήτευσε... Καταρχάς υποτίθεται ότι στην βόρεια Ευρώπη υπάρχει work life balance... Και ότι δουλεύουν λιγότερες ώρες ...
Πέρα από αυτό με το διάλειμμα που λες (που πάει στο καλό, είναι μισή ώρα), επειδή έχουν ανοίξει ιδιωτικές επιχειρήσεις σοβαρές μη Γερμανοί (Τούρκοι και Βαλκάνιοι) κανουν τις ίδιες π**στιες που έκαναν στις χώρες τους, και δουλεύουν μπορεί και μισάωρο παραπάνω. Οπότε πλέον προσπαθούν όλοι να μπουν στο δημόσιο που οι Γερμανοί το κυβερνούν πολύ αυστηρά και είναι και θέση κύρους.
Θα μου πεις σεζόν Ελλάδας δεν είναι που δεν υπάρχει ωράριο, αλλά είναι απογοητευτικο να χαλάει ένα σύστημα που έχει φτιαχτεί από τους ντόπιους, από "εισαγόμενους" που θέλουν να φέρουν τις αηδιες για τις οποίες έφυγαν από την χώρα τους.
Οι Ολλανδοί,οι Βρετανοί, και οι σκανδιναβοι κυρίως είναι obsessed με το να φεύγεις στην ώρα σου. Οι περισσότερες δουλειές ειναι 36 ώρες την εβδομάδα.
Η δυνατή Γερμανία έχει πεθαίνει.
Μένουν, αλλά ντόπιοι.πάνω είναι κόλαση με ακραίες θερμοκρασίες όμως εκεί δεν μένει σχεδόν κανείς
Μετανάστες εκεί δεν αντέχουν, είναι κόλαση. Και τα ενοίκια στις πόλεις που παλεύονται είναι απαγορευτικα ακόμη και για τους Καναδούς.
Σίγουρα.Αλλά σε κάθε περίπτωση τον θεωρώ πιο ασφαλή και λογική χώρα από τις ΗΠΑ
Έχεις δίκιο εδώ. Αλλιώς είναι να χρειαστείς μόνο αγγλικά (που ξέρουμε καλά οι περισσότεροι) και αλλιώς είναι να ξέρεις γερμανικά / γαλλικά σε άπταιστο επίπεδο τουλάχιστον την μία από τις δύο (αναλόγως που θα πας).υψηλότεροι ενώ η γλώσσα είναι ένα μεγάλο ζήτημα.
Πρέπει να ξαναπιάσω τα γαλλικά, δεν πάει άλλο

American Economist
Επιφανές μέλος

05-10-24

15:21
Το τι reality check έχω φάει από Γερμανίδα φίλη δεν μπορείτε να φανταστείτε.
Πέρα από αυτό με το διάλειμμα που λες (που πάει στο καλό, είναι μισή ώρα), επειδή έχουν ανοίξει ιδιωτικές επιχειρήσεις σοβαρές μη Γερμανοί (Τούρκοι και Βαλκάνιοι) κανουν τις ίδιες π**στιες που έκαναν στις χώρες τους, και δουλεύουν μπορεί και μισάωρο παραπάνω. Οπότε πλέον προσπαθούν όλοι να μπουν στο δημόσιο που οι Γερμανοί το κυβερνούν πολύ αυστηρά και είναι και θέση κύρους.
Θα μου πεις σεζόν Ελλάδας δεν είναι που δεν υπάρχει ωράριο, αλλά είναι απογοητευτικο να χαλάει ένα σύστημα που έχει φτιαχτεί από τους ντόπιους, από "εισαγόμενους" που θέλουν να φέρουν τις αηδιες για τις οποίες έφυγαν από την χώρα τους.
Οι Ολλανδοί,οι Βρετανοί, και οι σκανδιναβοι κυρίως είναι obsessed με το να φεύγεις στην ώρα σου. Οι περισσότερες δουλειές ειναι 36 ώρες την εβδομάδα.
Η δυνατή Γερμανία έχει πεθαίνει.
Μένουν, αλλά ντόπιοι.
Μετανάστες εκεί δεν αντέχουν, είναι κόλαση. Και τα ενοίκια στις πόλεις που παλεύονται είναι απαγορευτικα ακόμη και για τους Καναδούς.
Σίγουρα.
Έχεις δίκιο εδώ. Αλλιώς είναι να χρειαστείς μόνο αγγλικά (που ξέρουμε καλά οι περισσότεροι) και αλλιώς είναι να ξέρεις γερμανικά / γαλλικά σε άπταιστο επίπεδο τουλάχιστον την μία από τις δύο (αναλόγως που θα πας).
Πρέπει να ξαναπιάσω τα γαλλικά, δεν πάει άλλοθα τα χρειαστώ και για τις διακοπές μου στον ονειρικό μου προορισμό, την Μπόρα μπόρα.
Η αγορά κατοικίας είναι σε bubble σε όλες τις χώρες δυστυχώς, και στην Ελλάδα απαγορευτικά είναι τα ενοίκια πλέον. Ήδη όμως έχει αρχίσει να καταγράφεται μια πτώση στις τιμές σε ΗΠΑ και Καναδά, στην Ελλάδα όχι ακόμη καθώς η φούσκα ξεκίνησε 2-3 χρόνια πιο μετά.
Σίγουρα θα υπάρχουν θέσεις εργασίας στα Αγγλικά στην Ελβετία, απλά δεν ξέρω σε τι ποσοστό και σε τι θέσεις.
GeorgePap2003
Διάσημο μέλος
Ο GeorgePap2003 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 21 ετών, επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 3.117 μηνύματα.

05-10-24

16:01
Για ελβετία πρέπει να ξέρεις πολύ καλά γερμανικά Β2+! Μόνο με Αγγλικά δεν θα βρεις πολλές ευκαιρίεςΈτσι πλέον, κοιτάω για Καναδά και Ελβετία οπου έχουν ισχυρό τραπεζικό τομέα και καλή ποιότητα ζωής.
Αυτο ισχύει και στην Ελλάδα (δυστυχώς ή ευτυχώς) και έχω μπόλικα παραδείγματα να σας πω με φίλους μου Αλβανούς που μεγάλωσαν στην Ελλάδα αλλά εργασιακά έχουν "λιγότερα δικαιώματα" από ότι οι ΈλληνεςΕπίσης είναι λίγο "ρατσιστες" στην αγορά εργασίας με την έννοια ότι προτιμάνε Ελβετούς
Μόνο σε πολυεθνικές αλλά μη φανταστείς πάρα πολλές...στις περισσότερες τα Γερμανικά είναι must (ή τα γαλλικά)Σίγουρα θα υπάρχουν θέσεις εργασίας στα Αγγλικά στην Ελβετία, απλά δεν ξέρω σε τι ποσοστό και σε τι θέσεις.
Καλύτερα πήγαινε στο ΜπαγκλαντεςΕίναι πιο απλό από το να πας Αγγλία μετά το Brexit?

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 122 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- Ilma
- GeorgePap2003
- Jack of Spades
- synthnightingale
- iew
- johnsala
- taketrance
- Paragontas7000
- American Economist
- back2967
- fmarulezkd
- Joji
- charmander
- Wonderkid
- theodle
- touvlo
- A350
- NeosUser2023
- giorgos5002
- Reader
- Memetchi
- Athens2002
- Luludaki
- Hased Babis
- Debugging_Demon
- Totreno
- chester20080
- Scandal
- J.Cameron
- AggelikiGr
- thenutritionist
- rafaela11
- exotic xo
- camil
- ggl
- Libertus
- giannhs2001
- Fernando_A
- Teo95
- Unboxholics
- iminspain
- physicscrazy
- userguest
- Ωρορα
- Advocatus diaboli
- vasilis123321
- Kate1914
- ROM32
- phleidhs
- EllieKal
- Indiana Jones
- Ryuzaki
- jj!
- Shadowban
- Jim175
- Δροσουλίτης
- P.Dam.
- Abiogenesis
- QWERTY23
- User2350
- KTr!
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.